Pes nevhodně reaguje na koně - jak ho to odnaučit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.5.2015 12:36
xtraks

XXX.XXX.11.215

Zdravím, potřebovala bych radu. Už nevím co s mojí fenou. Je to kříženka honáckého psa a belgického ovčáka. Je jí rok. Od mala jsem ji brala ke koním, ale je u nich jak šílená, furt okolo nich běhá, štěká, je k nezastavení, normálně poslouchá hned jak ji zavolám, ale u koní je úplně nepříčetná. Už jsem to zkoušela po dobrém i po zlém. A furt je to stejné. Pořizovala jsem si psa ke koním na vyjížďky ale takhle je zavřená v kotci. Nemá někdo nějakou radu jak je zkamarádit nebo aspoň ať ona dokáže normálně fungovat v přítomnosti koní?

6.5.2015 12:42
conty

XXX.XXX.224.249

A nechce je pást?

6.5.2015 12:44
xtraks

XXX.XXX.11.215

To nevím, nepřijde mi, furt okolo nich lítá, štěká, zkouší i kousnout, naštěstí se jí to nikdy nepodařilo. Zkoušela jsem jít okolo koní kolem ohrady na vodítku ale to je ticho a je u mě.

6.5.2015 13:11
Helena15

XXX.XXX.89.52

Taky myslím že je chce přimět k pohybu, přemístit na jiné pastviny. Pudy se nezapřou a ona to má to v popisu své práce. Na vodítku jste vůdcem Vy, proto poslouchá.
Ke koním na vyjížďky asi vhodná nebude nikdy.

Neregistrovaný uživatel

6.5.2015 13:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Já tedy nemám koně, ale ohrady pár metrů za domem. Pes mi utekl a honil koně dokola v ohradě snad 5 minut, než se všichni unavili(je to obrovská pastvina) byla jsem strachy bez sebe, že ho některý kopne a zabije, než jsem ho zvládla odvolat. Za nějaký rok dostal strašné rány od ohradníku(to nebyla jeho vina, ale moje, zamotala se mi do ní flexina) a od té doby má z koní šílený respect, když je potkáme někde venku, sedí za mnou a ani nedutá...a to je jinak typ co lítá a řve za vším, co se hne...

6.5.2015 13:27
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Pes mi utekl a honil koně dokola v ohradě snad 5 minut, než se všichni unavili(je to obrovská pastvina) byla jsem strachy bez sebe, že ho některý kopne a zabije,

Já bych měla strach, aby si některý kůň třeba nezlomil nohu...

Neregistrovaný uživatel

6.5.2015 13:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

rapotacka11 napsal(a):
Pes mi utekl a honil koně dokola v ohradě snad 5 minut, než se všichni unavili(je to obrovská pastvina) byla jsem strachy bez sebe, že ho některý kopne a zabije,

To neva - cizího krev neteče

Jinak problém zadavatelky vyřeší EO během jednoho týdne.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.5.2015 13:46

Psy a koně dohromady chová M. Svárkovský. A to dohromady tak, že psy bere i do sedla. Chová i austr. honáky. Snad na něj najdete spojení a poradí.

Neregistrovaný uživatel

6.5.2015 13:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

rapotacka11 napsal(a):

To jsem měla, to si pište! Ještě jsem se byla několikrát podívat, jestli některý náhodou nekulhá. Pak jsem tam za dva dny viděla přijet veterináře a doslova mi došlo zle. Volala jsem hned do stájí a přiznala co se stalo a omluvila se a oni se smáli, že veterinář přijel očkovat No, ulevilo se mi, koně bych na svědomí mít nechtěla.

Neregistrovaný uživatel

6.5.2015 13:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Jinak problém zadavatelky vyřeší EO během jednoho týdne.

Tak to je nejspíš Vaše uvažování...mě to nepředesílejte.

6.5.2015 14:40
colectiv

XXX.XXX.146.86

Tak to je nejspíš Vaše uvažování...mě to nepředesílejte.

Tak co chcete slyšet? Nějakou kouzelnou formuli, kterou pošeptáte psovi do ouška a on bude poslouchat?
EO by váš problém nejspíš vyřešil, a to rychle. Nebo je lepší pokaždé, den co den, rok co rok, psa fyzicky i psychicky trestat a samotná být nešťastná z chování psa? Nebo obětovat jeden týden, kdy vám s výcvikem pomůže EO? Pak už nebude potřeba.
Hlavní chyba byla ve výběru psa (plemen), ptž je logické, že chce pást.

6.5.2015 14:47

colectiv napsal(a):
Tak co chcete slyšet? Nějakou kouzelnou formuli, kterou pošeptáte psovi do ouška a on bude poslouchat?
EO by váš problém nejspíš vyřešil, a to rychle. Nebo je lepší pokaždé, den co den, rok co rok, psa fyzicky i psychicky trestat a samotná být nešťastná z chování psa? Nebo obětovat jeden týden, kdy vám s výcvikem pomůže EO? Pak už nebude potřeba.

Píšete to někomu jinému než zadavatelce.

Neregistrovaný uživatel

6.5.2015 15:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

colectiv napsal(a):

Nevložila jsem citaci, myslela jsem, že se to pochopí...Byla to reakce na tohle: Já bych měla strach, aby si některý kůň třeba nezlomil nohu...
- ne na EO. Sama jsem ho samojedu zdrhacímu za zvěří pořídila, ovšem vzhledem k jeho límci, byl pro nás nepožitelný a nespolehlivý, tak jsem ho prodala a pes chodí na flexině.

6.5.2015 16:16
colectiv

XXX.XXX.146.86

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Píšete to někomu jinému než zadavatelce.

Nojo, pardon. :) :).

6.5.2015 16:16
colectiv

XXX.XXX.146.86

Nevložila jsem citaci, myslela jsem, že se to pochopí...Byla to reakce na tohle: Já bych měla strach, aby si některý kůň třeba nezlomil nohu...
- ne na EO. Sama jsem ho samojedu zdrhacímu za zvěří pořídila, ovšem vzhledem k jeho límci, byl pro nás nepožitelný a nespolehlivý, tak jsem ho prodala a pes chodí na flexině.

Pardon, nevšimla jsem si.

6.5.2015 16:46

colectiv napsal(a):

Ve výběru plemen chybu nevidím. Pasení nespočívá v prohánění zvířat. Mnou jsmenovaný M. Svárkovský chová australské honáky, AUO, borderky - tedy samá ovčácká plemena a u koní mu fungují.

6.5.2015 19:36

Mám u koní borderku a jezdí úplně v pohodě na vyjížďky i v lotu koní. Jako štěně měla tendence koně pást a snažit se obracet směr pohybu koně, ale brzo jí to přešlo. Koník, co jezdím, je naštěstí splachovací, takže tomu byl nějakej pes úplně putna. Chápu, že je to horší, pokud má člověk nějakého koně magora. Zvykala sem postupně, od malička. Nikdy sem jí ale nenechala lítat kolem výběhů, vždy byla na vodítku uvázaná stranou, čekala až si přivedu koně z výběhu, nasedlám atd. Teď už může být na volno, odložená na místě, kde čeká, až si koně připravím. Občas jí beru i do toho výběhu, koně nehoní, neboť dokud neměla dobrou poslušnost, prostě sem jí nepouštěla z vodítka, takže ani neměla šanci zjistit, že honit koně je strašná zábava. Zpočátku jsem chodila na procházky s koněm i psem na vodítku, postupně psa pouštěla z vodítka, koně sem stále vedla, pak sem třeba kousek nasedla a tak postupně po krůčkách, až sme se dostali k vyjížďkám.

6.5.2015 20:38
xtraks

XXX.XXX.11.215

Děkuji všem za reakce, no jak vidím tak jsem asi chybu udělala hned na začátku, uvidíme jestli to půjde nějak napravit nebo ji hold nebudu brávat ke koním, což je dost problém protože je mám u domu.

7.5.2015 12:49
conty

XXX.XXX.224.249

xtraks napsal(a):
Děkuji všem za reakce, no jak vidím tak jsem asi chybu udělala hned na začátku, uvidíme jestli to půjde nějak napravit nebo ji hold nebudu brávat ke koním, což je dost problém protože je mám u domu.

Teda, zkusila bych ji vzít i na vyjížďky, jak bude reagovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík