Pořidili jsme si křižence, maminka je drobná cca 10kg, otec neznámý. Ve 2 měsicich měl přesně 3kg. Jakou máte prosim zkušenost s hmotnosti pejska v dospělosti a v ruzných měsicich /hlavně v těch dvou měsicich/? asi nějaký zaručený návod na vypočet neexistuje, chápu, jde mi o vaše zkušenosti. moc děkuji.
javorka
napsal(a):
Něco se dá poznat z velikosti tlapek. Dcera si před rokem přinesla kříženku. Že bude podle rodičů asi jako naše fenka (15 kg). Ale podle velkých tlapek jsme se báli co z ní vyroste. A opravdu je hodně veliká.
Hmm, u nás zrovna velikost tlapisek mátla. Každej říkal, jak má jako malej štěník velikánský tlapy (a fakt měl) a v dospělosti teď váží kolem 13kg .
Petraemili..to je nějaké divné ty váhy vašeho pejska..co si čtu v ruzných diskuzich, tak to je první, co je tak hrubě v nepoměru s dospělou váhou..jak byl živený v těch dvou třech měsicich? ještě jsem vyčetla, že někdo to odhaduje - ve dvou měsících krát 4 a ve třech měsicich krát dva..nooo je to možné
Něco jsem našla http://www.kklety.cz/clanky-1/zdravi/kolik-ma-vazit-nas-pes/.
sansan
napsal(a):
Petraemili..to je nějaké divné ty váhy vašeho pejska..co si čtu v ruzných diskuzich, tak to je první, co je tak hrubě v nepoměru s dospělou váhou..jak byl živený v těch dvou třech měsicich? ještě jsem vyčetla, že někdo to odhaduje - ve dvou měsících krát 4 a ve třech měsicich krát dva..nooo je to možné
Přivezli jsme jí lehce podviživenou a ted má trosku problem se stitnou zlazou tak má právě tu podváhu, ale vychrtlá nebyla zase to ne
Dobrý den, máme doma štěně zhruba 9 tydnu, v 7 týdnech mela něco přes 2 kg, maminka je markiesje otec neznámý, jak by mohla být velká v dospělosti? :).
Uživatel123
napsal(a):
Dobrý den, máme doma štěně zhruba 9 tydnu, v 7 týdnech mela něco přes 2 kg, maminka je markiesje otec neznámý, jak by mohla být velká v dospělosti? :).
Přesně před měsícem bylo štěněti 7 týdnů.
Proč stejný dotaz v jiné diskusi?
https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1539421/jak-bude-pes-v-dospelosti-velky#a3405642.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Uživatel123
napsal(a):
Opravdu markiesje? Nějak nevěřím.

Uživatel123
napsal(a):
Maminka je markiesje, ale tatínek neznámý ;).
Přijde mi to divné - fena u nás vzácného plemene a majitelé ji neuhlídali?

Tedysek
napsal(a):
To už je druhý tulipán za krátkou dobu. Řekla bych, že to je nový název pro Voříška.
A hned se to líp prodává...
Mě by spíš zajímalo... co si lidé představují pod pojmem "odhad velikosti"?... Podle tabulek mělo mít moje štěně v dospělosti cca 30-35 kg. Je mu rok a těch 30 +- má... ale je skoro o víc jak pět centimetrů větší v kohoutku než standardní NO, který v tom roku má už těch 35 kg. Tak jakou velikost ti lidé chtějí vědět? Váha přeci nemusí vůbec odpovídat velikosti (výšce) psa. A výška je to co vlastně dělá v prvním pohledu velikost psa.
O tom z každýho vořecha udělat potomka nějakého plemene - nejlépe exotického ani nemluvím. To mne rozsmívalo už před notnou řádkou let v některých útulcích. Například kdejaký pes vlčákoidní stavby těla, ale žíhaný byl zaručeně potomkem holandského ovčáka... v době kdy tu byla možná jedna nebo dvě začínající chovné stanice. Já mám například plemeno pes baskervillský!
terkavach

XXX.XXX.167.49
Také by mě to zajímalo. Mam labradora kříženého nevím s čím.Ted ve dvou a půl měsících váží 8 kg.Také by mě zajimalo, jak vyroste

terkavach
napsal(a):
Také by mě to zajímalo. Mam labradora kříženého nevím s čím.Ted ve dvou a půl měsících váží 8 kg.Také by mě zajimalo, jak vyroste
24,768kg
terkavach
napsal(a):
Ak by to bol čistokrvný labrador, pravdepodobne by mal mať v dva a pol mesiaci o 1-2 kilečka viac,ale všetko je individuálne...Dajte fotku,hneď sa bude dať lepšie k drobcovi vyjadriť
RenBen

XXX.XXX.24.140
Dobrý den,
Také bych potřebovala radu. Tato fenka. Věk 4 měsíce a váží asi 7 kg. Jak moc vyrůst by ještě mohla v dospělosti. Lze to nějak odhadnout? Děkuji

...myslim, ze vam uz zustane jako dlouhonoha kraska.
15 kg max.
Velikost "stredni".
Je moc povedena!
At dela jen radost!

Má boží uši :-)
Chrommy

XXX.XXX.45.16
Dobrý den, dostal se ke mě tento pejsek. Je mu dle původního majitele který ho našel u silnice pět měsíců a váží 12kg. Tyto informace dostal od veterináře. Nedokážeme odhadnout rasu ani velikost v dospělosti. Poradí někdo?
Chrommy
napsal(a):
Dobrý den, dostal se ke mě tento pejsek. Je mu dle původního majitele který ho našel u silnice pět měsíců a váží 12kg. Tyto informace dostal od veterináře. Nedokážeme odhadnout rasu ani velikost v dospělosti. Poradí někdo?
Ja tam vidím aj niečo z retrievera tuším...každopádne je veľmi vydarený

To nebude žádná konkrétní rasa, ale je to moc krásný kříženec, má nádherný kukuč a hlavně boží uši. Podle té nynější váhy a tlapek bych odhadovala, že velký moc nebude, maximálně tak do 25 kg. Přeju hodně radosti s chlupáčem
Dobrý den, pořídili jsme si fenečku -křížence, narozená 25.8.2020. Teď má 10 kilo, Tuší někdo, co by to mohlo být a jak veliké, až nám vyroste? Dekuji

Yalin
napsal(a):
Dobrý den, pořídili jsme si fenečku -křížence, narozená 25.8.2020. Teď má 10 kilo, Tuší někdo, co by to mohlo být a jak veliké, až nám vyroste? Dekuji
30kg kříženka Otterhounda a Latrívra.
Na druhé fotografii je nádherná.
Yalin
napsal(a):
Podle mne je to kříženka retrívra nebo čuvače a podle váhy 10 kg skoro ve 3 měsících, odhaduji v dospělosti 25kg a víc.
Vy nevíte, kdo byli rodiče?

To labrador určitě není, já bych spíš řekla, že je v něm kus goldena. V dospělosti odhaduju cca 28 kilo nejmíň.
Yalin
napsal(a):
No my jsme ji dostali. Bylo nám řečeno, že je to Labrador...
Bude z ní "něcojakolabrador" ve správné velikosti, tj. cca 25 kg a víc. Zřejmě nebude krátkosrstá jako většina "labradorů".
Jestli jste něco takového očekávali, očekávání bude splněno.
Je to krásné medvídě, mějte ji rádi a vychovávejte ji.
V dnešní době získat štěně je téměř nemožné, tak si s ní dejte tu "práci", ať je z ní velká příjemná holka
Děkuji, až bude velká, napíšu, co z ní vyrostlo. "Něcojakolabrador" se mi líbí.
Cvičení bude složité, má asi vrozenou vadu, při sprintu táhne zadní nožky za sebou, jakoby o ně zakopává. Navíc hopká jako zajíček. Ale když chodí, nebo běhá pomalu, tak nemá problém. No a k tomu občas dostává křeč do zadní pravé nožky. To se pak vybulí na bok a 20 sekund leží. Pan doktor zatím neví co to je, má za sebou první testy, antibiotika na průjem, se kterým jsme ji dostali, no a teď máme počkat do jara, kdy budou dělat další vyšetření. Tak uvidíme. Ale jinak je veselá, hravá ,hryzavá a občas jako urvaná ze řetězu, když nám demoluje byt 😁😁😁

Tak sem pak napište, co zjistili, to by mě zajímalo.
Je moc hezká.

Yalin
napsal(a):
Cvičení bude složité, má asi vrozenou vadu, při sprintu táhne zadní nožky za sebou, jakoby o ně zakopává. Navíc hopká jako zajíček. Ale když chodí, nebo běhá pomalu, tak nemá problém. No a k tomu občas dostává křeč do zadní pravé nožky. To se pak vybulí na bok a 20 sekund leží. Pan doktor zatím neví co to je, má za sebou první testy, antibiotika na průjem, se kterým jsme ji dostali, no a teď máme počkat do jara, kdy budou dělat další vyšetření. Tak uvidíme. Ale jinak je veselá, hravá ,hryzavá a občas jako urvaná ze řetězu, když nám demoluje byt 😁😁😁
Hopká jako zajíc - to dělají třeba čéšky (teď nevím, jestli vyskakující nebo blokující se, obojí je problém). Čekala bych to spíš u pidi plemen, ale kdo ví. Možná i dysplazie. Myslím, že preventivní návštěva u ortopeda by neuškodila. Zvlášť, když neznáte rodiče a jejich zdravotní stav.

lupus4
napsal(a):
To jako chcete čekat do jara ? K ortopedovi a HNED.
Co jste ušetřili v "nákupce" za "jakolabradora" teď vrazíte do veteriny...
Proč se zase divím, že se divím
Psali, že ji DOSTALI, ne, že chtěli ušetřit při nákupu. Tak trošku brzděte.
Ortopeda by to ale chtělo, to, co zakladatelka popisuje, nebude až tak malý problém. Možná je to příčina darování štěněte???
Ortopeda jsme měli objednaného, kvůli antibiotikům byla schůzka zrušena. Příští týden jdeme na očkování, tudíž budeme dál pokračovat v pátrání. Po hmatu lékař nenašel zatím nic. Nemocnou ji rentgenovat nechtěli. Chodíme na velmi kvalitní kliniku alfavet. Děkuji za rady, snažím se dát hafana do kupy.
Yalin
napsal(a):
Možná jste objevila důvod, proč jste ji dostali.
Jestli není možné se spojit s těmi hodnými "dárci" (jestli třeba nevědí, neřešili, nebyli u veterináře), zkusila bych jiného veterináře, aby nekulhala v dospělosti.

Yalin
napsal(a):
Ortopeda jsme měli objednaného, kvůli antibiotikům byla schůzka zrušena. Příští týden jdeme na očkování, tudíž budeme dál pokračovat v pátrání. Po hmatu lékař nenašel zatím nic. Nemocnou ji rentgenovat nechtěli. Chodíme na velmi kvalitní kliniku alfavet. Děkuji za rady, snažím se dát hafana do kupy.
Proč kvůli ATB zrušená schůzka a RTG? Neznám kliniku alfavet, nechci hanit, ale pohmatem poznáte kulové. Je to na vás, ale taky můžete skončit s 30kilovým chromým psem, do kterého budete 10 let vrážet peníze a dívat se, jak se trápí.

no asi takhle
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1111/j.1939-1676.2007.tb01953.x
no a samozřejmě existují i další srandy, to je jen tak, že se bavíme o GR a divný nekoordinaci

Yalin
napsal(a):
Co syndrom cauda equina, je to neurologický problém....zůžený páteřní kanál a utlačování nervů, myslím, že pokud by se nějaký takový problém ukázal, nedopadne to šťastně...
napsal(a):
no asi takhle
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1111/j.1939-1676.2007.tb01953.x
no a samozřejmě existují i další srandy, to je jen tak, že se bavíme o GR a divný nekoordinaci
Hm, tak to je nehezký! Hlavně to "...signs had been slowly progressive over months to years."
Popravdě, nechtělo se mi ten článek louskat celý, tak jsem přečetla jen některé pasáže. Zajímalo by mě, jestli neuropatie u psa stejně jako u člověka také zapříčiňuje různé nepříjemné subjektivní pocity - od brnění po např. velmi snížené vnímání třeba teploty, apod. Ale asi ano - proč by ta symptomatologie měla být rozdílná...(?).
napsal(a):
Co syndrom cauda equina, je to neurologický problém....zůžený páteřní kanál a utlačování nervů, myslím, že pokud by se nějaký takový problém ukázal, nedopadne to šťastně...
Tak pokud by byl příčinou syndromu caudy např. výhřez plotny, tak by to možná byla ještě ta lepší varianta - operabilní.

fikovnice
napsal(a):
Tak pokud by byl příčinou syndromu caudy např. výhřez plotny, tak by to možná byla ještě ta lepší varianta - operabilní.
.....já to dávala ještě když bodlinky příspěvek tam nebyl, nic jiného neurologického mě nenapadlo....

" jestli neuropatie u psa stejně jako u člověka také zapříčiňuje různé nepříjemné subjektivní pocity"
tak zazila jsem psa, co si neurologicky poskozenou packu po operaci snazil ukousat.
K lékaři jdu příští týden, vada dle 3 ošetřujících lékařů na klinice je pravděpodobně neurologického původu. Zatím dáváme magnesium a vitamín b, protože krevní testy pri prujmu vyšly špatně. Proto do ní nikdo nechtěl při antibioticích rýpat a dál ji stresovat rentgeny a dalsimi vyšetřeními. Měla předepsaný klid a přiměřený pohyb. Každý den dostávala injekce. Stav po magnesiu a b komplexu se podstatně zlepšil, proto se čeká co dál. Z reakcí ,které zde čtu si připadám jako velmi nezodpovědný majitel, což mě velmi mrzí, jelikož jsem se psem na veterině víc než doma. Děkuji za zajímavé informace, ale tuto diskuzi raději opouštím. Hezký víkend všem.

Yalin
napsal(a):
K lékaři jdu příští týden, vada dle 3 ošetřujících lékařů na klinice je pravděpodobně neurologického původu. Zatím dáváme magnesium a vitamín b, protože krevní testy pri prujmu vyšly špatně. Proto do ní nikdo nechtěl při antibioticích rýpat a dál ji stresovat rentgeny a dalsimi vyšetřeními. Měla předepsaný klid a přiměřený pohyb. Každý den dostávala injekce. Stav po magnesiu a b komplexu se podstatně zlepšil, proto se čeká co dál. Z reakcí ,které zde čtu si připadám jako velmi nezodpovědný majitel, což mě velmi mrzí, jelikož jsem se psem na veterině víc než doma. Děkuji za zajímavé informace, ale tuto diskuzi raději opouštím. Hezký víkend všem.
Jenže to jste napsala až teď, jak jsme to mohli vědět? Mysleli jsme to dobře, protože laxních majitelů jsme už tady potkali dost.
Yalin
napsal(a):
Neurážejte se.
Vraťte se po vyšetření s verdiktem od veterináře. Chodí sem milovníci a majitelé psů. Třeba se tu najde někdo, kdo něco podobného někdy řešil, slyšel nebo četl a poradí. Nebo to aspoň budete mít s kým probírat.
Ty jo, tak malé štěndo a už takové problémy , držím palce .
Jen si vzpomínám k tomu, že se vykulí na bok a 20 sekund leží - něco podobného dělala fena kamarádky, akorát že u toho teda ještě řvala bolestí, nakonec zjištěna těžká dysplazie. Jen nevím, jestli i to se může projevit u tak malého nebo spíš mladého štěněte.
Roman1712

XXX.XXX.183.126
Dobrý den, pořídili jsme si křížence ( podle původní majitelky labradora x staforda ) ale to v něm nevidíme ani my ani veterinář. Jsou mu 3 měsíce a má 7 kg. Foto přikládám a budu rád když mi napíšete své názory. Děkuji

asi něm. ovčák x asi lab/cokoli 24 kg
Roman1712

XXX.XXX.183.126
Děkuji, také si myslím tuto kombinaci, už kvůli tomu že je opravdu velmi chytrý. Sedni se naučil cca za den. Zůstaň a nesmíš okamžitě a ke mně asi za 2 dny. Na to že mu jsou 3 měsíce si myslím že je to skvělé. Navíc velmi dobře snáší děti a jiné psi, také má rád vodu...

Roman1712
napsal(a):
Děkuji, také si myslím tuto kombinaci, už kvůli tomu že je opravdu velmi chytrý. Sedni se naučil cca za den. Zůstaň a nesmíš okamžitě a ke mně asi za 2 dny. Na to že mu jsou 3 měsíce si myslím že je to skvělé. Navíc velmi dobře snáší děti a jiné psi, také má rád vodu...
Je to štěně. Povíme si v pubertě.
Roman1712

XXX.XXX.183.126
Pravda, asi bude trochu divočák, energie má dost, ale za domem máme les a ten ho nemine 🙂 plánuju ho vždy utahat aby doma vlastně jen spinkal, navíc má k dispozici i zahradu... Ale povahově mi přijde skvělý. Každopádně by mě zajímal i Váš názor na plemena která v něm vidíte... Děkuji
Roman1712
napsal(a):
Pravda, asi bude trochu divočák, energie má dost, ale za domem máme les a ten ho nemine 🙂 plánuju ho vždy utahat aby doma vlastně jen spinkal, navíc má k dispozici i zahradu... Ale povahově mi přijde skvělý. Každopádně by mě zajímal i Váš názor na plemena která v něm vidíte... Děkuji
Nemáte ho ze Psího štěstí?
Tam se mi zdají poslední dobou všechna štěňata podobná jedno druhému i tomu Vašemu.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!