Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.5.2015 21:26
LenkaS

XXX.XXX.105.4

Dobrý den, nevím si už rady tak chci zkusit se zeptat tady Vás všech.
Mám 5 měsíčního jorkšírka a poslední měsíc máme problémy s tím že se klepe. První týden to bylo že před námi utíkal se ztaženým ocáskem schovával se do koupelny koukal vyděšeně a klepal se třeba půl hodinky pokaždé večer. Okamžitě jsem navštívila veterináře a proto že ani moc nejedl a nepil mu dali vitamíny a nějaké antibiotika. Nepřešlo to za týden jsem navštívila veterinu znovu Odebrali mu krev poslali na rozbor a našlo se že má zvýšené jaterní testy. Takže má dietku s granulkama přímo na to.. týden byl klid a dnes se klepání objevilo znovu. Děsí mě to už nevíme s přítelem jak mu pomoc nebo jak se k němu chovat. když měl tyhle stavy často a šli jsme třeba ven hrál si běhal vše v pořádku ale jak jsme přišli domu tak to zase začalo třeba po hodince. Zdůrazním tu jen že pejsek nemůže být ve stresu.. si tedy myslíme my. Doma se nehádáme, má doma klid. Venku je pomalu od rána do večera. Nedržíme ho doma snažíme si sním hrát. Děkuji za vaše názory... popř. rady.

1.5.2015 22:30
colectiv

XXX.XXX.176.17

Udelala bych vice vysetreni, krev neukaze vsechno. Muze jit o poruchu nervu, svalu, kosti... Asi bych zvazovala RTG, EKG, sono brisni dutiny, rezonanci. Ev. to, co by dale vet doporucil. Zajedte s nim nekam na vetsi veterinu, kliniku. Kdyz vyloucite zdravotni problem, patrejte po psychickem. Priorita je zdravi.

Rodice jsou zdravi? Na co vsechno byli testovani?
Nemel uraz? Je odcerveny? Jak dlouho je po ockovani?

Proc pred vami zacal utikat? Jaky byl podnet?

1.5.2015 22:44
LenkaS

XXX.XXX.105.4

Určitě jsem přemýšlela o jiné veterině.. Přijde mi to divné, že některý dny je v pohodě a některé dny se klepe jak osika. Úraz neměl odčervený je a na očkování byl naposledy v únoru. To netušíme proč k nám nechtěl jít. Někdy se klepe a leze nám skoro až na hlavu tak se ho snažíme uklidnit a někdy když měl ten stav co se klepal tak utíkal po byte se ztaženým ocáskem schovával se všude možně většinou do koupelny a nechtěl k nám prostě vůbec jít. Myslely jsme že už se to uklidnilo a je to v pořádku ale bbohužel dnes nás zase pěkně vyděsil. Rodiče jsou zdraví co nám říkala paní od které jsme si brali Charlieho. Neříkala nic o tom že by něčím trpěli nebo tak něco. Hned sem jí kontaktovala kvůli tomu a čekám na odpověď. Jen jsem se chtěla zeptat tady jestli se to třeba normálně u jorkšírků nestává...

1.5.2015 23:01
colectiv

XXX.XXX.176.17

LenkaS napsal(a):
Určitě jsem přemýšlela o jiné veterině.. Přijde mi to divné, že některý dny je v pohodě a některé dny se klepe jak osika. Úraz neměl odčervený je a na očkování byl naposledy v únoru. To netušíme proč k nám nechtěl jít. Někdy se klepe a leze nám skoro až na hlavu tak se ho snažíme uklidnit a někdy když měl ten stav co se klepal tak utíkal po byte se ztaženým ocáskem schovával se všude možně většinou do koupelny a nechtěl k nám prostě vůbec jít. Myslely jsme že už se to uklidnilo a je to v pořádku ale bbohužel dnes nás zase pěkně vyděsil. Rodiče jsou zdraví co nám říkala paní od které jsme si brali Charlieho. Neříkala nic o tom že by něčím trpěli nebo tak něco. Hned sem jí kontaktovala kvůli tomu a čekám na odpověď. Jen jsem se chtěla zeptat tady jestli se to třeba normálně u jorkšírků nestává...

No, takze chov bez PP. To je dobre na vet rict. Muze byt zatizeny na nejakou dedicnou poruchu, nemoc. To, ze jsou rodice dle slov mnozitele zdravi neznamena (i kdyby mluvil pravdu), ze jeho prarodice, praprarodice nebyli nemocni.

Zkuste pohledat vetsi veterinu. Jake vetsi mesto mate nejbliz?

1.5.2015 23:03
colectiv

XXX.XXX.176.17

Ale videla jsem vice jorku (civav, pincu), kteri se klepali jako osiky. Treba je to relativne normalni a nekdo zkusenejsi vam odpovi, proc se to deje.

1.5.2015 23:08
lavacca

XXX.XXX.164.49

colectiv napsal(a):
Ale videla jsem vice jorku (civav, pincu), kteri se klepali jako osiky. Treba je to relativne normalni a nekdo zkusenejsi vam odpovi, proc se to deje.

Normální to není. Většinou se klepou psychicky labilnější jedinci či jedinci, jež se bojí... vzhledem k popisu, jak se pejsek od začátku bál to tipuju na nějakou množírnu, kde se mu nikdo nevěnoval a tak se prostě bojí. A když si není jistý, tak se klepe, i když dle majitelů tam ten důvod ke strachu není...

1.5.2015 23:20
colectiv

XXX.XXX.176.17

lavacca napsal(a):
Normální to není. Většinou se klepou psychicky labilnější jedinci či jedinci, jež se bojí... vzhledem k popisu, jak se pejsek od začátku bál to tipuju na nějakou množírnu, kde se mu nikdo nevěnoval a tak se prostě bojí. A když si není jistý, tak se klepe, i když dle majitelů tam ten důvod ke strachu není...

Treba si mysli, ze jednaji jak nejlepe mohou, ale v psi reci to znamena neco, co ho zneklidnuje. Nebo si to proste vyklada spatne. Nebo neni dostatecne socializovany, mozna se stala nejaka drobnost, ktera vse zmenila, ale majitele ji neposrtehli, a jak pisete, muze byt labilni... Ale stejne bych v prve rade vyloucila zdravotni problem. Pak navstivit zkuseneho kynologa, ktery umi nejen cvicit, ale i cist v psim chovani.

2.5.2015 02:17
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

colectiv napsal(a):
No, takze chov bez PP. To je dobre na vet rict. Muze byt zatizeny na nejakou dedicnou poruchu, nemoc. To, ze jsou rodice dle slov mnozitele zdravi neznamena (i kdyby mluvil pravdu), ze jeho prarodice, praprarodice nebyli nemocni.

Zkuste pohledat vetsi veterinu. Jake vetsi mesto mate nejbliz?

Přikláním se k tomuto názoru. Zadavatelko píšete o rodičích pejska.. A jak jsou na tom prarodiče a jedinci z ostatních vrhů, jejich příbuzní? Trochu se obávám toho, že je to prostě xtá generace jakobyjorkšírů a tam to může být prostě psychické. Šlechtěno na psech bez původu, bez prověřené povahy. Ona se ta lability nejenom dědí, ale po x bezpapírových generací taky násobí.

2.5.2015 11:30
LenkaS

XXX.XXX.105.4

Děkuji 'Vám moc za názory a rady... Nejde nám ale do hlavy to že se mu tohle začalo projevovat až pomalu po 2 měsících co ho máme. Kdyby to bylo od začátku ale projevilo se to až před měsícem..

2.5.2015 12:01
apbtbreeder

XXX.XXX.57.4

Pokud to je pes bez PP, stava se dost casto, ze pes je labilni. U plemen, kde se na povahu nehledi a do chovu nejsou dulezite vysledky prace, ale vystav, tim vice. Osobne bychom takoveho psa nechali utratit, je to neresitelne, a priste bychom si dali vice zalezet na vyberu.

2.5.2015 12:08
LenkaS

XXX.XXX.105.4

Pardon, ale utratit ? za tenhle kec by jste zasloužil/a přes držku. Pardon za ten výraz ale na tohle se ani jinak odpovědět nedá.

2.5.2015 12:09
LenkaS

XXX.XXX.105.4

A člověk který má nějaké postižení... Toho by jste také nechal/a utratit ?... Je to úplně to samé. Nestačím se divit co jsou schopný lidi vypustit z úst!

2.5.2015 12:20
apbtbreeder

XXX.XXX.57.4

Zdravych a krasnych krizencu (ano, mate krizence) jsou plne utulky. Proc ztracet cas s labilem?

2.5.2015 12:23
LenkaS

XXX.XXX.105.4

Ty kretéééne. vidíš si vůbec do huby ?! Tebe by měli utratit ! Je mi z toho zle! Vůbec nemám zájem o tyhle kecy... Ptala jsem se na něco jiného.. Inteligetní lidi mi tu odpovídají normálně. Ale tohle? na blití !

2.5.2015 12:28
apbtbreeder

XXX.XXX.57.4

V tom pripade si dal uzivejte zivot s k nicemu dobrym labilem, ktery neplni ani funkci spolecenskeho psa, ale je jen k trapeni.

2.5.2015 12:33
LenkaS

XXX.XXX.105.4

To že se náš pejsek klepe... To je normální podle toho co mi napsali i ostatní lidé na jiných stránkách. jsi obyčejný dobytek nic jinýho.

2.5.2015 12:33
LenkaS

XXX.XXX.105.4

A naučím Charlieho aby takovým lidem jako jste vy rozkousal prd* !

2.5.2015 13:44
kashttan

XXX.XXX.159.61

Za chyby se hold platí

2.5.2015 13:49
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

LenkaS napsal(a):
A člověk který má nějaké postižení... Toho by jste také nechal/a utratit ?... Je to úplně to samé. Nestačím se divit co jsou schopný lidi vypustit z úst!

Proč srovnáváte psy s lidmi? Copak děti se taky kupují z chlívku?

2.5.2015 14:09
LenkaS

XXX.XXX.105.4

Psi jsou jako lidi! Kolikrát i chápavější a rozumnější. to mi NIKDO nevymluví ;) Myslete si každej co chcete... ale napsat o psovi že by se měl utratit a podobně. jen proto že má občas klepavky... jen jsem se ptala a zajímal mě názor lidí.. normálních lidí. a né abych tu četla že mám nechat svýho miláčka, zabít" !

2.5.2015 14:17
aritim

XXX.XXX.19.70

LenkaS napsal(a):
Pardon, ale utratit ? za tenhle kec by jste zasloužil/a přes držku. Pardon za ten výraz ale na tohle se ani jinak odpovědět nedá.

Nerozčilujte se, nikdo z "rádců" vašeho pejska neviděl, nezná vás ani prostředí ze kterého pochází ale je samozřejmé že hned vědí, že je z chlívku a že je labilní.
Pár štěňátek z chlívku jsem viděla, labilita se projevovala okamžitě, ze začátku nebyli schopní ani chodit ven jako normálně odchovaná štěňátka, jakýkoliv sebemenší stres je rozhodil na několik týdnů, ale pokud se majitelé věnovali socializaci a postupně pejska přivykali na běžné životní situace, kolem roku už by nikdo nepoznal, odkud pocházejí. U štěněte rozhodně nic není ztraceno. Ostatně i dospělý pes vytažený z množírny po několika letech se srovná, tak proč ne štěně?
Pokud by byl opravdu labilní, měl by větší problém venku v cizím prostředí, v nezvyklých situacích, třeba na veterině, na návštěvě. A projevilo by se to hned, ne po několika měsících.
Myslím, že se jedná o nějaký zdravotní problém. Nechte ho důkladně vyšetřit, včetně rozborů krve, sledujte co předcházelo záchvatu, co pejsek jedl, jestli neměl třeba ještě jiné potíže (průjem, zvracení apod.).
Může se jednat o potravinovou alergii a pejskovi prostě jen není dobře, podobně také začíná epilepsie.

2.5.2015 14:23
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

aritim napsal(a):
Nerozčilujte se, nikdo z "rádců" vašeho pejska neviděl, nezná vás ani prostředí ze kterého pochází ale je samozřejmé že hned vědí, že je z chlívku a že je labilní.
Pár štěňátek z chlívku jsem viděla, labilita se projevovala okamžitě, ze začátku nebyli schopní ani chodit ven jako normálně odchovaná štěňátka, jakýkoliv sebemenší stres je rozhodil na několik týdnů, ale pokud se majitelé věnovali socializaci a postupně pejska přivykali na běžné životní situace, kolem roku už by nikdo nepoznal, odkud pocházejí. U štěněte rozhodně nic není ztraceno. Ostatně i dospělý pes vytažený z množírny po několika letech se srovná, tak proč ne štěně?
Pokud by byl opravdu labilní, měl by větší problém venku v cizím prostředí, v nezvyklých situacích, třeba na veterině, na návštěvě. A projevilo by se to hned, ne po několika měsících.
Myslím, že se jedná o nějaký zdravotní problém. Nechte ho důkladně vyšetřit, včetně rozborů krve, sledujte co předcházelo záchvatu, co pejsek jedl, jestli neměl třeba ještě jiné potíže (průjem, zvracení apod.).
Může se jednat o potravinovou alergii a pejskovi prostě jen není dobře, podobně také začíná epilepsie.

Myslím, že jste jich neviděla dostatek, jinak byste nemohla napsat to, co píšete.. Štěňata z chlívku jsou naopak ze začátku relativně normální. Obzvláště laik nemá absolutně šanci poznat, že je něco špatně. A všechno to zanedbané se začne vracet jako bumerang, až začne štěně růst a dospívat. lekavost, bázlivost, strach z nenadálých zvuků, temné předměty v noci, apod. Na starším psovi bezpečně poznáte, že nepochází z vhodných podmínek a do vínku v genech taky nedostal zrovna povahovou stálost.

O těch dospělých psech vytažených z množírny jste se taky trochu sekla. Mě jich prošlo rukama kolem 150. S tím, že se dali u mě v rámci možností do pořádku a pak šli do adopce. A ta povahová nestálost je tam pořád, a pořád, a pořád..

Buď máte málo zkušeností a nebo máte moc růžové brýle. Realita tak růžová není a konkrétně tento pejsek bude mít nejspíš psychické problémy po celý život.

Jen tajně doufám, že po něm zadavatelka nebude chtít ňuňu potomky..

2.5.2015 15:17
aritim

XXX.XXX.19.70

umpa.lumpa napsal(a):
Myslím, že jste jich neviděla dostatek, jinak byste nemohla napsat to, co píšete.. Štěňata z chlívku jsou naopak ze začátku relativně normální. Obzvláště laik nemá absolutně šanci poznat, že je něco špatně. A všechno to zanedbané se začne vracet jako bumerang, až začne štěně růst a dospívat. lekavost, bázlivost, strach z nenadálých zvuků, temné předměty v noci, apod. Na starším psovi bezpečně poznáte, že nepochází z vhodných podmínek a do vínku v genech taky nedostal zrovna povahovou stálost.

O těch dospělých psech vytažených z množírny jste se taky trochu sekla. Mě jich prošlo rukama kolem 150. S tím, že se dali u mě v rámci možností do pořádku a pak šli do adopce. A ta povahová nestálost je tam pořád, a pořád, a pořád..

Buď máte málo zkušeností a nebo máte moc růžové brýle. Realita tak růžová není a konkrétně tento pejsek bude mít nejspíš psychické problémy po celý život.

Jen tajně doufám, že po něm zadavatelka nebude chtít ňuňu potomky..

No 150 jsem jich neměla, to je fakt. Já se totiž každému věnuji na 100%, a to bych nemohla, kdybych jich měla třeba 10 najednou.
S některými jsem úspěšně složila zkoušky a bez problémů fungovali po zbytek života. I ti co šli do adopce žijí spokojeně v nových rodinách. Jsou bezvadnými parťáky a nic víc se po většině z nich nechce.

2.5.2015 16:19
LenkaS

XXX.XXX.105.4

Tak děkuji opět za názory. Napíšu to tu jednoduše. Charlieho jsme si přivezli domů nic mu nebylo má za sbeou vše odčervení i očkování, nic nezanedbáváme. A že je bez PP ? Proč bych k němu potřebovala papír když ho nechci vláčit po výstavách ani nic takového. Mám ho jako mazlíčka je to prdelka na kterou bych v životě nedala dopustit já a už vůbec můj přítel. Charlie je schopnej běhat od rána od 10 do večera do 10 na zahradě, hraje si, dělá blbosti. Jí třikrát denně někdy 4krát, pije jak má. Průjmy nemá, nezvrací. I přes to se u něj projevila takhle klepavost. A to jen někdy. Třeba týden je v pohodě pak jeden večer se začne klepat a nechce nic... Vezmu ho hned ven a venku je zase v pohodě. Píšu si i do kalendáře co jsme sním ten den dělali co jedl kdy přesně se začal klepat co jsme v tu chvíli dělali abych třeba zjistila že něco není v pořádku že reaguje na něco... zatím mě nic nenapadá. Každopádně zajedu jinam na veterinu a nejspíš zažádám i o rentgen a sono bříška. Člověk nikdy neví. Ale máme jinak zdravého čilého hravého a mazlivého jorkšírka.

2.5.2015 16:26
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

LenkaS napsal(a):
Tak děkuji opět za názory. Napíšu to tu jednoduše. Charlieho jsme si přivezli domů nic mu nebylo má za sbeou vše odčervení i očkování, nic nezanedbáváme. A že je bez PP ? Proč bych k němu potřebovala papír když ho nechci vláčit po výstavách ani nic takového. Mám ho jako mazlíčka je to prdelka na kterou bych v životě nedala dopustit já a už vůbec můj přítel. Charlie je schopnej běhat od rána od 10 do večera do 10 na zahradě, hraje si, dělá blbosti. Jí třikrát denně někdy 4krát, pije jak má. Průjmy nemá, nezvrací. I přes to se u něj projevila takhle klepavost. A to jen někdy. Třeba týden je v pohodě pak jeden večer se začne klepat a nechce nic... Vezmu ho hned ven a venku je zase v pohodě. Píšu si i do kalendáře co jsme sním ten den dělali co jedl kdy přesně se začal klepat co jsme v tu chvíli dělali abych třeba zjistila že něco není v pořádku že reaguje na něco... zatím mě nic nenapadá. Každopádně zajedu jinam na veterinu a nejspíš zažádám i o rentgen a sono bříška. Člověk nikdy neví. Ale máme jinak zdravého čilého hravého a mazlivého jorkšírka.

Ten papír byste měla třeba proto, že byste pak věděla, že je daný jedinec po x generací nějakým způsobem povahově prověřovaný a nebude z něj máslo na hlavu, víte. Papíry totiž nejsou vůbec o chození na výstavu.

2.5.2015 16:26
zvědavec

XXX.XXX.13.98

Milá zadavatelko, kdybyste "k němu potřebovala papír když ho nechci vláčit po výstavách ani nic takového" tak byste dnes nejspíše neřešila "klepavost", která je zdravotní problém - záchvat, máme-li nazývat věci pravými jmény.
Jděte psa řádně vyšetřit, a doufejte, že mu neselhává nějaký životně důležitý orgán a že to půjde řešit. V tom je přesně ta omezenost kupce bez PP, nechápe že rodokmen není snobismus ale základní dokumentace ke štěněti.

Přeji, ať je pes v pořádku.
PS: krmení 3x denně je u 5-ti měsíčního štěněte malého plemene moc málo.

2.5.2015 16:27
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

aritim napsal(a):
No 150 jsem jich neměla, to je fakt. Já se totiž každému věnuji na 100%, a to bych nemohla, kdybych jich měla třeba 10 najednou.
S některými jsem úspěšně složila zkoušky a bez problémů fungovali po zbytek života. I ti co šli do adopce žijí spokojeně v nových rodinách. Jsou bezvadnými parťáky a nic víc se po většině z nich nechce.

Pak jste bohužel nejspíš neviděla skutečně problémové produkty množení.. Buďte ráda, není to nic pěkného..

2.5.2015 16:36
Šarina

XXX.XXX.231.146

Promiňte, ale jste klasický příklad člověka, který si pořídil psa a nenašel si ani ty nejzákladnější informace (dnes stačí dát do vyhledávače "koupě štěněte" a vyjede vám hromada odkazů s varováním a vysvětlením, čeho se vyvarovat).

Především: PP je průkaz původu! Nic víc, nic míň. PP nemá s nutností či povinností chodi po výstavách nic společného. Prostě dostanete potvrzení, že máte psa určitého plemene, dočtete se tam jména a výsledky rodičů, prarodičů atd. a máte potvrzení, že byli shledáni vhodnými do chovu, jinými slovy, že neměli z chovu vylučující vadu.
Mohla byste si je vyhledat v databázi klubu a zjistit informace, které byste zrovna teď zoufale potřebovali.

Vy máte voříška bez PP, nedohledáte nic, kromě ujištění množitelky (chovatelka to asi nebude), že "oba rodiče byli zdraví". No bodejď, co myslíte, že vám řekne? Že babičku neuchovnili, protože měla epilepsii?

Tady asi konkrétní rady nenajdete, příčin může být asi více a nervová labilita možná nebude ta nejhorší varianta:(.

Pejska je mi líto, ten (jediný) za nic nemůže. Vy, tím, že jste si ho koupili, jste množitelce potvrdili, že produkovat taková štěňata se vyplácí.

Neregistrovaný uživatel

2.5.2015 17:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

zvědavec napsal(a):
Milá zadavatelko, kdybyste "k němu potřebovala papír když ho nechci vláčit po výstavách ani nic takového" tak byste dnes nejspíše neřešila "klepavost", která je zdravotní problém - záchvat, máme-li nazývat věci pravými jmény.
Jděte psa řádně vyšetřit, a doufejte, že mu neselhává nějaký životně důležitý orgán a že to půjde řešit. V tom je přesně ta omezenost kupce bez PP, nechápe že rodokmen není snobismus ale základní dokumentace ke štěněti.

Tahle poslední věta mne napadla taky, jestli není hypoglykemický? Jestli se nezačne klepat třeba po větší námaze(hra) v souvislosti s tím, že už delší dobu nic nejedl. Zbytek příspěvků, ani to, že není dobré brát si pejska z množírny, už rozpitvávat nebudu, co už. Ale jinak co tak vidím pidi psy, klepou jak s Parkinsonem pořád Může to být labilita. Možná váš pejsek zpozoroval, že se na něj zaměřujete, sledujete ho(lamentujete nad ním) a to ho znejistí ještě víc. Neřeště to.

2.5.2015 17:11
aritim

XXX.XXX.19.70

umpa.lumpa napsal(a):
Pak jste bohužel nejspíš neviděla skutečně problémové produkty množení.. Buďte ráda, není to nic pěkného..

Vy prostě víte všechno, že? To vám tedy gratuluji.

2.5.2015 17:12
eva11

XXX.XXX.38.83

Nám tohle delaval i náš pes. A nakonec se z toho vyklubala epilepsie. Je mu 5 let a onemocnění se projevilo před 1 rokem. Tabletky na to bere 2x denně, záchvaty vymyzeli má jen výjimečně. Rozhodně bych h kvůli toho neutracela! Jinak úžasná klinika pro pejsky je v brně Yaggi. Mají tam snad všechno a jsou úžasní a milí. Snad se epilepsie u vás neprokáže.

2.5.2015 17:12
aritim

XXX.XXX.19.70

umpa.lumpa napsal(a):
Ten papír byste měla třeba proto, že byste pak věděla, že je daný jedinec po x generací nějakým způsobem povahově prověřovaný a nebude z něj máslo na hlavu, víte. Papíry totiž nejsou vůbec o chození na výstavu.

Jak se prosím povahově prověřují jorkšíři?

2.5.2015 17:14
LenkaS

XXX.XXX.105.4

Tak výborně a máme tu jen výčitky že si člověk pořádí pejska bez PP. ;) Proboha lidi přemýšlejte sakra! 350 tisíc lidí na světě nemá psa s papírama. Moje celá rodina, známí, kamarádi mají pejsky bez papíru a mají je zdravé jako rybičky! tímhle to vůbec není. Nevadí nema smysl to tu řešit když řešíte jen tohle a dáváte mi najevo že je nás pejsek labilní. Kdyby jste sním strávili jediný den nepoznáte ani že mu něco je. Což mu nic není. a vaše názory už si ani brát k srdci nebudu :) našla jsem si mnoho jiných stránek o nemocech jorkšírků a podobně.. kde mi lidé píší z vlastních zkušeností že u jorků je normální klepavost :) Takže Vám děkuji za tyto názory co mě ale vůůůbec nepomohli :).

2.5.2015 17:14
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

aritim napsal(a):
Vy prostě víte všechno, že? To vám tedy gratuluji.

Ono je to totiž jako byste třeba závodníkovi formule 1 tvrdila, že jeho formule nemůže jet víc jak 130, víte.

2.5.2015 17:15
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

LenkaS napsal(a):
Tak výborně a máme tu jen výčitky že si člověk pořádí pejska bez PP. ;) Proboha lidi přemýšlejte sakra! 350 tisíc lidí na světě nemá psa s papírama. Moje celá rodina, známí, kamarádi mají pejsky bez papíru a mají je zdravé jako rybičky! tímhle to vůbec není. Nevadí nema smysl to tu řešit když řešíte jen tohle a dáváte mi najevo že je nás pejsek labilní. Kdyby jste sním strávili jediný den nepoznáte ani že mu něco je. Což mu nic není. a vaše názory už si ani brát k srdci nebudu :) našla jsem si mnoho jiných stránek o nemocech jorkšírků a podobně.. kde mi lidé píší z vlastních zkušeností že u jorků je normální klepavost :) Takže Vám děkuji za tyto názory co mě ale vůůůbec nepomohli :).

No jo, jenže 349 tisíc těch lidí na světě pak běhá po diskuzích a brečí, že má pes nějaký problém.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.5.2015 17:15

Nejprve udělat pořádné vyšetření a vyloučit zdravotní problém. pokud by to byl problém psychický bude náprava asi dost náročná ale rozhodně nesouhlasím s tím psa utrácet jak vám tu někdo radil.Pozorujte psa jestli se klepe jen když si ho všímáte a nebo i když je sám, opravdu mám taky podezření že ho nevědomky svým chováním znejistíte. Zkuste ho při tom klepání nějak zabavit, zkusit hru, procházku a uvidíte jestli se přestane klepat, hlavně ho nehladte a neuklidnujte, tím se všechno jen zhoršuje.JInka opravdu souhlasím s těmi kteří vám vytýkali že máte psa bez pp.PP není jen papír aby ste mohli chodit na výstavy, ale taky trošku záruka že by pes měl být po jakž takž zdravých rodičích, je to pes daného plemene a máte větší šanci že bude zdravý než když si pořídíte nějaké zvíře z množírny kde kryjou příbuzné a nemocné psy a štěňata jsou od narození ve špatných podmínkách, to se někde projevit musí.

2.5.2015 17:16
LenkaS

XXX.XXX.105.4

Ewa11. Moc Vám děkuji : ) Epilepsie bylo první co nás napadlo.. hlídáme ho jako oko v hlavě.. každopádně jiného veterináře navštívíme.

2.5.2015 17:18
aritim

XXX.XXX.19.70

umpa.lumpa napsal(a):
Ono je to totiž jako byste třeba závodníkovi formule 1 tvrdila, že jeho formule nemůže jet víc jak 130, víte.

Tak na tenhle argument já jsem moc hloupá. Myslela jsem že tu jde o psy, o autech nic nevím a přestože téměř denně řídím, a nějaký čas jsem se tím i živila, tak si nedovolím o nich někoho poučovat. Kéž by se tím řídili i ti "odborníci" tady.

2.5.2015 17:20
LenkaS

XXX.XXX.105.4

Na vlastní oči jsem viděla Charlieho rodiče. O ty pejsky se starají moc hodní lidi kteří by za ně dali cokoliv. Ale tak to jestli jsme si ho měli vzít s PP nebo bez už tu taky nemá smysl řešit. pouze jsem chtěla radu od někoho jiného než od veterináře... Naivně jsem si myslela že mi odpoví i někdo komu se tohle také stávalo... Kamarádka má jorkšírka s PP a epilepsii má a byl už i na operaci s nožičkou. Takže nebudu tu ani psát co si o tom myslím... Každopádně děkuji paní co mi tu nsala o svém pejskovi jak mu zjistili epilepsii po takové době.. je mi to moc líto! ale alespon vím co se může stát.

2.5.2015 17:22
eva11

XXX.XXX.38.83

Není zač. Náš Laky když jde na něj záchvat tak se strání, je bez nálady a nechce nic dělat. Vyvarujte se tomu aby se neceho lekal. Když jde pd vás pryč mluvte na něj úplně milouckym hhlasem. Já osobně v těchto chvílích ležím u něj povídám mu různé věci a mazlim se a ním. Ale ukažte mu že je vše v pořádku. Epilepsie není v ničem zábrana jen to zvětší vaší lásku k němu. To mi věřte. v teplém počasí hlavně hodně tekutin! Snad se bbrzy váš pejsek zotavi. Přeji hodně štěstí.

2.5.2015 17:23
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

aritim napsal(a):
Tak na tenhle argument já jsem moc hloupá. Myslela jsem že tu jde o psy, o autech nic nevím a přestože téměř denně řídím, a nějaký čas jsem se tím i živila, tak si nedovolím o nich někoho poučovat. Kéž by se tím řídili i ti "odborníci" tady.

Nepochopila jste..

2.5.2015 17:26
LenkaS

XXX.XXX.105.4

Moc Vám děkuji. Když je venku tepleji moc pít nechce tak mu dáváme vodu i stříkačkou aby pil často :) Když na něj přijde ta klepavost tak zaním opatrně jdu já nebo přítel hladím ho mluvím na něj a vezmu si ho k sobě ale je takovej vykulenej jako by se něčeho bál. Snažím se mu házet hračky míčky různý uzlíky ale hrát si nechce. Ale jak ho v tom, stavu" vezmeme ven otrká se a běhá jako blázínek.

2.5.2015 17:29
eva11

XXX.XXX.38.83

Když nechce pít my mu dáváme i vodu z ruky. Ano mluvte na něj a udělejte z něj v tu chvíli největšího borce na světě a ukažte jak ho milujete. Ten pes to.cítí verte mi. Kdyby dostal záchvat nebojte, nech tw ho v klidu, mluvte na něj mile, pes si nic z toho stavu nebude pamatovat. Po takovém stavu ho nezente hned do velkých aktivit. Pokud ho rozveselí procházka dobře. Tím ho uklidňujte.

2.5.2015 17:35
LenkaS

XXX.XXX.105.4

Bojím se že se mu ta epilepsie může udělat kvůli pohybu jaký má. opravdu třeba denně těch 5 hodin běhá po zahradě s jinými psi od sestry a tety. A to opravu lítají jak splašený. Na to že je tak malý si myslím že by až takhle lítat neměl.. na druhou stranu jsem se dozvěděla že jorkšírci mají tuhle klepavost proto, že jsou zavření doma a potřebují pohyb. ten má ale neustále.

2.5.2015 17:38
eva11

XXX.XXX.38.83

Pohyb epilepsii nevyvolává to se nebojte. Jorkšírky neznám já mám zkušenost s Labradorem. Rozhodně pohyb mu neuškodí to neboj te se. Je to malý čipera.

2.5.2015 17:44
Šarina

XXX.XXX.231.146

Tedy já zírám, co všechno obnáší mít psa... já tedy skoro až nevím, co vede lidi k tomu pořizovat si plemeno, se kterým se musejí jaksi samozřejmě dělat všechny tyhle věci... na to bych neměla... ale moment! Já mám kámošku, co chová yorky, kteří se chovají jako to, co ve skutečnosti jsou (mají být), tedy jako živí, temperamentní teriéři.

Klidně si svůj kup omlouvejte čím chcete. Podpořila jste nezodpovědné lidi, co množej jorky bez papírů- a vy máte od nich nemocné štěndo. To je to, oč tu běží.
Doufám, že vám teď ty "hodní lidi, co mají ty svoje pejsky tak moc rádi a dali by za ně cokoliv", pošlou část ceny zpátky, případně se budou podílet na vaší léčbě.
Nebo se aspoň budou zajímat o to, co vašemu pejskovi je.
Nebo vám dají kontakty na ostatní sourozence z vrhu, abyste to s nimi mohla konzultovat vaše problémy.

Skoro bych si tipla, že neudělají ani jedno z toho.

2.5.2015 17:54
eva11

XXX.XXX.38.83

To že paní koupila nemocného pejska tak ten pejsek neztrácí svou hodnotu. Tady paní prosí o radu jak pomoct svému mazlikovi tudíž ho nejspíše miluje. Pejsek si zaslouží taky lásku. Paní ví kde pejska koupila nejlíp tak bych to pořád nepredhazovala. Radši zkuste poradit jak pejskovi pomoci!

2.5.2015 17:55
LenkaS

XXX.XXX.105.4

Ach jo. K tomuhle už nemá smysl se ani vyjadřovat jediný normální názor co mi pomohl je tady od paní Ewi. Ptala jsem se tu na něco co pro mě je důležité a o čem jsem chtěla vědět víc. A vy tu děláte co ? Urážíte mě tu tím, že podporuju nějaké množírny ?! To si zkoušejte na někoho jiného. Charlieho jsem si na první pohled zamilovala. a to že je bez PP mě opravu jaksi nezajímá. Jak už jsem tu napsala 350 tisíc lidí má pejsky bez PP. A nic jím není ! a já věřím tomu, že Charlie je normálně zdravej ! Jen má prostě dny a stavy kdy se klepe. Trpasličí pinčové se například klepou pořád, Tak mě tu prosím Vás neděste tím, že jelikož je bez PP má nějakou smrtelnou nemoc proboha!

2.5.2015 18:00
eva11

XXX.XXX.38.83

Náš je také bez PP a rodiče byli s papiry i sourozenci jen my papíry nechtěli protože pak byla vyšší cena. Rodiče byli nádherní a táta šampion výstav. Všichni zdraví ale bohužel nás má epilepsií. Pejsi bez Pp nejsou min než ostatní.

2.5.2015 18:01
LenkaS

XXX.XXX.105.4

Plně souhlasím !

2.5.2015 18:28
kristyna...

XXX.XXX.135.63

Nemyslím si, že by si zde kdokoliv myslel, že psi bez PP jsou něco míň. Přestože nejsem žádný odborník a se svým psem bych nikdy na výstavy asi nechodila, v případě koupě čistokrevného psa bych vždy koupila pouze psa s PP. Důvod je prostý, když vidím fotografie z množíren a podmínky, ve kterých tito nebozí psi žijí, je mi z toho zle. Proto bych nikdy přímo ani nepřímo nepodpořila množitele.
Nicméně vašemu pejskovi přeji zdraví. Být Vámi asi bych se zamyslela nad tím častějším krmením, jak tu mnozí radí.

2.5.2015 18:29
skaia

XXX.XXX.104.146

Nechci abyste se i na mě rozčílila, ale něco vám napíšu.
Moje sestra taky zastává názor, že PP je k ničemu (A vysvětlování bylo marné.) a má 6 jorkšíráků (Ano, šest.). Všichni bez PP. Jeden má epilepsii, všichni vypadanou spoustu zubů, všichni se klepou jak ratlíci (Což mimochodem opravdu normální není ani u pinčů.), jsou nervózní a oprsklí. A ačkoliv do jorkšíra mají vzhledově a povahově blízko leda černo/šedo- zlatou barvou, tak to samozřejmě jsou typičtí jorkšíři - to že jim uši nestojí a velikostně jsou všichni uplně jinde je jedno, pro ní to jsou jorkšíři. Mamka má pro změnu boloňského psíka, zkuste hádat zda s nebo bez PP, který má problémy s ušima, očima, zubama (Ve dvou letech půlka zubů v háji.), o srsti nemluvě. Jediné co mamka a sestra mají zdravé jsou kříženci, které kupovali jako křížence a nikoliv psy bez PP (v naší rodině psy s PP nemáme - já jen útulkáče a ostatní psy bez PP).
To asi k těm 350 tisícům lidí, kteří mají psy bez PP a mají je zdravé. Pochybuji, že se někde budou vybavovat o tom jak hloupě se nechali nachytat a budou sdělovat něco jako jsou vypadané zuby.

2.5.2015 18:56
kashttan

XXX.XXX.159.61

eva11 napsal(a):
Náš je také bez PP a rodiče byli s papiry i sourozenci jen my papíry nechtěli protože pak byla vyšší cena. Rodiče byli nádherní a táta šampion výstav. Všichni zdraví ale bohužel nás má epilepsií. Pejsi bez Pp nejsou min než ostatní.

Nechala jste se napálit, když mají rodiče papíry, musí být uchovněni, musí být stejného plemene a vystavit se krycí list. Jestli tvrdíte, že sourozenci měli papíry, tak určitě znáte název chovatelské stanice. Vystavení PP stojí několik set korun(300?) a ne pět tisíc. Pokud je to pravda(o čemž pochybuju), tak je to na zákaz chovu. Ale ono to spíš bude tak, že jste se hloupě nechala napálit.

2.5.2015 19:02
hunter

XXX.XXX.22.6

eva11 napsal(a):

Měli jste si připlatit, pak by byl i bez epilepsie. protože jak vidíte, ostatní z vrhu mají PP a jsou zdraví, váš ho nemá a není- PP je záruka zdraví.

Pokud vám někdo dal slevu na psa po rodičích s PP, navíc pokud jeden z rodičů byl šampion, tak je někde něco špatně. Prosím, napište jméno chovatelské stanice a jméno otce, abych věděl, čemu se případně vyhnout. Nebo jste jen uvěřila lžím o domnělém otci, možná i matce, někomu jste dala iks tisíc za voříška, který je jen podobný labradorovi.
Nechápu, proč berete za důležité zmínit, že otec je šampion, když vás výstavy nezajímají.

2.5.2015 19:09

LenkaS napsal(a):
Ach jo. K tomuhle už nemá smysl se ani vyjadřovat jediný normální názor co mi pomohl je tady od paní Ewi. Ptala jsem se tu na něco co pro mě je důležité a o čem jsem chtěla vědět víc. A vy tu děláte co ? Urážíte mě tu tím, že podporuju nějaké množírny ?! To si zkoušejte na někoho jiného. Charlieho jsem si na první pohled zamilovala. a to že je bez PP mě opravu jaksi nezajímá. Jak už jsem tu napsala 350 tisíc lidí má pejsky bez PP. A nic jím není ! a já věřím tomu, že Charlie je normálně zdravej ! Jen má prostě dny a stavy kdy se klepe. Trpasličí pinčové se například klepou pořád, Tak mě tu prosím Vás neděste tím, že jelikož je bez PP má nějakou smrtelnou nemoc proboha!

Uražte se na mě či nikoliv, ale píšete že váš pes je normálně zdravej jen má prostě dny a stavy kdy se klepe. Normální zdravej pes se neklepe, ani zdravý a vyrovnaný trpasličí pinč se neklepe.Normální zdravý pes se taky nemusí napájet injekční stříkačkou, napije se sám. Smiřte se s tím že prostě normálního zdravého psa nemáte a snažte se udělat pro něj to aby jeho život byl trošku normální. To že jste si ho zamilovala vám nikdo nebere, ale kdyby byl opravdu fyzicky i psychicky zdravý tak se nebude klepat.A neuklidńujte se že je to přehnaným pohybem, zdravému psu ještě nikdy pohyb neublížil, to že si hraje s jinými psy není pro psa žádná nepřiměřená námaha.

2.5.2015 19:14
kashttan

XXX.XXX.159.61

LenkaS napsal(a):
Na vlastní oči jsem viděla Charlieho rodiče. O ty pejsky se starají moc hodní lidi kteří by za ně dali cokoliv. Ale tak to jestli jsme si ho měli vzít s PP nebo bez už tu taky nemá smysl řešit. pouze jsem chtěla radu od někoho jiného než od veterináře... Naivně jsem si myslela že mi odpoví i někdo komu se tohle také stávalo... Kamarádka má jorkšírka s PP a epilepsii má a byl už i na operaci s nožičkou. Takže nebudu tu ani psát co si o tom myslím... Každopádně děkuji paní co mi tu nsala o svém pejskovi jak mu zjistili epilepsii po takové době.. je mi to moc líto! ale alespon vím co se může stát.

Když vám prodejce mobilních telefonů řekne, že vám ho prodá, že je nový, skvělý, kvalitní a bez závad, že účtenka, manuál ani záručák není třeba, že on je přeci hodný a kdyby něco, tak vám peníze samozřejmě vrátí, tak si ho koupíte nebo si budete myslet, že je to nějaké divné a radši si koupíte mobil jinde? Chovatelské stanice, které chovají psy s PP, podléhají nějaké kontrole, nemůžou mít co hárání to vrh, otec štěňat je skutečně otec štěňat a matka je matka a pokud by měl někdo nějaké pochyby, dá se u klubu vymoci přeci jen trochu více než u KVS. Váš vzorek jednoho nemocného psa s PP není vůbec relevantní, to je vám snad jasné. Bohužel, když vám někdo chce něco vnutit, tak se dokáže usmívat i když je to ve skutečnosti pěkný ha.zl, ale oni ti lidé ani nemuseli být zlí nebo netoužili po výdělku, kolikrát množí lidé, kteří mají psy rádi a chtějí jen štěňátka po Fifince, bohužel jim tím spíše ubližují. Někdy to může skončit vážně špatně, třeba pokud někdo nakryje merle na merle, jen proto, že jsou to oba, tak krásní a budou z toho jistě nádherná štěňátka. Chápu, že je těžké přiznat svou chybu, proto málokdy uslyšíte o tom, jak se někdo nechal napálit, když koupil bez PP a jak teď platí.

2.5.2015 19:16

eva11 napsal(a):

Nechápu proč by pes měl být dražší kdyby vám k němu dali pp. štěňata co se narodí mají pp vystavený a chovateli je k ničemu když prodá jen štěně bez papíru, a ten mu zůstane doma a může si s ním tak utřít.Kupovala sem si psa taky původně jen jako mazlíka s tím že s ním nebudu nic dělat a pp mě k němu samozřejmě dali, k čemu by jim bez psa taky byl že jo. Zajímavé že všichni měli papíry, jen vám je nedali a pes má zrovna epilepsii, netvrdím že jí pes s pp nemůže mít taky, ale tohle je náhoda jak sviňa. a jaké máte klouby, kyčle, oči, výcvikový kolaps a další obvyklé nemoci to víte ? u psa bez pp těžko a ještě se můžete dočkat mnoha nemilých překvapení.

2.5.2015 19:22
kashttan

XXX.XXX.159.61

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nechápu proč by pes měl být dražší kdyby vám k němu dali pp. štěňata co se narodí mají pp vystavený a chovateli je k ničemu když prodá jen štěně bez papíru, a ten mu zůstane doma a může si s ním tak utřít.Kupovala sem si psa taky původně jen jako mazlíka s tím že s ním nebudu nic dělat a pp mě k němu samozřejmě dali, k čemu by jim bez psa taky byl že jo. Zajímavé že všichni měli papíry, jen vám je nedali a pes má zrovna epilepsii, netvrdím že jí pes s pp nemůže mít taky, ale tohle je náhoda jak sviňa. a jaké máte klouby, kyčle, oči, výcvikový kolaps a další obvyklé nemoci to víte ? u psa bez pp těžko a ještě se můžete dočkat mnoha nemilých překvapení.

I kdyby si je chovatel nechal v šuplíku, tak pes bude čipován a můžete si snadno vystavit duplikát, ale proč by to asi dělal(sakra chybí mi tu smajlíci...ten co brečí smíchy, ale ono je to spíš smutné, takže...)

2.5.2015 19:32
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

eva11 napsal(a):

Nooo, to Vás pěkně podvedli. Průkaz původu je nepřenosný, váže se na každé narozené štěně a je s daným jedincem spjat konkrétním číslem čipu nebo tetování. Není možné z registrovaného vrhu koupit nějaká štěnda bezPp a jiná s PP. Ale je to velmi častá výmluva množitelů, na které hloupí kupci skočí. To štěně je přece V AKCI se slevou, však my PP nepotřebujeme. A množitel si jenom mne ruce, jak napálil dalšího hlupáka a štěně v hodnotě pětistovky prodal za několik tisíc. Protože ono je přece zaručeně čistokrevné! A ten Váš šampion výstav nejspíš nebyl ani pro epilepsii vpuštěn do chovu..

Bože, něčím takovým bych se opravdu nechlubila, protože jste jeden z nejnapálenějších kupců.

Pokud mi nevěříte, dejte si do gůglu "nejčastější výmluvy množitelů" nebo "finty množitelů" a uvidíte sama.

2.5.2015 19:35
LenkaS

XXX.XXX.105.4

Z techto odstavcu jsem si precetla jeden a cist uz me to nebavi. porad dokola vysvetlovat kvuli cemu jsou nejake papiry. Nezajima me to! Ja se tu radim cim by to mohlo byt tak asi proto neco delam ne? k doktorovi snim taky proto chodim snazim se o rady, pomoc. Sakra nikdo tu nechapete o co mi jde? Tim ze mi tu budete cpat neco o papirech to mi asi moc nepomuze, nemyslite?! Tak nic, radsi tohle smazu a zeptam se jinde:) jelikoz to ze mam nemocnyho pejska protoze nema papiry je mi k smichu :D nemocny pes muze byt i s papirama a to mi NIKDO nevymluvi ;) pejsek jako pejsek. Takze se tu mejte hezky, Sbohem.

2.5.2015 19:41
Šarina

XXX.XXX.231.146

eva11 napsal(a):

To, co píšete, je holý nesmysl a naletěla jste čistokrevným podvodníkům.

Pokud se narodí "papírový" vrh, pak mají všechna štěňata rodokmen. Chovatel nemůže zažádat o to, aby PP dostala jenom část vrhu. Ergo kladívko, zaplatí PP pro celý vrh. A tudíž je nesmysl, aby si u nějakého štěněte nechal papíry v šuplíku a štěně dal " o to levněji". Prostě na vás ušili klasickou boudu a papíry pochopitelně nemají ani sourozenci vašeho psa. A možná jsou nemocní úplně stejně. Ale to vy se nikdy nedozvíte, protože vám to ti, co vás podvedli už při koupi, určitě neprozradí.

Nikdo tady nemá nic proti voříškům, přesněji křížencům různých plemen, ale uvědomte si, že vy všichni, co si kupujete "čistokrevné psy bez PP", máte svojí zásluhu na tom, že to dané plemeno míří jako celek do kytek. Navíc (dobře) živíte plejádu různých existencí od nezodpovědných naivků ("aby měla naše Bobinka aspoň jednou štěňátka") až po vyslovené lumpy, mezi které směle zařaďte i ty lidi, od kterých máte psa vy.

2.5.2015 19:43
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

LenkaS napsal(a):
Z techto odstavcu jsem si precetla jeden a cist uz me to nebavi. porad dokola vysvetlovat kvuli cemu jsou nejake papiry. Nezajima me to! Ja se tu radim cim by to mohlo byt tak asi proto neco delam ne? k doktorovi snim taky proto chodim snazim se o rady, pomoc. Sakra nikdo tu nechapete o co mi jde? Tim ze mi tu budete cpat neco o papirech to mi asi moc nepomuze, nemyslite?! Tak nic, radsi tohle smazu a zeptam se jinde:) jelikoz to ze mam nemocnyho pejska protoze nema papiry je mi k smichu :D nemocny pes muze byt i s papirama a to mi NIKDO nevymluvi ;) pejsek jako pejsek. Takze se tu mejte hezky, Sbohem.

Nesmažete.

2.5.2015 19:44
LenkaS

XXX.XXX.105.4

nic jinýho mi tu už napsat nejde.
Já třeba NIKDY štěnátka nechci :) Jsem štastná že mám Charlieho, je to moje nápln života. Máme ho jako naše miminko. Takže něco o papírech už si strčte s prominutím všichni do zadničky :).

2.5.2015 19:52
kashttan

XXX.XXX.159.61

Bože, do čehos to duši dal?

2.5.2015 19:57
LenkaS

XXX.XXX.105.4

No, naštěstí se nám ozvala jedna chovatelka která o tom určitě bude něco vědět a poradí nám určitě něco zajímavějšího než to že jsme hloupý že jsme si vzali pejska bez PP. ;-).

2.5.2015 20:12
skaia

XXX.XXX.104.146

PP samozřejmě nerovná se zdravý, povahově perfektní pes. To PP je k tomu, aby se co nejvíce nemocem (dědičným) předešlo, pes byl co nejvíce podobný standardu a do chovu nešli psi, po kterých štěňata mají epilepsii nebo DKK, atd.

A k dotazu bych jen řekla, že u sestřiného psa ta epilepsie začala klepáním se.

2.5.2015 20:16
hunter

XXX.XXX.22.6

LenkaS napsal(a):
No, naštěstí se nám ozvala jedna chovatelka která o tom určitě bude něco vědět a poradí nám určitě něco zajímavějšího než to že jsme hloupý že jsme si vzali pejska bez PP. ;-).

To je další důvod, který opět nebudete chtít slyšet, k psům s PP z lepších ch.s. patří i chovatelský servis, tzn. zavolala byste chovatelce, která vám prodala štěně a ona by vám poradila, co to může signalizovat.

2.5.2015 20:58
eva11

XXX.XXX.38.83

Nikdo mi tady nepište že mám psa z množirny. Nazev stanice si už bohužel nepamatuji ale byla z Brna. Ohledně toho jak to bylo s Pp to bylo jinak než to.vyznělo. Na.mobilu se to píše těžce takže vysvětlení si nechám na jindy. Každopádně je to čistokrevný labrador, rodiče s Pp a náš je i cipovany už od chovatelů. byl zdravý než se projevila epilepsie. Při záchvatu si.poškodil páteř tudiz ma.problémy se zády a žaludkem protože měl koliki po tom co nám ho otravili. Myslím že člověk ví kde si svého psa koupil a vážně ai myslete jak.Víte kde jsem.ho koupila ale víte kulove :) já mám krásného čistokrevného labradora a "chytrakum" zde se můžu jen.divit co vše vypustí z pusy bez toho aby o tom něco věděli :).

2.5.2015 21:11
Šarina

XXX.XXX.231.146

eva11 napsal(a):
Nikdo mi tady nepište že mám psa z množirny. Nazev stanice si už bohužel nepamatuji ale byla z Brna. Ohledně toho jak to bylo s Pp to bylo jinak než to.vyznělo. Na.mobilu se to píše těžce takže vysvětlení si nechám na jindy. Každopádně je to čistokrevný labrador, rodiče s Pp a náš je i cipovany už od chovatelů. byl zdravý než se projevila epilepsie. Při záchvatu si.poškodil páteř tudiz ma.problémy se zády a žaludkem protože měl koliki po tom co nám ho otravili. Myslím že člověk ví kde si svého psa koupil a vážně ai myslete jak.Víte kde jsem.ho koupila ale víte kulove :) já mám krásného čistokrevného labradora a "chytrakum" zde se můžu jen.divit co vše vypustí z pusy bez toho aby o tom něco věděli :).

Tak, docela to motáte...
1/ nikdo neposuzuje, zda mají rodiče vašeho psa PP, to je klidně možné...
2/ Čipování nemá s čistokrevností nic společného.
3/ Pokud ti, co vám prodali psa, mají CHS (ale mají ji opravdu, když si ji ani nepamatujete?) a vyprodukovali psi bez PP, tak je to docela průser. U CHS to může mít pouze jedno vysvětlení: sprskli se jim nechovní jedinci. Předjímat, proč nebyli chovní, nemůžeme, ale nabízí se problémy zdravotní, vzhledové nebo povahové- vyberte si.

2.5.2015 21:14
apbtbreeder

XXX.XXX.84.16

eva11 napsal(a):

Muzete vlozit foto?

2.5.2015 21:19
eva11

XXX.XXX.38.83

Byla jsem mladá když jsme ho kupovali název vážně už neví. S radostí bych vám to schválně poslala.

2.5.2015 21:35
kashttan

XXX.XXX.159.61

eva11 napsal(a):

Tak doufám, že nás s tím příběhem seznámíte co nejdříve

2.5.2015 21:40
eva11

XXX.XXX.38.83

Nevidím v tom naprostou žádný problém :).

Neregistrovaný uživatel

2.5.2015 21:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Evo to, že jste špatně vysvětlila, či někdo blbě pochopil, jak to bylo s papíry Vašeho psa, není důvod se vztekat. Ale Váš pes papíry nemá a proto to není a pro nikoho už nebude pes čistokrevný, jelikož to nedokážete. Chápu, že Vy to nikde dokazovat nechcete a vlastně Vás to dle řeči nezajímá, potom se ale nečertěte na to, že Vám tenhle holý fakt někdo napíše. Už to tu napsalo X lidí, že prodat psa po papírových rodičích bez papírů Vám žádná řádná chovka nemůže, protože by tím porušila chovatelský řád. Ono i plno množíren, má svoje názvy...to ale neznamená, že jsou to uznané chovatelské stanice. Ano, naletěla jste. V rodině jsme vždycky měli a máme voříšky, ale jsme to věděli, byli to psi za stovku a flašku k tomu. Nikdy to nebyli psi s množíren, ale od nezodpovědných sousedů, kterým se, Bobinka" spustila Vám bych doporučila si, chovku"(když tvrdíte, že existuje) na NETu vyhledat, spojit se s majiteli sourozenců a zjistit, jestli tu epilepsii ještě některý z nich má. My, co máme papírové psy, se při prvních zdravotních problémech okamžitě obracíme o radu k chovatelce a konzultujeme právě s majiteli sourozenců...
P.S Váš pejsa je hezký, ale o tom to opravdu není.

2.5.2015 21:54
eva11

XXX.XXX.38.83

Nevztekam se jen mě udivuje co někteří lidé říkaj. Když jsme psa kupovali bylo mi 13 takže pochopte že název si už prostě nepamatuju už je to pár let.vím jak fungují množirny a já sama jsem jejich velkým odpurcem. A věřte že psa bych si od nich nekoupila. Nechci nic.dokazovat já vím pravdu svou jen si říkám že člověk nejlépe sám ví kde a odkud psa koupil. Když víme doma odkud ho máme a vybirali jsme pečlivě tak snad vím odkud je lépe než tady Chytří z netu. Tohle mě zaráží.

2.5.2015 21:55
eva11

XXX.XXX.38.83

Nikdo ze sourozenců problémy nemá už jsme zjišťovali je jediný.

2.5.2015 22:11
kashttan

XXX.XXX.159.61

eva11 napsal(a):
Nevztekam se jen mě udivuje co někteří lidé říkaj. Když jsme psa kupovali bylo mi 13 takže pochopte že název si už prostě nepamatuju už je to pár let.vím jak fungují množirny a já sama jsem jejich velkým odpurcem. A věřte že psa bych si od nich nekoupila. Nechci nic.dokazovat já vím pravdu svou jen si říkám že člověk nejlépe sám ví kde a odkud psa koupil. Když víme doma odkud ho máme a vybirali jsme pečlivě tak snad vím odkud je lépe než tady Chytří z netu. Tohle mě zaráží.

Tak se zeptejte rodičů. Snad máte nějaký kontakt ne, když v dobré CHS funguje chovatelský servis, určitě by je zajímalo, že má pes problémy.

2.5.2015 22:16
Šarina

XXX.XXX.231.146

eva11 napsal(a):
Nikdo ze sourozenců problémy nemá už jsme zjišťovali je jediný.

A jak jste to zjišťovali? Tam, kde jste psa koupili? Nebo snad máte kontakty přímo na majitele sourozenců?

Jen tak mimochodem, já prvního psa kupovala v 16. Je to už 40 let a pamatuju si nejen přesnou adresu chovatelů, ale pochopitelně jméno CHS a dodnes dokonce i celý rodokmen. Vašemu psovi je pět let... to jen tak na okraj, že jsem překvapená, že vy tu CHS už nevíte. Zvláště pokud má váš pes ty problémy, tak bych se snažila si o jeho předcích zjistit co nejvíce, protože to vše je důležité.

Neregistrovaný uživatel

2.5.2015 22:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

eva11 napsal(a):

Aha, tak mě když bylo 12, jeli jsme si s dědou na kole, pro štěndo do remízku v polích, kde porodila kříženka NO a lidi si štěnda postupně rozebrali. Chápu, že Vy si chovku nepamatujete(v tomhle věku Vás to těžko zajímalo) ale nic to nemění na tom, že naletěli rodiče. Vzhledem k tomu, že jak počítám, je Vám snad 18let, tak zkuste zapátrat po oné chovce na NETu, zda se něco dozvíte.
P.S. ani to vybírání pečlivě moc nepomůže, pokud to není Xtý papírový pes a nemáte zkušenosti. Sama jsem vybírala přepečlivě, psa jsem kupovala od mushera, který měl chovku a jezdí se psy závody, několik zahraničních imporů. Bohužel až měl pes zdravotní problémy jsem se po spojení s poradkyní chovu dozvěděla, že je s ním v klubu vedeno kárné řízení, ale bohužel chov jako takový, nikomu zakázat nejde(bude dál prodávat na registrovanou chovku bezpapíráky a vydávat je za ověřené papírové psy) I takhle podvodníci se psy totiž fungují

2.5.2015 22:51
kashttan

XXX.XXX.159.61

Když jsme našli psa, bylo mi sedm a dodnes si pamatuju vše. Naopak rodiče se ptají mě jaký, že to byl přesně datum

2.5.2015 22:52
kashttan

XXX.XXX.159.61

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Aha, tak mě když bylo 12, jeli jsme si s dědou na kole, pro štěndo do remízku v polích, kde porodila kříženka NO a lidi si štěnda postupně rozebrali. Chápu, že Vy si chovku nepamatujete(v tomhle věku Vás to těžko zajímalo) ale nic to nemění na tom, že naletěli rodiče. Vzhledem k tomu, že jak počítám, je Vám snad 18let, tak zkuste zapátrat po oné chovce na NETu, zda se něco dozvíte.
P.S. ani to vybírání pečlivě moc nepomůže, pokud to není Xtý papírový pes a nemáte zkušenosti. Sama jsem vybírala přepečlivě, psa jsem kupovala od mushera, který měl chovku a jezdí se psy závody, několik zahraničních imporů. Bohužel až měl pes zdravotní problémy jsem se po spojení s poradkyní chovu dozvěděla, že je s ním v klubu vedeno kárné řízení, ale bohužel chov jako takový, nikomu zakázat nejde(bude dál prodávat na registrovanou chovku bezpapíráky a vydávat je za ověřené papírové psy) I takhle podvodníci se psy totiž fungují

Jak může někdo prodávat bepapíráky a vydávat je za bezpapírové psy?

Neregistrovaný uživatel

2.5.2015 23:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

kashttan napsal(a):
Jak může někdo prodávat bepapíráky a vydávat je za bezpapírové psy?

Já ani nevím, neorientuju se v tom přesně, v klubu nejsem, protože sama jsem své psy neuchovňovala. Ale když jsem paní řekla, že v papírech má otce toho a toho, tak se moc divila, jak může být otec, když nebyl uchovněný pro nadměrečnost. Když jsem na stránkách klubu bádala, uchovněný tam je. Ale následně už žádné z jeho štěňat, krom jednoho, co má na množení nejspíš jeho švagr. Takže něco asi špatně bude...hodně

2.5.2015 23:45
LenkaS

XXX.XXX.105.4

Rozjela se tu konverzace o úúúplně ničem jiném no:) Já si myslím že papírově by měli být první dvě, tři štěnátka.

Neregistrovaný uživatel

2.5.2015 23:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

LenkaS napsal(a):
Rozjela se tu konverzace o úúúplně ničem jiném no:) Já si myslím že papírově by měli být první dvě, tři štěnátka.

To jsme si jen vysvětlovali mezi sebou, že naletí skoro každý, kdo kupuje psa poprvé. Ale aslespoň to uzná, přizná a už neopakuje...A tohle jako myslíte jak? Můžete nám to trochu objasnit? Já jsem psala, že podmínkám v klubech a jejich řádům úplně nerozumím, protože sama jsem neuchovňovala, tak mne to nezajímalo, ale to neznamená, že bych naletěla až na takovouhle blbost

3.5.2015 02:17
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

LenkaS napsal(a):

Myslíte si to špatně. Tohle platilo kdysi před x desítkami let jen u pracovních (tuším loveckých) plemen. Teď už zpětně ze dvacet let určitě dostanou PP všechna štěňata z oficiálního vrhu po uchovněných rodičích. I ta, která mají nějakou vadu nebo nemoc. Jenom další z blbých fint množitelů...

3.5.2015 02:19
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

Vřele doporučuji prostudovat celou stránku - http://nemnozime.cz/nenechte-se-oklamat/.

3.5.2015 07:27

Evo nejjednodušší řešení, podívejte se do uší psa a vyfotografujte nám je zevnitř. čistokrevní labradoři se tetují, načipovat můžete i voříška.

3.5.2015 10:07
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tahle poslední věta mne napadla taky, jestli není hypoglykemický? Jestli se nezačne klepat třeba po větší námaze(hra) v souvislosti s tím, že už delší dobu nic nejedl. Zbytek příspěvků, ani to, že není dobré brát si pejska z množírny, už rozpitvávat nebudu, co už. Ale jinak co tak vidím pidi psy, klepou jak s Parkinsonem pořád Může to být labilita. Možná váš pejsek zpozoroval, že se na něj zaměřujete, sledujete ho(lamentujete nad ním) a to ho znejistí ještě víc. Neřeště to.

Dle mě velmi velmi pravděpodobné! Hypogl. stavy typické po větší námaze obzvláště u malých společenských plemen. Zadavatelka by měla jasno, pokud by ihned, co se pes začne klepat, do něj dostala vodu s Glukopurem. Ustalo-li by klepání, tak téměř na 100% pes upadá do hypogl. stavů...

Neregistrovaný uživatel

3.5.2015 10:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

fikovnice napsal(a):
Dle mě velmi velmi pravděpodobné! Hypogl. stavy typické po větší námaze obzvláště u malých společenských plemen. Zadavatelka by měla jasno, pokud by ihned, co se pes začne klepat, do něj dostala vodu s Glukopurem. Ustalo-li by klepání, tak téměř na 100% pes upadá do hypogl. stavů...

To mne napadlo hned, jak psala, že normálně nepije a dávají mu stříkačkou. To pak není nic těžkého, do něj ten glukopur dostat. Já tak dávám psu sirup na klouby.

3.5.2015 10:48
fikovnice

XXX.XXX.99.69

To mne napadlo hned, jak psala, že normálně nepije a dávají mu stříkačkou. To pak není nic těžkého, do něj ten glukopur dostat. Já tak dávám psu sirup na klouby.

Jj, přijde mi, že takto můžou přinejmenším vyloučit jednu z příčin. Jednoduše, bez jakéhokoli trápení psa... Až pak bych se asi pustila do podrobnějších vyšetření u veta...

Neregistrovaný uživatel

3.5.2015 10:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Evo nejjednodušší řešení, podívejte se do uší psa a vyfotografujte nám je zevnitř. čistokrevní labradoři se tetují, načipovat můžete i voříška.

No, já mám psy tetované oba, samojedu už není poznat ani to tetování, berňák ho má trochu modré, ovšem už nečitelné Pořád jsem zvažovala čipování, ale štvalo mne, že není sjednocený registr a teď už je to hlavně u berňáka vzhledem k věku..zbytečné.

3.5.2015 11:32
Šarina

XXX.XXX.168.239

LenkaS napsal(a):

Tak to si myslíte úplně blbě.

3.5.2015 12:07
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

zvědavec napsal(a):

Poslední věta nahoře - souhlas.

https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1345335/nemocne-a-oslabene-stene

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/?q=%C4%8Divava+hypoglykemie&sort=1.

3.5.2015 12:31
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):
Poslední věta nahoře - souhlas.

https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1345335/nemocne-a-oslabene-stene

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/?q=%C4%8Divava+hypoglykemie&sort=1.

Ano, také jsem si hned vzpomněla na tu neduživou čivavu, co si ji vzali podtrženou...
Ani nevíme, jak ten poslední příběh dopadl, zadavatelka se pak už neozvala. Proto tipuji, že špatně. Bohužel...

3.5.2015 16:04
nelimar1

XXX.XXX.148.132

Šarina napsal(a):
Promiňte, ale jste klasický příklad člověka, který si pořídil psa a nenašel si ani ty nejzákladnější informace (dnes stačí dát do vyhledávače "koupě štěněte" a vyjede vám hromada odkazů s varováním a vysvětlením, čeho se vyvarovat).

Především: PP je průkaz původu! Nic víc, nic míň. PP nemá s nutností či povinností chodi po výstavách nic společného. Prostě dostanete potvrzení, že máte psa určitého plemene, dočtete se tam jména a výsledky rodičů, prarodičů atd. a máte potvrzení, že byli shledáni vhodnými do chovu, jinými slovy, že neměli z chovu vylučující vadu.
Mohla byste si je vyhledat v databázi klubu a zjistit informace, které byste zrovna teď zoufale potřebovali.

Vy máte voříška bez PP, nedohledáte nic, kromě ujištění množitelky (chovatelka to asi nebude), že "oba rodiče byli zdraví". No bodejď, co myslíte, že vám řekne? Že babičku neuchovnili, protože měla epilepsii?

Tady asi konkrétní rady nenajdete, příčin může být asi více a nervová labilita možná nebude ta nejhorší varianta:(.

Pejska je mi líto, ten (jediný) za nic nemůže. Vy, tím, že jste si ho koupili, jste množitelce potvrdili, že produkovat taková štěňata se vyplácí.

Bože, Bože - to je nenávisti k chovu bez PP. Proč by pes bez PP musel být "voříšek"? Kolik jsem viděla ošklivých, netypických PP psů, nebo s vadami a za hříšné peníze... Ale to nehraje do karet vyznavačům pouze PP psů, že? A že jsou chovatelé bez PP množitelé, co chovají po chlívcích - to je další blábol! Netvrdím, že nejsou i tací - ale zrovna tak chovají i někteří (není jich málo) "chovatelé" s PP.

3.5.2015 16:34
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

nelimar1 napsal(a):
Bože, Bože - to je nenávisti k chovu bez PP. Proč by pes bez PP musel být "voříšek"? Kolik jsem viděla ošklivých, netypických PP psů, nebo s vadami a za hříšné peníze... Ale to nehraje do karet vyznavačům pouze PP psů, že? A že jsou chovatelé bez PP množitelé, co chovají po chlívcích - to je další blábol! Netvrdím, že nejsou i tací - ale zrovna tak chovají i někteří (není jich málo) "chovatelé" s PP.

A kteří chovatelé s PP chovají ve chlívcích? Napište konkrétně, které chovatelské stanice. Přes kluby s tím půjde jistě něco udělat! A já se do toho mileráda vložím. Stačím mi ty jména chovatelských stanic, které víte.

3.5.2015 16:51
hunter

XXX.XXX.22.6

nelimar1 napsal(a):

Až bude v útulcích minimum psů, nebo většina psů s PP, tak se přestane tolik brojit proti psům bez PP.
Rozhodně pes bez PP nemůže být určitým plemenem, protože víte kulový, co se do chovu dostalo. To je celé.
Pokud i lidé, kteří mají rádi psy, budou obhajovat chovy bez PP, tak se nikam současná situace neposune. Každý dělá chyby, není žádná hanba je přiznat, ale většina obhajovatelů mi připomíná našeho prezidenta a kauzu Peroutka- popírání chyby a házení více špíny kolem sebe. Protože každý zastánce psů bez PP zná minimálně jednu množírnu psů s PP a dalších 500 nestandardních jedinců plemene, kteří mají PP.
Většina "vyznavačů psů pouze s PP" ve skutečnosti nemají nic proti křížencům a lidem, co si je pořizují. Nám, "vyznavačům", vadí lidé, co si kupují psi bez PP, vydávají je za určité plemeno a obhajují jejich chov.

3.5.2015 17:44

Nechci zlehčovat zdravotní stav toho štěňátka, ale po přečtení části příspěvků zadavatelky ( neměla jsem sílu číst to celé), mě napadlo jediné :
Hysterická panička má hysterického psa.
Speciálně výlevy typu : Psi jsou lepší než lidi, šíleně ho miluju...

3.5.2015 18:22
Šarina

XXX.XXX.231.146

nelimar1 napsal(a):

No to tedy promiňte, ale kde jsem napsala něco nenávistného proti voříškům? Nebo vás uráží samo to slovo? Pak je to váš problém, ne můj. Každý pes bez PP je prostě voříšek, s tím se smiřte. Ano, je rozdíl, když je to voříšek voříškovatý, na kterém nikdo nerejžuje, oproti voříškovi "čistokrevnému", jenž je vydáván za určité (zpravidla módní) plemeno. Ale ten pes jako takový za to nemůže (takže jaká nenávist?), za to můžou jenom ti různí chytráci kolem.

Na zbytek reagovat nebudu, tolik času na vás nemám, už se to tu mlelo milionkrát, ale kdo nemůže (nebo nechce z různých důvodů) rozumět, neporozumí.

3.5.2015 20:45
LenkaS

XXX.XXX.105.4

Orionka... nemá smysl Vám tu něco vysvětlovat. Svého pejska miluji a co je na tom ?! Proboha proberte se! A uvědomte si konečně že jsem žádala jen o názor a pomoc! né o takovýhle hovadský komentáře co mi prdlačku pomůžou ! Tahle stránka je koukám celá na h* ! A to mě už ujistila i jedna chovatelka :) Takže tady už se v životě na nic nezeptám, alespon vidím jaký jsou lidi nechápavý, závistivý, zlý a podobně. Takže ádios.

3.5.2015 21:52
fram

XXX.XXX.70.158

Nechápaví- závistiví- zlí- dost lidí tu poradilo, i pochopilo a závistiví ? Prosím vás, co vám kdo může závidět...

3.5.2015 22:16

A co jste chtěla slyšet - tedy číst ? Začněte používat to, co máte na krku, začněte se k tomu zvířátku chovat jako ke psu - a možná ho přestanete děsit a přestane se klepat.

Neregistrovaný uživatel

3.5.2015 23:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

LenkaS napsal(a):
Orionka... nemá smysl Vám tu něco vysvětlovat. Svého pejska miluji a co je na tom ?! Proboha proberte se! A uvědomte si konečně že jsem žádala jen o názor a pomoc! né o takovýhle hovadský komentáře co mi prdlačku pomůžou ! Tahle stránka je koukám celá na h* ! A to mě už ujistila i jedna chovatelka :) Takže tady už se v životě na nic nezeptám, alespon vidím jaký jsou lidi nechápavý, závistivý, zlý a podobně. Takže ádios.

Své psy tu milujem všichni, proto tu jsme a proto většina těch přemýšlivých a nesobeckých, brojí proti množitělům. Není to nic proti vašemu pejskovi, ale proti tomu, kde jste ho vzala. A opravdu, Vaše reakce jsou opravdu hysterické, jak od rozmazleného děcka...
A to mě už ujistila i jedna chovatelka - a to myslíte opravdovou chovatelku, nebo podobnou, chovatelku" jako tu, co vám prodala pejska? Protože hlas člověka, který tímto způsobem množí pejsy, pro mne nemá absolutně žádnou hodnotu. Je to člověk na úrovni našeho prdlého souseda, co má dvě feny a jenoho psa(všechno voříšci) a nechává je po sobě skákat imrvére, směje se tomu jak de..l a štěňata topí jak na běžícím pásu. A mimochodem: on taky své psy, miluje"

4.5.2015 10:18
LenkaS

XXX.XXX.105.4

Tak mě určitě tady nebude nikdo psát že jsem histerické děcko:) To už přeháníte ;) Takže mi už dejte pokoj, nestojím už od žádnéééééé rady tady. ;) Mějte se NAZDAR.

4.5.2015 10:37
Lexaurin

XXX.XXX.137.156

Mohla bych se zeptat "hlasu lidu" co si myslite o teto chovne stanici-www.cetya.cz?

4.5.2015 10:54

Diskusní téma jsem uzamknul pro nové příspěvky a některé vulgární příspěvky jsem promazal. Uživatelku LenkaS jsem upozornil, aby se vyvarovala vulgárních příspěvků - diskuse neslouží k vzájemnému napadání a osočování čtenářů.

Děkuji za pochopení.

Téma je uzamčeno, není možné vkládat odpovědi.