Dobrý den, chci se zeptat zda tu někdo má staršího berňáka. Našemu je letos 10 let. Kolem 8 roku se zjistila artróza na kterou dostává vitamíny a byl lepší. Artróza se mu nachází v kolenech a zápěstí. Poslední dobou se nám hůř zvedá, na procházky už moc neni spíš se pohybuje po dvoře a zahradě. Ale co nás teď znepokojuje je to že hůře dýchá (jako ve velkém vedru, i když není) a málo žere. K misce si už nechce chodit tak mu ji nosím tam kde leží a krmím ho z ruky. Aspoň něco málo sežere ale i tak. Bohužel je větší než ostatní co známe. Jak do výšky tak kg (70kg).. Děkuji za odpovědi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1
Mám Berňáky 2, jeden příští týden oslaví 7mé narozeniny a druhý - mladší (o půl roku) je oslaví v říjnu, rovněž 7 let.
10 let je na Berňáka krásný věk, když vezmu že průměrný věk je 7 let. Můj Mladší Berňák přežil svou matku, otce i svých 9 sourozenců... Minulý rok zemřela poslední jeho sestra. Takže opravdu žádná sláva.
Pokud už je to s Vaším Berňákem takovéhle nahlé, připravte se, že opravdu je to začátek konce, kór, pokud je takto veliký...
Můj starší Berňák má též artrózu, ovšem v zadních nožkách a myslím, že letos to budou jeho poslední Vánoce, začíná se špatně zvedat, i přes chondroprotektiva mu povolují lokty, sem tam se mu zadní nožky podlomí, na procházky se mu už moc nechce, a přišlo to prakticky z ničeho nic, co akorát, tak chuť k jídlu má a ke kýbli si ještě dojde, nicméně zhubl během půl roku o 15kg, do baráku, kam vedou 3 schody už se mu také nechce. Veterinář, po testech (kdy jsme se báli, že by to hubnutí mohla být nějaká nemoc) kostatoval, že pes prostě stárne, že je zdráv přiměřeně pro svůj věk...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Jsme na tom stejně, jako wulfina...co my by jsme za 10let dali! Sedum mu bylo v lednu, procházky kolem 5-8km ještě zvládá, ale zadek už zvedá hůř. Nejhorší, když se, zaleží". Funí jak lokomotiva už několik let, snažím se tomu nedávat význam. Přeju vašemu pejsovi ještě alespoň trochu spokojené stáří, holt už moc běhat nebude a užívá si penze
Dobry den, mame bernaka psa s PP a v unoru oslavil 12 narozeniny. Byl ze 3 stenat, o jedne sestre nevime a 2. zemrela pred 3 lety. Nas Dastin byl na bernaka vzdycky extreme temperamentni a na svuj vek je i ted. Pravda na vychazkach uz tak nebeha a dela si prestavky na odpocinek, ale chodi rad. Nekdy se pomaleji zveda, ale hned to rozchodi. S vasim bernackem bych to zkusila k veterinari, treba by mu pomohl nejakymi injekcemi s vitaminy... A treba jeste pookreje. Moc drzim pesti at se s vami jeste muze nejakou dobu ra
dovat ze zivota.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Máme berňáka 12,5 roku, kamarádce letos v únoru zašla fenka berňáka narozená 21.11.2000.A znám v okruhu svých známých více berňáků přes 10 let.
Shampoo

XXX.XXX.241.189
Můj slavý letos 8 let. Jeho rodiče se dožili 14, což mě děsí, neb můj bern se vrátil do čehosi jako štěněcí věk, neustále kvičí a piští, hraje si a je to čím dál horší. Má vše možné testy a krom zhoršeného zraku je ok. Takže zřejmě započal senilnět. Nu moje první fena se nedožila ani dvou a dalšího berňáka si nepořídím ani náhodou, tohle plemeno má díky přešlechtění skutečně víc mínusů než plusů. Doplatili na to jak jsou krásní.
Bohužel nám Berňáček po měsíci a půl zemřel. Byli jsme u veterináře a odcházeli mu ledviny (proto nežral) Vet sám usoudil že nechávat ho na kapačkách a deno denně s ním dojíždět (15km vzdálenost) by mu přihoršilo. Tak dostal léky a jednoho dne už byl špatný (kňučel) tak jsme mu ukončili trápení. Všichni jsme to špatně nesli a ještě neseme. Pořídili jsme si po 2 měsících štěně opět berňáka. ( máme 5letého jack russla a nechtěli jsme ho nechat samotného ).

Helčaj
napsal(a):
Poradí mi někdo, můj berňák dýchá jako při
velkém vedru, i když je u nás celkem zima...
a nevíte někdo jak dlouho je berňák březí?
To myslíte vážně ?!

Helčaj
napsal(a):
Poradí mi někdo, můj berňák dýchá jako při
velkém vedru, i když je u nás celkem zima...
a nevíte někdo jak dlouho je berňák březí?
Vy ste připouštěli berňačku?...to snad tedy máte dopředu zjištěno, jak dlouho je fena březí a jak se o budoucí maminu starat...to nechápu

napsal(a):
Vy ste připouštěli berňačku?...to snad tedy máte dopředu zjištěno, jak dlouho je fena březí a jak se o budoucí maminu starat...to nechápu
A pak ze není mnozka...

napsal(a):
A pak ze není mnozka...
No zírám...nepoužiju slovo množka, ale koukám, že si s hlídáním feny když hárá asi nikdo hlavu moc nedělá...a jestli byla připuštěna cíleně, tak je dotaz ještě divnější...

Ale tak Helčaj už má s březostí feny opakovanou zkušenost, ne...její NO se přeci dvakrát přihodila taková neplánovaná a neúmyslná událost jako štěňata...

napsal(a):
Ale tak Helčaj už má s březostí feny opakovanou zkušenost, ne...její NO se přeci dvakrát přihodila taková neplánovaná a neúmyslná událost jako štěňata...
Pravdu díte...
Berňačku jsme fakt nepřipustily, navíc, ani nevím, jestli fakt hárala (spíš ne)... S fenkou NO to bylo že jsme nebyly doma na dva týdny, když jsme byly doma tak nehárala, v sousedství nebyl žádný pes, tam ten byl u někoho s páníčkem na návštěvě. A co se týče názvu "množka", myslela jsem, že jsou tady slušnější lidi...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Helčaj
napsal(a):
Berňačku jsme fakt nepřipustily, navíc, ani nevím, jestli fakt hárala (spíš ne)... S fenkou NO to bylo že jsme nebyly doma na dva týdny, když jsme byly doma tak nehárala, v sousedství nebyl žádný pes, tam ten byl u někoho s páníčkem na návštěvě. A co se týče názvu "množka", myslela jsem, že jsou tady slušnější lidi...
Tak nač ti je info, jak dlouho je březí?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
napsal(a):
A pak ze není mnozka...
Tak hlavně, že ty svý čuby má ráda, ne?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak hlavně, že ty svý čuby má ráda, ne?
Jó, to hlavně
Davame preventivne Aptus Apto-flex, (nemame bernaka) ale susedia, co maju psa tohto plemena, tiez trpiaceho artrozou, tiez zacali podavat a pochvaluju si...tie pluca, dchavicnost, nie je to nadvahou? to len tak hadam, u nasho psa to tak bolo, prekrmili sme...Mozno je uz proste unaveny, boli ho, nema naladu...ak sa moc nehybe, tak ani nebude moc hladny...to viem podla nasho psa...drzim palce...je to nadherny pes.
Helčaj
napsal(a):
Přece nevadí, když budu něco vědět, ne? Ale to je jedno...
Nevadí, že chcete něco vědět, ale to, jak dlouho je fena březí ví snad i mimino, natož se ptát, jak dlouho je březí berňák...No ty v*le! Berňák je velkej pes, tudíž je březí dýl, než malý plemeno, to máte jako u slona, taky je velkej, tak nosí mládě dva roky...
Navíc chcete mi říct, že máte březí toho 12ti letého berňáka? Dala bych Vám pár facek...