Vařená mrkev jako prevence před začervením

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.5.2015 11:46
Pepan.

XXX.XXX.89.52

Je možné podáváním vařené mrkve předejít začervení? Někde jsem o tom četl, prý se střeva tak dobře čistí, že se parazité vůbec nezabydlí. Je to možné? Jaký je váš názor?

20.5.2015 11:49
lev

XXX.XXX.253.186

Pověra.

20.5.2015 12:00
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

Slysela jsem spise o cesneku.

20.5.2015 14:24
Dasvo

XXX.XXX.101.12

PetraEmily napsal(a):
Slysela jsem spise o cesneku.

Česnek a cibule jsou ve větším množství pro psy jedovaté. A to, že česnek odčervuje je taky pověra. Ano, obsahuje účinné silice, které takové účinky mají ale v příliš malém množství. Aby bylo dosaženo kýženého efektu, musel by dotyčný toho česneku sníst (sežrat) tolik, že by otrávil i sám sebe.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.5.2015 14:38

Tak to že by byl česnek jedovatý pro psy - to jsem zas neslyšela já. Ale vím, že se prodávají pro psy česnekové tablety, protože česnek : "příznivě ovlivňuje střevní mikrofloru a vytváří nepříznivé prostředí pro střevní parazity " - konec citátu.
Velmi dobrou zkušenost mám s tabletami Pet-agree s česnekem - bohužel nejsou na trhu ( doufám, že momentálně ). Teď mám Česnekové tablety od fy Biofaktory.

20.5.2015 15:14
Danczéz

XXX.XXX.84.104

Dávám vařenou mrkev pouze jako zdroj vitamínů a vlákniny k vařenému nebo syrovému masu. K odčervení kupujeme u veterináře tablety. Jablka prý pročišťují střeva, ale asi bych věřila hlavně tabletkám smajlík

20.5.2015 15:21
PetraEmily

XXX.XXX.237.141

Dasvo napsal(a):
Česnek a cibule jsou ve větším množství pro psy jedovaté. A to, že česnek odčervuje je taky pověra. Ano, obsahuje účinné silice, které takové účinky mají ale v příliš malém množství. Aby bylo dosaženo kýženého efektu, musel by dotyčný toho česneku sníst (sežrat) tolik, že by otrávil i sám sebe.

Nevim, ja psovi cesnek primo nedavam, ale nasla jsem recept na psi susenky a tam je na jeden plech tri strouzky cesneku, tak jednou za cas je udelam a moc ji chutnaji.

20.5.2015 15:23
PetraEmily

XXX.XXX.237.141

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak to že by byl česnek jedovatý pro psy - to jsem zas neslyšela já. Ale vím, že se prodávají pro psy česnekové tablety, protože česnek : "příznivě ovlivňuje střevní mikrofloru a vytváří nepříznivé prostředí pro střevní parazity " - konec citátu.
Velmi dobrou zkušenost mám s tabletami Pet-agree s česnekem - bohužel nejsou na trhu ( doufám, že momentálně ). Teď mám Česnekové tablety od fy Biofaktory.

Taky to slysim prvne ze by byl jedovaty.

20.5.2015 15:26
Pepan.

XXX.XXX.89.52

Děkuji, taky se mi to moc nezdálo.
Česnek se prý může maximálně 1 týdně a ne víc než 2 stroužky na středně velkého psa.
Mrkev dávám, česnek ne.

20.5.2015 15:32
bilusik

XXX.XXX.168.4

Také jsem slyšel kdysi od dědy, že se dříve, když nebyly žádné odčervovací tablety odčervovali psi česnekem - pár stroužků několik dní po sobě. Takže jak to bylo účinné to by bylo na další diskuzi, ale o česneku jsem jako o odčervovadle slyšel, o mrkvi jsem to nikdy neslyšel.

20.5.2015 15:32
Pepan.

XXX.XXX.89.52

PetraEmily napsal(a):
Taky to slysim prvne ze by byl jedovaty.

Nevhodné potraviny pro psy:
http://blog.doktorkaromana.cz/2012/10/21/nevhodne-a-nebezpecne-potraviny-pro-psy/.

20.5.2015 17:12
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

Pepan. napsal(a):
http://blog.doktorkaromana.cz/2012/10/21/nevhodne-a-nebezpecne-potraviny-pro-psy/.

Diky, jak jsem ale psala tak cesnek nedavam

20.5.2015 20:13

Pepan. napsal(a):

Nejhorší smrt je z vyděšení a člověk nemá věřit hned všemu co vidí nebo čte. Kdopak asi je, ta doktorka Romana? Je opravdu veterinářka, nebo si jen tak říká a vede si svůj blog a obchoduje s krmivy a potřeby pro psy? Asi nejspíš to druhé, že...

Česnek se používal jako přírodní odčervovadlo ńejen pro psy, ale i pro lidi. Kdysi. Určitou účinnost jistě má, ale moderní přípravky mají účinnost větší a zaručenou. Nemyslím si, že by psům česnek nějak škodil v množství, které by mohli sežrat - dřív, když ještě nebyly granule a psům se vařilo, jsem do žrádla česnek přidávala. Ne pokaždé, ale občas kvůli pestrosti jídelníčku. Pes žrádlo s česnekem miloval.

20.5.2015 20:49
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

Nejhorší smrt je z vyděšení a člověk nemá věřit hned všemu co vidí nebo čte. Kdopak asi je, ta doktorka Romana? Je opravdu veterinářka, nebo si jen tak říká a vede si svůj blog a obchoduje s krmivy a potřeby pro psy? Asi nejspíš to druhé, že...

Česnek se používal jako přírodní odčervovadlo ńejen pro psy, ale i pro lidi. Kdysi. Určitou účinnost jistě má, ale moderní přípravky mají účinnost větší a zaručenou. Nemyslím si, že by psům česnek nějak škodil v množství, které by mohli sežrat - dřív, když ještě nebyly granule a psům se vařilo, jsem do žrádla česnek přidávala. Ne pokaždé, ale občas kvůli pestrosti jídelníčku. Pes žrádlo s česnekem miloval.

A nemyslíte, že je hloupost i to s těmi játry ? na všech serverech kde prodávají krmné maso je spousta jater a i já krmím i játry...

20.5.2015 21:07

PetraEmily napsal(a):
A nemyslíte, že je hloupost i to s těmi játry ? na všech serverech kde prodávají krmné maso je spousta jater a i já krmím i játry...

Já bych se řídila zdravým rozumem. Játry bych určitě nekrmila často, ale třeba dvakrát týdně. Že by se pes mohl tímto způsobem předávkovat provitaminem A jsem neslyšela, ale možná kdybyste ho krmila pořád jen játry... To by vám spíše řekl odborník - veterinář. Jinak svalovina je pro psa lepší než vnitřnosti.

20.5.2015 22:14
Dasvo

XXX.XXX.83.28

Ad játra:
doporučuju načíst něco o úmrtích na předávkování vitamínem A u polárníků a trosečníků. ti první jedli játra ledních medvědů a tule´nů ti druzí mořské želvy. Je jasné, že vepřová a hovězí játra mají obsah účinné látky podstatně nižší, ale předávkování (zvláště chronické při dlouhodobém používání) není vůbec nereálné!
Proč myslíte, že se nedoporučuje dávat játra těhotným a březím?

Neregistrovaný uživatel

20.5.2015 23:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Dasvo napsal(a):
Ad játra:
doporučuju načíst něco o úmrtích na předávkování vitamínem A u polárníků a trosečníků. ti první jedli játra ledních medvědů a tule´nů ti druzí mořské želvy. Je jasné, že vepřová a hovězí játra mají obsah účinné látky podstatně nižší, ale předávkování (zvláště chronické při dlouhodobém používání) není vůbec nereálné!
Proč myslíte, že se nedoporučuje dávat játra těhotným a březím?

Jak psala balu, nejhorší je smrt z leknutí Proč dáváte takové extrémní příklady a ještě ze zvířat, kterýma asi nikdo psa krmit nebude, natož jejich játry?! Nikdo také nebude krmit psa játry každý den a jen játry. Jestli bude je to bl...ec a s tím stejně nic neuděláte, ale nemusíte to vztahovat všeobecně. Předávkovat se můžete čímkoliv, pokud toho budete žr.t kvanta...Teď mám hovězí mletinu s droby a žerou to tři dny...játra z toho separovat nebudu

21.5.2015 00:12

Ani já jsem se játrům nevyhýbala, když mi je na jatkách hodili do kýble, tak je psi dostali. Fena se dožila 15ti, pes bez měsíce 17ti let.

21.5.2015 06:06
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

Doktorka Romana je někdo, kdo minimálně čte tohle - a tohle mi přijde už jako dost relevantní zdroj:

https://cit.vfu.cz/vettox/list.php?art=45&cat=57&value=Z%20va%C5%A1ich%20dotaz%C5%AF%20%28Z%20va%C5%A1ich%20dotaz%C5%AF%29#Zelenina.

21.5.2015 06:40

Ale v tom odkazu z VFU je to napsané kapku jinak a některé potraviny, které uvádí ta "doktorka" Romana, tam vůbec nejsou, např. játra. Myslím, že nikdo z příčetných majitelů psů a koček nekrmí své miláčky čokoládou, avokádem, ovocem s peckami, hrozny, nepodává jim kávu, nedává cucat mentolky a tak podobně.

21.5.2015 07:57
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Myslíte, že když vlk uloví zvíře, "načne ho" a prohlodá se do břišní dutiny, játra nesežere ?

21.5.2015 08:11
Žaneta kocková

XXX.XXX.167.32

Ale v tom odkazu z VFU je to napsané kapku jinak a některé potraviny, které uvádí ta "doktorka" Romana, tam vůbec nejsou, např. játra. Myslím, že nikdo z příčetných majitelů psů a koček nekrmí své miláčky čokoládou, avokádem, ovocem s peckami, hrozny, nepodává jim kávu, nedává cucat mentolky a tak podobně.

Šlo mi jmenovitě o ten česnek :).

21.5.2015 08:26
Dasvo

XXX.XXX.101.12

"Nikdo také nebude krmit psa játry každý den a jen játry."

Možná byste se velmi divila! Játra jsou relativně velmi levná a je dost magorů, kteří ve snaze dát psovi "ten BARF co s ním teď krmí všichni, protože je to in" cpe do psa právě ta levná játra. Klidně denně.
mám ověřeno, že velmi málo chovatelů ví, že nemá podávat játra svým březím fenám.
Samozřejmě že játra taky zkrmuju a samozřejmě je zmletin neseparuju! jde ale o tu přiměřenost a tu spousta lidí nezná. vždyť lidi vbec neví o nějakém obsahu vitamínů.
Ano uvedl jsem extrémní příklad, ale vy zjevně vůbec netušíte, jakých zvěrstev ve výživě jsou někteří majitelé a chovatelé schopní. a sou přitom přesvědčeni jak svému psovi nebo kočce maximálně prospívají§.

21.5.2015 08:36
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Ano jsou popisovány i otravy nadměrným množstvím vody a kyslík je sám o sobě také toxický.

Bohužel lidská omezenost je nekonečná a pokud je někdo na BARFu schopen psa krmit jen jedním druhem masa, pak si pravděpodobně o BARFu nic nepřečetl a nemá to s BARFem tudíž nic společného.

Člověk škodí i sám sobě, že - třeba tím, že kouří. Těžko předpokládat, že existují samí moudří jedinci. Ti druzí se asi ani nebudou po žádných informacích pídit.

21.5.2015 08:59

Žaneta kocková napsal(a):
Šlo mi jmenovitě o ten česnek :).

Škoda, že jsme se nedočetli, kolik česneku by musel pes sežrat (na kilo váhy psa), aby to pro něj bylo nebezpečné.

21.5.2015 09:53
Pepan.

XXX.XXX.89.52

Žaneta kocková napsal(a):
Doktorka Romana je někdo, kdo minimálně čte tohle - a tohle mi přijde už jako dost relevantní zdroj:

https://cit.vfu.cz/vettox/list.php?art=45&cat=57&value=Z%20va%C5%A1ich%20dotaz%C5%AF%20%28Z%20va%C5%A1ich%20dotaz%C5%AF%29#Zelenina.

Budete se možná divit, ale Mudr Romana není zdaleka jediná kdo jmenuje česnek jako potravinu pro psa nebezpečnou. Na netu ho najdete jmenován ve spoustě článků.

21.5.2015 09:55
Pepan.

XXX.XXX.89.52

Škoda, že jsme se nedočetli, kolik česneku by musel pes sežrat (na kilo váhy psa), aby to pro něj bylo nebezpečné.

Já ano. Půl kg už středně velkého psa zabije. Ne okamžitě, ale začnou selhávat vnitřní orgány.

21.5.2015 10:00
Pepan.

XXX.XXX.89.52

Ono je to klamné, játra v rozumné míře jsou jistě dobrá, ale dávat je často a k tomu přidávat multivitamin který také vitamín A obsahuje to už je velmi nebezpečné.
A bohužel, hloupých slepic které cpou psovi čokoládu když má průjem taky pár znám.

21.5.2015 10:03
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

Nekrmíme játry každý den, ale koupíme je také. Ptala jsem se, jelikož jsem na nějakých stránkách o BARF četla, že pes potřebuje právě i vnitřnosti kvůli nějakým vitaminům smajlík aneb jak píšete, vlk uloví zvíře a nevybírá co z něj sežere a co ne smajlík

21.5.2015 10:07
Pepan.

XXX.XXX.89.52

PetraEmily napsal(a):
Nekrmíme játry každý den, ale koupíme je také. Ptala jsem se, jelikož jsem na nějakých stránkách o BARF četla, že pes potřebuje právě i vnitřnosti kvůli nějakým vitaminům smajlík aneb jak píšete, vlk uloví zvíře a nevybírá co z něj sežere a co ne smajlík

Pravda, ale vlk si do toho nesype navíc ještě umělé vitamíny. smajlík

21.5.2015 10:21
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Česnek ve většim množstvi je opravdu jedovatej pro psa a setkala jsem se s poměrně silnou otravou psa česnekem.
Před delšim časem byl u nas na cvičaku takovej jeden chytrak a ten si odněkud dotahl ovčaka asi 4-5 měsicu a odčervil ho dle rady dalšiho chytráka -poměrně velkym množstvim česneku ktere mu nacpal do tlamy postupně asi jako tabletky pes dostal velmi silnej zanět žaludku i střev a silnou otravu, nasledky v podobě poškozeni jater a i jinych organu měl doživotni.

21.5.2015 10:35
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

ivulka2 napsal(a):
Česnek ve většim množstvi je opravdu jedovatej pro psa a setkala jsem se s poměrně silnou otravou psa česnekem.
Před delšim časem byl u nas na cvičaku takovej jeden chytrak a ten si odněkud dotahl ovčaka asi 4-5 měsicu a odčervil ho dle rady dalšiho chytráka -poměrně velkym množstvim česneku ktere mu nacpal do tlamy postupně asi jako tabletky pes dostal velmi silnej zanět žaludku i střev a silnou otravu, nasledky v podobě poškozeni jater a i jinych organu měl doživotni.

Chudacek malej smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.5.2015 10:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Pepan. napsal(a):
Pravda, ale vlk si do toho nesype navíc ještě umělé vitamíny. smajlík

Já také ne. Nejím je sama a nikdy bych je ani nedávala psu krmenému BARFem. U toho už právě končí veškerá snaha o přirozené krmení...

Neregistrovaný uživatel

21.5.2015 11:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

ivulka2 napsal(a):

Sám by takhle česnek nesežral, ale klidně to nacpe psu. Že z toho pes dostal nějaký záchvat, se vůbec nedivím. Česnek, cibule s vysokým obsahem poměrně agresivních silic, chilli papričky...stejně jako většina jedovatých bylin a plodů, brání pozření většího množství svou odpudivou chutí. Proto se divoká zvířata neotráví. Nepočítám do toho ovšem ta, co už člověk svým, chovem" dokázala zdegenerovat tak, že ztratila pud sebezáchovy.

21.5.2015 12:35

ivulka2 napsal(a):

No tak to byl idiot. Člověku by se při takové konzumaci taky udělalo zle a možná by to odnesl též na zdraví.

Proto je důležité přemýšlet. Těžko někdo příčetný narve psu do jedné krmné dávky půl kila česneku. Nebo mu dá sežrat tabulku čokolády.

22.5.2015 18:51
Pepan.

XXX.XXX.89.52

Ale ano, mezi starými babkami koluje pověra, že na průjem je dobrá čokoláda, fena musí jednou za život rodit a když pes žere trávu bude pršet.
A chytráků kteří napadne nacpat psovi česnek se najde taky dost. Půl kila jednorázově, nebo dlouhodobě po troškách, ono to vyjde nastejno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík