Klíšťata a psi - co je nejúčinnější?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.5.2015 17:06
Simona_je

XXX.XXX.209.193

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, co je podle váš nejúčenější přes léto na klíšťata nebo s čím máte nejlepší zkušenosti. Moc děkuji! :).

2.5.2015 18:15
Barbora2

XXX.XXX.11.166

Mam zkusenosti, ze jsou funkcni jak pipety, tak obojek. Nas veterinar (vesnice) to treba rozdeluje tak, ze malym plemenum nechava pipety a velkym obojek. Hlavne kvuli cene :) Nevyhoda obojku je, ze muze vadit a da se ztratit, pipety maji zase kratsi dobu ucinnosti.

2.5.2015 21:38
noemi

XXX.XXX.64.236

U nás pipeta nefungovala...za nás už pár let obojek Scalibor.

3.5.2015 00:17
Ebi

XXX.XXX.104.1

Mám jezevčíky a několik let kupuji pouze pipety - koupím jednu velkou a rozdělím ji pro všechny tři. Funguje naprosto spolehlivě - psi mívají jedno, maximálně dvě klíšťata za celou sezonu.
Pipeta nám vydrží téměř tři měsíce - za sezonu dávám dvakrát.
Opravdu mám s ní dobré zkušenosti, ale věřím tomu, že někomu prostě až tak nezabírá - ale nevím proč.

3.5.2015 02:37
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

Simona_je napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, co je podle váš nejúčenější přes léto na klíšťata nebo s čím máte nejlepší zkušenosti. Moc děkuji! :).

Obojek Foresto.

3.5.2015 18:51
Ketlie

XXX.XXX.138.233

Používám už několik let obojek Kiltix a můžu jen doporučit :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.5.2015 22:57

Nejsem zrovna příznivcem chemie, ale před 3 týdny jsem našla feňule 3 klíšťata, koupila jsem obojek Foresto, a zatím od té doby klíště ani jedno, tak snad bude fungovat. Mám huňatou dlouhosrstku a najít v ní klíště, je nadlidský výkon, ale opravdu zatím NIC.

4.5.2015 23:26
Clayton

XXX.XXX.225.3

Obojek Kiltix.Sice je hodně aromatický, ale vydrží mnohem déle, než celou sezónu.Pes, který s oblibou vymete kdejaké houští je bez jediného klíštěte a obojku nevadí voda.Pro mého ohaře naprosto ideální.

4.5.2015 23:33
panda H

XXX.XXX.49.186

Pouzivame dlouhodobe obojek Foresto a zatim dobry.

5.5.2015 05:39
klubíčko

XXX.XXX.92.130

Zkuste Scalibor. Já jsem s ním vážně spokojená. Pes ho nosí už necelé 3 týdny a ještě jsem na něm nenalezla ani jedno klíště.

5.5.2015 10:38
hunter

XXX.XXX.22.6

klubíčko napsal(a):
Zkuste Scalibor. Já jsem s ním vážně spokojená. Pes ho nosí už necelé 3 týdny a ještě jsem na něm nenalezla ani jedno klíště.

Také s ním mám nejlepší zkušenosti. Klíšťata občas po psovi lezou, ale zakousnutý nejsou. Vydrží mi od dubna do října.

Neregistrovaný uživatel

5.5.2015 13:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Vloni pipeta celkem fungovala, letos ta stejná, zatím moc ne. Mají ji jen týden tak doufám, že se to ještě upraví. A nebo klíšťáci naši domácí získali na ni už imunitu

5.5.2015 13:51
Císař

XXX.XXX.89.52

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Vloni pipeta celkem fungovala, letos ta stejná, zatím moc ne. Mají ji jen týden tak doufám, že se to ještě upraví. A nebo klíšťáci naši domácí získali na ni už imunitu

Antiparazitních pipet je mnoho, asi by bylo dobré napsat i značku.

Neregistrovaný uživatel

5.5.2015 14:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Císař napsal(a):
Antiparazitních pipet je mnoho, asi by bylo dobré napsat i značku.

No vždyť jo, ale si ji nepamatuju, musela bych pohledat. Vzhledem k tomu, že každému funguje-nefunguje něco jiné, to ani není směrodatné Vloni jsem četla o tom, jak foresta nefungujou, tady si je chválí..

5.5.2015 14:28
Císař

XXX.XXX.89.52

Možná diskutující zapomínají na to, že pipety ani obojky klíšťata neodhání, ale zabíjí po přisátí.
Takže mohou vidět lezoucí živá klíšťata, ale ta když se zakousnou zemřou a sama odpadnou.

Neregistrovaný uživatel

5.5.2015 16:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Vím, že některé přípravky tak fungujou(některé ale mají tuším i repelentní účinky, snad ty obojky?) ale já ráno tahala dvě, už poměrně nacucaná klíšťata. Byla jsem se kouknout na krabici, máme Fypryst.

5.5.2015 18:43
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

Císař napsal(a):
Možná diskutující zapomínají na to, že pipety ani obojky klíšťata neodhání, ale zabíjí po přisátí.
Takže mohou vidět lezoucí živá klíšťata, ale ta když se zakousnou zemřou a sama odpadnou.

My máme pipetku Frontline Combo, ačkoliv si mnozí chválí, sice nám klíště na fence umřelo, jak zde píšete, ale neodpadlo. Naopak bylo tak přisáté, že nám nešlo vyndat...

5.5.2015 19:39
Simona_je

XXX.XXX.209.198

Všem Vám moc děkuji, nejspíše koupíme ten obojek Kiltix :).

7.5.2015 14:05
veronikanev

XXX.XXX.175.211

Já kupuju hlavně obojky od Foresta - beru je z tohoto shopu http://pet-food.cz/psi/antiparazitika-pro-psy/ a jsem s nimi spokojená. Na toho našeho malého ňufku to zabírá skvěle

7.5.2015 14:25
Bílávlčice

XXX.XXX.89.52

Beru Kiltix, zabírá dobře a je účinný 7 měsíců.

7.5.2015 15:37

Mám Foresto z Profizoo za 629, bez poštovného,1 den objednán,2 den doma, koukla jsem na to pet-food, je tam sice levnější, ale + poštovné, vychází o malinko více. Ale, největší šok jsem zažila, když jsem ho chtěla koupit v prodejně super zoo-vše pro vaše zvířátka a prodavačka mi řekla cenu 899, - kč, a to měli ještě AKCI? Síla, jsem nevěřila, objednala jsem u profizoo, skoro o 300 levnější.

Přidejte reakci

Přidat smajlík