Ahoj.Koupily jsme si Jorkšírka je mu 8 týdnu. Paní z chovatelské stanice nám přibalila granule které máme namáčet do teplé vody. Chci se zeptat jaké granule kupujete a co je pro psa od začátku nejlepší. Manžel měl zkušenosti s předešlím Jorkšírem co měl že mu vařily kuřecí maso a rozmixovali ho.Díky za rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem

nedorostov.a
napsal(a):
Ahoj.Koupily jsme si Jorkšírka je mu 8 týdnu. Paní z chovatelské stanice nám přibalila granule které máme namáčet do teplé vody. Chci se zeptat jaké granule kupujete a co je pro psa od začátku nejlepší. Manžel měl zkušenosti s předešlím Jorkšírem co měl že mu vařily kuřecí maso a rozmixovali ho.Díky za rady.
Načtěte se o způsobu krmení přirozenou stravou www.manwe.eu, tam je informací spousta, celý pravý sloupec. Ať Vám prcek roste
Zdravím.
Mám malého knírače, už tedy 8-mi měsíčního výrostka.
Jako malý nic moc nechtěl. Nakonec jsme se ustálili na vařeném mase (syrové odmítá, když jej náhodou pozře, tak hned vyzvrací). Dávám hovězí, kuřecí maso (i srdce i žaludky), vepřové (nejraději má jazyk a srdíčko), sem tam ryby a zvěřinu.
Má rád i syrovou papriku, rajče, pomeranč...
Přílohy nedávám.
Ani když byl malinký, jsem mu maso nemlela. Jen pokrájela na jemno, aby ho to nutilo kousat.
Maso dostane ráno, pak večer granulky. Po různých druzích, je ochoten baštit granulky PLATINUM.
Jsou totiž měkké, pro štěňátka i malé, takže se už nemusí zalívat (dokonce to výrobce ani nedoporučuje).
Ať Vám psík pěkně roste :)
HANELE77
napsal(a):
Zdravím.
Mám malého knírače, už tedy 8-mi měsíčního výrostka.
Jako malý nic moc nechtěl. Nakonec jsme se ustálili na vařeném mase (syrové odmítá, když jej náhodou pozře, tak hned vyzvrací). Dávám hovězí, kuřecí maso (i srdce i žaludky), vepřové (nejraději má jazyk a srdíčko), sem tam ryby a zvěřinu.
Má rád i syrovou papriku, rajče, pomeranč...
Přílohy nedávám.
Ani když byl malinký, jsem mu maso nemlela. Jen pokrájela na jemno, aby ho to nutilo kousat.
Maso dostane ráno, pak večer granulky. Po různých druzích, je ochoten baštit granulky PLATINUM.
Jsou totiž měkké, pro štěňátka i malé, takže se už nemusí zalívat (dokonce to výrobce ani nedoporučuje).
Ať Vám psík pěkně roste :)
Ještě jsem zapomněla, že jednou týdně má syrový žloutek, ten má moc rád..
Myslím, že prospívá pěkně.

nedorostov.a
napsal(a):
Moc vám děkuji za rady. Zkusili jsme dnes to vařené maso. A ještě bych se chtěla zeptat. Strašně mu smrdí z pusiny prý existují spreje pro psy. Je to vhodné pro takhle malý? A existuje ještě něco jiného?
Je to zbytečné, až vyroste, z tlamičky mu smrdět přestane Jinak nebojte se dávat spíše syrové, varem zbytečně ničíte vitamíny a minerály, a nezapomeňte dávat kosti, třeba kuřecí krky. Hodně štěstí s prckem
nedorostov.a
napsal(a):
Moc vám děkuji za rady. Zkusili jsme dnes to vařené maso. A ještě bych se chtěla zeptat. Strašně mu smrdí z pusiny prý existují spreje pro psy. Je to vhodné pro takhle malý? A existuje ještě něco jiného?
Postupně zkuste přejít na syrové. Vařením se ničí dost vitamínů.
Osobně bych sprej nepoužila ani u dospělého psa, natožpak u štěněte. Ideálně až přejdete na syrové, tak dávejte maso s kostí, ať si sám mechanicky sundavá zubní plak a má zdravé dásně -) nebude mu smrdět z tlamky. Plus lze na podporu sundání zubního kamene dát i mořskou řasu - kelpu. Je to výborný zdroj vitamínů a minerálů a pomáhá sundavat zubní kámen. Ale nefunguje to tak, že sám odpadne - musí se mechanicky sundat a na to jsou právě super ty kosti. ;) Kelpu byhc štěněti dávala max.2x týdně.
nedorostov.a
napsal(a):
Nemyslím si, že by zápach z tlamičky způsobovalo vařené maso.
Náš knírač jiné maso nejí a z tlamky mu tedy vůbec není nic cítit. A to má ještě husté vousky :)
Kosti mu nedávám, max. křupky. Vzhledem k tomu, že pak ještě večer dostává granulky, tak nemyslím, že by mu něco chybělo.
Na žužlání a čištění zubů dostává hovězí sušené uši, to mu vydrží děsně dlouho, buvolí kosti (to vždycky hlídám a jak už má jen kousek, tak vyhazuju, aby se neudusil..)
U vašeho pejska to může spíše souviset s výměnou zoubků. Žádný sprej bych takovému miminu nedávala a vlastně ani dospělákovi.
Parfémy a ústní vody jsou pro lidi, ne pro psy!

HANELE77
napsal(a):
Nemyslím si, že by zápach z tlamičky způsobovalo vařené maso.
Náš knírač jiné maso nejí a z tlamky mu tedy vůbec není nic cítit. A to má ještě husté vousky :)
Kosti mu nedávám, max. křupky. Vzhledem k tomu, že pak ještě večer dostává granulky, tak nemyslím, že by mu něco chybělo.
Na žužlání a čištění zubů dostává hovězí sušené uši, to mu vydrží děsně dlouho, buvolí kosti (to vždycky hlídám a jak už má jen kousek, tak vyhazuju, aby se neudusil..)
U vašeho pejska to může spíše souviset s výměnou zoubků. Žádný sprej bych takovému miminu nedávala a vlastně ani dospělákovi.
Parfémy a ústní vody jsou pro lidi, ne pro psy!
S Vaší poslední větou bezvýhradně souhlasím, ale 'nenavádějtě' zadavatelku, aby nekrmila i kosti, samozřejmě s ohledem na velikost štěněte.
napsal(a):
S Vaší poslední větou bezvýhradně souhlasím, ale 'nenavádějtě' zadavatelku, aby nekrmila i kosti, samozřejmě s ohledem na velikost štěněte.
Já ji nenavádím, jen jsem psala, že já kosti nedávám.
je na zadavatelce, aby se rozhodla co jí (tedy spíše pejskovi) bude vyhovovat.

HANELE77
napsal(a):
Já ji nenavádím, jen jsem psala, že já kosti nedávám.
je na zadavatelce, aby se rozhodla co jí (tedy spíše pejskovi) bude vyhovovat.
Máte recht