Mám jezevčíky a několik let kupuji pouze pipety - koupím jednu velkou a rozdělím ji pro všechny tři. Funguje naprosto spolehlivě - psi mívají jedno, maximálně dvě klíšťata za celou sezonu.
Pipeta nám vydrží téměř tři měsíce - za sezonu dávám dvakrát.
Opravdu mám s ní dobré zkušenosti, ale věřím tomu, že někomu prostě až tak nezabírá - ale nevím proč.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nejsem zrovna příznivcem chemie, ale před 3 týdny jsem našla feňule 3 klíšťata, koupila jsem obojek Foresto, a zatím od té doby klíště ani jedno, tak snad bude fungovat. Mám huňatou dlouhosrstku a najít v ní klíště, je nadlidský výkon, ale opravdu zatím NIC.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Vloni pipeta celkem fungovala, letos ta stejná, zatím moc ne. Mají ji jen týden tak doufám, že se to ještě upraví. A nebo klíšťáci naši domácí získali na ni už imunitu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Císař
napsal(a):
Antiparazitních pipet je mnoho, asi by bylo dobré napsat i značku.
No vždyť jo, ale si ji nepamatuju, musela bych pohledat. Vzhledem k tomu, že každému funguje-nefunguje něco jiné, to ani není směrodatné Vloni jsem četla o tom, jak foresta nefungujou, tady si je chválí..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Vím, že některé přípravky tak fungujou(některé ale mají tuším i repelentní účinky, snad ty obojky?) ale já ráno tahala dvě, už poměrně nacucaná klíšťata. Byla jsem se kouknout na krabici, máme Fypryst.
Císař
napsal(a):
Možná diskutující zapomínají na to, že pipety ani obojky klíšťata neodhání, ale zabíjí po přisátí.
Takže mohou vidět lezoucí živá klíšťata, ale ta když se zakousnou zemřou a sama odpadnou.
My máme pipetku Frontline Combo, ačkoliv si mnozí chválí, sice nám klíště na fence umřelo, jak zde píšete, ale neodpadlo. Naopak bylo tak přisáté, že nám nešlo vyndat...
Já kupuju hlavně obojky od Foresta - beru je z tohoto shopu http://pet-food.cz/psi/antiparazitika-pro-psy/ a jsem s nimi spokojená. Na toho našeho malého ňufku to zabírá skvěle
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám Foresto z Profizoo za 629, bez poštovného,1 den objednán,2 den doma, koukla jsem na to pet-food, je tam sice levnější, ale + poštovné, vychází o malinko více. Ale, největší šok jsem zažila, když jsem ho chtěla koupit v prodejně super zoo-vše pro vaše zvířátka a prodavačka mi řekla cenu 899, - kč, a to měli ještě AKCI? Síla, jsem nevěřila, objednala jsem u profizoo, skoro o 300 levnější.