Zdravím,
mám roční fenku zlatého retrívra, krmím Essential. Fenka měla období, kdy vůbec nežrala, ke granulím jen čuchla a byla třeba dva dny hlady.. jo, dokud to panička nevydržela a neochutila jí to něčím voňavým. Tak jsem přemýšlela, že s přechodem na dospělácké granule změníme značku. Třeba na Brit Care. I kvůli úlevě mojí peněženky.
Můj dotaz je, zda jste někdo po vývoji, dospění pejska změnil granule na nějaké "horší"? (I když Brit Care asi nejsou špatné granule...)
Díky.
Podle vetsiny zde Brit Care jsou spatne granule, ja mam zase kusenosti, ze psum nejvic chutnaji, na nekolik jinych znacek mnohem drazsich mi silne kaslou.
U labradora jsme to udelali podobne, v obdobi rustu co nejkvalitnejsi granule a pozdeji jsme presli na mene kvalitni. Brit Care zase neni uplny odpad a u psa, ktery uz neroste a nema extremni zatez bych to klidne udelala :) Obzvlaste pokud budou chutnat :).
joanne.s
napsal(a):
Rapoťačka chtěla říct, abyste krmili aspon částečně masem. Granule jen doplnkově. U levnějších granulí se ale připravte na jinou - vyšší krmnou denní dávku.
když už levnější, radši Taste of the wild než Brita.
Vím, že to bude vyšší krmná dávka. Ale když jí k tomu přidám maso, na granule se mi vykašle úplně... Nemáme na ani prostředky.
joanne.s
napsal(a):
Rapoťačka chtěla říct, abyste krmili aspon částečně masem. Granule jen doplnkově. U levnějších granulí se ale připravte na jinou - vyšší krmnou denní dávku.
když už levnější, radši Taste of the wild než Brita.
A proč je ten Brit tak špatný? Všude je, to radši tohle než Brit.
Brit Care Junior Large Breed
Složení: jehněčí maso a produkty jehněčího původu, rýže, drůbeží tuk, lososový olej, přírodní chuť, rýžové otruby, sušené cukrovkové řízky, pivovarské kvasnice, sušená vejce, extrakt z juky, sušená jablka, minerální látky, glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, DL-methionin, L-lysin, mannan- oligosacharidy, frukto- oligosacharidy, síran měďnatý pentahydrát, niacin, pantotenan vápenatý, kyselina listová, cholinchlorid, biotin, vitamín A, vitamín D3, vitamín E (alfa-tokoferol).
Vám se to složení zdá v pořádku? Mně ne. Brr, produkty jehněčího původu. Tuk z kdovíkoho. Přírodní chuť? Otruby? Pes je váš miláček a masožravec k tomu, zaslouží si žrádlo s pořádným masem, a né s jatečním odpadem.
.
Když už granule, a cenově dostupné, krmila bych třeba toto:
složení:
bizon, divočina, jehněčí sušené maso, kuřecí sušené maso, vejce, sladké brambory, hrášek, řepkový olej, pečený bizon, pečená zěřina, přírodní aroma, rajčata, moučka z mořských ryb, chlorid cholinu, sušené kořeny čekanky, rajčata, borůvky, maliny, výtažek z juky Schidigera, Enterococcus Faecium, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei a Lactobacillus plantarum, výtažky sušené trichoderma longierbrachiatum fmentation, kvalitní vitamíny (vitamín A, B1, B2, B6, B12, C, D, E), minerální látky (proteinat železa, zinku, mědi, manganu, sulfát železa, zinku, mědi, manganu), jodid draselný, manganoxid, biotin, kalziumpantothenat, natriumselenit, kyselina listová.
p.s. jedná se o Wetlands Canine Taste of the wild.
paskma
napsal(a):
Vím, že to bude vyšší krmná dávka. Ale když jí k tomu přidám maso, na granule se mi vykašle úplně... Nemáme na ani prostředky.
Pokud nemáte na krmení masem s kostmi, možná nebudete mít ani na pořádné masové, bezobilné granule. Víte, jak vysoká je denní krmná dávka při krmení syrovým masem?
veraboskova
napsal(a):
Tahle diskuse o Brit krmení mě taky zajímá. Na doporučení chovatelky krmíme Brit premium junior S, máme teď už 10ti měsíčního jezevčíka. V prodejně kam chodíme kupovat granule se tvářili, že jsou to ty "lepší". Jinak granule má ráno a v poledne, večer dostává "vařený".
Ano, v petshopech prodávají i horší granule /samé obilí, minimum masové složky, zato obohacené vedlejšími produkty/. Ale složení nic moc, jsou ještě o kus horší než Brit care. Obsahují méně masa a hodně obilí.
Vůbec nedoporučuji v kamenných petshopech granule kupovat. Vážené granule obsahují velmi často plísně a není jisté, zda nejsou prošlé. A pokud mají aspoň trochu slušné granule, jsou velmi velmi předražené. Doporučuji kupovat v e-shopech na internetu, velké balení kvalitních granulí za překvapivě příjemné ceny.
Pokud nemáte peníze na opravdu kvalitní granule, nabité masem, bez obilnin, barviv a chemické konzervace, krmte syrovým masem /klidně i s kostí/.
joanne.s
napsal(a):
Pokud nemáte na krmení masem s kostmi, možná nebudete mít ani na pořádné masové, bezobilné granule. Víte, jak vysoká je denní krmná dávka při krmení syrovým masem?
Zadavatelka nepíše, žena to nemá peníze, třeba na to nemá skladovací prostory. Nebo něco jiného. Proč jí hned nutit maso, když chce očividně granule.
brebera
napsal(a):
Zadavatelka nepíše, žena to nemá peníze, třeba na to nemá skladovací prostory. Nebo něco jiného. Proč jí hned nutit maso, když chce očividně granule.
A proč psovi hned nutit granule, když chce raději maso.
Ale jo, nic proti granulím, je to praktické. Každopádně nekupovat pytle s obilným šrotem a trochou odpadu z jatek.
joanne.s
napsal(a):
Brit Care Junior Large Breed
Složení: jehněčí maso a produkty jehněčího původu, rýže, drůbeží tuk, lososový olej, přírodní chuť, rýžové otruby, sušené cukrovkové řízky, pivovarské kvasnice, sušená vejce, extrakt z juky, sušená jablka, minerální látky, glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, DL-methionin, L-lysin, mannan- oligosacharidy, frukto- oligosacharidy, síran měďnatý pentahydrát, niacin, pantotenan vápenatý, kyselina listová, cholinchlorid, biotin, vitamín A, vitamín D3, vitamín E (alfa-tokoferol).
Vám se to složení zdá v pořádku? Mně ne. Brr, produkty jehněčího původu. Tuk z kdovíkoho. Přírodní chuť? Otruby? Pes je váš miláček a masožravec k tomu, zaslouží si žrádlo s pořádným masem, a né s jatečním odpadem.
.
Když už granule, a cenově dostupné, krmila bych třeba toto:
složení:
bizon, divočina, jehněčí sušené maso, kuřecí sušené maso, vejce, sladké brambory, hrášek, řepkový olej, pečený bizon, pečená zěřina, přírodní aroma, rajčata, moučka z mořských ryb, chlorid cholinu, sušené kořeny čekanky, rajčata, borůvky, maliny, výtažek z juky Schidigera, Enterococcus Faecium, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei a Lactobacillus plantarum, výtažky sušené trichoderma longierbrachiatum fmentation, kvalitní vitamíny (vitamín A, B1, B2, B6, B12, C, D, E), minerální látky (proteinat železa, zinku, mědi, manganu, sulfát železa, zinku, mědi, manganu), jodid draselný, manganoxid, biotin, kalziumpantothenat, natriumselenit, kyselina listová.
p.s. jedná se o Wetlands Canine Taste of the wild.
Ne že bych byla znalec granulí, ale zas takové rozdíly nevidím. Kromě toho, pes je spíš všežravec než masožravec, i masožravci se do značné míry živí tím, co je pro nás jateční odpad (šlachy, chrupavky, vnitřnosti), krmení svalovinou by bylo naopak chybou.
Ale k tomu srovnání - bizon a divočina v TOTW = maso váženo v čerstvém stavu, tj.80 % vody. Fakticky by se tak po vysušení tento objem propadl někam dosti hluboko do sezamu složení, čímž se na první místo dostane shodný produkt - jehněčí maso. Z jakého důvodu je drůbeží tuk horší než řepkový olej? v jednom krmení je přírodní chuť, ve druhém přírodní aroma...
Prostě pokud krmím granulemi, musím se smířit s tím, že původ a kvalitu masa nedokážu moc ohlídat a přestat si namlouvat, že za cenu cca 100 Kč/kg může sušený produkt obsahovat kvalitní maso.
jazzinka
napsal(a):
Ne že bych byla znalec granulí, ale zas takové rozdíly nevidím. Kromě toho, pes je spíš všežravec než masožravec, i masožravci se do značné míry živí tím, co je pro nás jateční odpad (šlachy, chrupavky, vnitřnosti), krmení svalovinou by bylo naopak chybou.
Ale k tomu srovnání - bizon a divočina v TOTW = maso váženo v čerstvém stavu, tj.80 % vody. Fakticky by se tak po vysušení tento objem propadl někam dosti hluboko do sezamu složení, čímž se na první místo dostane shodný produkt - jehněčí maso. Z jakého důvodu je drůbeží tuk horší než řepkový olej? v jednom krmení je přírodní chuť, ve druhém přírodní aroma...
Prostě pokud krmím granulemi, musím se smířit s tím, že původ a kvalitu masa nedokážu moc ohlídat a přestat si namlouvat, že za cenu cca 100 Kč/kg může sušený produkt obsahovat kvalitní maso.
Produkty jehněčího původu mi teda v pohodě nepřipadají vůbec. A pojmem jateční odpad narážím na možnost použití těl uhynulých zvířat. To že tam hodí celou slepici i se zobákem by nevadilo.
A chrupavky s vnitřnostmi nevadí vůbec, to souhlas.
Obsah masa v TOW je vyšší. Ano, čerstvé maso obsahuje vysoké procento vody, proto je hned za ním další maso v sušeném stavu, jinak by živočišných proteinů bylo málo. Ano já vidím velký rozdíl v pojmu jehněčí sušené maso versus jehněčí maso a produkty jehněčího původu. Drůbeží tuk není ideální, protože je definovaný takto obecně. Z oleje nadšená nejsem. On Taste of the wild je tak trochu nízkonákladovka, ovšem stejně už patří do skupiny bezpečných krmiv. Proto ho najdete na seznamu bezpečných krmiv dostupných v Americe a Kanadě /Top dry foods - Whole dog journal/
Jsou i mnohem lepší krmiva, to souhlasím. Bezobilný Annamaet, Artemis, Orijen, bezobilná Acana, GO natural, NOW, Canidae, Wolfsblut. Jako alternativu k Britu jsem navrhla jen Taste, protože je cenou nejníže.
Ano, štěně jsme vychovali na superprémiových granulích a ve dvou letech jsme přešli na opravdu hodně obyčejné, ale jako druhou dávku. Kdybych krmila jenom granulemi vybrala bych si cca 3 druhy a ty střídala. Volila bych asi bezobilné řady, masa raději jiná než kuřecí. Záleží opravdu na tom, kolik můžete na krmný den dát. I za celkem levný peníz se dá pes kvalitně krmit granulemi, i když bych preferovala alespoň dělenou dávku, když ne jenom měkkou.
Uživatel s deaktivovaným účtem

paskma
napsal(a):
Zdravím,
mám roční fenku zlatého retrívra, krmím Essential. Fenka měla období, kdy vůbec nežrala, ke granulím jen čuchla a byla třeba dva dny hlady.. jo, dokud to panička nevydržela a neochutila jí to něčím voňavým. Tak jsem přemýšlela, že s přechodem na dospělácké granule změníme značku. Třeba na Brit Care. I kvůli úlevě mojí peněženky.
Můj dotaz je, zda jste někdo po vývoji, dospění pejska změnil granule na nějaké "horší"? (I když Brit Care asi nejsou špatné granule...)
Díky.
Nenechte se blbnout, Brit care nejsou vůbec špatné granule. Můj pes na nich vyrostl /labrador/, přešli jsme na ně z acany která mu vůbec nesedla. Roční fence ještě můžete koupit large breed, můžou se dávat snad do dvou let, já mému ted koupila zvěřinu, střídám to s lososem, jukněte n anabídku, brit dělá hodně druhů. A když jí k tomu hodíte kus masa, zeleniny, vejce, tvaroh, ovoce, dávám do toho i těstoviny, rýži někdy i konzervu uvidíte že bude fenule spokojená. Krom toho řekla bych že se můj pes na tom britu vyvinul velmi dobře, o čemž mě přesvědčuje svým temperamentem, vzhledem i pracovními úspěchy
joanne.s
napsal(a):
P.s. a jak vyplývá z citace nad mým příspěvkem, jednalo se na odpověď uživatelce verahubacova, ne zakladatelce. Jinak z nákupu krmiva Brit premium se dá usuzovat, že má zájem o nízkorozpočtové krmení.
Granule jsme vybírali tak, že nám je doporučila chovatelka, od které jsme kupovali štěně. Štěně na ně bylo zvyklé. Kupujeme po velkých pytlích tuším 8 kg, skladovací prostory máme. Cena také není problém. Jenom jsem netušila, že to krmení je "špatné".
Syrové maso nám jezevčík nežere, čuchne k tomu a ani neochutná. Zkoušela jsem vícekrát. Jediné co jí syrové jsou dršťky. Jinak dostává večer vařené: hovězí srdce, vnitřnosti kachní drůbeží nebo starší kusy. Vařené se zeleninou plus rýže, krmné těstoviny atd. Chováme si vlastní bio drůbež, takže zdroje jsou
Uživatel s deaktivovaným účtem

I já si myslím, že Brit Care jsou velmi slušné granule. U granulí vítám jednoduché složení ( t.j. nepotřebuji tam borůvky, maliny, kořen čekanky a pod. - jen to zvyšuje cenu granulí a kolik tam asi tak těch borůvek na krmnou dávku je ?)
K obilninám - můj pes s oblibou užírá pšeničné otruby určené jiným zvířatům. Stejně tak syrové i vařené brambory, syrovou i vařrnou červenou řepu, mrkev. Jen na kvalitní svalovině by pes nakonec neprospíval.
Ohledně kvality granulí by se dalo diskutovat dlouho. Já ale chci napsat postřeh z mého okolí. Oba se týkají labradorů. Jedna byla fenka žijící u alkoholika, krmena granulemi nejnižší kvality. Ta se dožila patnácti let. Druhý ještě žijící labrador na tom s krmením není o moc lépe. Dostává v podstatě to, co je v supermárketu v akci. Nyní má jedenáct let. Nechci tady snižovat důležitost kvalitní stravy, sama kupuji ty kvalitnější granule, ale jak je vidět, mnozí psi prospívají i na těch horších.
jaryno
napsal(a):
Ohledně kvality granulí by se dalo diskutovat dlouho. Já ale chci napsat postřeh z mého okolí. Oba se týkají labradorů. Jedna byla fenka žijící u alkoholika, krmena granulemi nejnižší kvality. Ta se dožila patnácti let. Druhý ještě žijící labrador na tom s krmením není o moc lépe. Dostává v podstatě to, co je v supermárketu v akci. Nyní má jedenáct let. Nechci tady snižovat důležitost kvalitní stravy, sama kupuji ty kvalitnější granule, ale jak je vidět, mnozí psi prospívají i na těch horších.
Oni ti psi z toho ochuceného obilí neumřou, ale není to pro ně nějak extra energeticky přínosné.To je jako kdybyste jedl/a jen a pouze chleba.Budete žít, ale jsou na světě i chutnější věci.
Vložím se do diskuze a optám se co říkáte na granule Marcus Muhle? v porovnání se zde zmíněnými?
http://www.centrumkrmiv.cz/product/marcus-muehle-zastudena-lisovane-granule-pro-psy-15-kg-1028/.