Pes nechce spát v pensionu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.5.2015 10:11
mandelinkabramborova

XXX.XXX.94.113

Ahoj, máme teď docela problém s našim psíkem. Přijeli jsme s ním do penzionu a on celou noc pobíhal po pokoji a kňučel u dveří. Šla jsem s ním 3x v noci ven, jestli třeba nepotřebuje čůrat, ale akorát dělal kraviny a když jsme přišli zpátky, tak pokračoval ve svém předchozím chování. Přitom doma je moc hodný a je i zvyklý měnit prostředí. Vůbec nevím proč to dělá a zase jsem ho nechtěla okřikovat, protože k tomu má třeba nějaký mě zatím neznámý důvod. Teoreticky je možné, že se mu nelíbí to, že naše rodina bydlí ve dvou oddělených pokojích a on tak nemá přehled o všech najednou jako doma. Ale s tím nemám šanci nic udělat. Nevíte co s tím? Jak psa přesvědčit aby v klidu spal? Budu vděčná za každou radu... :) (jinak unavení nepomáhá).

Neregistrovaný uživatel

1.5.2015 12:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

mandelinkabramborova napsal(a):
Ahoj, máme teď docela problém s našim psíkem. Přijeli jsme s ním do penzionu a on celou noc pobíhal po pokoji a kňučel u dveří. Šla jsem s ním 3x v noci ven, jestli třeba nepotřebuje čůrat, ale akorát dělal kraviny a když jsme přišli zpátky, tak pokračoval ve svém předchozím chování. Přitom doma je moc hodný a je i zvyklý měnit prostředí. Vůbec nevím proč to dělá a zase jsem ho nechtěla okřikovat, protože k tomu má třeba nějaký mě zatím neznámý důvod. Teoreticky je možné, že se mu nelíbí to, že naše rodina bydlí ve dvou oddělených pokojích a on tak nemá přehled o všech najednou jako doma. Ale s tím nemám šanci nic udělat. Nevíte co s tím? Jak psa přesvědčit aby v klidu spal? Budu vděčná za každou radu... :) (jinak unavení nepomáhá).

Tak mu to pobíhání po pokoji a dělání brajglu prostě zakažte - jistě tam má svůj pelíšek nebo deku, má tam vás, je vyvenčený a nakrmený, takže nemá žádný důvod dělat celou noc bordel!
Jednoduše ho důrazně pošlete na místo (předpokládám, že tento cvik zná), a důsledně trvejte na tom, aby tam byl. Děti taky nenecháte aby Vám celou noc skákaly po hlavě a dělaly ksindl, a u psa je to stejné.

1.5.2015 12:14
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Zakažte ?
To nemůžu
- - - - - - - - - - - - - -
Vůbec nevím proč to dělá a zase jsem ho nechtěla okřikovat, protože k tomu má třeba nějaký mě zatím neznámý důvod..
Jasný ?

Neregistrovaný uživatel

1.5.2015 12:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

rapotacka11 napsal(a):
Zakažte ?
To nemůžu
- - - - - - - - - - - - - -
Vůbec nevím proč to dělá a zase jsem ho nechtěla okřikovat, protože k tomu má třeba nějaký mě zatím neznámý důvod..
Jasný ?

Tak důvod k tomu má určitě - když bude dělat bordel, tak vyskočí jeho kašpárek z krabičky (pardon páneček z postýlky), a půjde se na prochajdu..., to je dobrý důvod

1.5.2015 19:57
mandelinkabramborova

XXX.XXX.94.113

Posílat na pelíšek už jsem zkoušela - celou dobu kňučel a když jsem usnula, tak vstal a začal na novo.
Já bych ho okřikla, ale jak jsem psala, cestuji se psem často a opravdu nikdy tohle nepředváděl - vždycky lehne a spí a pak ještě ráno v klidu čeká až vstanu já. A teď tohle. Takže je mi to takové divné, protože je vážně docela nervózní...

1.5.2015 21:10
lev

XXX.XXX.253.186

Nevychovanej pes a pán raději trpí, než by ho usměrnil. Důvodů proč dělá brajgl může být moře, třeba háravka opodál...třeba vám to jednou poví...

1.5.2015 22:33
colectiv

XXX.XXX.176.17

Posílat na pelíšek už jsem zkoušela - celou dobu kňučel a když jsem usnula, tak vstal a začal na novo.
Já bych ho okřikla, ale jak jsem psala, cestuji se psem často a opravdu nikdy tohle nepředváděl - vždycky lehne a spí a pak ještě ráno v klidu čeká až vstanu já. A teď tohle. Takže je mi to takové divné, protože je vážně docela nervózní...

Muze tam, neco citit´´, ale musite mu ukazat, ze je vse ok. Byt sama klidna. Vy se zde citite asi dobre, takze to maximalne presneste na psa.

A nenechat ho delat neco pres zakazovy povel! Osobne bych, byt Vasim sousedem, radeji snesla durazne vysloveny, klidne i zakriceny povel, nez celou noc slyset psi drapky a knuceni.

Edit.: Unavit fyzicky nepomaha? A co ho vycerpat psychicky? Psychicka unava je kolikrat, horsi´´ nez ta fyzicka.

2.5.2015 06:01
koňadra

XXX.XXX.128.31

Tuhle cestu už asi nevyřešíme. Co je to za psa - velké/malé plemeno? Všechny psy (malé - střední plemeno) mám naučené na přepravky. Jednak to dnes je v souladu se silničním zákonem při přepravě a také mě to značně usnadňuje život. Mimo jiné i při cestování. Přepravka je jejich "boudička", takže jsou v ní v klidu i když je nechám samotné v hotelovém pokoji a jdu na večeři. A mám také jistotu, že mě po návratu nečeká nějaké nepříjemné překvapení (louže by bylo ještě to nejmenší, co kdyby se rozhodli něco okousat? Doma to sice nedělají, ale v cizím prostředí je možné všechno). A jinak - jak už psali nade mnou - je to i věc výcviku. Místo je místo a na něm by pes měl ležet v klidu tak dlouho, dokud nedostane jiný povel. Ale který pes to tak umí, že? Většina psů ani neví, co to místo je a zbytek vydrží na místě chvíli, jen pár jedinců to zvládne celou noc. Pes v cizím prostředí má samozřejmě snahu vše prozkoumat, očichat... kdyby mě pes celou noc chodil po pokoji, to by nemusel ani kňučet, určitě bych se nevyspala. Takže já před spaním jdu s nimi na procházku, potom je zavřu do přepravek a oni jsou s tím smířeni (jsou zvyklí) a v klidu se vyspím já i oni. Pokud s nimi jedu na nějaké závody, potom je více než žádoucí, abychom si také odpočinuli (lidi i psi) a ne, že prochodíme celou noc.

2.5.2015 07:51
tereza.128

XXX.XXX.32.96

Já bych ho okřikla...

No tak ho okřikněte a je to. Klidně desetkrát, než pochopí, že to myslíte vážně. Když po psovi tu poslušnost nevyžadujete, tak on neposlouchá, to je celé.

2.5.2015 08:13
jezicek

XXX.XXX.94.7

Vubec nechci pomyslet, jak nekteri diskutujici vychovavaji deti.

Rady typu "okriknout" nebo "poslat na misto" jsou na urovni ortopeda, ktery by poradil cloveku s vyronem kotniku, aby nekulhal. A to vubec nepopiram, ze jsou situace, kdy muze byt treba okriknuti, nerkuli poslani na misto, tim spravnym resenim.
Zajimalo by mne, co udelaji v pripade, ze to nezabere a pes vstane a bude se vracet k nezadoucimu chovani. Budou okrikovat vic, vic a vic? Pridaji nejaky ten kopanec ci pohlavek?

Kdybych resil akutne podobny pripad, tak bych v prvni rade patral po pricine?
- nehara nekde blizko fena?
- neozyvaji se nekde pro psa nestandardni zvuky treba na hranici slysitelnosti?
- neni pes nemocny?
- nechtel by radeji spat v pokoji s druhou pulkou sve rodiny?
- problemove chovani psa se spis zhorsuje nebo postupne mizi?
atd.
A podle toho s tim pracoval.

Urcite je dobra rada, co tu zaznela - a to je naucit psa pobyvat v prepravce.
Prepravka imituje psovi noru, coz je prostredi jemu blizke a v jakem dodnes cast psu vyvadi stenata a kde je v dobe, kdy mladata prechazeji z mleka na jinou potravu, je i nechava o samote. Psi drzeni v domacnostech uz takove prostredi neznaji, presto naprosta vetsina z nich neztratila tenhle "zalezu si do nory, tam jsem ok" instinkt.

Neregistrovaný uživatel

2.5.2015 08:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

jezicek napsal(a):

Rady typu "okriknout" nebo "poslat na misto" jsou na urovni ortopeda, ktery by poradil cloveku s vyronem kotniku, aby nekulhal. A to vubec nepopiram, ze jsou situace, kdy muze byt treba okriknuti, nerkuli poslani na misto, tim spravnym resenim.
Zajimalo by mne, co udelaji v pripade, ze to nezabere a pes vstane a bude se vracet k nezadoucimu chovani. Budou okrikovat vic, vic a vic? Pridaji nejaky ten kopanec ci pohlavek?

- neni pes nemocny?
atd.

Prepravka imituje psovi noru, coz je prostredi jemu blizke a v jakem dodnes cast psu vyvadi stenata a kde je v dobe, kdy mladata prechazeji z mleka na jinou potravu, je i nechava o samote. Psi drzeni v domacnostech uz takove prostredi neznaji, presto naprosta vetsina z nich neztratila tenhle "zalezu si do nory, tam jsem ok" instinkt.

Poslat psa na místo lze i bez okřikování a kopanců, a každý normálně vychovaný pes by měl tento cvik ovládat, stejně jako sedni, ke mně apod.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.5.2015 08:37

jezicek napsal(a):

- neni pes nemocny?
atd.

A pokud v okolí někde hárá fena, tak se chudinka psíček nechá celou noc dělat bordel, protože je to chudáček malý a nemůže za to?

Vůbec nechci pomyslet, jak někteří diskutující vychovávají děti. Jo, potom člověk vidí tříletého spratečka, jak bije maminku, a ta se rozpačitě usmívá a vysvětluje, honzíčku, to se nedělá...

Neregistrovaný uživatel

2.5.2015 08:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A pokud v okolí někde hárá fena, tak se chudinka psíček nechá celou noc dělat bordel, protože je to chudáček malý a nemůže za to?

Vůbec nechci pomyslet, jak někteří diskutující vychovávají děti. Jo, potom člověk vidí tříletého spratečka, jak bije maminku, a ta se rozpačitě usmívá a vysvětluje, honzíčku, to se nedělá...

Nene, to se obejde okolí a najde háravka - třeba pak pejsek přestane, když si skočí

2.5.2015 09:14
scylla

XXX.XXX.150.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Určitě je nejlepší vychovávat psy i děti okřikováním, povelováním a zavíráním do klecí, to ví přece každý.

2.5.2015 09:24

scylla napsal(a):
Určitě je nejlepší vychovávat psy i děti okřikováním, povelováním a zavíráním do klecí, to ví přece každý.

Tak to pozor, to nikdo netvrdí.

Ale když díte nebo pes dělají bordel "jen tak", a to není zas až tak těžké ověřit, že nic nebolí, že se čůrat nechce... tak co chcete dělat kromě toho, že se jim ukáže, že tohle ne?

Zkoumat, jestli psíček náhodou nechce spinkat vedle?

Celou noc s ním chodit venku?

Být otrokem svého psa nebo dítěte?

Ono v případě psa je nutné si uvědomit, že je to pes.

A v případě dítěte je potřeba mít na zřeteli to, že svět se z něj nepotento a tomu dítěti se činí medvědí služba tím, že si to začne myslet.

2.5.2015 09:24
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

scylla napsal(a):

V žádným případě.
Eště by se potlačila jejich osobitá osobnost.
Nechte je bejt, ať jsou sví, originální, jedineční !
Výchova ? Blbost !

2.5.2015 14:00
hunter

XXX.XXX.22.6

jezicek napsal(a):

- neni pes nemocny?
atd.

Tímto stylem se to trochu dá řešit doma, ne někde, kde jsem po krátkou dobu a nemůžu nijak zasáhnout do vnějších příčin. např. nestandardní zvuky (těžko budu opravovat topení, když "bouchá"), nebo zakazovat ubytování dalšího návštěvníka s hárající fenou.
V první řadě je třeba myslet na ostatní lidi v penzionu a zamezit chování psa, které by narušovalo klid.
Takže poslat na místo, nechat ho spát v posteli- cokoliv, co psa uklidní.

2.5.2015 14:54
colectiv

XXX.XXX.176.17

Ziju ve svete, kde pes musi provest povel tak, jak ma nauceno. Tzn., kdyz ma nauceno, ze povel, misto´´ znamena, ze jde tam, kde ma byt a zustat tam do odvolani, nesmi si dovolit odejit... Nic vic, nic min. Je nakrmeny, vyvenceny, neni nemocny, tak proc by nemel delat to, co po nem chci? Druha vec je to, kdyz pes takovy povel neumi. To je pak tezky, no.

2.5.2015 17:21

Jasně že pes nechce spát v penzionu není tam zvyklý. před týdnem jsme měli v penzionu 20 psů, žádný tam nechtěl první noc spát.Jinak nepište že unavení nepomáhá, druhý den po výcviku bylo v penzionu ticho jak v kostele smajlík a psi byli na pokojích sami a my všichni dole v restauraci.No a jinak samozřejmě okřiknout, poslat na místo, případně zavřít do přepravky pokud je zvyklý. No a nebo s ním můžete celé noci lítat tam a sem a třeba mu zpívat ukolébavky to je na vás.

2.5.2015 17:26
mandelinkabramborova

XXX.XXX.94.113

Díky za rady. :)
Jinak, to, že pes z nějaké příčiny nevykoná povel, který 3 roky zvládá v jakémkoliv prostředí téměř bezchybně znamená, že je nevychovaný?
Každopádně problém se vyřešil. Včera jsem ho přes den pozorovala, protože byl neklidný i přes den a všimla jsem si, že leží na pelíšku a vždycky když slyší jít někoho po chodbě, nějaké bouchání nebo zvuk zvenčí tak vystřelí ke dveřím, tam kňučí (třeba 3 min) a pak se vrátí na pelíšek. A mezi tím každou chvíli chodí kontrolovat okno (velikosti dveří, ze kterého je vidět na louku a krávy, kterých se od mala bojí), kde strnule stojí, taky kňučí a poštěkává. Takže ten důvod nervozity budou asi ty krávy . Každopádně jsme strašpytla přes noc zavřeli k nám do ložnice, aby nemohl k oknu ani ke dveřím a byl klid. Spal jako mimino až do rána :).

2.5.2015 18:02
scylla

XXX.XXX.150.32

rapotacka11 napsal(a):
V žádným případě.
Eště by se potlačila jejich osobitá osobnost.
Nechte je bejt, ať jsou sví, originální, jedineční !
Výchova ? Blbost !

Když to víte, tak proč takové věci radíte?

2.5.2015 18:03
scylla

XXX.XXX.150.32

Díky za rady. :)
Jinak, to, že pes z nějaké příčiny nevykoná povel, který 3 roky zvládá v jakémkoliv prostředí téměř bezchybně znamená, že je nevychovaný?
Každopádně problém se vyřešil. Včera jsem ho přes den pozorovala, protože byl neklidný i přes den a všimla jsem si, že leží na pelíšku a vždycky když slyší jít někoho po chodbě, nějaké bouchání nebo zvuk zvenčí tak vystřelí ke dveřím, tam kňučí (třeba 3 min) a pak se vrátí na pelíšek. A mezi tím každou chvíli chodí kontrolovat okno (velikosti dveří, ze kterého je vidět na louku a krávy, kterých se od mala bojí), kde strnule stojí, taky kňučí a poštěkává. Takže ten důvod nervozity budou asi ty krávy . Každopádně jsme strašpytla přes noc zavřeli k nám do ložnice, aby nemohl k oknu ani ke dveřím a byl klid. Spal jako mimino až do rána :).

Je dobře, že jste se vykašlala na rady typu zavírání do klece a okřikování a zjistila příčinu. Pak je po problému, když se přijde na to, proč to pes dělá. Ostatní to kupodivu nezajímalo.

Neregistrovaný uživatel

2.5.2015 19:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

scylla napsal(a):
Je dobře, že jste se vykašlala na rady typu zavírání do klece a okřikování a zjistila příčinu. Pak je po problému, když se přijde na to, proč to pes dělá. Ostatní to kupodivu nezajímalo.

Jejda, tak to nás nenapadlo, že ty krávy chodily za dveřma, a stály pejskovi okolo pelíšku, když kňučel na těchto místech, zatímco ve vedlejší místnosti žádná kráva nebyla, tak tam byl v pohodě

Přidejte reakci

Přidat smajlík