Zdravím, máte někdo zkušenosti s pejskem po operaci torze? Mám bordeauxskou dogu, fenku, je už po druhé operaci torze a už si s ní nevím rady, neustále se nafukuje, jak něco sní, hned se jí nafoukne břicho a musíme k vet, který jí jehlou vypustí plyn z žaludku.Už jsme z toho zoufalí a nevíme, jak jí pomoci. Vet napsal hromadu léků, ale nic nepomáhá.
Uživatel s deaktivovaným účtem

frannes
napsal(a):
Zdravím, máte někdo zkušenosti s pejskem po operaci torze? Mám bordeauxskou dogu, fenku, je už po druhé operaci torze a už si s ní nevím rady, neustále se nafukuje, jak něco sní, hned se jí nafoukne břicho a musíme k vet, který jí jehlou vypustí plyn z žaludku.Už jsme z toho zoufalí a nevíme, jak jí pomoci. Vet napsal hromadu léků, ale nic nepomáhá.
A čím ji krmíte?
Veterináře navštěvujeme dva a třetímu jsem volala o názor, ale všichni říkají to samé, že se jedná o prostou dilataci a že má chodit a když to nepomůže, tak sondáž žaludku, nebo upuštění vzduchu ze žaludku jehlou. Krmíme teď masem, musím jí to mixovat, vet řekl, že jen kašovitou stravu, br.kaši s masem a podobně.
Zkuste se obrátit na pana doktora Štourače - tady:
http://www.deutsche-dogge.cz/veterinarni-a-chovatelska-poradna/
je to velmi zkušený veterinář, sám chovající dogy, takže sám ví. třeba najde nějaké řešení.
edit- jen mějte strpení - vím, čas vás tlačí - někdy to trvá, než odpoví. případně, pokud už to hoří, bych se zkusila objednat, či tam zavolat. Držím palce, musí to být hrozné, jak pro vás, tak pro pesana.
Uživatel s deaktivovaným účtem

frannes
napsal(a):
Žaludek přišili, ale právě tim, jak se pořád nafukuje, tak se jí znovu žaludek zkroutil, proto jí museli znovu otevřít a vše zase porovnat.Otočit by se tedy znovu neměl, ale protože je plný plynu, tak se může zase zkroutit.
To je mi líto, chudák pesan.