Kulhání a odlehčování nohy po pádu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.5.2015 16:24
IvetinQa

XXX.XXX.118.54

Dobrý den, moje čivavka dnes spadla z gauče a udělala si něco s nohou. Mírně kulhá a občas se zastaví a nožičku zvedne. Jinak si normálně hraje a běhá. Znamená to že s nohou nic nemá? A mám to nechat být nebo ne...
Děkuji za odpověd :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.5.2015 16:44

Pokud by to nebylo úplně bez příznaků...tak bych volila veterinu...

12.5.2015 16:53
IvetinQa

XXX.XXX.118.54

Už se to lepší a tak nevím... ale i na ní běhá takže nevím jesli to potřebuje veterinářskou péči, nebo jesli se z toho nevyspí :).

12.5.2015 20:40
apbtbreeder

XXX.XXX.22.18

Ivetinko, s radosti vam dupnu na kotnik, a pak budu cekat, jestli se z toho vyspite.

12.5.2015 21:08
hunter

XXX.XXX.22.6

Pokud jde o kulhání, čekám pár dní, jestli to pes "nerozchodí", z 95% kulhání odezní do druhého dne. Jestliže se tak nestane, vyhledejte veterináře.

to apbtbreeder: nevím, jestli jste tak útlocitný, že běžíte s každým špatným došlapem k doktorovi. Ale pokud pes běhá a hraje si, nebývá to nic vážného. Z velmi lehkých výronů se opravdu "vyspíte".

12.5.2015 22:33
bilusik

XXX.XXX.168.4

apbtbreeder napsal(a):
Ivetinko, s radosti vam dupnu na kotnik, a pak budu cekat, jestli se z toho vyspite.

Opět stejná situac jako nedávno - nick zaregistrován dnes ( asi chvíli před dotazem) a opět následuje stupidní dotaz na zřejmě smyšlenou situaci, kdy mají diskutující začít nadávat, že nejde se psem k vetovi... Zase se někdo nudí a dělá si srandu...

12.5.2015 23:25
hunter

XXX.XXX.22.6

bilusik napsal(a):
Opět stejná situac jako nedávno - nick zaregistrován dnes ( asi chvíli před dotazem) a opět následuje stupidní dotaz na zřejmě smyšlenou situaci, kdy mají diskutující začít nadávat, že nejde se psem k vetovi... Zase se někdo nudí a dělá si srandu...

Nebo jen má člověk problém až dnes, tak se zaregistruje, aby se mohl zeptat...nebuďme paranoidní.

12.5.2015 23:52
bilusik

XXX.XXX.168.4

hunter napsal(a):
Nebo jen má člověk problém až dnes, tak se zaregistruje, aby se mohl zeptat...nebuďme paranoidní.

Jasně, vždy zaregistrováno ten den a najednou průserová situace a k vetovi nejedou. To už je asi třetí náhoda za poslední dobu. Já to prostě nějak nebaštím, už ty náhody moc bijí do očí, podle mne další smyšlená situace, stejně jako (a možná ten samý zadavatel co se nudí zase pod jiným nickem ) - Fenka smutní po úhynu štěňat. Jak jí pomoci a kdy znovu nakrýt?... Podle mne je to někdo, kdo sem chodí dávno běžně pod jiným nickem a když se nudí, tak si založí nové přihlášení a vymyslí si modelovou problémovou situaci a čeká na odezvu, do diskuze už nijak nezasahuje a jen se baví, jak se ostatní dohadují.

13.5.2015 08:43

bilusik napsal(a):
Jasně, vždy zaregistrováno ten den a najednou průserová situace a k vetovi nejedou. To už je asi třetí náhoda za poslední dobu. Já to prostě nějak nebaštím, už ty náhody moc bijí do očí, podle mne další smyšlená situace, stejně jako (a možná ten samý zadavatel co se nudí zase pod jiným nickem ) - Fenka smutní po úhynu štěňat. Jak jí pomoci a kdy znovu nakrýt?... Podle mne je to někdo, kdo sem chodí dávno běžně pod jiným nickem a když se nudí, tak si založí nové přihlášení a vymyslí si modelovou problémovou situaci a čeká na odezvu, do diskuze už nijak nezasahuje a jen se baví, jak se ostatní dohadují.

Vy jste už normálně paranoidní, vždyť proč by si takovou blbost někdo vymyslel a jako smyšlená průserová situace to fakt nevypadá to, že čas od času pejsan blbě došlápne a pak si trochu mírně pokulhá, není nic neobvyklého. Proste se to stává a pokud u toho ani nebrečí a i si normalně hraje, tak se k doktorovi vážně nemusí upalovat hned a většinou to do rána zmizí

13.5.2015 12:42
zvědavec

XXX.XXX.13.3

Při doskoku si nejspíš luxovala čéšku v koleni... pokud kulhání a občasné zvedání nožky rychle nepřestane, je třeba návštěva ORTOPEDA, nikoli běžného veterináře.

Obecně - někdy pomůže při úrazu kloubní výživa a klidový režim (s tím začněte ihned), někdy je k odstranění kulhání nutná operace kolene. Po internetu víc poradit nejde.

13.5.2015 12:47
manako

XXX.XXX.31.216

bilusik napsal(a):

13.5.2015 12:49
apbtbreeder

XXX.XXX.73.5

zvědavec napsal(a):
Při doskoku si nejspíš luxovala čéšku v koleni... pokud kulhání a občasné zvedání nožky rychle nepřestane, je třeba návštěva ORTOPEDA, nikoli běžného veterináře.

Obecně - někdy pomůže při úrazu kloubní výživa a klidový režim (s tím začněte ihned), někdy je k odstranění kulhání nutná operace kolene. Po internetu víc poradit nejde.

Ale co vas nema! Z toho se vyspi!

13.5.2015 13:59
IvetinQa

XXX.XXX.118.54

Dobře děkuji za reakce :) Uvidíme jak na tom dnes bude a kdyžtak s ní někam zajedeme :)
Doufám ale že je v pořádku, je tu nově a zase by byla vystrašená při převozu někam jinam :).

13.5.2015 14:02
IvetinQa

XXX.XXX.118.54

Bilusik: opravdu jsem si to nevymyslela, je to můj první pejsek a tak nemám moc zkušeností. Jen jsem se bála aby to nebylo nic vážného a aby bylo v poho :).

13.5.2015 14:56
panda H

XXX.XXX.49.186

IvetinQa napsal(a):
Dobře děkuji za reakce :) Uvidíme jak na tom dnes bude a kdyžtak s ní někam zajedeme :)
Doufám ale že je v pořádku, je tu nově a zase by byla vystrašená při převozu někam jinam :).

Dejte pesanovi klidovy rezim, zadne vychazky, jen vyvencit a uvidite. Dlouho to nenechavejte, kdyby se to nelepsilo, tak k vetovi, jak tu nekteri radi

13.5.2015 15:14
bilusik

XXX.XXX.168.4

IvetinQa napsal(a):

... A mám to nechat být nebo ne... Jasně, rozhodně to nechte být a nikam k vetovi ani náhodou nechoďte, vyléčíte to otázkami na diskuzních fóru...

13.5.2015 15:32
jazzinka

XXX.XXX.41.2

bilusik napsal(a):
... A mám to nechat být nebo ne... Jasně, rozhodně to nechte být a nikam k vetovi ani náhodou nechoďte, vyléčíte to otázkami na diskuzních fóru...

Tak vždyť nikdo nepíše, ať se vykašle na kulhajícího psa, ale že zas není nutné s každou kravinou běžet hned k vetovi. Pokud si pes jinak normálně hraje, má pravděpodobně jen natažený sval, naraženou kost, lehký výron, prostě nějakou zhmoždněninu, co vet stejně nevyřeší jinak než nařízením klidového režimu na pár dní.
Když spadnete ze schodů/z kola, pravděpodobně budete taky chvíli lehce kulhat a přesto nepoběžíte hned k ortopedovi.
Takže jak tu již mnozí psali, psa bych držela spíš v klidu, počkala bych do rána a až když se to do druhého dne nezlepší, tak bych šla k vetovi. Kdyby měl pes něco vážného typu zlomenina nebo přetržený vaz, na tu nohu by si ani nestoupal.

13.5.2015 16:08
koně

XXX.XXX.205.252

bilusik napsal(a):

Přesně
Při přečtení tohoto dotazu se mi hned se mi vybavila chudák čivavka, co jí uhynula štěňata.
Ale možná tu hledá rady více děvčat vlastnících něčím postižené čivavy.
Jestli jsou ti pejsci imaginární, těžko říct.Asi by to tak bylo pro ně nejlepší.

13.5.2015 16:16
bilusik

XXX.XXX.168.4

koně napsal(a):
Přesně
Při přečtení tohoto dotazu se mi hned se mi vybavila chudák čivavka, co jí uhynula štěňata.
Jestli jsou ti pejsci imaginární, těžko říct.Asi by to tak bylo pro ně nejlepší.

13.5.2015 16:21
Anemone.

XXX.XXX.89.52

koně napsal(a):
Přesně

Obávám se že to imaginární čivavy nebudou. Tady u nás je jokšírů a čivav plné sídliště a ven s nimi chodí děti. Asi jim rodiče nic většího nepovolili.

13.5.2015 17:59
IvetinQa

XXX.XXX.118.54

Už ani nekulhá :) jen občas zvedne nožku :).

13.5.2015 19:06
IvetinQa

XXX.XXX.118.54

Každopádně pejsek není imaginární. Tady máte foto :).

13.5.2015 19:19
IvetinQa

XXX.XXX.118.54

Koně: to že si moje čivavka špatně šlápla a udělala si něco s nožkou znamená že by bylo pro ní lepší kdyby byla imaginární...

13.5.2015 19:32
koně

XXX.XXX.205.252

Imaginární znamená vymyšlený, neskutečný.
Takže ano, kdyby tvá čivava byla vymyšlená, bylo by jí lépe.Protože kdyby žila jen v tvé fantazii, těžko by jí mohlo něco bolet

13.5.2015 19:50
bilusik

XXX.XXX.168.4

koně napsal(a):
Imaginární znamená vymyšlený, neskutečný.
Takže ano, kdyby tvá čivava byla vymyšlená, bylo by jí lépe.Protože kdyby žila jen v tvé fantazii, těžko by jí mohlo něco bolet

14.5.2015 10:29
Císař

XXX.XXX.89.52

Lidi já vás nechápu. Vám se nikdy nestalo že pejsek měl nějaký menší problém u kterého jste váhali jestli to přejde, nebo jít k vetovi?
Někdo si to řeší tiše sám, někdo se zeptá na netu. Co je na tom špatného?

A pro češtináře : patří před to "že" čárka? smajlík

15.5.2015 21:17
florindela

XXX.XXX.33.190

Patří, je to přece spojka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík