Dobrý den,
Chtěla poprosit o radu ohledně malého štěňátka, které se bohužel dostalo do špatných rukou.
Jde o 8týdenní štěňátko plemene bernský salašnický pes s PP. Byl koupen do rodiny našich známých jako překvapení pro děti. Bohužel v rodině o pejska nemá nikdo zájem, takže štěňátko postrádá péči a lásku. Jelikož je rodičům štěňátko ukradené, tak si s ním hrají malé děti.Dětem je pět a tři roky a štěňátko berou prostě jako hračku, co jsem slyšela, tak se o něj přetahují, polívají ho vodou a ani nechci vědět co ještě..Štěňátko jim jejich otec přivezl dnes ráno, takže štěňátko tam není ani jeden den.Navíc nikdo z nich neví vůbec nic o péči malého štěňátka..Strašně mě to trápí a musím na to pořád myslet..Mám v plánu s ním promluvit a zkusit ho přemluvit aby mi štěně dal.Mám pro něj vybraný krásný domov, kde bude mít spoustu lásky a péče, kterou malé štěně potřebuje. Ale pokud by se mi ho nepodařilo přemluvit myslíte, že má cenu to nahlásit někam na ochranu zvířat?Každopádně se budu moc snažit ho odtamtud co nejdříve dostat. Moc uvítám jakoukoliv pomoc a radu!:) Předem všem moc děkuji!:).
umpa.lumpa
napsal(a):
Zjistěte si chovatelskou stanici, ze které pochází a kontaktujte chovatele. Mělo by být primárně v jeho zájmu, aby se to se štěnětem vyřešilo k jeho prospěchu.
To je tedy sileny a rodice by potrebovali nakopat do p.dele a ne jednou, zkopat do kulata.. To stene uz zitra nemusi zit, cetla jsem i slysela, ze kdyz se takto deti tahaly a rvaly stene, ze mu poskodily vnitrni organy, hnus, hnus ! A stene ma papkat 4,5 denne, to stene asi i trpi a uplne si to umim zive predstavit, jak hnusne snim doma zachazeji, tohle jsem tedy na noc cist opravdu nechtela...
Fakt des, co jsou nektera individua v 21 stoleti schopna, zavrit je pro ne malo
Jasně, takže štěňátko podle vás koupili dnes a je s PP - a vy už víte, že o něj nemají zájem. Takže dnes si dali námahu, aby koupili štěně s PP a vy už po jednom dnu víte, že o něj nikdo nemá zájem. Kdyby to bylo po více dnech nebo po týdnu, tak bych tomu třeba i věřil, ale psát, že si dnes přivezli štěně s PP a nemají o ně zájem - tomu se mi fakt moc nechce věřit. A zaregistrovala jste se tu pod tímto nickem - Martina 777 také dnes. Já myslím, že se někdo nudí, a že nás tu někdo tahá za fusekli a čeká na reakce.
Děkuji všem za odpovědi, je sice pravda, že je u nich štěně jen velmi krátkou dobu ale jelikož to štěňátko mělo být překvapení pro děti, tak ostatní členové rodiny řekli, že se o něj nebudou starat, protože vůbec nevěděli, nic o žádné koupi štěněte a vůbec s tím nepočítali. panda H :úplně souhlasím!
Martina 777
napsal(a):
Děkuji všem za odpovědi, je sice pravda, že je u nich štěně jen velmi krátkou dobu ale jelikož to štěňátko mělo být překvapení pro děti, tak ostatní členové rodiny řekli, že se o něj nebudou starat, protože vůbec nevěděli, nic o žádné koupi štěněte a vůbec s tím nepočítali. panda H :úplně souhlasím!
Kdo jsou ostatní členové rodiny? Kdo tedy štěně kupoval? Ty děti asi sotva... Nezamotáváte se do toho nějak?
Martina 777
napsal(a):
Dobrý den,
Chtěla poprosit o radu ohledně malého štěňátka, které se bohužel dostalo do špatných rukou.
Jde o 8týdenní štěňátko plemene bernský salašnický pes s PP. Byl koupen do rodiny našich známých jako překvapení pro děti. Bohužel v rodině o pejska nemá nikdo zájem, takže štěňátko postrádá péči a lásku. Jelikož je rodičům štěňátko ukradené, tak si s ním hrají malé děti.Dětem je pět a tři roky a štěňátko berou prostě jako hračku, co jsem slyšela, tak se o něj přetahují, polívají ho vodou a ani nechci vědět co ještě..Štěňátko jim jejich otec přivezl dnes ráno, takže štěňátko tam není ani jeden den.Navíc nikdo z nich neví vůbec nic o péči malého štěňátka..Strašně mě to trápí a musím na to pořád myslet..Mám v plánu s ním promluvit a zkusit ho přemluvit aby mi štěně dal.Mám pro něj vybraný krásný domov, kde bude mít spoustu lásky a péče, kterou malé štěně potřebuje. Ale pokud by se mi ho nepodařilo přemluvit myslíte, že má cenu to nahlásit někam na ochranu zvířat?Každopádně se budu moc snažit ho odtamtud co nejdříve dostat. Moc uvítám jakoukoliv pomoc a radu!:) Předem všem moc děkuji!:).
"Bohužel v rodině o pejska nemá nikdo zájem, takže štěňátko postrádá péči a lásku. "
Hmm, Vy v té - podle mě vymyšlené - rodině nežijete, ale za necelých 24hod už víte, že štěně postrádá péči a lásku? Fakt zvláštní... .
Martina 777
napsal(a):
Jinak ve finále od Vás očekávám, že z Vás vypadne, že šlo o plyšáka.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud to není smyšlený příběh, tak máte stejně smůlu. Po jednom dni budete těžko dokazovat týrání. Hlavně pochybuji, že by to vůbec někdo jako týrání řešil, pokud na něm nebudou žádné stopy podvýživy, fyzického týrání nebo podobně.
A k tomu milujícímu domovu bych doporučila, aby si ti zájemci, třeba zkusili koupit vlastní štěňátko s PP a nevymýšleli, jak získat cizí