Vrácení pejska do útulku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.5.2015 07:31
gwena

XXX.XXX.32.167

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli tu je někdo, kdo vrátil pejska do útulku? Co tomu předcházelo, ze jste takový krok udělali? Díky za odpovědi...

4.5.2015 07:43
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Vrátila bych ho. Dál bych to neřešila. Psa míváme zpravidla pro radost.
Nemusíte mít výčitky a litovat ho.
Řekněte jim tam, že ho nezvládáte. Snad ještě na dvoře...
Ale mít takového psa v bytě ? Ne !

4.5.2015 08:17
gwena

XXX.XXX.32.167

Praveze mi ho líto je, ale nějak už nevím, jak mu pomoct... nezvladam být 24h denně ve střehu, aby někomu neublížil nebo aby se něco nestalo jemu... zvlášť, když je schopen vyjet po člověku, který okolo jen prochází a nevšímá si ho... sice nosí náhubek, ale nějak za tu dobu, co ho máme, nepozoruju žádnou změnu k lepšímu...

4.5.2015 08:31
scylla

XXX.XXX.150.32

Změna k lepšímu nepřijde sama od sebe, je nutné s pejskem pracovat, vychovávat. Máte s takovými pejsky zkušenosti?

4.5.2015 08:42
gwena

XXX.XXX.32.167

Samozřejmě, ze nečekám, že se to změní samo... všechno mu ukazujeme, chodíme na cvičák... když se mu něco nelíbí, tak prostě vyjede, ačkoli doteď v pohodě tu danou činnost dělal... takového psa jsem předtím neměla, nevěděla jsem totiž, že má az takový problém, nikdo na to neupozornil...

4.5.2015 09:16
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Pro psa asi moc smutné... pro vás taky. Ale pro vás zároveň vysvobození, pokud se stav nelepší. A máte šanci vzít druhého psa, se kterým se líp sžijete. Člověk se může pro psa dost obětovat, ale je určitá hranice, kdy už je to sebemrskačství. Je to pouze na vašem rozhodnutí, ale není co vyčítat. Snaha byla...

4.5.2015 09:24
scylla

XXX.XXX.150.32

Jak reagujete, když vyjede? Co vám radí na cvičáku?

4.5.2015 09:30
petr33

XXX.XXX.168.4

Hodonak napsal(a):
Pro psa asi moc smutné... pro vás taky. Ale pro vás zároveň vysvobození, pokud se stav nelepší. A máte šanci vzít druhého psa, se kterým se líp sžijete. Člověk se může pro psa dost obětovat, ale je určitá hranice, kdy už je to sebemrskačství. Je to pouze na vašem rozhodnutí, ale není co vyčítat. Snaha byla...

Souhlasím.

4.5.2015 09:57
gwena

XXX.XXX.32.167

Když venku vyjede, tak ho mám samozřejmě na vodítku a držím ho, snažím se odvrátit jeho pozornost na něco co zná, ale nevidí, neslyší... doma vesměs totéž, má na postroji ocko, ale spíš používám povel, nejlépe umí sedni a pak se celkem zklidní, když sedne... na cvičáku, a nejen tam, radili nechat psa být, zbytečně ho neobtezovat, když lezi a nechat ho k sobě přijít... on se přijde pomazlit a rád, ale pak kolem něj projdete a máte ho na ruce...

Neregistrovaný uživatel

4.5.2015 11:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Zkusím Vám poradit: obraťte se ještě o radu sem, na slečnu birmu: http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_14113_570.html Zkušenosti s podobným typem psa má velké, vzala si ho také z útulku a myslím, že stejné problémy jako Vy, zvládnuli dobře.

4.5.2015 12:37
conty

XXX.XXX.224.249

A jak jej máte dlouho?

4.5.2015 13:14
gwena

XXX.XXX.32.167

Já osobně ho mám měsíc. Známe se od února, kdy se poprvé vrátil z adopce, kvůli stejnému problému, který řeším já teď. Mně byl řečen jiný důvod, tohle se ke mně dostalo až po 3 týdnech od adopce... občas mi přijde, jako by mu v hlavě preplo... zvazuju i nějaké vyšetření...

4.5.2015 13:15
scylla

XXX.XXX.150.32

gwena napsal(a):
Když venku vyjede, tak ho mám samozřejmě na vodítku a držím ho, snažím se odvrátit jeho pozornost na něco co zná, ale nevidí, neslyší... doma vesměs totéž, má na postroji ocko, ale spíš používám povel, nejlépe umí sedni a pak se celkem zklidní, když sedne... na cvičáku, a nejen tam, radili nechat psa být, zbytečně ho neobtezovat, když lezi a nechat ho k sobě přijít... on se přijde pomazlit a rád, ale pak kolem něj projdete a máte ho na ruce...

Snažila bych se jeho chování předcházet, to znamená číst ho a nenechat ho vyjet, řešit to preventivně a ne pak. Používala bych i doma permanentní vodítko a práci s ním.

4.5.2015 13:42
daajs

XXX.XXX.80.101

gwena napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli tu je někdo, kdo vrátil pejska do útulku? Co tomu předcházelo, ze jste takový krok udělali? Díky za odpovědi...

Pes není plyšák.Já bych prve vyčerpala všechny možnosti výcviku.Pokud by to nepomohlo, nabídla bych psa v inzerci útulků ( k adpoci mimo útulek) s podrobným popisem problému, prověřila bych zájemce, nedarovala, ale prodala za symbolickou cenu (výlohy s očkováním, výcvikem apod) s možností občasného kontaktu, abych ho nedala někomu, kdo to neumí a nezajímá ho pracovat na psovi.V podstatě máme podobné dilema, ale vrácení do útulku pro mě nepřichází v úvahu, navíc, když už to jednou zažil.To pak ten pes už fakt nebude vychovatelný.Hledejte na netu, je zde spousta podobných příběhů, bez podrobných znalostí situace Vám tu nikdo 100% neporadí, ale třeba najdete podobnou situaci.Jsou tam i lidé, kteří se věnují problémovým psům, p.Dostál, p Ivo Eichler(Zlínsko) nebo p.Dessenský. Můžete emailem zkusit i MVDr Žertovou.Na všechny najdete chválu i nadávky, ale co když Vám pomůže? nebo aspoň poradí.

4.5.2015 13:49
daajs

XXX.XXX.80.101

rapotacka11 napsal(a):
Vrátila bych ho. Dál bych to neřešila. Psa míváme zpravidla pro radost.
Nemusíte mít výčitky a litovat ho.
Řekněte jim tam, že ho nezvládáte. Snad ještě na dvoře...
Ale mít takového psa v bytě ? Ne !

Já bych prve vyzkoušela všechny možnosti.Za takového psa většinou mohou lidé.Někteří se snaží i s překážkama takovým pejskům pomáhat.Někdo si nevychová děcka, někdo je nespokojený v práci a musí se s tím vyrovnat, prostě spousta lidí má nějaký problém a musí přežít.Dnes je spousta možností a pomůcek, jak zkusit psoví pomoci.

4.5.2015 13:51
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Souhlasím s daajs
Vemte plnou kešenici a zaplaťte mu výcvik !
Hlavně chudáčka nevracejte, nemůůůůže za to .

4.5.2015 13:52
lev

XXX.XXX.253.186

Ono se to hezky radí. Ale pokud nevíte, co je to za plemeno, nebo mix, nemáte vyšetření, že pes nemá např. nádor, nebo něco na mozku a také nevíte, co má pes za sebou ? Měsíc je příliš krátká doba na to, aby si pes zcela zvykl a nabyl jistoty. Ovšem mít psa, u kterého se budu bát projít kolem, není sebemrskačství, ale může to být i hra o život. Může se podařit psa napravit, ale také nemusí. Pokud o psa stojíte, kontaktovala bych odborníky ( kromě Desenského) a pokusila se o převýchovu. Ovšem osobně než vrátit takto problémového psa do útulku, kde nemá žádnou perspektivu, je možná pro toho psa lepší zvážit ho nechat odejít.Určitě se tu strhně vlna odporu, ale co je pro takto nevyzpytatelně útočného psa lepší ? Hnití v útulku bez perspektivy ? nemyslím si, že by si ho někdo koupil.

4.5.2015 13:55
gwena

XXX.XXX.32.167

Nevím, proč mi tu píšete, že pes není plysak... pes je z útulku a první půlrok nejsem jeho vlastníkem, až po půl roce by od města přišla darovací smlouva, takže v případě nutnosti se pes vrací zpět do útulku, je to tak dané... také z toho nejsem nadšená, chtěla jsem pejska jako partaka a pomoct mu, aby se měl dobře, aby nám dělal radost a my jemu, ale zatím je to jenom starost... ještě jsem to úplně nevzdala, ale ztratila jsem v něj důvěru, nikdy nevím, co se mu zrovna nelíbí...

4.5.2015 17:17
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

Tady ho máte. Můžete to plemeno zkusit tipnout.

5.3.2018 21:04
GabrielaM

XXX.XXX.210.251

Chtěla bych vrátit psa do útulku. V rozmezí půl roku nám zemřeli oba psi - mozková mrtvice a rakovina. Tak jsme chtěli mamce udělat radost, ať není sama doma, než přijdu z práce a šli jsme do útulku. Zatím jsme měli tři psi, ale tenhle čtvrtý je... Naprosto nevychovatelný. Zkusili jsme vše. Je to kříženec. Chodili jsme poctivě na cvičák. Bez výsledku. Je nenaučitelný čemukoli. Dělá co se mu zachce. V prosinci s mamkou tak hodil, když mu čistila tlapy po venčení, že spadla ze schodů, zlomila si patní kost, zhmoždila si obě ruce, doteď kulhá. Psovi je tak něco přes rok. Ano, je to štěně. Ale předchozí psy jsme měli taky z útulku a taky jako štěňata a taky křížence. A to se naprosto nedá srovnat. Stresuje mne i mamku. Je zdrojem obrovského stresu. Vyloženě ubližuje a je mu to jedno. Mám podrápané nohy, devastuje dům i zahradu. Rozkouše cokoli, na zahradě vyhrabává jednu díru za druhou. Má 25 kilo. Nevěděla jsem, že lze nenávidět psa, ale on je výjimka. Máme ho od srpna a žádná změna. Nereaguje na žádné povely, na cvičáku byl suverénně nejhorší. Kříženci mají být chytří, asi až na něj. Jen nás rozčiluje, až se bojím, že z něj dostane mamka infarkt. Trpím depresemi a úzkostmi a on to jen zhoršuje.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.3.2018 22:30

GabrielaM napsal(a):
Chtěla bych vrátit psa do útulku. V rozmezí půl roku nám zemřeli oba psi - mozková mrtvice a rakovina. Tak jsme chtěli mamce udělat radost, ať není sama doma, než přijdu z práce a šli jsme do útulku. Zatím jsme měli tři psi, ale tenhle čtvrtý je... Naprosto nevychovatelný. Zkusili jsme vše. Je to kříženec. Chodili jsme poctivě na cvičák. Bez výsledku. Je nenaučitelný čemukoli. Dělá co se mu zachce. V prosinci s mamkou tak hodil, když mu čistila tlapy po venčení, že spadla ze schodů, zlomila si patní kost, zhmoždila si obě ruce, doteď kulhá. Psovi je tak něco přes rok. Ano, je to štěně. Ale předchozí psy jsme měli taky z útulku a taky jako štěňata a taky křížence. A to se naprosto nedá srovnat. Stresuje mne i mamku. Je zdrojem obrovského stresu. Vyloženě ubližuje a je mu to jedno. Mám podrápané nohy, devastuje dům i zahradu. Rozkouše cokoli, na zahradě vyhrabává jednu díru za druhou. Má 25 kilo. Nevěděla jsem, že lze nenávidět psa, ale on je výjimka. Máme ho od srpna a žádná změna. Nereaguje na žádné povely, na cvičáku byl suverénně nejhorší. Kříženci mají být chytří, asi až na něj. Jen nás rozčiluje, až se bojím, že z něj dostane mamka infarkt. Trpím depresemi a úzkostmi a on to jen zhoršuje.

? Vratte ho.

Jiste bude kdekoli jinde stastnejsi.

A noveho psa do domu poridte teprve tehdy, az budete Vy i maminka psichycky ok.

6.3.2018 05:24
scylla

XXX.XXX.150.32

GabrielaM napsal(a):

Určitě ho co nejdříve vraťte, bude mu dost dlouho trvat, než se z vaší "péče" vzpamatuje. A už si psa nepořizujte, nikdy.

6.3.2018 05:33

GabrielaM napsal(a):

Jojo, vrátit bude nejlepší. Pokud chcete mermomocí pro maminku zvíře, kočka by mohla být fajn, není tak náročná na výchovu, je soběstačnější, a pokud trefíte na mazlivou, je to vynikající a uklidňující společník.

6.3.2018 05:34
rapotacka11

XXX.XXX.32.175

V klidu ho vraťte.

6.3.2018 07:30
saola

XXX.XXX.229.42

scylla napsal(a):
Určitě ho co nejdříve vraťte, bude mu dost dlouho trvat, než se z vaší "péče" vzpamatuje. A už si psa nepořizujte, nikdy.

Scyllo, někdy opravdu pochybuji, zda jste vůbec humanoidní bytost. Některé vaše příspěvky vás jasně vymezují z okruhu tzv. "normálních" (tj. svéprávných a schopných se o sebe v běžném smyslu postarat) lidí.

Možná jste skutečně první vořech na světě, který se naučil ťukat do klávesnice a má přístup k internetu.

Vy tedy umíte po ránu zvednout tlak.

Pro zadavatelku dotazu: psa urychleně vraťte, a příště pečlivě vybrejte za a) vhodnější plemeno (možná nějaké spíše menší, společenské), b) vhodnější povahu (milého, pohodového, laskavého psa). Přeji šťastnou ruku při výběru.

6.3.2018 07:38

Nevidím chybu u zadavatelky, ale především u pracovníků ( resp. pracovnic ) dotyčného útulku.
Jestliže chce psychicky nevyrovnaná Gabriela psa pro maminku ( zřejmě tedy starší osobu ), neměli jim tohoto psa vůbec předat !
Kde je jejich zodpovědnost za to zvíře ?

6.3.2018 07:54
saola

XXX.XXX.229.42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nevidím chybu u zadavatelky, ale především u pracovníků ( resp. pracovnic ) dotyčného útulku.
Jestliže chce psychicky nevyrovnaná Gabriela psa pro maminku ( zřejmě tedy starší osobu ), neměli jim tohoto psa vůbec předat !

A proč by pracovníci útulku měli mít za psa nějakou odpovědnost? Bavme se jen obecně, nevíme, zda jde o útulek obecní či soukromý, ale proč by je to mělo zajímat?
Už dávno nejsou útulky jen záchranným bodem, než si ztraceného psa dohledá majitel. Čím dál víc útulky shromažďují "divná" zvířata, která běžní pejskaři, co chtějí psa pro radost a jako společníka do rodiny, prostě nechtějí. Co s divnými, agresivními, lhostejnými psy, kteří nejsou schopni se adaptovat na život v běžné rodině, na hlídání objektu apod.? Normální by bylo je uspat. Ale pracovník útulku raději takového psa po vrácení otočí do nové dychtivé rodiny, kde se problém zase samozřejmě projeví. Podívejte se na útulkové stránky - ve skoro každém najdete zvíře, u kterého se píše: vrácen předchozím majitelem. Na druhou stranu, když se na problém psa zeptáte, často je vám odpovědí jen pokrčení ramen a slova: no, on je takový plachý, nerad se češe, moc se nebaví, blablabla...a pak máte doma psychopata, který obírá bez zábran a jakéhokoliv varování členy rodiny, co se jen projdou okolo, ani nevíte jak.
Za posledních dvacet let se chování útulků vemi změnilo.
Jste na fóru milovníků psů, takže předpokládáte, že se zde dovíte alespoň trochu relevantní informace. A zdejší fanatičky vám napíšou, že je to vždy chyba nového majitele. Místo aby si zadavatelka primárně uvědomila, že není její povinností zachraňovat kdejakého psího psychopata, když chce mít jen rodinného pejska pro radost. Lepší službu by zadavatelka současnému "divnému" psovi udělala, kdyby ho dala uspat a do útulku ho nevracela, stejně ho jiný život než cirkulace mezi útulkem a novými majiteli asi nečeká.
Svět se opravdu zbláznil.

6.3.2018 08:05
scylla

XXX.XXX.150.32

saola napsal(a):
Scyllo, někdy opravdu pochybuji, zda jste vůbec humanoidní bytost. Některé vaše příspěvky vás jasně vymezují z okruhu tzv. "normálních" (tj. svéprávných a schopných se o sebe v běžném smyslu postarat) lidí.

Možná jste skutečně první vořech na světě, který se naučil ťukat do klávesnice a má přístup k internetu.

Pro zadavatelku dotazu: psa urychleně vraťte, a příště pečlivě vybrejte za a) vhodnější plemeno (možná nějaké spíše menší, společenské), b) vhodnější povahu (milého, pohodového, laskavého psa). Přeji šťastnou ruku při výběru.

No vidíte, já si o vás a vašich radách a přístupu ke zvířatům myslím daleko horší věci.

6.3.2018 08:06
scylla

XXX.XXX.150.32

A o tom to je, když si dvě nevyrovnané dámy v té nejlepší víře pořídí psa s neznámou minulostí, pak to takto dopadá a ať se Saola třeba přeskočí - odnese to zase ten pes.

6.3.2018 08:10
saola

XXX.XXX.229.42

No, Scyllo, doufám, že nepracujete ve vězeňské službě či ambulantní psychiatrii. Vy byste se svým přístupem kdejakého psychopata nechala běhat na svobodě a tyranizovat ostatní okolo, protože za to chudák přece vůbec nemůže.

6.3.2018 08:16

scylla napsal(a):
A o tom to je, když si dvě nevyrovnané dámy v té nejlepší víře pořídí psa s neznámou minulostí, pak to takto dopadá a ať se Saola třeba přeskočí - odnese to zase ten pes.

Já si v nejlepší víře jako začátečník pořídila psa s neznámou minulostí a váhou kolem 30kg. O mojí tehdejší vyrovnanosti lze značně polemizovat, a koneckonců, jak se definuje vyrovnanost?
A dopadlo to dobře. Nebo možná blbě, kdybyste mě chtěla posoudit třeba v prvních 2-3 letech. Nebo kdybyste mě chtěla porovnat s kýmkoliv, kdo se psema umí líp než tehdy já. A je to chyba, že pracovníci útulku dali takovýho aktivního psa takový holčičce, co vypadala na 15 roků (a dodnes vypadá)? Na jednom cvičáku to tak komentovali, že mi toho psa neměli v útulku dávat (byl to ten cvičák, kde se psi vycukávali na škrťácích).
Ale pro mě a toho psa to dopadlo výborně. Ale nemuselo.

Se tu z toho zase dělá kovbojka. Prostě si s tím psem nesedli, možná toho zase tolik neumí, aby měli náročnějšího pejska, možná to byla chyba, atd atd. Pro všechny bude lepší, když se pes vrátí.

6.3.2018 08:17
scylla

XXX.XXX.150.32

saola napsal(a):
No, Scyllo, doufám, že nepracujete ve vězeňské službě či ambulantní psychiatrii. Vy byste se svým přístupem kdejakého psychopata nechala běhat na svobodě a tyranizovat ostatní okolo, protože za to chudák přece vůbec nemůže.

Dejte si kávu, hoďte se do pohody a užijte si dne.

6.3.2018 08:19
scylla

XXX.XXX.150.32

Já si v nejlepší víře jako začátečník pořídila psa s neznámou minulostí a váhou kolem 30kg. O mojí tehdejší vyrovnanosti lze značně polemizovat, a koneckonců, jak se definuje vyrovnanost?
A dopadlo to dobře. Nebo možná blbě, kdybyste mě chtěla posoudit třeba v prvních 2-3 letech. Nebo kdybyste mě chtěla porovnat s kýmkoliv, kdo se psema umí líp než tehdy já. A je to chyba, že pracovníci útulku dali takovýho aktivního psa takový holčičce, co vypadala na 15 roků (a dodnes vypadá)? Na jednom cvičáku to tak komentovali, že mi toho psa neměli v útulku dávat (byl to ten cvičák, kde se psi vycukávali na škrťácích).

Se tu z toho zase dělá kovbojka. Prostě si s tím psem nesedli, možná toho zase tolik neumí, aby měli náročnějšího pejska, možná to byla chyba, atd atd. Pro všechny bude lepší, když se pes vrátí.

No vidíte a když jste chtěla, zvládla jste to. Ony nechtějí a píšou, že psa nenávidí, takže si myslím, že takovým dámám prostě zvíře do ruky nepatří minimálně do doby, než se srovnají a budou schopny se o něj adekvátně postarat. A podle úvodního příspěvku bohužel vůbec nevědí, kudy do toho.

6.3.2018 08:21
tero

XXX.XXX.237.70

lev napsal(a):
Ono se to hezky radí. Ale pokud nevíte, co je to za plemeno, nebo mix, nemáte vyšetření, že pes nemá např. nádor, nebo něco na mozku a také nevíte, co má pes za sebou ? Měsíc je příliš krátká doba na to, aby si pes zcela zvykl a nabyl jistoty. Ovšem mít psa, u kterého se budu bát projít kolem, není sebemrskačství, ale může to být i hra o život. Může se podařit psa napravit, ale také nemusí. Pokud o psa stojíte, kontaktovala bych odborníky ( kromě Desenského) a pokusila se o převýchovu. Ovšem osobně než vrátit takto problémového psa do útulku, kde nemá žádnou perspektivu, je možná pro toho psa lepší zvážit ho nechat odejít.Určitě se tu strhně vlna odporu, ale co je pro takto nevyzpytatelně útočného psa lepší ? Hnití v útulku bez perspektivy ? nemyslím si, že by si ho někdo koupil.

Můžu se jen zeptat proč ne pan Desnský?

6.3.2018 08:42

scylla napsal(a):
No vidíte a když jste chtěla, zvládla jste to. Ony nechtějí a píšou, že psa nenávidí, takže si myslím, že takovým dámám prostě zvíře do ruky nepatří minimálně do doby, než se srovnají a budou schopny se o něj adekvátně postarat. A podle úvodního příspěvku bohužel vůbec nevědí, kudy do toho.

Takže protože si neporadily s jedním konkrétním psem, tak jim zvíře do rukou nepatří? Zajímavé.

6.3.2018 08:44

GabrielaM napsal(a):

Psa buď co nejdřív vraťte útulku nebo nechte uspat. To uspání může znít krutě, ale jaká budoucnost toho psa čeká? Saola to napsala výstižně. Bude to v lepším případě putovník po zájemcích, kteří ho budou opakovaně vracet, až zjistí, jaký opravdu je. Málokdo se chce věnovat výchově problémového psa, lidi chtějí kamaráda, který jim bude dělat radost, kterého se nebudou muset bát oni ani okolí. A co si budeme povídat, psů v útulcích je spousta a s lepší povahou a ochotou spolupracovat s člověkem. Kdo ví, z jakého prostředí pes pochází a co zažil. Takže bez výčitek, bez pocitu selhání, se psa zbavte. Váš a maminčin život a zdraví je přednější.

Útulky, speciálně ty soukromé, zachraňují doslova vše, co má aspoň tři nohy. Nevadí, že je pes starý a nemocný, nevadí, že je starý, slepý, hluchý, inkontinentní, nebo na půl těla ochrnutý, nevadí, že je zcela nesocializovaný, že nemá hygienické návyky, nevadí, že pokousal několik lidí, my ho zachráníme, patřičně srdceryvně popíšeme jeho příběh, zveřejníme prosbu o finanční příspěvek na léčbu a to by bylo, kdyby se lidi nechytli. A pak ho nabídneme k adopci. Mnohdy za adopční poplatek ve výši půlky ceny štěněte.

6.3.2018 08:50
saola

XXX.XXX.229.42

A co mají zaměstnanci útulku dělat? Vidí vás poprvé v životě, to vás mají nechat vyplnit bezpečnostní prověrku? Jsou rádi, že se psa zbaví.
Máte pravdu v tom, že někdy to vyjde a někdy ne.
Jen mám prostě pocit, že "divných " psů je dnes výrazně víc (ano, je taky víc psů v absolutních číslech), protože útulky zachrání vše, co ještě aspoň trochu dýchá a jeví známky života, protože se na to dá napsat srdceryvný blábol a z něj pak kapají ty penízky, a méně lidí, kteří jsou schopni se se psem domluvit (ať už s normálním psem, nebo s "divným" psem). Proto zažívají obrovský boom různí výcvikáři, zaklínači, pozitivkáři a psí guruové. Ale vlastní práci s tím konkrétním zvířetem musí majitel udělat vždy sám, a ne každý to s daným psem dokáže. Ale to není rozhodně chyba nového majitele, protože pro něj je pes z útulku bílá stránka a nic o něm neví. A pak to prostě někdy nevyjde, ale proč se z toho dělá kovbojka a fanatičky lynčují nového majitele, to opravdu netuším.

6.3.2018 08:54

saola napsal(a):
A co mají zaměstnanci útulku dělat? Vidí vás poprvé v životě, to vás mají nechat vyplnit bezpečnostní prověrku? Jsou rádi, že se psa zbaví.
Máte pravdu v tom, že někdy to vyjde a někdy ne.
Jen mám prostě pocit, že "divných " psů je dnes výrazně víc (ano, je taky víc psů v absolutních číslech), protože útulky zachrání vše, co ještě aspoň trochu dýchá a jeví známky života, protože se na to dá napsat srdceryvný blábol a z něj pak kapají ty penízky, a méně lidí, kteří jsou schopni se se psem domluvit (ať už s normálním psem, nebo s "divným" psem). Proto zažívají obrovský boom různí výcvikáři, zaklínači, pozitivkáři a psí guruové. Ale vlastní práci s tím konkrétním zvířetem musí majitel udělat vždy sám, a ne každý to s daným psem dokáže. Ale to není rozhodně chyba nového majitele, protože pro něj je pes z útulku bílá stránka a nic o něm neví. A pak to prostě někdy nevyjde, ale proč se z toho dělá kovbojka a fanatičky lynčují nového majitele, to opravdu netuším.

Zcela souhlasím. Jsem ráda, že to útulek neřešil a prostě mi psa dali a byli rádi, že pes má domov. Tím větší radost mám, když jim po 10 letech můžu poslat fotky a pár vět, jak se máme dobře.

Dneska musí mít psa každej, psů je moc, útulky jsou plný, zachraňovací spolky se na tom živí, a mezi odborníkama a psychologama a cvičákama aby člověk hledal jako jehlu v kucpe sena toho, kdo fakt ví. Ale co naděláme.

6.3.2018 09:01

..."A proč by pracovníci útulku měli mít za psa nějakou odpovědnost? Bavme se jen obecně, nevíme, zda jde o útulek obecní či soukromý, ale proč by je to mělo zajímat?"...
Tahle věta je myšlena ironicky ?
Proč by měli mít zodpovědnost? Protože je to mnohdy práce na plný úvazek, protože na to berou peníze - ať už od státu nebo soucitných lidí.( Nebo odečtené z dárcova daňového základu - takže vlastně taky od státu ).
Vy v zaměstnání jen tak něco matláte a za svou práci nezodpovídáte? To pokladní v supu jo a zatraceně vysoko.
Proč by potom neměli nést pracovníci útulku zodpovědnost za umístění psa.
Pro psa by bylo asi opravdu nejlepší ho uspat, ale proč by tu zátěž měla nést nová majitelka, když zodpovídá útulek?

6.3.2018 09:08

"Pro psa by bylo asi opravdu nejlepší ho uspat, ale proč by tu zátěž měla nést nová majitelka, když zodpovídá útulek?"
Jenom si teda myslím, že je trochu přehnaný utrácet psa jen proto, že ho někdo konkrétní neumí nic naučit. Páč takovejch lidí, co neuměj psa nic naučit, je spousta, a neznamená to, že je to s tím psem ztracený.
Ale nikdo jsme ho neviděli, takže těžko soudit.

6.3.2018 09:13
saola

XXX.XXX.229.42

orionko, není to ironicky ani ve zlém, je to jen konstatování smutné skutečnosti. Měli by mít zodpovědnost a snažit se o co nejlepší umístění psa do nového domova, ale jak by to měli udělat? Vždyť na to žádný obecný závazný postup neexistuje. Setkáte se s útulky, které vás lustrují, jako byste chtěli na audienci k anglické královně, a takové, které vám málem mezi dveřmi strčí psa a jsou rády, že mají o zvíře méně.
Tak co s tím? Jen snad opatrně a zodpovědně vybírat to které konkrétní zvíře, dát si na čas, a když mezi vámi a novým psem přeskočí jiskra, tím lépe.

6.3.2018 09:15
saola

XXX.XXX.229.42

Keriton, vzhledem k tomu, že už se pes předtím minimálně jednou od nového majitele vrátil, nevidím to moc pozitivně.

6.3.2018 09:41
impact

XXX.XXX.51.167

saola napsal(a):

Ja s ni zcela vyjimecne naprosto souhlasim.

6.3.2018 09:41

saola napsal(a):
Keriton, vzhledem k tomu, že už se pes předtím minimálně jednou od nového majitele vrátil, nevidím to moc pozitivně.

To se píše kde?
Mýho psa taky předtím jednou vrátili do útulku.

6.3.2018 09:42
impact

XXX.XXX.51.167

A to je furt neberte si psy ze spolku, budou vam klast podminky, budou si majitele vybirat, berte si psy z utulku, tam po vas nic chtit nebudou a je to zcela na vasem uvazeni.

6.3.2018 09:46

saola napsal(a):
orionko, není to ironicky ani ve zlém, je to jen konstatování smutné skutečnosti. Měli by mít zodpovědnost a snažit se o co nejlepší umístění psa do nového domova, ale jak by to měli udělat? Vždyť na to žádný obecný závazný postup neexistuje. Setkáte se s útulky, které vás lustrují, jako byste chtěli na audienci k anglické královně, a takové, které vám málem mezi dveřmi strčí psa a jsou rády, že mají o zvíře méně.
Tak co s tím? Jen snad opatrně a zodpovědně vybírat to které konkrétní zvíře, dát si na čas, a když mezi vámi a novým psem přeskočí jiskra, tím lépe.

Neznají potencionální nové majitele. Ale znají psa. Tak by mělo být na jejich odpovědnosti psa co nejlépe a pravdivě popsat ( aspoň to, jak se jim jevil ) a pak už je to na zodpovědnosti nového majitele, jestli si na takového psa troufne a ujme se ho. A to se asi v tomhle případě nestalo. Už to, že je to pes pro starší paní, by mohlo být vodítkem.
Dám psa zájemci do ruky a podívám se, jak pes i zájemce reagují. Ale hlavně - mám vědět, co posílám do světa a poctivě o tom informovat - což se v tomto případě neděje, když se pes opakovaně vrací.
Pes 25 kilo je poměrně velký ( i když i trpasličí pudl může být terorista ) a jestli se ho majitelky bojí, nemá u nich co dělat a vrácení útulku je na místě.

6.3.2018 12:50
manbea

XXX.XXX.70.116

GabrielaM napsal(a):

Nikdo z nás psa neviděl, nevíme jak se doopravdy chová, jak je jeho chování korigováno. Z popisu je pouze jasné, že s majitelkami ( nervově labilními) rozhodně nejsou naladěni na stejné vlně.
Nevím, proč by se měl pes hned utrácet, naprosto stejné chování, které je popsáno vykazoval např. i labrador s PP našeho souseda. Více jak rok všichni, kdo se psem přišli do styku odcházeli poskákaní, uválení od bláta, poškrábaní, výjimkou nebyly ani modřiny. Zahrada vzala totálně za své, pes zničil nejen rostliny, keře a mladé stromky, ale dokázal rozkousat i hadici, truhlíky a všechny věci, které jen trochu unesl nepřetržitě přemisťoval. Páníčci ho víceméně zajímali jen když měli jídlo, jinak se raději a ve velkém zabavoval sám. To nakolik ho (ne)unavovali je věc jiná.Teprve po dvou letech začal více vnímat lidskou snahu o jeho výchovu, poměrně rychle a rád se vše doučil, hodně se zklidnil a dnes je z něj super společník.
Zadavatelka by měla psa opravdu vrátit, protože pokud ho nedokáže vnímat jinak než zdroj obrovského stresu, irituje ji na něm úplně všechno a doslova ho nenávidí, nikdy nebude pro psa dobrým pánem, který ho má vést a ve kterého má mít pes úplnou důvěru. Tudíž nemá ani šanci u psa dosáhnout něčeho jiného než chování, které pes předvádí. Vše co jí vadí, jiný člověk dokáže využít a dát psovi nějakou smysluplnou náplň života.
Zadavatelka by si žádného dalšího psa pořizovat neměla. Minimálně do doby, než se zcela psychicky srovná. Pes (jakýkoliv) v tomto případě funguje jako hromosvod ať v pozitivní či negativní rovině, nicméně psychické problémy kterými zadavatelka trpí mají úplně jiný důvod a ten je potřeba řešit s pomocí odborníků.

6.3.2018 13:03

manbea napsal(a):
Nikdo z nás psa neviděl, nevíme jak se doopravdy chová, jak je jeho chování korigováno. Z popisu je pouze jasné, že s majitelkami ( nervově labilními) rozhodně nejsou naladěni na stejné vlně.
Nevím, proč by se měl pes hned utrácet, naprosto stejné chování, které je popsáno vykazoval např. i labrador s PP našeho souseda. Více jak rok všichni, kdo se psem přišli do styku odcházeli poskákaní, uválení od bláta, poškrábaní, výjimkou nebyly ani modřiny. Zahrada vzala totálně za své, pes zničil nejen rostliny, keře a mladé stromky, ale dokázal rozkousat i hadici, truhlíky a všechny věci, které jen trochu unesl nepřetržitě přemisťoval. Páníčci ho víceméně zajímali jen když měli jídlo, jinak se raději a ve velkém zabavoval sám. To nakolik ho (ne)unavovali je věc jiná.Teprve po dvou letech začal více vnímat lidskou snahu o jeho výchovu, poměrně rychle a rád se vše doučil, hodně se zklidnil a dnes je z něj super společník.
Zadavatelka by měla psa opravdu vrátit, protože pokud ho nedokáže vnímat jinak než zdroj obrovského stresu, irituje ji na něm úplně všechno a doslova ho nenávidí, nikdy nebude pro psa dobrým pánem, který ho má vést a ve kterého má mít pes úplnou důvěru. Tudíž nemá ani šanci u psa dosáhnout něčeho jiného než chování, které pes předvádí. Vše co jí vadí, jiný člověk dokáže využít a dát psovi nějakou smysluplnou náplň života.
Zadavatelka by si žádného dalšího psa pořizovat neměla. Minimálně do doby, než se zcela psychicky srovná. Pes (jakýkoliv) v tomto případě funguje jako hromosvod ať v pozitivní či negativní rovině, nicméně psychické problémy kterými zadavatelka trpí mají úplně jiný důvod a ten je potřeba řešit s pomocí odborníků.

A nejsou na nervy akorát tak z toho psa? Nedivila bych se, po tom, co s ním zažily.

6.3.2018 13:16
manbea

XXX.XXX.70.116

A nejsou na nervy akorát tak z toho psa? Nedivila bych se, po tom, co s ním zažily.

To nevím, mohl by mít vliv, kdyby zadavatelka primárně trpěla např. dystymií. Poté by se jí deprese mohla rozvinout i ze psa.

6.3.2018 13:48
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

manbea napsal(a):

Jako už kolikrát s Vámi souhlasím. V psovi vidím přesně tu naši flekatou, totální trotl, magor, blázen, šílenec s nezájmem o lidi, nic neznající atd, atd. nechci se opakovat, vypisuju to tu jen proto, aby bylo jasný, že TAKOVÝHLE PES ROZHODNĚ NEMÁ BÝT USPANÝ. Vždyť je JEN nevychovaný. Já naprosto rozumím tomu, že už jsou z něj majitelky na prášky, to já jsem z ní byla taky, protože to je prostě náročný. U nás i proto, že byla komplikovaná situace a další pes k tomu. každopádně je mi ale jasný, že dostat ji do rukou někdo, kdo vůbec neví, tak jede šupem tam odkud přišla a nebo si to majitel jde hodit, nebo ji někde vypustí a vykašle se na ni.. Ale pořád je to jen o tom, že ten pes je cvok a musí se opracovat, vychovat, dát mu čas. A na to musí mít člověk sílu, čas, prostor a trpělivost. A já chápu, že to majitelky nemají. A neodsuzuju to. Nemá to každý. Pejska vrátit bude pro něj nejlepší, ale předat pracovníkům plné informace, o tom, jak se projevuje a jakého asi páníčka by potřeboval. Musí to být především někdo, kdo má taky sílu, aby ustál tyhle jeho kolotoče, protože má-li pes váhovou převahu a je magor, je to dílo - moje záda a ruce můžou vyprávět.

6.3.2018 13:59
pvc

XXX.XXX.37.189

umpa.lumpa napsal(a):
Tady ho máte. Můžete to plemeno zkusit tipnout.

Tak přesně takhle vypadá fena mého švagra - matka KAO s PP (uchovněná), otec ohař (evropský saňový pes) - nechtěné krytí. Nikdo by to nehádal a já už si po této zkušenosti netroufám tipnout, co je jaký kříženec za mix plemen - protože to opravdu uhodnout nejde.

7.3.2018 08:26

saola napsal(a):
A proč by pracovníci útulku měli mít za psa nějakou odpovědnost? Bavme se jen obecně, nevíme, zda jde o útulek obecní či soukromý, ale proč by je to mělo zajímat?
Už dávno nejsou útulky jen záchranným bodem, než si ztraceného psa dohledá majitel. Čím dál víc útulky shromažďují "divná" zvířata, která běžní pejskaři, co chtějí psa pro radost a jako společníka do rodiny, prostě nechtějí. Co s divnými, agresivními, lhostejnými psy, kteří nejsou schopni se adaptovat na život v běžné rodině, na hlídání objektu apod.? Normální by bylo je uspat. Ale pracovník útulku raději takového psa po vrácení otočí do nové dychtivé rodiny, kde se problém zase samozřejmě projeví. Podívejte se na útulkové stránky - ve skoro každém najdete zvíře, u kterého se píše: vrácen předchozím majitelem. Na druhou stranu, když se na problém psa zeptáte, často je vám odpovědí jen pokrčení ramen a slova: no, on je takový plachý, nerad se češe, moc se nebaví, blablabla...a pak máte doma psychopata, který obírá bez zábran a jakéhokoliv varování členy rodiny, co se jen projdou okolo, ani nevíte jak.
Za posledních dvacet let se chování útulků vemi změnilo.
Jste na fóru milovníků psů, takže předpokládáte, že se zde dovíte alespoň trochu relevantní informace. A zdejší fanatičky vám napíšou, že je to vždy chyba nového majitele. Místo aby si zadavatelka primárně uvědomila, že není její povinností zachraňovat kdejakého psího psychopata, když chce mít jen rodinného pejska pro radost. Lepší službu by zadavatelka současnému "divnému" psovi udělala, kdyby ho dala uspat a do útulku ho nevracela, stejně ho jiný život než cirkulace mezi útulkem a novými majiteli asi nečeká.
Svět se opravdu zbláznil.

..v sobotu nebo neděli, teď nevím dávali "Chcete mně", byli tam ukázáni odebraní psi z množírny a mluvila tam jak pracovnice útulku kde byli ubytováni tak veterinář, který je ošetřoval...chtělo se mi brečet, ale něco mi říkalo, že pro některé odebrané psy by bylo opravdu milosrdnějším řešením uspání...veterinář tam poukazoval na to, že budou velké problémy s udržením čistotnosti těchto psů v novém domácím prostředí a pak reakce těchto psů na různé podněty a nevhodnost do rodin s dětmi a tak podobně...spoustu lidí co budou tyto psy adoptovat si tohle vůbec neuvědomí nebo nebude chtít přiznat anebo jim to nebude mnohdy vysvětleno pracovníky útulku - NĚKTERÝMI a pak budou další průšvihy na světě...bude to trápení jak nových majitelů tak těchto psů...

7.3.2018 08:35

"ale něco mi říkalo, že pro některé odebrané psy by bylo opravdu milosrdnějším řešením uspání"

Souhlasím, ale něco mi říká, že to by v téhle zemi "nikdo" nedovolil (popř. by se pak spustil takovej humbuk a takovej lynč, že to fakt nestojí za to) by se to muselo utajit, a to se u takových větších kauz moc nedá nebo na to není vůle.

7.3.2018 09:33

"ale něco mi říkalo, že pro některé odebrané psy by bylo opravdu milosrdnějším řešením uspání"

Souhlasím, ale něco mi říká, že to by v téhle zemi "nikdo" nedovolil (popř. by se pak spustil takovej humbuk a takovej lynč, že to fakt nestojí za to) by se to muselo utajit, a to se u takových větších kauz moc nedá nebo na to není vůle.

...já vím, ale pro některé psy je asi další pobývání na světě opravdu utrpením...

7.3.2018 09:37
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

Ano, dobroseři kolem zvířat je opravdu silná lobby. Třeba u myslivců je zřejmé proč, ale proč zrovna tihle?
To mi hlava nebere.

7.3.2018 09:42

..v sobotu nebo neděli, teď nevím dávali "Chcete mně", byli tam ukázáni odebraní psi z množírny a mluvila tam jak pracovnice útulku kde byli ubytováni tak veterinář, který je ošetřoval...chtělo se mi brečet, ale něco mi říkalo, že pro některé odebrané psy by bylo opravdu milosrdnějším řešením uspání...veterinář tam poukazoval na to, že budou velké problémy s udržením čistotnosti těchto psů v novém domácím prostředí a pak reakce těchto psů na různé podněty a nevhodnost do rodin s dětmi a tak podobně...spoustu lidí co budou tyto psy adoptovat si tohle vůbec neuvědomí nebo nebude chtít přiznat anebo jim to nebude mnohdy vysvětleno pracovníky útulku - NĚKTERÝMI a pak budou další průšvihy na světě...bude to trápení jak nových majitelů tak těchto psů...

Ano, říkala jsem to samé, když jsem se na to dívala. I ty kočky, které ta paní Kubišová nabízela...co bude mít ta kočička ze života, když nemůže chodit a je inkontinentní, vždyť je to hrůza. Je nepochopitelné, co je ten člověk za svini, že tohle dokáže. Když už, tak ji měl tedy rovnou zabít.

7.3.2018 09:44

pan Brouček napsal(a):
Ano, dobroseři kolem zvířat je opravdu silná lobby. Třeba u myslivců je zřejmé proč, ale proč zrovna tihle?
To mi hlava nebere.

Jednou mi někdo řekl, že si tím kupuje odpuštění nebo co, jakože tím, že dává prachy zachraňovacímu spolku, kterej léčí chromý starý psy nad hrobem apod. Že si jako uklidňuje svědomí. Jestli tomu správně rozumím. A ještě nějaký další psycho argumenty, kde se ze zvířat dělaj málem polobozi. Přijde mi to dost psycho a neuvěřitelný.

7.3.2018 10:13
manbea

XXX.XXX.70.116

Myslím, že vše je závislé na osobní zodpovědnosti a důvodech adopce toho kterého osvojitele. Pokud je hlavním podnětem k osvojení "budu mít čivavu (nebo jakéhokoliv psa) snadno a levně", tak může být opravdu průšvih na světě. Ten, kdo to bere vážně a chce OPRAVDU pomoci psovi z nevhodných podmínek, musí vědět, že si bere zvíře, které je zákonitě nečistotné a nesocializované. Tak ho musí brát od první minuty společného soužití a upravit zacházení a péči o něj, obrnit se trpělivostí a smířit se s tím, že je i možné, že z adoptovaného psa nikdy nebude pohodové a normální zvíře. Tak to prostě je. Zrzavci výše popisují, jak náročná zátěž je takového psa mít. O to větší radost člověk má, když vidí na psovi vývoj k lepšímu a ví, že díky jeho péči konečně dokáže pes chápat svět kolem sebe a mít i radost ze života.
Mít při pořizování psa jen dobrý úmysl nestačí, každý musí zvážit své výcvikové schopnosti, časové možnosti, míru trpělivosti atd. a podle toho si vybrat plemeno, oslovit solidního chovatele a ještě i vybrat štěně, které jeho podmínkám nejlépe vyhovuje. Pokud si bude brát křížence neznámého původu nebo psa se špatnou minulostí, musí počítat s tím, že do určité míry se alespoň po nějakou dobu bude muset přizpůsobit on psovi, ne naopak.

7.3.2018 10:18

Neměl by mít v tomto poslední slovo veterinář, který je schopen posoudit kvalitu dalšího života zachraňovaných psů a koček určitě lépe než pracovnice útulků, které se snaží zachránit naprosto beznadějná zvířata, protože je to pro ně v mnoha případech byznys? Např. kauza "Kamenáčci" - na fb se rozjela kampaň (já tomu říkám kšeft s utrpením a hra na city) a zájemců je dost. Ale uvědomují si všichni ti zájemci, co znamená péče o tato zvířata, která prožila celý dosavadní život v exkrementech, bez jakýchkoliv hygienických návyků a bez socializace, nehledě na to, že snad žádné zvíře není zdravé?

7.3.2018 10:29
rapotacka11

XXX.XXX.32.175

Ale uvědomují si všichni ti zájemci, co znamená péče o tato zvířata, která prožila celý dosavadní život v exkrementech, bez jakýchkoliv hygienických návyků a bez socializace, nehledě na to, že snad žádné zvíře není zdravé?
"""""""""""""
Samozřejmě,
že to ani netuší...

7.3.2018 10:32

Neměl by mít v tomto poslední slovo veterinář, který je schopen posoudit kvalitu dalšího života zachraňovaných psů a koček...
Při dnešní módě dávat za veterinární péči o domácí mazlíčky desetitisíce a ledaskdy i statisíce, pochybuju, že si většina veterinářů dokáže udržet "zdravý rozum", co se tohohle racionálního přístupu týče. Vždyť pro ně je to taky byznys a ty zvířata přeci jenom po téhle a téhle léčbě a tamté operaci a tomhle vyšetření možná budou moct v klidu hezky dožít...

7.3.2018 10:32
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

manbea
Mít při pořizování psa jen dobrý úmysl nestačí, každý musí zvážit své výcvikové schopnosti, časové možnosti, míru trpělivosti atd. a podle toho si vybrat plemeno, oslovit solidního chovatele a ještě i vybrat štěně, které jeho podmínkám nejlépe vyhovuje. Pokud si bude brát křížence neznámého původu nebo psa se špatnou minulostí, musí počítat s tím, že do určité míry se alespoň po nějakou dobu bude muset přizpůsobit on psovi, ne naopak.

DO KAMENE TESAT.

Zrzavci výše popisují, jak náročná zátěž je takového psa mít.
a to je ona HODNÁ, myslím milá v povaze, má ráda lidi, psy, je naprosto nekonfliktní, ale i přes to svým šíleným projevem prostě byla a je náročná. I velikost a věk psa by měl mít osvojitel v patrnosti, když se rozhoduje. Plus ještě než si psa vezmu se s ním jít několikrát projít, abych aspoň malý základy toho, jak se chová viděla /pes se pochopitelně po přechodu do novýho domova a usazení, zpravidla projeví trochu jinak/

Já naprosto nechápu, proč zrovna u tohoto psa, kterého zadavatelka uvádí navrhovaly zdejší diskutující ho utratit. To je nevychovaný pes, ne problémový pes a je jen otázkou toho v jakých rukou bude. Doteď mu nikdo nedal žádné hranice. Musí se mu JEN najít vhodný majitel. Ideál vidím v aktivním mužským, kterýho nerozbije svou pohrkaností tak, jako rozbíjí zadavatelku a její maminku. A musí mít tuny trpělivosti /protože třeba má drahá půle by ji bývala neměla, kdybych ho k tomu nedotáhla, ale na druhou stranu se mu ani nedivím, protože ona magor prostě je /.

7.3.2018 10:33

Ano, říkala jsem to samé, když jsem se na to dívala. I ty kočky, které ta paní Kubišová nabízela...co bude mít ta kočička ze života, když nemůže chodit a je inkontinentní, vždyť je to hrůza. Je nepochopitelné, co je ten člověk za svini, že tohle dokáže. Když už, tak ji měl tedy rovnou zabít.

..to už byl vůbec děs běs, když si vezmu tu inkontinentní kočku v plence a srovnám to s našimi úzkostně čistotnými kočkami...když je člověk 8 hodin v práci a ta číča bude mít v plence těch osm hodin s přilepeným bobkem v plínce, já nevím... to samé s tím vozíčkem... ano souhlasím a když ne on, tak prostě veterinář milosrdně utratit a teď mně tady asi většina zatratí...

7.3.2018 10:37

Neměl by mít v tomto poslední slovo veterinář, který je schopen posoudit kvalitu dalšího života zachraňovaných psů a koček určitě lépe než pracovnice útulků, které se snaží zachránit naprosto beznadějná zvířata, protože je to pro ně v mnoha případech byznys? Např. kauza "Kamenáčci" - na fb se rozjela kampaň (já tomu říkám kšeft s utrpením a hra na city) a zájemců je dost. Ale uvědomují si všichni ti zájemci, co znamená péče o tato zvířata, která prožila celý dosavadní život v exkrementech, bez jakýchkoliv hygienických návyků a bez socializace, nehledě na to, že snad žádné zvíře není zdravé?

.ano veterinář by mohl a měl...

7.3.2018 11:46
manbea

XXX.XXX.70.116

Zrzavci napsal(a):
manbea

DO KAMENE TESAT.

Zrzavci výše popisují, jak náročná zátěž je takového psa mít.
a to je ona HODNÁ, myslím milá v povaze, má ráda lidi, psy, je naprosto nekonfliktní, ale i přes to svým šíleným projevem prostě byla a je náročná. I velikost a věk psa by měl mít osvojitel v patrnosti, když se rozhoduje. Plus ještě než si psa vezmu se s ním jít několikrát projít, abych aspoň malý základy toho, jak se chová viděla /pes se pochopitelně po přechodu do novýho domova a usazení, zpravidla projeví trochu jinak/

Já naprosto nechápu, proč zrovna u tohoto psa, kterého zadavatelka uvádí navrhovaly zdejší diskutující ho utratit. To je nevychovaný pes, ne problémový pes a je jen otázkou toho v jakých rukou bude. Doteď mu nikdo nedal žádné hranice. Musí se mu JEN najít vhodný majitel. Ideál vidím v aktivním mužským, kterýho nerozbije svou pohrkaností tak, jako rozbíjí zadavatelku a její maminku. A musí mít tuny trpělivosti /protože třeba má drahá půle by ji bývala neměla, kdybych ho k tomu nedotáhla, ale na druhou stranu se mu ani nedivím, protože ona magor prostě je /.

Já si také myslím, že výše zmiňovaný pes na utracení není. Moji příbuzní mají pyrenejce, jejich zahrada již není zahrada ale tankodrom, dávno vzdali pokusy o výsadbu čehokoliv. Pes malé stromky vytrhal, velké okousal, vyhrabal obří díry, doslova rozlámal a rozválel živý plot. Hodně štěká, v lese utíká a přesto nikdy nikoho nenapadlo ho nechat utratit .
My jsme si před lety vzali z útulku krásné hnědobílé štěňátko, (celý vrh někdo vyhodil v krabici do příkopu) - a ejhle, ona nám z něj vyrostla křížená borderka. Naštěstí je namixovaný tak šikovně, že není hyperaktivní, ale válet se nás těch 9 let co ho máme také nenechal .

Talí si užívá život, myslím, že v jejím případě je průšvih to ztracené dětství. Při ohaří inteligenci a temperamentu to je hodně špatná kombinace. Nicméně už určitě vidíte světlo na konci tunelu .

7.3.2018 12:11
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

manbea napsal(a):
Já si také myslím, že výše zmiňovaný pes na utracení není. Moji příbuzní mají pyrenejce, jejich zahrada již není zahrada ale tankodrom, dávno vzdali pokusy o výsadbu čehokoliv. Pes malé stromky vytrhal, velké okousal, vyhrabal obří díry, doslova rozlámal a rozválel živý plot. Hodně štěká, v lese utíká a přesto nikdy nikoho nenapadlo ho nechat utratit .
My jsme si před lety vzali z útulku krásné hnědobílé štěňátko, (celý vrh někdo vyhodil v krabici do příkopu) - a ejhle, ona nám z něj vyrostla křížená borderka. Naštěstí je namixovaný tak šikovně, že není hyperaktivní, ale válet se nás těch 9 let co ho máme také nenechal .

Talí si užívá život, myslím, že v jejím případě je průšvih to ztracené dětství. Při ohaří inteligenci a temperamentu to je hodně špatná kombinace. Nicméně už určitě vidíte světlo na konci tunelu .

Jasně že na utracení není, je to mladý nevycválaný a pitomý tele, který je "na zastřelení", to uznávám a chápu, protože i já 100x denně hledám po kapsách brokovnici. ale na utracení to rozhodne není. Nevím, jak k tomuhle závěru může někdo dojít.
Jestli on ten pyrenejec není převlečen za nějaký jiný plemeno , podle toho popisu jeho výkonnosti. To musí být taky radost.
Vy máte koukám taky doma slušnou sbírku psovstva teda.
Vystihla jste to přesně - průšvih je to ztracené dětství, to chybí hodně hodně moc. Částečně už jsme - možná, protože s ní nemůžu psát o ničem, že už je finál - dohnali chování se u psů a trošku zjemnili hru. Zrovna včera jsem měla radost, že reagovala na Pomalůůů je malinký!, když jsme potkali spřátelenýho bišonka. A byla navolno. Ale do plný hry s malým psem ji pustit nemůžu. Odvolat se nechala. Světlo v tunelu pod LaManšským průlivem? To tak možná. Teď má zase novinku.

7.3.2018 12:22

"Jestli on ten pyrenejec není převlečen za nějaký jiný plemeno, podle toho popisu jeho výkonnosti."
NENÍ (a nemyslím ovčáka ale medvěda).

7.3.2018 14:00
manbea

XXX.XXX.70.116

Myslím, že kdyby si na zahradu místo pyrenejáka šoupli ledního medvěda, efekt by byl (kromě štěkání) stejný. Ale takhle aspoň ušetřili za bazének.

7.3.2018 14:35
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

ono taky pak shánět furt ty tuleně někde, že jo...

29.11.2018 13:58
VerKe

XXX.XXX.158.171

Přidávám reakci k původní otázce. Ano, i my jsme měli pejska z útulku. Nevrátili jsme ho zpět do původního útulku, ale dali do soukromé organizace, kde jsme věděli, že na pejska budou mít dost času a je velká šance, že brzy najde nového majitele. Poskytli jsme veškeré informace o pejskovi, které jsme my z útulku neměli, aby už (zhruba po 3 neúspěšných adopcích) našel trvalý domov a někdo dál pokračoval tam, kde jsme my skončili... Důvodem bylo to, že jsme absolutně nezvládli jeho temperament a i přesto, že jsme mu věnovali veškerý volný čas, přerůstal nám přes hlavu. Rozhodnutí padlo ve chvíli, kdy jsme si přiznali, že na tohle prostě nemáme, došly nám síly a chuť pokračovat v něčem, co nás ubíjí... Ano, chápu lidi, co se rozčilují, že pejska někdo může dát do útulku. Chápu i lidi, co se pro vrácení rozhodnou. Jsem přesvědčená, že nikdo si pro pejska nejde proto, aby ho zase vrátil... Vždy je dobré snažit se i pro psa najít místo, kde s ním budou pracovat a bude mít co největší šanci najít nový domov. Jsme rádi za takovou zkušenost, zpětně jsme rádi, že jsme ho měli a často na něj vzpomínáme... Našel nový domov po 4 dnech a tam žije již 2 roky!

29.11.2018 21:13
Baltazar13

XXX.XXX.211.103

Vzala jsem si psa z útulku, který měl být utracen, jelikož se již několikrát vrátil do útulku kvůli napadení majitele.
Zamilovala jsem si ho už z fotky v nabídce, zajela jsem pro něj, byl šťastný jak blecha, doma klidný, dokud se neotrkal. Pak byly procházky nesnesitelné, na každého psa vyjížděl, byl nesocializovaný, později jsem zjistila, že s ním zkoušeli psí zápasy a v tom psovi to trochu zůstalo. Když jsem trochu přitáhla vodítko, vyjel po mě, delší dobu jsem byla pokousaná , ale nikdy bych ho nevrátila... chvilku mi trvalo, než mi došlo, že neútočí z agrese, ale ze strachu a pak už to šlo :) doma se naučil být pokorný, jelikož jsem ho živila a starala se o jeho pohodlí, venku to ale šlo stranou, tam mě přestával vnímat, naštěstí se ale vždycky najde něco , co psa zabaví, ze začátku jsme vždycky chvilku utíkali , když jsem si všimla, že začíná být nastražený, později už při procházkách stačil jeho oblíbený pískací míček. A pokud můžu doporučit , koukněte na youtube : Cesar Milan, znalec psí duše, například to vodítko na vrchu krku a pes mi vážně jde u nohy :) Neztrácejte naději :)

30.11.2018 07:27
sisi58

XXX.XXX.191.1

Baltazar13 napsal(a):
Vzala jsem si psa z útulku, který měl být utracen, jelikož se již několikrát vrátil do útulku kvůli napadení majitele.
Zamilovala jsem si ho už z fotky v nabídce, zajela jsem pro něj, byl šťastný jak blecha, doma klidný, dokud se neotrkal. Pak byly procházky nesnesitelné, na každého psa vyjížděl, byl nesocializovaný, později jsem zjistila, že s ním zkoušeli psí zápasy a v tom psovi to trochu zůstalo. Když jsem trochu přitáhla vodítko, vyjel po mě, delší dobu jsem byla pokousaná , ale nikdy bych ho nevrátila... chvilku mi trvalo, než mi došlo, že neútočí z agrese, ale ze strachu a pak už to šlo :) doma se naučil být pokorný, jelikož jsem ho živila a starala se o jeho pohodlí, venku to ale šlo stranou, tam mě přestával vnímat, naštěstí se ale vždycky najde něco , co psa zabaví, ze začátku jsme vždycky chvilku utíkali , když jsem si všimla, že začíná být nastražený, později už při procházkách stačil jeho oblíbený pískací míček. A pokud můžu doporučit , koukněte na youtube : Cesar Milan, znalec psí duše, například to vodítko na vrchu krku a pes mi vážně jde u nohy :) Neztrácejte naději :)

Cesar Milan? To jako vážně?
Jinak klobouček, pokud se vám podařilo přesvědčit agresora, že je z něj slušný pejsek.

30.11.2018 10:38
Baltazar13

XXX.XXX.211.85

sisi58 napsal(a):
Cesar Milan? To jako vážně?
Jinak klobouček, pokud se vám podařilo přesvědčit agresora, že je z něj slušný pejsek.

Vážně :) Toho chlapa obdivuji za to, jak s pejskama dokáže zacházet a jak jim rozumí, je klidný a sebevědomý, psi to vycítí. :) ale to je můj názor, někdo to může vidět jinak. Jezdí i do Čech a dá se ho zažít "naživo".

30.11.2018 10:46
Moyda

XXX.XXX.74.8

No někdo dává přednost Desenskému co na psi vrčí kleká si na ně a kouše je.

30.11.2018 11:42
sisi58

XXX.XXX.191.1

Moyda napsal(a):
No někdo dává přednost Desenskému co na psi vrčí kleká si na ně a kouše je.

Tak to jste vytrhla jednu věc k kontextu.
Něco jako "bojová plemena" nebo "bezdomovci si za všechno můžou sami" či "určitě udělala něco, kvůli čemu ji znásilnil".

30.11.2018 11:46

A taky se může stát, že někdo neobdivuje ani Césara ani Desenského.

30.11.2018 11:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

A taky se může stát, že někdo neobdivuje ani Césara ani Desenského.

Ale samozřejmě. Ve finále jde o to, aby se měli pejsci dobře. Ostatní není důležité.

30.11.2018 12:11
Moyda

XXX.XXX.74.8

To jsem chtěla říct, ze pokud se pes nešikanizuje, nezastrašuje a metoda funguje a cilem je spokojený pes i majitel, tak na metodě az tak nezáleží. Na Cezarovi je mi sympatické že se neboji říct že problém je většinou v majiteli né v psovi.

30.11.2018 13:20

Moyda napsal(a):
To jsem chtěla říct, ze pokud se pes nešikanizuje, nezastrašuje a metoda funguje a cilem je spokojený pes i majitel, tak na metodě az tak nezáleží. Na Cezarovi je mi sympatické že se neboji říct že problém je většinou v majiteli né v psovi.

To Desenský říká taky a oba mají pravdu.

30.11.2018 19:28
mojipsi

XXX.XXX.42.141

V jednom útulku vypomáhám, takže trochu vidím do zákulisí.Jasně, útulky dostávají od státu peníze? Blbost, možná od města a zrovna moc to není, to mi věřte.Každý útulek má smluvního veterináře-je nařízeno městem, že k dotyčnéu budete chodit, že je nejdražší a není ochoten útulku poskytnout slevu, to je jen náš problém, jiný s rentgenem a vybavením, příp. hospitem v dosahu 30 km není.
Pokud udáváme psa, nic nezamlčujeme, řekneme vše popravdě, pokud má pes problém se psy, s kočkami, s lidmi, s dětmi, že se bojí, je hyperaktivní, vše se ový majitel dozví.Samozřejmě jsme rádi, když se nám noví majitelé ozývají a posílají fotky.
A nejeden pes se nám bohužel vrátil, většinou proto, že se změnila rodinná situace.
Udali jsme i psychopaty, ale lidem, kteří ví do čeho jdou a umí si s takovým zvířetem poradit-jednou nám řekl pán: tak teď po cestě koupim 2 litry kysličníku a bude to kdo z koho :D O 14 dní později by za sebe navzájem položili život.
A že se zachraňuje skoro všechno, pokud to není k žití, tak se utrácí, ale bohužel veterinář neutratí zdravé zvíře, takže se po čase každý útulek začne plnit neudatelnými psy a ti stojí peníze, které útulky nemají, proto se žádá veřejnost, ne aby se na nich rejžovalo.

1.12.2018 17:59
fikovnice

XXX.XXX.30.49

mojipsi napsal(a):
V jednom útulku vypomáhám, takže trochu vidím do zákulisí.Jasně, útulky dostávají od státu peníze? Blbost, možná od města a zrovna moc to není, to mi věřte.Každý útulek má smluvního veterináře-je nařízeno městem, že k dotyčnéu budete chodit, že je nejdražší a není ochoten útulku poskytnout slevu, to je jen náš problém, jiný s rentgenem a vybavením, příp. hospitem v dosahu 30 km není.
Pokud udáváme psa, nic nezamlčujeme, řekneme vše popravdě, pokud má pes problém se psy, s kočkami, s lidmi, s dětmi, že se bojí, je hyperaktivní, vše se ový majitel dozví.Samozřejmě jsme rádi, když se nám noví majitelé ozývají a posílají fotky.
A nejeden pes se nám bohužel vrátil, většinou proto, že se změnila rodinná situace.
Udali jsme i psychopaty, ale lidem, kteří ví do čeho jdou a umí si s takovým zvířetem poradit-jednou nám řekl pán: tak teď po cestě koupim 2 litry kysličníku a bude to kdo z koho :D O 14 dní později by za sebe navzájem položili život.
A že se zachraňuje skoro všechno, pokud to není k žití, tak se utrácí, ale bohužel veterinář neutratí zdravé zvíře, takže se po čase každý útulek začne plnit neudatelnými psy a ti stojí peníze, které útulky nemají, proto se žádá veřejnost, ne aby se na nich rejžovalo.

Jenže to jste Vy a jeden z útulek x desítek dalších.
Smekám, fungujete-li dobře, i např. s nedostatkem financí. Asi si umím představit, že je to fakt těžká práce, která mnohdy přináší do očí slzy štěstí, ale mnohdy to určitě je naprosto deprivující a demotivující.

2.12.2018 01:07

mojipsi napsal(a):

A o jaky utulek se jedna? Ale ono je to asi fuk.

Vite, napr. ja osobne jsem skoro rok hledala po ceskych utulcich partacku pro sveho psa (on taktez z utulku...).
Pristup? Telefony berem jenom kdyz,...takze vubec. Zpet nevolame na sms reagujeme jen velmi vlazne.
Prijet muzete jen po telefonicke domluve..., ale ta se nekona, takze radsi nejezdete.
Kdyz uz se nekam dovolate, dovite se - ze dnes ne, zitra ani za tyden to nepujde - protoze.... ockovani, rekonstrukce, nemoc...

Pak se v tom clovek zacne trochu rypat. Zjisti od kud tam tecou penize, proc a nac.
No a pak uz se mu znovu volat nechce, protoze je mu jasne, ze kdyz tam ten pes bude 2 mesice, je to pro utulek lepsi, nez kdyby "si" za dva tydny "nasel domov".

Ale verim tomu, ze i v tomto "systemu" funguji vyjimky.

Jen ja jsem je behem toho roku a kousku hledani nenasla. Ale nejspis jsem jen smolar.

2.12.2018 07:35

Mám jen jednu zkušenost, ale nasvědčovala by tomu co píše Victoria nade mnou... Našla jsem si na webu v nabídce fenečku která mně moc zaujala a podle popisu by se k nám hodila, telefony nikdo nebral tak jsem napsala rozsáhlý mail kde jsem popsala naši rodinu a podmínky do kterých by fenka šla.
Odpovědí bylo strohé že je fenka zamluvená... Tak jsem odepsala že pokud by to nedopadlo ať se mi prosím ozvou, že budu mít pořád zájem.
Fenka pak byla v nabídce několik měsíců (v aktualizované nabídce, ne že by ji jen zapomněli smazat...). Tož tak.

2.12.2018 08:53
Atheira

XXX.XXX.50.119

Mám jen jednu zkušenost, ale nasvědčovala by tomu co píše Victoria nade mnou... Našla jsem si na webu v nabídce fenečku která mně moc zaujala a podle popisu by se k nám hodila, telefony nikdo nebral tak jsem napsala rozsáhlý mail kde jsem popsala naši rodinu a podmínky do kterých by fenka šla.
Odpovědí bylo strohé že je fenka zamluvená... Tak jsem odepsala že pokud by to nedopadlo ať se mi prosím ozvou, že budu mít pořád zájem.
Fenka pak byla v nabídce několik měsíců (v aktualizované nabídce, ne že by ji jen zapomněli smazat...). Tož tak.

Mým životem tedy prošlo 7 útulkových psů. Vždy to probíhalo tak, že jsme nic nehledali předem, jen si zjistili, v jakém čase se může do útulku (městského, nemluvím o soukromých azylech) zajet a prostě jsme přijeli, předchozí domluva neproběhla, prostě se jelo. Tam nám ukázali volné psy, my si vybrali a jely jsme domů i se psem. Teď poslední svou fenu jsem řešila přes telefon (soukromý azyl), ale taky domluva úplně v klidu, a to prosím přes smsky, protože jsem to řešila při práci, kdy jsem nemohla telefonovat...

2.12.2018 12:11

Atheira napsal(a):
Mým životem tedy prošlo 7 útulkových psů. Vždy to probíhalo tak, že jsme nic nehledali předem, jen si zjistili, v jakém čase se může do útulku (městského, nemluvím o soukromých azylech) zajet a prostě jsme přijeli, předchozí domluva neproběhla, prostě se jelo. Tam nám ukázali volné psy, my si vybrali a jely jsme domů i se psem. Teď poslední svou fenu jsem řešila přes telefon (soukromý azyl), ale taky domluva úplně v klidu, a to prosím přes smsky, protože jsem to řešila při práci, kdy jsem nemohla telefonovat...

Tohle bylo doslova přes celou republiku, my Praha západ, fenka v Ostravě. Samozřejmě bych se jela podívat, ale chci v takovém případě vědět že je pejsek ještě volný a že o mně pracovníci útulku vědí, jet takovou cestu naotočku naslepo aby mi ve vratech řekli že si ji včera někdo vzal a ještě ji nestihli stáhnout z nabídky mi nepřijde rozumné.

A vzhledem k naší situaci (malé dítě atd.) vybírám pečlivě, přece jen valná většina psů nemá úplně dobrou minulost a jejich chování může být i nevypočitatelné.
Popravdě plánujeme štěně s PP, ale na tuhle fenečku jsem narazila víceméně náhodou při brouzdání internetem... a prostě NĚCO na ní bylo, znáte to... já na takové to "něco" při spatření zvířete věřím, nikdy mě to nezklamalo... a i podle popisu by se k nám hodila úplně skvěle...

2.12.2018 14:20
Atheira

XXX.XXX.50.119

Tohle bylo doslova přes celou republiku, my Praha západ, fenka v Ostravě. Samozřejmě bych se jela podívat, ale chci v takovém případě vědět že je pejsek ještě volný a že o mně pracovníci útulku vědí, jet takovou cestu naotočku naslepo aby mi ve vratech řekli že si ji včera někdo vzal a ještě ji nestihli stáhnout z nabídky mi nepřijde rozumné.

A vzhledem k naší situaci (malé dítě atd.) vybírám pečlivě, přece jen valná většina psů nemá úplně dobrou minulost a jejich chování může být i nevypočitatelné.
Popravdě plánujeme štěně s PP, ale na tuhle fenečku jsem narazila víceméně náhodou při brouzdání internetem... a prostě NĚCO na ní bylo, znáte to... já na takové to "něco" při spatření zvířete věřím, nikdy mě to nezklamalo... a i podle popisu by se k nám hodila úplně skvěle...

Chápu, co myslíte. Proto jsem svou stávající fenu urputně řešila přes sms a nepočkala, až budu moct zavolat. A taky je mi jasné, že nepojedete jen tak naslepo přes půlku republiky, kor pro konkrétního psa, který už tam nemusí ani být... My právě vždycky jeli prostě pro psa, vždycky jsme mívali dva a když jeden odešel, jelo se hned ten den nebo ten následující pro jiného i se stávajícím. Neměli jsme žádné konkrétní požadavky a co si tak vybavuju, bylo tak nějak méně raplů a nerváků než je dnes. Možná jsou to ale jen zkreslené vzpomínky, to netuším - byla jsem dítě. Navíc jsem dlouho ani netušila, kolik psů typu bull je, až dokud jsme si jednoho takového křížence odtamtud nevzali. Dnes jich je v útulcích nějak moc, mi přijde. No, brali jsme si ho malého, se starším parťákem - střapaté koště taky dříve vzaté z útulku, byli nerozlučná dvojka, naše kočky měl velmi rád, ale jinak nesnášel všechna cizí zvířata.
Ale pokud jsme si v konkrétním útulku nevybrali, jeli jsme do jiného v dosažitelné vzdálenosti. Ale teď se to strašně moc změnilo od té doby, co jsme takhle jezdívali a ani nevím, jestli to vůbec jde, jen tak se sebrat a jet. Už jsou to roky.

3.12.2018 18:40
Baltazar13

XXX.XXX.211.85

A o jaky utulek se jedna? Ale ono je to asi fuk.

Vite, napr. ja osobne jsem skoro rok hledala po ceskych utulcich partacku pro sveho psa (on taktez z utulku...).
Pristup? Telefony berem jenom kdyz,...takze vubec. Zpet nevolame na sms reagujeme jen velmi vlazne.
Prijet muzete jen po telefonicke domluve..., ale ta se nekona, takze radsi nejezdete.
Kdyz uz se nekam dovolate, dovite se - ze dnes ne, zitra ani za tyden to nepujde - protoze.... ockovani, rekonstrukce, nemoc...

Pak se v tom clovek zacne trochu rypat. Zjisti od kud tam tecou penize, proc a nac.
No a pak uz se mu znovu volat nechce, protoze je mu jasne, ze kdyz tam ten pes bude 2 mesice, je to pro utulek lepsi, nez kdyby "si" za dva tydny "nasel domov".

Ale verim tomu, ze i v tomto "systemu" funguji vyjimky.

Jen ja jsem je behem toho roku a kousku hledani nenasla. Ale nejspis jsem jen smolar.

já sem si tedy brala v Liberecké Arše a pohoda, byli vstřícní, dokonce mi prodali vodítko, které tam měli pro vlastní účely, jelikož sem jela "jen kolem" a říct v té době tátovi , který mě vezl do liberecké diaporadny, že si zpátky povezu psa, tak mě tam ani nevezme. :D naštěstí mě tam vzal a teď je to již 6 let, co jsme spolu :D

Přidejte reakci

Přidat smajlík