Dobrý den,
ráda bych zeptala, zda má někdo zkušenosti s tímto krmivem. Kolegyně mi doporučila Platinum granule, ale mě zaujaly právě paštiky, neboli Platinum menu. V brožuře, která mi přišla se vzorkem štěněčích granulí, je hodně vychvalováno, že psi, kteří odmítali žrát, se po tomto žrádlu dali do pořádku, a teď je s nimi vše OK.
Mám BOC, nežravku. Odmítá mi skoro všechny typy granulí, sežere je jen namočené.
Uvažovala jsem i nad BARF, ale bohužel mi to čas nedovoluje.
Máte tedy někdo s tímto krmivem zkušenost? Popřípadě jakou?
Děkuji.
přidávám ještě odkazy:
http://www.krmivo-platinum.cz/pastiky/priprava-platinum-menu/
http://eshop.krmivo-platinum.cz/platinum-menu-pastika/.
Mishule,
s Platinum konzervami (ani žádnými jinými) nekrmím, protože na to svého psa (7,5 měsíčního malého knírače) nechci zvykat.
Nicméně mám zkušenosti s granulkami. Naše psisko mám doma něco přes 4 měsíce. Je to nepříliš žravý pes a ještě mnou bohužel rozmazlený (viz. příspěvek "nežravý malý knírač" zde na diskusi)
Vyzkoušeli jsme všechny možné, dle mého opravdu kvalitní granule (Grand Vital od chovatelky nechtěl, Canidae, Acana TOTW... nic). Pak jsem si tu přečetla o Platinum granulkách a ty je ochoten docela jíst. Protože nechce moc stejné každý den, dopracovali jsme se k "dělené stravě". Ráno má vařené (syrové nechce) se zeleninou a večer granule Platinum. Dostává štěněcí (ty má asi nejraději), další dny pak třeba jehnečí a pak zase IBERICO (ty jsou s divočákem a bezobilné) Už skoro 4 měsíce je ochoten je jíst.
Mohu říct, že co je dostává, má pěkný, pevný trus a malé hromádky. Jen po Iberico mi těch "šišek" přišlo víc, ale pořád pěkné a pevné.
Navíc v žaludku nebobtnají, takže psisko neleží s nafouknutým bříškem.
Granulky jsou měkčí, takže je prý vybíraví psi berou. Náš teda ano, pokud zrovna nemá "nežravou" náladu. Vím, že dost lidí je dává i jako pamlsky.
Nechci ho krmit čistě jen masem, protože hlavně v létě hodně cestujeme a ne všude se dá vařit, tak aby byl ochotný baštit i granule :)
Takže za mne Platinum - ANO
Já vím, že to není k tématu, ale tato věta mě zaujala.
Já tedy "nebarfuji", nýbrž krmím syrovým. Večer vyndám z mrazáku, ráno vložím do misky. Samozřejmě lze aplikovat i druhou variantu. Ráno vyndám z mrazáku, večer vložím do misky.
Tedy o jeden úkon více než při krmení granulemi.
kinta
napsal(a):
Já vím, že to není k tématu, ale tato věta mě zaujala.
Já tedy "nebarfuji", nýbrž krmím syrovým. Večer vyndám z mrazáku, ráno vložím do misky. Samozřejmě lze aplikovat i druhou variantu. Ráno vyndám z mrazáku, večer vložím do misky.
Tedy o jeden úkon více než při krmení granulemi.
Pokud se dává pouze syrové, nestrádá potom pes po některých složkách, které jsou obsaženy v BARF a v granulích? Nebo i k masu přidáváte jiné věci, zeleninu atd.?
Sama se v tom extra nevyznám, proto se ptám, neberte si to prosím nějak špatně. :).
mishule
napsal(a):
Pokud se dává pouze syrové, nestrádá potom pes po některých složkách, které jsou obsaženy v BARF a v granulích? Nebo i k masu přidáváte jiné věci, zeleninu atd.?
Sama se v tom extra nevyznám, proto se ptám, neberte si to prosím nějak špatně. :).
Já to hlavně nijak nehrotím. Krmím syrovým a střídám kuřecí s hovězím, rybami (ty nesnáším, takže oběť ), dávám zeleninu, dělím se o ovoce. Přidávám pangamin a lososový olej momentálně, pokud nemám lososák, dám občas olivový, taky žloutek sem tam přihodím, dostává po mně misku od jogurtu na předmytí...
Nechala jsem udělat testy na vápník a fosfor, z těch se zjistí, zda pes má vyvážený poměr svaloviny a kostí ve stravě (laicky jednoduše řečeno) a zase po čase zopakuji.
Čupka vážně nevypadá, že by strádala.
kinta
napsal(a):
Já to hlavně nijak nehrotím. Krmím syrovým a střídám kuřecí s hovězím, rybami (ty nesnáším, takže oběť ), dávám zeleninu, dělím se o ovoce. Přidávám pangamin a lososový olej momentálně, pokud nemám lososák, dám občas olivový, taky žloutek sem tam přihodím, dostává po mně misku od jogurtu na předmytí...
Nechala jsem udělat testy na vápník a fosfor, z těch se zjistí, zda pes má vyvážený poměr svaloviny a kostí ve stravě (laicky jednoduše řečeno) a zase po čase zopakuji.
Čupka vážně nevypadá, že by strádala.
Tohle dávám i ke granulím, jogurt po mě dojede, žloutky dostává od mamky při pečení, ovoce a zeleninu při jídle, takže dělíme rovným dílem. Teď jsem jí dala i kusy syrového masa a jak mlaskala. Možná na něj taky přejdeme, pokud další granule nesednou. :)
Díky za odpověď! :).