Ahoj, asi před rokem byla má BOC přeléčena na boreliozu (Ronaxan). Projevovalo se to kulháním, smutnou náladou, pes nežral. Po přeléčení kulhat přestal a byl asi rok v pořádku. Normálně běhal agility, chodil na delší vycházky.
Před dvěma měsíci to začlo nanovo, pes začal zas kulhat a nechtěl žrát. Přeléčen zase Ronaxanem. Kulhat okamžitě přestal asi na měsíc a půl, pak jsem s ním začala cvičit a chodit na vycházky, jenomže jsem ho asi přetáhla a pes znovu kulhá.
Chtěla jsem se zeptat, jestli má někdo podobné zkušenosti a jestli se pes konečně vyléčil. Jak je možné, že se to kulhání vrátí a po antibiotikách se vše vrátí do normálu..
Přece není možné psa pořád ládovat antibiotiky.
Jinak to kulhání se projevovalo tak, že pes kulhal nejdřív na jednu nohu..veterinář mě tahal po ortopedech s žádným výsledkem, pak začal kulhat na dvě a jeho chovatelka mi doporučila test na boreliozu. Takže nejde o ortopedický problém, pokud tím někdo bude argumentovat.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Naše fena boreliozu měla. Potvrzeno testy, léčili jsme se na neurologii na VFU Brno.
Dostala antibiotika - Doxybene, Doxyhexal, brala je nepřetržitě 1,5 měsíce, možná o něco dýl. Potom už se borelioza nikdy nevrátila. A to byl pracovní pes, takže zátěž měla neustále.
zuz15
napsal(a):
Ahoj, asi před rokem byla má BOC přeléčena na boreliozu (Ronaxan). Projevovalo se to kulháním, smutnou náladou, pes nežral. Po přeléčení kulhat přestal a byl asi rok v pořádku. Normálně běhal agility, chodil na delší vycházky.
Před dvěma měsíci to začlo nanovo, pes začal zas kulhat a nechtěl žrát. Přeléčen zase Ronaxanem. Kulhat okamžitě přestal asi na měsíc a půl, pak jsem s ním začala cvičit a chodit na vycházky, jenomže jsem ho asi přetáhla a pes znovu kulhá.
Chtěla jsem se zeptat, jestli má někdo podobné zkušenosti a jestli se pes konečně vyléčil. Jak je možné, že se to kulhání vrátí a po antibiotikách se vše vrátí do normálu..
Jinak to kulhání se projevovalo tak, že pes kulhal nejdřív na jednu nohu..veterinář mě tahal po ortopedech s žádným výsledkem, pak začal kulhat na dvě a jeho chovatelka mi doporučila test na boreliozu. Takže nejde o ortopedický problém, pokud tím někdo bude argumentovat.
A můžu se zeptat, jak dlouho pes Ronaxan užíval?
Sestry labradorka taky měla boreliozu (potvrzenou testy), cca měsíční přeléčení ATB - už nevím jakými, je to dost dávno - bylo nutné třikrát. Dvakrát se to vrátilo, vždycky zhruba po roce. Pak najednou konec a už byl klid. Dnes je jí bez pár dní 15 let, tohle bylo někdy mezi 3 a 6 rokem.
zuz15
napsal(a):
Moje fenka po nakazeni klistetem, bere 2x do roka sirup na klouby, ( nevim jestli napisu uplne spravny nazev) Hyalchondro. Vybereme sklenicku, pak pul roku prestavka a nanovo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Asi před dvaceti lety jeden z mých psů boreliozu prodělal, byl léčen doxicyklinem.Občasné kulhání se mu ale po celý zbytek jeho života někdy vracelo.