Jak naučit staršího psa čůrat venku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.4.2015 18:26
nikol.cz

XXX.XXX.12.205

Dobrý den, asi před 4 lety, jsme si s ex přítelem vzali z dočasné péče dospělou fenku mopse, původní majitelka fenu i další psi týrala, fena si rychle zvykla na venčení u ex přítele venku na dvorku pouze na určitých místech, bohužel když si ji vezmu k sobě domů na celý den popř. víkend tak vůbec nechce venku čůrat nebo se jako naschvál počůrá a vykálí doma po návratu z procházky. Z počátku jsem ji "vytrestala" vynadáním a nehodu jsem utřela, ale už opravdu nevím jak ji naučit třeba aspoň se venčit na plenu doma, nechci, aby se trápila plným močovým měchýřem při každé návštěvě u nás.Děkuji.

30.4.2015 19:07
pepy

XXX.XXX.34.139

Netrestať a to vôbec ! chodiť so psom veľmi často von alebo najlepšie navštíviť Veterinára, či je všetku v poriadku s obličkami a pod. Mám mopsa a naučil sa chodiť špiniť von veľmi rýchlo.. toto plemeno je od svojej podstaty veľmi čistotné.. Pekný večer

30.4.2015 19:47
aritim

XXX.XXX.19.70

nikol.cz napsal(a):
Dobrý den, asi před 4 lety, jsme si s ex přítelem vzali z dočasné péče dospělou fenku mopse, původní majitelka fenu i další psi týrala, fena si rychle zvykla na venčení u ex přítele venku na dvorku pouze na určitých místech, bohužel když si ji vezmu k sobě domů na celý den popř. víkend tak vůbec nechce venku čůrat nebo se jako naschvál počůrá a vykálí doma po návratu z procházky. Z počátku jsem ji "vytrestala" vynadáním a nehodu jsem utřela, ale už opravdu nevím jak ji naučit třeba aspoň se venčit na plenu doma, nechci, aby se trápila plným močovým měchýřem při každé návštěvě u nás.Děkuji.

Venčete jí jako malé štěňátko, co nejčastěji, po jídle, když se vzbudí, když začne někde něco očichávat. Za nehody jí netrestejte. Když je u přítele čistotná a u vás ne, nejspíš se vás bojí, nechce se venčit před vámi, takže trest není na místě. Také je možné, že je velmi submisívní a bojí se venčit na místech, kde cítí jiné psy, kteří tam podle ní jsou doma. Zkuste jí nejdřív venčit tam, kde nemá problém, tedy na dvoře u přítele, pochválit jí a dát pamlsek. Pak jí vzít někam, kam cizí psi nechodí a teprve pak do vašeho bydliště.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.4.2015 20:17
Uživatel s deaktivovaným účtem

" pochválit jí a dát pamlsek. "
a před tou pochvalou - v průběhu konání potřeby - tomu přiřaďte slovo (čurá, louže...co si vymyslíte) = naučte ji "povel" pro danou činnost, ať ho můžete dál používat a obě budete vědět, o čem je řeč.

Přidejte reakci

Přidat smajlík