Chladící vesta pro staršího psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.5.2015 15:59
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, jaký máte názor na chladící vestu a zda s ní máte někdo zkušenosti?
Mám 11-ti letého zlatého retrívra, který má problémy s dýcháním a čím větší je teplo tím více se zadýchává (i když je jen na zahradě).

Myslíte, že by bylo vhodné mu tu vestu na léto pořídít? A hlavně jestli ho to ochladí i přes ty chlupy? má hodně hustou srst.

Uvažovala jsem nad chladící podložkou, že by si na ní zašel sám až by chtěl, jenže si myslím, že na ní nebude chtít ležet, protože nechce ležet v pelíškách, ani na dece které mu připravím, radči si lehne vedle.Takže proto bych volila vestu, ale neznám nikoho kdo by s tím měl zkušenosti.

26.5.2015 17:03
hn..

XXX.XXX.245.254

Koupila jsem ji na staršího, ale hladkosrstého psa. vesta fungovala po namočení vždycky asi 4 hodiny a pes byl spokojený. Myslím, že bude fungovat i na dlouhé chlupy - zkoušela jsem ji na sobě přes oblečení a chladila taky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.5.2015 17:15
Uživatel s deaktivovaným účtem

Od jakého výrobce máte? Jste mě inspirovaly...Marcelo, už víte proč pes kašlal?

26.5.2015 18:19
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Nevíme, přestali jsme po tom pátrat smajlík nikde nic nezjistili, poslední možnost je endoskopie, ale je to rizikové a tak jsme se rozhodli že do toho nepůjdem. Jinak on nekašlá, spíš tak divně chrčí. Koupila jsem mu v kapičkách drags imun jestli někdo zná, už asi dva měsíce mu to dávam a řekla bych, že je to lepší. Doma už nechrčí skoro vůbec, pokud se nerozruší.

26.5.2015 18:21
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

hn.. napsal(a):
Koupila jsem ji na staršího, ale hladkosrstého psa. vesta fungovala po namočení vždycky asi 4 hodiny a pes byl spokojený. Myslím, že bude fungovat i na dlouhé chlupy - zkoušela jsem ji na sobě přes oblečení a chladila taky.

Taky prosím výrobce, já koukala na značku Hurtta.

26.5.2015 18:23
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

marcelaamax napsal(a):
Nevíme, přestali jsme po tom pátrat smajlík nikde nic nezjistili, poslední možnost je endoskopie, ale je to rizikové a tak jsme se rozhodli že do toho nepůjdem. Jinak on nekašlá, spíš tak divně chrčí. Koupila jsem mu v kapičkách drags imun jestli někdo zná, už asi dva měsíce mu to dávam a řekla bych, že je to lepší. Doma už nechrčí skoro vůbec, pokud se nerozruší.

Ale nějaký problém tam samozřejmě je, i štěkání už mu dělá problém, má chrapot a někdy ač se snaží tak ani neštěkne. Už ho ale nebudeme tahat po veterinách, doma je spokojenej, nic ho nebolí a to je hlavní. Přece jen už je to starej pes.

26.5.2015 19:54
hn..

XXX.XXX.245.254

marcelaamax napsal(a):
Taky prosím výrobce, já koukala na značku Hurtta.

Mám hurttu. Jediný problém byl, že jsem musela přišít zapínací pásek kolem hrudníku - utrhl se při prvním použití. Jinak v pořádku, vestu jsem běžně prala a často používala.

27.5.2015 00:02
evinka01

XXX.XXX.122.124

Mrkněte na facebooku na uživatele Irena Ducháčková, prodává téměř nepoužitou vestu, která by velikostně mohla sedět, má album s fotkou jako veřejné.

27.5.2015 05:10
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

evinka01 napsal(a):
Mrkněte na facebooku na uživatele Irena Ducháčková, prodává téměř nepoužitou vestu, která by velikostně mohla sedět, má album s fotkou jako veřejné.

Koukala jsem, ale od té Hurtty by mě i novější vyšla levněji, takže bych šla spíše do toho. Nemůže z toho pes pak třeba prochladnout?

27.5.2015 15:57
evinka01

XXX.XXX.122.124

Tak to bohužel neporadím, nepoužívám, takže nejsem schopna posoudit, která je lepší... jen mě to napadlo, když jsem četla váš dotaz.

27.5.2015 16:21
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Taky se s dovolením přidám s dotazem. Nemůže to škodit zádům? Přemýšlím časem pro naši bábrdli - která naštěstí je ale maxiteplomilná, ale jeden nikdá neví. Jen se právě bojím, aby to u krátkosrstého psa nezlobilo na záda potom?

27.5.2015 16:42
noemi

XXX.XXX.64.236

My máme buldočku a napadají mě tytéž otázky.

Na jednu stranu by jí vesta určitě bodla, na stranu druhou - mám veliký strach z prochladnutí, mívala problém, kdy po prochladnutí přestala vyskakovat na postel ...od té doby, co jí v chladnějším počasí oblékáme a pokud je o víkendu u domečku a chce být venku, má tam na lehnutí pelíšek, tak jsme zdravotní problém zcela odstranili.

Ať nedopadneme tak, že budeme mít vestu, která bude pro její "handicap" nepoužitelná...bych asi byla docela naštvaná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík