JE TO asi dva mesice co jsme si vzali z utulku v breznu rocni fenku...hrava, vesela s ostatnimi lidmi a zvířaty nekonflitni...bohuzel se mi dnes stalo pri venceni ze napadla kolem jedouciho na kole a kousla do nohy ...potom jsme potkali dalsiho cyklistu(uz byla uvazana) a zase po nem chtela vystartovat... Dosla sen domu sedla si na kolo jezdila po dvore a ona nic behal pri me... nevíte cim by to mohlo byt? A hlavne co s tim ? Urcite koupim nahubek...
Cíleně vyhledávat cyklostezky a podle vašeho naladění a psychiky psa buď po dobrém aklimatizací (postupným přibližováním dokud udržíte její pozornost) nebo "po zlém" (třeba na stopovačce počkat až vystartuje, ořvat, zastavit, přivolat, pochválit) natrénovat, jak se má chovat. Obvykle je to strach nebo lov, u vás tipuji spíš na lov.
Ja by som doporučila to najprv istotne skúšať po dobrom, čo znamená chodiť čo najviac na cyklostezku a psa na vodítku a s náhubkom učiť byť v kľude. Mám známeho ktorému pes štartoval po cyklistoch a nejaký chytrák z cvičáku mu poradil nech cyklista po psovi hodí kľúče. Dovtedy ten pes za bicyklom len chvíľu utekal, no odvtedy bol úplne v amoku a ani neviem či sa im vôbec podarilo s tým niečo urobiť.
kuna a
napsal(a):
Matka byla udajne prej Jack russel terier, takze asi spise lovecka agresivita...no to bude boj na dlouhou dobu ...jeste ze pan byl relativne v klidu...
Měla jsem to stejné s fenkou z útulku.Nemám moc zkušeností, taky mě to nervovalo, ale zvládly jsme to.Když se blížilo kolo, vzala jsem ji na krátko, na pevno a snažila se odpoutat pozornost.Zpočátku to bylo na "uškrcení"(ze strany fenky), ale po pár měsících(jsme na okraji města, takže kola nejsou na denním pořádku) je úplně v klidu.Poslední dobou vyrazila nečekaně na cyklistu, který "voněl" Trávou M , to by se dalo pochopit.Další cyklisté v klidu.Vydržet!