Disciplíny voříškiády - zkušenosti a popis

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.5.2015 19:32
elííík

XXX.XXX.30.5

Ahoj mám fenu křížence a jsou jí dva roky, děláme domácí agility a poveli a dozvědela jsem se o voříškiádě a chtěla bych se k ní na něco zeptat děkuji tomu kdo mi odpoví ;)
1. Co obnáší disciplína "Pes šikula" ?
2. Byli jste někdy na voříškiádě? berou jí lidi hodně vážně nebo je to spíše zábava?
3.Slyšeli jste o opičí dráze?
děkuji moc vždy jsem se chtěla podívat s fenkou na závody ale zatím mi nějaké opravduvé závody připadají moc brzy možná až bude starčí ona i já a tak mě zaujali voříškiády ;).

5.5.2015 22:16
jana dante

XXX.XXX.128.35

Voříškiád jsem se zúčastnila několikrát pouze jako divák (mám psy s PP), ale snad moje odpověď postačí.
1) Disciplína "Pes šikula" bývá většinou o tom, že každý se svým psem ukáže to, co jde jeho pesanovi dobře a v čem se například liší od ostatních - panáčkování, dávání pacek, válení sudů, slalom mezi nohama, výskoky do náruče...
2) Voříškiády berou většinou vážně hlavně ti, co se jich zúčastní a co jsem tak zaregistrovala, tak mi přijde, že nejvíc ji prožívají majitelů psů bez PP. Majitelé voříšků mi přijdou víc nad věcí smajlík Ale je to jenom můj dojem, možná se pletu smajlík
3) Opičí dráha bude pravděpodobně nějaká překážková trať, sestavená třeba z nějaké lávky (např. prkno položené na barelech), z pneumatiky (prolézání), z nějakýho tunelu, z překážek co se musí přeskočit, podlézt, obejít dokola atd.

8.5.2015 11:07
elííík

XXX.XXX.30.5

Dekuji za odpověď 3) mi přijde jako agility, kterých se tam chceme s Teri (pes bez PP) zůčasnit ale spíše jen pro to aby jsme viděli jak to chodí a jak na tom jsme nechci aby jsme to brali nějak vážně a bála jsem se že když něco pokazíme aby na nás všichni necivěli tak doufám že to tam bude spíše takové odlechčené :D děkuji moc za odpopvěď ;).

Přidejte reakci

Přidat smajlík