Hypoglykemie? u štěněte

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.5.2015 11:24
sansan

XXX.XXX.173.179

Dobrý den, pořidili jsme si štěně křižence, cca 3 měsíce. Nejspiš trpi hypoglykemii. Ale protože četnost těchto záchvatů je vysoká, asi 3-5x týdně, tak si veterinářka neni jistá, zda je to opravdu hypoglykemie. Trvá vždy několik hodin, štěně se chová jako opilé, kýve se mu hlava ze strany na stranu, vrávorá, semtam knukne a semtam se počurá pod sebe. z toho najednou vyběhne a začne litat jako splašené a dokonce se jevi a trošku až agresivně, kousne mě, ikdyž to jindy nedělá. Zajimá mne, jestli někdo nemá zkušenost také s hypoglykemii u štěněte, popř.jak často to mělo vaše štěně a jaké byly přiznaky. Veterinářka doufá, aby to náhodou nebyla epilepsie, ale to se mi moc nezdá..prosim o zkušenosti, pokud máte.. moc děkuju.

16.5.2015 13:17
lavacca

XXX.XXX.164.49

sansan napsal(a):
Dobrý den, pořidili jsme si štěně křižence, cca 3 měsíce. Nejspiš trpi hypoglykemii. Ale protože četnost těchto záchvatů je vysoká, asi 3-5x týdně, tak si veterinářka neni jistá, zda je to opravdu hypoglykemie. Trvá vždy několik hodin, štěně se chová jako opilé, kýve se mu hlava ze strany na stranu, vrávorá, semtam knukne a semtam se počurá pod sebe. z toho najednou vyběhne a začne litat jako splašené a dokonce se jevi a trošku až agresivně, kousne mě, ikdyž to jindy nedělá. Zajimá mne, jestli někdo nemá zkušenost také s hypoglykemii u štěněte, popř.jak často to mělo vaše štěně a jaké byly přiznaky. Veterinářka doufá, aby to náhodou nebyla epilepsie, ale to se mi moc nezdá..prosim o zkušenosti, pokud máte.. moc děkuju.

Hypoglykemie je nedostatek cukru v krvi - tj. po vyhladovění. Takže úplně základní info - kolik čeho a jak často štěně jí?

z popisu hypoglykemie" Příznaky, které se při pokračujícím poklesu hladiny cukru v krvi projeví, mají původ přímo v mozku. Patří sem zmatenost, poruchy vidění, vrávoravá chůze, závrať, špatná spolupráce, odmítání pomoci, případně agresivita. Pokud není stav včas rozpoznán, mohou se objevit křeče, nemocný upadá do bezvědomí a jeho život je bezprostředně ohrožen.".

Ale předpokládám, že vás veterinářka o správném krmení informovala, takže ta četnost je fakt divná... a ani na epilepsii mi to moc nepřijde. To jsou spíš kratší záchvaty než aby to trvalo několik hodin v kuse. Spíš se to opakuje krátce po sobě u těžkých případů...

Co všechno se štěněti dělalo za testy?

16.5.2015 13:42
sansan

XXX.XXX.173.179

Zatím žádné testy.. žere 6-8x denně, prospivá. Krmivo ontario puppy, ale mnohem vic mu chutná Brit puppy. Epileptika jsme jednoho měli a vypadalo to jinak.. jak vidim, že už začiná byt skleslé, tak je jasné co přijde, jinak je mazlivé a velmi hravé. určitě štěně nepřetěžujeme, snažim se mu ulevovat jak je to možné, hodně ho nosim.Taky když jej necháme doma samotné, stává se mu to občas taky, protože hrozně dlouho knuči..zatím nenecháváme délé než hodinu a pul o samotě a zatím bylo samo asi jen 4x. většinou pláče celou dobu..

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.5.2015 14:02
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud se nejedná o nějakého sotva kilového nežravce, hypoglykémie je nepravděpodobná. To je typické pro štěňata minipsů, že nemají energetické rezervy a i delší prodleva mezi krmením či jakékoliv nechutenství u nich vyvolá problém.

Pokud by se mělo jednat o hypoglykemii u většího psa, pak to není problém sám o sobě, ale průser je ještě jinde - v játrech, ve slinivce.

Teď budu hnusná, ale kurňa, vyloučit hypoglykemii není vůbec těžké, slyšela vaše veterinářka někdy o glukometru? Taková ta krabička, co určí množství cukru v krvi psa z kapky krve?

No, co bych udělala já - nešpekulovala bych, jestli se náhodou nejedná o xy, ale psovi bych odebrala krev, kde bych kromě glukózy chtěla otestovat i funkci jater. Ono totiž podobné příznaky umí krásně i jaterní zkraty.

16.5.2015 14:54
lavacca

XXX.XXX.164.49

sansan napsal(a):
Zatím žádné testy.. žere 6-8x denně, prospivá. Krmivo ontario puppy, ale mnohem vic mu chutná Brit puppy. Epileptika jsme jednoho měli a vypadalo to jinak.. jak vidim, že už začiná byt skleslé, tak je jasné co přijde, jinak je mazlivé a velmi hravé. určitě štěně nepřetěžujeme, snažim se mu ulevovat jak je to možné, hodně ho nosim.Taky když jej necháme doma samotné, stává se mu to občas taky, protože hrozně dlouho knuči..zatím nenecháváme délé než hodinu a pul o samotě a zatím bylo samo asi jen 4x. většinou pláče celou dobu..

A vaší veterinářce přijde ok nechávat štěně 3-5x týdně procházet tímhle bez toho, aby mu udělala aspoň základní test, zda má v pořádku vnitřní orgány ?!? Tak to bych byla už u jiného veterináře... dle prvního popisu jsme myslela, že máte po testech a nic se neukázalo, tak koumáte, co by to mohlo být...

16.5.2015 15:48
sansan

XXX.XXX.173.179

Moc děkuju, za rady..no byla jsem tam s ni už 3x, ještě řikala, že by to mohly byt škrkavky, tak jsme odčervovali 2x. celkem tedy 4x. já už vážně nevim... co jsem si četla ty přiznaky slinivky a jater..no uplně to tak nesouhlasi..navíc on je to křiženec a matka je zdravá. pokud by se to nelepšilo, zkusime ještě jiného veterináře, ale jinak jsme s veterinářkou spokojeni..

19.5.2015 15:10
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Já bych tu epilepsii zase tak striktně nevylučoval! záchvatů existuje několik typů a ty grand mal, které všichni znají a považují za jedinou "správnou" epi, nejsou zdaleka jediný a ani nejčastější!
na místě tazatelky bych určitě změnil veterináře. Je potřeba aktivně hledat příčinu, důvod. Ne jen pasivně něco zkoušet a čekat. a mimochodem to, že matka štěněte je zdravá, bohužel vůbec nic neznamená!

Přidejte reakci

Přidat smajlík