Domácí výroba postroje pro psa v tahu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.5.2015 19:07
nellythehorserider

XXX.XXX.212.124

Dobrý den, ráda bych se zeptala, myslíte, že postroj můžu psovi vyrobit sama z materiálu jako nylon, nebo tak? Navíc bych chtěla zkusit psa zapřáhnout za malý vozíček, s kolečkama ne normálně za sáňky, myslíte, že to taky půjde? Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.5.2015 19:08

nellythehorserider napsal(a):
Dobrý den, ráda bych se zeptala, myslíte, že postroj můžu psovi vyrobit sama z materiálu jako nylon, nebo tak? Navíc bych chtěla zkusit psa zapřáhnout za malý vozíček, s kolečkama ne normálně za sáňky, myslíte, že to taky půjde? Děkuji.

Tak to zkuste

10.5.2015 20:54
colectiv

XXX.XXX.176.17

Tak nejdriv aspon na nejakem bezpecnem provizoriu zkuste, zda to psa bude bavit. Moje zkusenost... Vybava za dost penez a psice mi na to prdi. :D.

11.5.2015 06:27
samain

XXX.XXX.184.170

Ono záleží na velikosti psa, ale na sředního lze jako tažný postroj docela dobře použít koňská ohlávka.

11.5.2015 08:16

Určitě bych neimprovizovala. Přece jen výrobci postrojů na tom nějakou dobu makají a ještě nejsou všechny postroje dobré. Vyrobíte postroj, bude blbý a psa znechutíte navždy. Když chcete tahat, tak do toho investujte. Doba, kdy jsme museli dělat na koleně ( nebo shánět šikovného brašnáře ) i slušný obojek, už je pryč - tak nechte výbavu pro psa na odbornících. Nakonec - mají na to i vybavení. Třeba si do začátku na vyzkoušení od někoho postroj vypůjčte.

11.5.2015 08:21

A musheři určitě přes léto trénují s vozíky na kolečkách.

3.6.2015 20:30
Clayton

XXX.XXX.104.9

Ve Zvěrokruhu obyčejný Manmat Guard stojí okolo 400 korun.To není zase tak světoborná cena a na zkoušku Guard určitě stačí.Sama bych ho fakt nešila.Psa někde něco bude dřít a bude mít k tahu odpor.

3.6.2015 21:32

Já si postroje ušila, takže to určitě jde. Hezky na míru, načež se fenka vytáhla a zmohutněla, takže je jí malý...
Dřít může i koupený postroj, když nesedí.

3.6.2015 21:36

Nenahralo to fotky, tak zkusim znova. Ten cerveny mužu zapůjčit na vyzkouseni, to je ten maly.

3.6.2015 21:42

Tak už vím, kde je chyba - ten obrázek byl v bmp.

3.6.2015 22:21
koňadra

XXX.XXX.128.31

No, nedělala bych z toho vědu. Kdysi jsem taky postroj ušila - z popruhů, které se používaly na výplet dětských sáněk. Nějakým polstrováním jsem se nezabývala - proč taky? Pes (vlčák) měl dost svých chlupů a také nešlo o nějaké musherské mnohahodinové závody, ale o občasné povožení dětí na sáňkách. Později jsem ten postroj používala na psa typu pitbula a odřeniny také neměl. Pes, který chtěl tahat, tak tahal, ten, který tahat nechtěl, tak tomu by nepomohl ani postroj z hedvábí.

4.6.2015 09:49
adam77

XXX.XXX.230.6

Vyrobit to jde i sedět mu to nějak bude, ale není to ono.První popruh jsem psovi udělal z kožených řemenů.Teď máme od zeroDC, stojí to pár stovek.My ho ale získali za umístění na závodech.

4.6.2015 13:16
míšak.

XXX.XXX.78.229

Postroj doma ušít jde, pokud se vám vyplatí ušetřit asi tak dvě stovky a strávit tím nějakou hodinu. Při troše šikovnosti ho i podšijete a při troše štěstí bude i sedět. Spíš bych řešila ten "malý vozíček s kolečkama", protože postroj před vozíček může vypadat úplně jinak než klasický saňový. Technickým specifikům vozíčku (oje - jestli budou, brzdný systém, uchycení šňůry - v jaké výšce, zátěž - co v tom ten pes vlastně potáhne) přizpůsobíte postroj.

Přidejte reakci

Přidat smajlík