Obojky a kapičky se nesmí kombinovat, jelikož tím ztrácí účinnost oba dva.Za nás doporučuji obojek Kiltix.Je sice trošku více aromatický, ale velmi účinný.Nevadí mu voda a na mém ohaři jsem od března(co ho má nasazený)nenašla ani jediné klíště.A vydrží s přehledem celou sezónu.Potom je ještě dobrý Scalibor, ale hodně psů na něj mívá alergii.Frontline bych nekupovala, klíšťata už jsou za tu dobu, co je na trhu vůči němu imunní.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já jsem spokojená s obojkem Foresto, čuba ho má taky od března a zatím je čistá(=klíšťat prostá)
Uživatel s deaktivovaným účtem

"A jestli se dá kombinovat obojek s kapičkou naráz apod. Kombinujete ?"
kupříkladu u Duowinu je přímo napsáno nekombinovat, tak logicky, látka je na váhu psa, aby nedošlo k předávkování.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1
Kapku s obojkem bych nekombinovala, nejde ani o to, že pak ztrácí účinnost, ale spíš o to, že né úplně všechny účinné látky se navzájem snesou a pak dělaj paseku na kůži psa/kočky - může vzniknout díky špatně nakombinovaným účinným látkám u psa nebo kočky bouřlivá alergická reakce.
Dobré je si zvolit jeden výrobek a ten používat...
Já už léta mám obojky, buď Kiltix nebo Foresto. Maj je jak psy, tak čičiny
Děkuju všem za odpověď. :)
Ještě tu mám jednu otázku: Asi před měsícem jsme koupili obojek Scalibro a fungoval nám. V pátek jsme ho koupali, tudíž jsme mu obojek na koupání sundali. A od té doby měl asi 8 klíšťat. Je to díky tomu koupání? Bude mu obojek nadále fungovat nebo máme pořídit nový ? :).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1
Ano je to kvůli tomu...
1) není potřeba obojek sundavat, když psa koupete. Jakmile ho sundáte, ztrácí obojek kontakt s kůží psa a logicky dojde k omezení či vymyzení transportu účinné látky po lipidové vrstvě.
2) koupáním vymýváte maz, který pomáhá v sobě účinnou látku držet
Takže Scalibor opět nasadit a čekat 24 hodin, než začně opět 100% působit
dk01
napsal(a):
Dobrý den,
používáme tabletu Bravecto, kterou pejsek celkem ochotně sní a na 12 týdnů je ochrana před blechami i klíšťaty zaručená. Funguje to tak, že když se parazit napije jeho krve, rychle uhyne a sám odpadne. Nevýhodou je vyšší pořizovací cena, na našeho psa ( 23 kg ) cca 800 Kč.
Ta tableta zní dobře, to se kupuje dle váhy? A funguje ? Ted jsme jí kapala od veterináře mezi lopatky kapky jenže s eobávam jak bud epršet že ta účinnost bude klesat. Ted má 1,5kg.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1
Ano, bdue to trvat, než se maz obnový a než se účinná látka opět dostane po celém těle
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1
Markéta80
napsal(a):
Ta tableta zní dobře, to se kupuje dle váhy? A funguje ? Ted jsme jí kapala od veterináře mezi lopatky kapky jenže s eobávam jak bud epršet že ta účinnost bude klesat. Ted má 1,5kg.
Http://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2937150/bravecto-zkusenosti#a2938143
O bravectu...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano je to kvůli tomu...
1) není potřeba obojek sundavat, když psa koupete. Jakmile ho sundáte, ztrácí obojek kontakt s kůží psa a logicky dojde k omezení či vymyzení transportu účinné látky po lipidové vrstvě.
2) koupáním vymýváte maz, který pomáhá v sobě účinnou látku držet
Takže Scalibor opět nasadit a čekat 24 hodin, než začně opět 100% působit
Tak proto nemá můj pes žádná klíšťata! Já ho totiž zásadně nekoupu, takže mazu má určitě dostatek.Jediná jeho vodní lázeň jsou přírodní zdroje, jezera, rybníky, řeky...
Jedna moje známá má boxera.Má na něm Kiltix a psa koupe každý druhý den samozřejmě šamponem. Obojek vůbec nezabírá a to kupuje každé dva měsíce nový.Právě mi to bylo divné.Už vím, čím to je...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1
Clayton
napsal(a):
Tak proto nemá můj pes žádná klíšťata! Já ho totiž zásadně nekoupu, takže mazu má určitě dostatek.Jediná jeho vodní lázeň jsou přírodní zdroje, jezera, rybníky, řeky...
Jedna moje známá má boxera.Má na něm Kiltix a psa koupe každý druhý den samozřejmě šamponem. Obojek vůbec nezabírá a to kupuje každé dva měsíce nový.Právě mi to bylo divné.Už vím, čím to je...
Ano prosím, tím to je
Marley 1.5.2014
napsal(a):
Ještě tu mám jednu otázku: Asi před měsícem jsme koupili obojek Scalibro a fungoval nám. V pátek jsme ho koupali, tudíž jsme mu obojek na koupání sundali. A od té doby měl asi 8 klíšťat. Je to díky tomu koupání? Bude mu obojek nadále fungovat nebo máme pořídit nový ? :).
Citace přímo z školících materiálů scaliboru
Šamponování psa smyje lipidovou vrstvu kůže –
účinnost za 1-2 týdny
takže mějte trpělivost
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2937150/bravecto-zkusenosti#a2938143
O bravectu...
Děkuji, no tak po přečtení diskuze raději ne
Marley 1.5.2014
napsal(a):
Ačkoliv jsem psa nekoupal dlouhou dobu, dnes jsem řešil stejný problém. Obojek scalibor (obojek nasazený cca měsíc) a tahal jsem 2 klíšťata- používám tuto značku 3 roky a vždy perfektní, až letos se mi stal tento problém.
Možná se letošní série nepovedla, uvidíme časem.
No to by me taky zajimalo co na toho sveho psa dat...zkousela jsem Skalibor na ktery mel alergickou reakci a Dual action u ktereho krom sileneho smradu kvuli kteremu sme tri dny nemohli spat tak taky se malem vydrbal z kozichu. Obojek na prirodni bazi jako kdyby nemel to jsem mela pocit ze mi toho psa sezerou za ziva klistata denne jsem tahala 3-4. Vse co nemuzu v pripade alergicke reakce okamzite sundat tak tomu se vyhybam tim vylucuji i tabletky. Zkousela jsem dodavat B-ecko a splichat zredeny levandulovy olej taky bez vysledku...po dvou opravdu mirnych zimach je to hotova klistova invaze a ja jsem dost zoufala.
Marley 1.5.2014
napsal(a):
Scalibor funguje minimálně 6 měsíců (u nás spolehlivě) - je voděodolný, čili sundávání je zbytečný proces .
Lady Celtic
napsal(a):
No to by me taky zajimalo co na toho sveho psa dat...zkousela jsem Skalibor na ktery mel alergickou reakci a Dual action u ktereho krom sileneho smradu kvuli kteremu sme tri dny nemohli spat tak taky se malem vydrbal z kozichu. Obojek na prirodni bazi jako kdyby nemel to jsem mela pocit ze mi toho psa sezerou za ziva klistata denne jsem tahala 3-4. Vse co nemuzu v pripade alergicke reakce okamzite sundat tak tomu se vyhybam tim vylucuji i tabletky. Zkousela jsem dodavat B-ecko a splichat zredeny levandulovy olej taky bez vysledku...po dvou opravdu mirnych zimach je to hotova klistova invaze a ja jsem dost zoufala.
A zkoušeli jste obojek Kiltix? Můj pes se po Scaliboru taky osypal, nesnese ani kapičky Frontline a Advatix a přírodního nic nezabralo. Kiltix máme už druhý a je bez klíšťat a bez problémů.
Kiltix jsem nezkousela ale byl dalsi v poradi ktery jsem mela v planu koupit...jenom uz se dost zdraham protoze mi vse na psovi vydrzi tak mesic pak to leti do kose a ty polozky zas tak zanedbatelne nejsou...
Fenykl? ten jsem nezkousela...zkousela jsem rozmaryn a ten teda nic moc ale zaujalo me to...suseny v pytlicku...