Ahoj,
prosím poradte.. Moje NO od včerejška nepřijímá granule, ani masové pamlsky.. Je na ní vidět že není ve své kůži - není tak akční jako vždy. Taky jsem si všimla, že od včerejšího rána má problém se zácpou. Mohlo by být odmítání potravy způsobené právě zácpou? Co proti ní, můžu to zkusit řešit sama nebo letět rovnou k vet? :/.
No může to mít souvislost s tím přechodem na BARF a prasečí nožkou. Protože teprve začínáte ještě nemusí mít trávící trakt tak přizpůsobený a ta noha ji mohla udělat problém.
Zkusila bych jí dát olej, třeba slunečnicový nebo kysané zelí pokud to ovšem sežere.Mě se tak ucpal pes, který byl už nějakou dobu na BArfu, byl na kosti zvyklý, ale převrhl mi odpadkový koš kde byla upečená kost z kolene a ta ho totálně zacpala (vařené a pečené kosti prostě fakt ne!).Jinak BARF je dobrý, krmím tak i štěňata. Pro jistotu někdy přidám lžíci oleje, když se mi zdá, že třeba mletiny obsahují hodně kostí.
Pokud by stále něchtěla nic sežrat, raději bych navštávila veterináře.
Allyouneedisadog
napsal(a):
Ahoj,
prosím poradte.. Moje NO od včerejška nepřijímá granule, ani masové pamlsky.. Je na ní vidět že není ve své kůži - není tak akční jako vždy. Taky jsem si všimla, že od včerejšího rána má problém se zácpou. Mohlo by být odmítání potravy způsobené právě zácpou? Co proti ní, můžu to zkusit řešit sama nebo letět rovnou k vet? :/.
Ihned k vetovi, opravdu ihned. Prasečí nožky se nedávají, protože obsahují malé záprstní kostičky, které rády ucpávají střeva. Takže neváhejte.
Zkusila jsem jí ted dát menší granule ( co mám pro menšího psa ), přidala jsem syrovou nastrouhanou mrkev a zakápla to slunečnicovým olejem. Chut do jídla už měla, té mrkvi sice moc nedala, ale vybrala si z toho alespon ty granule s olejem.
Pokud jí to nepomůže, můžu jí dát další porci večer?
Volala jsem na veterinu, sdělila jsem jim co a jak a pan doktor říkal, že pokud do 11 nevykoná potřebu, máme přijít... A že se nejspíš bude dělat klystýr nebo potom operace..
Moje zkušenosti s doktorama ale nejsou zrovna nejlepší.. Většinou na vše chtěli hned operaci nebo nějakou chemii, spíš aby vydělali... Zkusila bych ještě to kysané zelí... To jí mám přimíchat taky ke granulím? Nebo není něco jako opak černého uhlí..? Nechci aby se jí něco stalo, ale ani jí nechci nechat operovat, když to třeba není nutné...
No chce to sledovat, pokud by fena zvracela a nemohla se vykadit určitě zajděte k veterináři.
Toho oleje můžete dát lžíci. A hlavně ji sledujte pokud by se vám to nezdálo tak raději jeďte k tomu vetovi. Jinak pokud budete krmit kostma tak asi začněte třeba kuřecíma krkama nebo třeba mleté kuřecí k tomu nějaké maso a přidejte olej.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Allyouneedisadog
napsal(a):
No na přednášce se o tom bavili a i veterinář říkal, že prasečíma nožkama krmí...
Jestli vet. krmí prasečíma nožkama, tak ať si krmí, vy je nikdy více už nedávejte, myslím, že to bude mít souvislost s nima. Rozeberte si jednu a koukněte, jaké kosti v ní jsou. Na veterinu jeďte hned, nečekejte, zkuste do ní nacpat to kysané zelí, ne sterilované. Napište pak, jak to dopadlo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Proboha Anet, je to pes a kosti sežere jakékoliv...si opravdu myslíte, že když porcuje vlk divočáka, bude se nožkám vyhýbat? Prasečí nožky, ale mají opravdu tendenci psa ucpávat, ne kvůli záprstním kůstkám, ale kvůli tomu, že ta kost je opravdu hutná(narozdíl třeba od drůbežích) a proto by jí pes velikosti NO, měl dostat třeba jen polovinu, nebo malou a pochopitelně až si trochu na kosti zvykne. To je jediný problém zadavatelky.
Olej mu nastříkejte nejlépe velkou stříkačkou rovnou do huby, aby dostal alespoň deci. Nic se mu nestane a snad se konečně pos... Také se mi jednou nožkou pes ucpal, ale proto, že dostali každý svoji, jeden ji nežral a ten druhý tedy zblajznul obě
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Proboha Anet, je to pes a kosti sežere jakékoliv...si opravdu myslíte, že když porcuje vlk divočáka, bude se nožkám vyhýbat? Prasečí nožky, ale mají opravdu tendenci psa ucpávat, ne kvůli záprstním kůstkám, ale kvůli tomu, že ta kost je opravdu hutná(narozdíl třeba od drůbežích) a proto by jí pes velikosti NO, měl dostat třeba jen polovinu, nebo malou a pochopitelně až si trochu na kosti zvykne. To je jediný problém zadavatelky.
Olej mu nastříkejte nejlépe velkou stříkačkou rovnou do huby, aby dostal alespoň deci. Nic se mu nestane a snad se konečně pos... Také se mi jednou nožkou pes ucpal, ale proto, že dostali každý svoji, jeden ji nežral a ten druhý tedy zblajznul obě
S olejem opatrne, aby ji ty kosti nepotrhaly, kdyby byly nejak blbe polozene, nebo ostre...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Veterinář neudělá nic jiného, než že do ní nacpe olej. Podle rentgenu ještě může zjistit, kde je problém, ale nejčastěj až v konečníku a to jí nejspíš olej nastříká i zadkem. Já tuhle zkušenost nemám, to kamarádka.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No to je právě to, že je hutná, a ty kulaté záprstní, no nevím. Já mám taky N.O. a prasečí nožky bych se dát bála. V srpnu jí budou 4 roky, je na BARFu, kosti dostává denně, nebo co 2-3 dny do jídla, různé a nestalo se, že by byla někdy zacpaná, ani bílý kostní trus. Já se toho prostě bojím a dám raději jiné, než prasečí nožky.
Volala jsem ještě na jinou veterinu, kde mi poradili kuřecí maso s rýží a olejem. fenka to zblajzla jen se po tom zaprášilo. Šli jsme potom i ven, zkusit jestli se jí střeva trošku rozpohybujou a dvakrát se odběhla vykadit.. Žádná krev, žádné zvracení, takže jsme jásali Říkali, že pokud se do zítřka nevykadí, tak máme přijít.. Tak doufám, že už to bude OK! Jinak nám poradili ještě laktulozu ( to jen kdyby se stalo někomu něco podobného..)
Každopádně všem děkuji za rady :).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Tak super. Tak teď už u krmení jen trochu přemýšlet Neberte to jako urážku, ono se nám to stává občas všem: tu dietní chyba, tu výchovná chyba...Člověk se pro příště poučí..no
Allyouneedisadog
napsal(a):
Já to jako urážku neberu, však nikdo není bezchybný. :) Já jsem jen štastná, že to dopadlo takhle a do budoucna je to velké ponaučení.. :).
Pokud s \barfem teprve začinate tak je dobre zpočatku spiš kuřeci, kruti, kosti s masem a nejlepe velke hovězí a nebo i vepřove ale spiš kloubove kosti či žebra, nožky jsou pro začinajici barfaře docela problem to je spiše pro už ostřilene barfaře kteři už maji žaludek a žaludeční štávy vypracovane a nemaji problem stravenim.