Ahoj chtěla bych se poradit. Přivezla jsem si tuhle fenku, má se jednat o labradora, mě to moc jako čistý labrador nepřijde. Když jsem pro ní byla, pán měl na zahradě i její rodiče. Přiběhly dva psy (pes, fena) velký jak telata, jeden černý a druhý takový nazrzlý. Není to bes s PP. Bohužel v ní nevidím nějaké druhé plemeno :) Předem děkuji alespon za přečtení :)
To máte pravdu :) Já se ptám jen ze zvědavosti, je mi jedno jestli ještě povyroste nebo bude tak jak je ted :) Každopádně pán, chovatel´´ mi jí dal bez očkovacího průkazu, strčil mi jí do auta a to byl konec. Snažím se ho nějak dohledat, abych alespon věděla kolik jí je nebo kdy se narodila, ale zatím marně tak pátrám dál.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
wyandotte
napsal(a):
Večší podiel tam má určite labrador, viac by sa hodila foto v stoji lebo tvár je na labradora ale uši už nesedia..
Podle výrazu a popisu rodičů bych to taky tipla na středoasiata, a v tom případě bych podle toho ke psu, a jeho držení přistupovala s velkou dávkou zodpovědnosti, protože to nejsou na cizí lidi a psy žádní miliusové
Lifted
napsal(a):
To máte pravdu :) Já se ptám jen ze zvědavosti, je mi jedno jestli ještě povyroste nebo bude tak jak je ted :) Každopádně pán, chovatel´´ mi jí dal bez očkovacího průkazu, strčil mi jí do auta a to byl konec. Snažím se ho nějak dohledat, abych alespon věděla kolik jí je nebo kdy se narodila, ale zatím marně tak pátrám dál.
Těžko vám někdo nacpe psa do auta, bez vašeho souhlasu.Aniž byste se všimla, co máte naložené. A až doma byla překvapená!
Když už jste si tohle zvířátko brala, tak jste se měla intenzivně ptát toho, co vám jí prodával, nebo dával.Lépe si prohlédnout rodiče.Případně přijet až bude fenka naočkovaná a s hotovým očkovacím průkazem.
Zvláštní je, že se ani nepamatujete, kam jste si pro fenku jela a "snažíte se to nějak dohledat"
Myslím, že přes diskuzi těžko něco o minulosti či stáří téhle holky zjistíte.
Takže ve výsledku máte doma něco, co je trošku podobné na labradora.
Pro koně, lev: Ne že bych se chtěla zadavatelky zastávat, ale...
Mojí babičce umřel pejsek. Asi půl roku čekala, chodila do útulku v jejich městě, jestli by si s nějakým nepadli do oka, chtěla si dobře vybrat, nějak tak pořád srovnávala se starým psem... ale pak na internetu našla to štěně, "štěně křížence kokršpaněla, bude malého vzrůstu". S "chovatelem" komunikovala přes mail a telefonem. Pak si pro štěně jela, měla domluveno, že se podívá na fenu a kde štěně žije, když přijela, kam měla, nikdo jí nečekal, zavolala na telefon, řekli jí, že musí jet ještě dál, až na kraj vesnice. U opuštěného JZD na ni čekali nějací dva lidi s umolousaným psem, babička se samozřejmě zajímala, že to není, jak byli domluveni, ale řekli jí: "Chcete toho psa nebo ne? Jestli ne, tak ho tady vypustíme." Bylo to u rušné silnice, tak psa babička vzala.
Lidem se samozřejmě už nikdy nedovolala (chtěla kvůli věku a očkování), na mail neodpověděli, štěně bylo začervené, se svrabem, v cca půl roce má 20kg, má nesestouplá varlata, psychicky nic moc atd. Co by bylo správné? Měla tam toho psa nechat, aby nepodpořila množiče?
Je tam na 100% labrador. rodičia mohli byť lab. ale už ich predkovia mohli byť mixnutý, v žiadnom prípade tam nieje, nič s horských pastierských psov (sao, alabaj) to by sa už od mala postava a laby formovali inak, jediné čo mi na labradora nesedí sú tie blízko seba a vysoko nasadené uši...
Asi už je celkem jedno, kolik plemen má v rodokmenu. Hlavní je, že i kdyby to byl labík, nebude to z pečlivě vybraných rodičů atd atd. Asi jste měla důvod, proč právě ona, je moc hezká, tak nejlepší je jí dát pořádnou výchovu, kdyby tam ten středoasiat byl, aby byla zvládnutelná.
Odešel mi takový ten životní pes, byl čtvrtý, ale právě on byl ten pravý a jediný. A zrovna v tu dobu prostě nebyla štěňata. Tři měsíce jsme se trápili, až jsme se jeli podívat na osmiměsíčního pejska. Nikdy jsem nechtěla fenečku, chtěla jsem mohutného psa. Měli pejska a fenku, Za dva dny jsme se vraceli pro fenku. Nelituju, ale vím přesně, jak se občas dostane pes k člověku.
@koně Já to myslela tak, že jsem tam přijela a myslela sem, že u se u pána chvilku zdržím, bude se mě ptát kam štěně jde, dům-byt, atd.. a já se taky na pár otázek zeptám :) Když jsem si s pánem volala, že mám o fenku zájem, řekl že jí dá naočkovat, když jsem přijela řekl mi, že u veterináře nebyl. Nebudu jezdit přes půl republiky na několikrát, fenku sem si vzala a nechala naočkovat sama :) Město si pamatuji, ale cestu těmi uličkami ne, byla jsem tam poprvé, a kvůli tomu se tam ptát nepojedu, jen sem to napsala.. Je mi jedno co má za předky, že to není čistý Labrador já ji k další reprodukci určitě používat nebudu, jen sem se chtěla zeptat pro zajímavost, protože já jí dávám a budu nadále dávat, plné misky jídla a vody, bezmeznou lásku a vše co potřebuje. Takže asi tak :)
@inusanka já jsem původně fenu taky nechtěla, měla jsem před ní samé psy :) ale taky nelituji a nikdy nebudu :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

tapina
napsal(a):
Pro koně, lev: Ne že bych se chtěla zadavatelky zastávat, ale...
Mojí babičce umřel pejsek. Asi půl roku čekala, chodila do útulku v jejich městě, jestli by si s nějakým nepadli do oka, chtěla si dobře vybrat, nějak tak pořád srovnávala se starým psem... ale pak na internetu našla to štěně, "štěně křížence kokršpaněla, bude malého vzrůstu". S "chovatelem" komunikovala přes mail a telefonem. Pak si pro štěně jela, měla domluveno, že se podívá na fenu a kde štěně žije, když přijela, kam měla, nikdo jí nečekal, zavolala na telefon, řekli jí, že musí jet ještě dál, až na kraj vesnice. U opuštěného JZD na ni čekali nějací dva lidi s umolousaným psem, babička se samozřejmě zajímala, že to není, jak byli domluveni, ale řekli jí: "Chcete toho psa nebo ne? Jestli ne, tak ho tady vypustíme." Bylo to u rušné silnice, tak psa babička vzala.
Lidem se samozřejmě už nikdy nedovolala (chtěla kvůli věku a očkování), na mail neodpověděli, štěně bylo začervené, se svrabem, v cca půl roce má 20kg, má nesestouplá varlata, psychicky nic moc atd. Co by bylo správné? Měla tam toho psa nechat, aby nepodpořila množiče?
To je hrozný, co se děje, já bych si taky toho pejska vzala, hold bych dala více za veterinu, ale nenechala bych ho tam s těmi lidmi. Pro zadavatelku, je úplně jedno, co je to za kříženec, fenka je moc pěkná, mě by se taky líbila.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lifted
napsal(a):
@koně Já to myslela tak, že jsem tam přijela a myslela sem, že u se u pána chvilku zdržím, bude se mě ptát kam štěně jde, dům-byt, atd.. a já se taky na pár otázek zeptám :) Když jsem si s pánem volala, že mám o fenku zájem, řekl že jí dá naočkovat, když jsem přijela řekl mi, že u veterináře nebyl. Nebudu jezdit přes půl republiky na několikrát, fenku sem si vzala a nechala naočkovat sama :) Město si pamatuji, ale cestu těmi uličkami ne, byla jsem tam poprvé, a kvůli tomu se tam ptát nepojedu, jen sem to napsala.. Je mi jedno co má za předky, že to není čistý Labrador já ji k další reprodukci určitě používat nebudu, jen sem se chtěla zeptat pro zajímavost, protože já jí dávám a budu nadále dávat, plné misky jídla a vody, bezmeznou lásku a vše co potřebuje. Takže asi tak :)
@inusanka já jsem původně fenu taky nechtěla, měla jsem před ní samé psy :) ale taky nelituji a nikdy nebudu :)
Já zase měla psy 2 a jinak samé fenky a nedám na fenky dopustit. Jsou tak nějak lepší, než pes. Ale to je věc názoru.