Sušení např. jater na pamlsky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.5.2015 23:26

Prosím o zkušenosti se sušením jater ( plic ) na pamlsky v elektrické sušičce. Jak dlouho asi sušení může trvat ? Sušíte vařené nebo syrové ?

10.5.2015 07:26
koňadra

XXX.XXX.128.31

Tohle mě zajímá taky, ale koukám, že nikdo neví? Tomu nemůžu ani uvěřit, že se tady nenajde nikdo, kdo s tím nemá zkušenosti. Tak alespoň posouvám.

10.5.2015 07:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Suším v troubě - syrová, pomletá. Na pečícím papíru.

10.5.2015 09:05

Dík, játra, nebo i plíce ?
Můžu přidat negativní zkušenost : Suším v sušičce na ovoce. Obojí ( játra i plíce ) uvařené, nakrájené na plátečky, sušička běží už asi 8 hodin, páchne celá chalupa a usušená jsou dvě spodní plata.
Trouba s horkovzduchem bude lepší.

10.5.2015 09:44
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Já jen játra.
Plíce jsem dáávno neviděla.

10.5.2015 10:25

Mám v rodině myslivce ( psy nestřílí, střílí černou, abstinent - zcela, nedá si ani pivo po obědě smajlík ). Tak mám plíce z divočáků, proto je radši vařím, suším poprvé, jak jsem psala - trouba bude lepší.

5.10.2018 13:37

Dobrý den, vím, že je to 3 roky stará diskuze, ale i tak.

Zkoušel někdo doma sušit plíce v sušičce?

Musí se povařit, jak zde padlo?

Na jak tenké plátky je krájet?

Jak je uchovat? Neplesniví?

Jaký plíce použít, mám možnost vepřových, ovčích a hovězích.

Co jiný vnitřnosti.

Zjistila jsem, že sučené plíce je jedinný pamlsek, na který utáhnu naše psisko. Naprosto je miluje. A teď je vnitřností nadbytek, přijde mi škoda je cpát do mrazáku a postupně je vařit, když pak kupuji sušené.
Děkuji

5.10.2018 14:00

ano, susim - plice jsou nejoblibenejsi :-) mam vyzkousene všechny tri druhy
susim syrove, krajim platky od oka - pul -3/4 cm.
když jsou dobře ususene, neplesnivy.
krom plic susim jatra, slezinu, ledvinky.

ty plice se daji krajet jen polozmrzle dobře:-)

5.10.2018 14:05

Děkuji.

5.10.2018 15:57
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Susim bezne cokoliv nem moc mastneho. Uz pamlsky nekupuji. Susicka ABC Dörer, treti stupen 6-8 hodin. Zrovna ted jede . Na obrazku konina z Do psi misky mirne prorostla, ale velky uspech

5.10.2018 16:00
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

A jeste- susim zasadne syrove- premrazene, v pohode. Vetsinou maso z masny. Dnes jedou i kralici ledvinky a synatori nenadavaji, ze by neco smrdelo. Jen veprove ledviny @ ryby, to je sila. U ryb kluci nadavali, ze je to u nas jak v pristavu

5.10.2018 16:09
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

A jeste jsem mela takovy napad -udelala jsem smes z psich konzerv,pridala vajicko, bylinky, vlocky- co me napadlo, udelala placky a vysusila

5.10.2018 23:06

Já už se s tím nemažu, takže zásadně svalovinu ve velkých plátech, pak je nakrájím/nalámu. Nevím, co jiné "materiály", ale máme nasušeno za 4 až 5 h. Síla plátků 0,3 až 0,5. Drůbež kratší dobu, př. kůň těch 5 h. Zelmer druhý stupeň ze dvou.

30.10.2018 12:05
psíchovatelka

XXX.XXX.249.141

Lexaurin napsal(a):
A jeste jsem mela takovy napad -udelala jsem smes z psich konzerv,pridala vajicko, bylinky, vlocky- co me napadlo, udelala placky a vysusila

To zní dobře, kozerviček mám doma spousty, někdy vyzkouším. Nesmrdí to moc? Jednou jsem zkoušela sušit doma v sušičce ty ledvinky a ten smrad jsem moc nedávala - jsem citlivka, vadí mi i sušení hub apod., takže sušičku nechávám jen na křížely pro sebe a psiskum radši sušené kupuji. :D Nejvíc oběma šmakují lososové Let´s Bitky (sama bych si teda doma na rybu už vůbec netroufla).

31.10.2018 10:02
Lexaurin

XXX.XXX.83.127

psíchovatelka napsal(a):
To zní dobře, kozerviček mám doma spousty, někdy vyzkouším. Nesmrdí to moc? Jednou jsem zkoušela sušit doma v sušičce ty ledvinky a ten smrad jsem moc nedávala - jsem citlivka, vadí mi i sušení hub apod., takže sušičku nechávám jen na křížely pro sebe a psiskum radši sušené kupuji. :D Nejvíc oběma šmakují lososové Let´s Bitky (sama bych si teda doma na rybu už vůbec netroufla).

Nevim jak moc to smrdí, nemám cich😁😁😁. Ale všecky ty Let’s “masa” jsou humus narvany Sorbitolem a glycerinem, tak za mě raději trochu smradu než priotraveny pes😉

31.10.2018 10:07

Lexaurin napsal(a):
Nevim jak moc to smrdí, nemám cich😁😁😁. Ale všecky ty Let’s “masa” jsou humus narvany Sorbitolem a glycerinem, tak za mě raději trochu smradu než priotraveny pes😉

Tak já vám napíšu, já čich mám, dneska se chystáme sušit ovčí plíce a asi i játra.
Mám v plánu to sušit v garáži, tak jsem zvědavá, jak moc to bude smrdět, ty kupovaný jsou hodně smradlavý.

31.10.2018 13:53
Lexaurin

XXX.XXX.83.127

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak já vám napíšu, já čich mám, dneska se chystáme sušit ovčí plíce a asi i játra.
Mám v plánu to sušit v garáži, tak jsem zvědavá, jak moc to bude smrdět, ty kupovaný jsou hodně smradlavý.

👏👏👏 No reknu vám, ze jsem susila na chalupe a tak plný barák much jsem nezazila🙀🙀🙀. Zlatý byt👍

Přidejte reakci

Přidat smajlík