Bylo mi řečeno, že jsem nezodpovědná, protože nechávam svého psa na dešti a určitě nastydne.On si může vybrat, buď může bejt ve stodole, pod přístřeškem.Ale on najraději, když prší, tak si lehne na dvůr a leží na dešti. Teda mě to příjde, jako naprostá ktravina, protože i když prší (neni liják, nebo nějak moc neprší) tak chodíme na procházku a ještě se mi za ty 2 roky nestalo, že by nastyd. Je to kříženec choďáka a NO a ty snad hlídali hranice i v dešti, nebo vlci ty se určitě nechodili schovat, když začalo pršet a pak vylezli, nebo ne?
Pokud ma pes moznost se schovat, coz jak pisete ma, neni to vec, ktera by se dala oznacit jako nezodpovednost.
Proste mu to nevadi, tak co.
Moje fena dest nemusi, je schovana, i kdyz prsi malinko, pes od sousedu si dest naprosto uziva - sedi venku, hlavu k oblakum a labuznicky mhouri oci pred kapkami.
Moji psi si napriklad normalne ustelou na zahrade ve snehu i za velke vanice a uz to neresim (chodivala jsem je davat do kotce, at vidi, ze jim tam bude lip a tak). Nikdy nenastydli.
Cuba jednou dokonce sama vlezla v unoru v -15 do rybnika. :D ( Ale to jsem ji vzala domu a osusila, to je vec jina.).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Souhlas. Pokud má pes možnost se schovat a chce, tak se schová. Moji psi jak kdy, někdy se schovají někdy moknou. Nijak zvlášť to neřeším, maximálně jim řeknu, ať se jdou schovat. Na prochajdě taky různě zmoknem, stejně všichni, deštník nikdy nenosím(ba ho ani nemám) Pokud nás něco chytne, tak prostě zmoknem. Já se usuším doma, psiska mají v boudě slámu. Když je moc zima, vytřu je ručníkem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

A moje přírodní plemeno na mě včera málem zavolalo sociálku, že ho nutím k pobytu na dešti...
Psočka
napsal(a):
Bylo mi řečeno, že jsem nezodpovědná, protože nechávam svého psa na dešti a určitě nastydne.On si může vybrat, buď může bejt ve stodole, pod přístřeškem.Ale on najraději, když prší, tak si lehne na dvůr a leží na dešti. Teda mě to příjde, jako naprostá ktravina, protože i když prší (neni liják, nebo nějak moc neprší) tak chodíme na procházku a ještě se mi za ty 2 roky nestalo, že by nastyd. Je to kříženec choďáka a NO a ty snad hlídali hranice i v dešti, nebo vlci ty se určitě nechodili schovat, když začalo pršet a pak vylezli, nebo ne?
To jako, že si v dešti lehne doprostřed dvora ?
Nečeká na své lidi, třeba v dešti, u dveří a nejsou-li doma, tak u branky ?
rapotacka11
napsal(a):
To jako, že si v dešti lehne doprostřed dvora ?
Nečeká na své lidi, třeba v dešti, u dveří a nejsou-li doma, tak u branky ?
Většinou leží u vrátek a sleduje co se děje. Nebo leží u dveří, ale většinou u těch vrátek a to i když jsme doma. Někdy si tam třeba vezme klacek a kouše ho.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Těžko donutíte venkovního psa co má v dešti dělat, když bude chtít a má kam zaleze, když nebude chtít nezaleze. Ovšem pravda taky je že náš starý NO taky takhle čuměl u vrat když jsme nebyli doma, dělával to i jindy, ale jednou prostě nastydl a pak za krátko umřel.