Granule místo Annameat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.5.2015 19:02

Dobrý, chtěla bych se zeptat jaké by jste mi doporučili granule.
Mám 5ti letou fenku, byla krmena Annameat, ale po nich má trochu řidší stolici.
Změnila jsem na Acanu, ale po pár dnech začala fenka zvracet, a trvalo asi 14 dní než přestala( u veterináře jsem samozřejmě byla, dal nám tablety Famosan, které dostává pořád)
Přešli jsme zpět na Annamet, ale jak jsem psala, po těch má řidší stolici.
Chtěla bych granule změnit, aby byli cenově podobně jako Acana a samozřejmě co nejkvalitnější, díky předem za odpovědi.

28.5.2015 19:39
joanne.s

XXX.XXX.39.11

Má fena nějaké onemocnění? Nebo alergii?
Pokud je zdravá, ¨doporučuji Now grain free, Go natural, Artemis, Orijen. Všechny mají hodně masa, jsou bezobilné a neobsahují škodlivé antioxidanty.
pokud jste dříve krmili granule s obilím a méně masem, doporučuji přejít přes méně masové. Třeba Firstmate nebo Taste of the wild.
Řidší stolice může znamenat i příliš rychlý přechod na granule. Doporučuji nespěchat a postupně přimíchávat.

28.5.2015 19:41
joanne.s

XXX.XXX.39.11

Jinak doporučuji pohledat starší diskuze klidně zde na ifauně, o granulích zde bylo nadebatováno dost a dost..

28.5.2015 19:51
noemi

XXX.XXX.64.236

Řidší stolici může mít fenka i z vyšší dávky granulí než je tělo schopno zpracovat.
Doporučené množství na pytli je vždy orientační. Zkuste dávat o fous méně a sama uvidíte, jak se k tomu trávení postaví.

28.5.2015 19:54

joanne.s napsal(a):
Má fena nějaké onemocnění? Nebo alergii?
Pokud je zdravá, ¨doporučuji Now grain free, Go natural, Artemis, Orijen. Všechny mají hodně masa, jsou bezobilné a neobsahují škodlivé antioxidanty.
pokud jste dříve krmili granule s obilím a méně masem, doporučuji přejít přes méně masové. Třeba Firstmate nebo Taste of the wild.
Řidší stolice může znamenat i příliš rychlý přechod na granule. Doporučuji nespěchat a postupně přimíchávat.

Vet odebíral krev a dělal rentgen, nic se nenašlo, prý jí nejspíš nesedla ta Acana.
Fenku máme asi měsíc z útulku, a tu řidší stolici měla i dříve při Annameat, ikdyž jsme je dávali už skoro měsíc.

28.5.2015 20:08

"Řidší stolici může mít fenka i z vyšší dávky granulí než je tělo schopno zpracovat."
nebo právě z důvodu absence onoho obilí, zvláště pro velká plemena je to potřebná složka potravy...

28.5.2015 21:41
bery25

XXX.XXX.185.170

Hmn-myslis ze bernak potrebuje obilie a preco, co mu to dava, momentalne krmim bez obilnim krmivom, dik.

28.5.2015 22:42

Vet odebíral krev nic nenašel, a co koprologii taky dělal?

29.5.2015 07:52
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Hmn: pokud vím, top krmiva jsou bezobilná. Jak z důvodu snížené stravitelnosti, tak i z důvodu, že se jedná o častý alergen (pšenice, kukuřice).

3.6.2015 10:57
Rotvik

XXX.XXX.190.86

Dobrý den, mrkněte na Dog lovers Gold Original, je při přechodu granulí většinou dobře snášen, a dá se objednat i vzorek (menší balení)

3.6.2015 11:58
manbea

XXX.XXX.70.116

Náš pes po Annameatu strašně zhubnul a totálně se mu zhoršila srst, vrátili jsme se k Artemisu (předtím byl na něm skoro rok a naprosto bez problému), do měsíce byl zase v kondici. Bylo mi to líto, Annameat je vysoce kvalitní, chválené krmivo, ale u nás totální propadák. Nyní je tento pes (a celá smečka) na granulích zn. Go a výsledky jsou perfektní, navíc granulky chutnají i nežravcovi smajlík.

3.6.2015 12:33
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Manbea: Krmili jste Annamaet ty dražší řady, bezobilné?
V těch obilných sice není kukuřice a pšenice, ale stejně mě nepřesvědčily. Ani neprošly mým testem kvality granulí: po namočení nabobtnávají.

3.6.2015 12:36
joanne.s

XXX.XXX.41.2

S Go natural mám zkušenost taky, jsou skvělé. Akorát jsou ještě dražší než granulky Orijen /a ten je taky skvělý/.

3.6.2015 12:44
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Souhlas s rotvikem, DLG se na přechod na kvalitní granule doporučují. A taky Canidae.

3.6.2015 17:31
manbea

XXX.XXX.18.54

Joanne.s - ano, krmili jsme ty bezobilné, snažím se, aby granule byly co nejkvalitnější, ale jak jsem už psala, Annameat pro nás ne. Go jsou perfektní, psy na nich mám již třetí měsíc a vypadají skutečně pěkně. Ta cena - no co naděláme .

4.6.2015 12:11
jalzdena

XXX.XXX.79.50

Tak na annamaetu mám psa rok a nyní přecházím na marp losos. Přechod byl hned, i když jsem míchala, tak annamaet pokládal vedle misky a žral jenom marp. Po annamaet po celou dobu měkčí a světle hnědá stolice. Po marpu všechno v pohodě. Jsou to jednodruhové granule takže lépe stravitelné, určené na citlivější trávení. Je výběr v příchutích a obsahují stejný olej jako maso, losos - losový olej, kachna - kachní olej atd. Zkuste a budete spokojená jako já.

4.6.2015 20:30

Díky moc za odpovědi
Tak do nejužšího výběru se dostali Brit Care, Taste of the wild a Dog lovers gold.
Jaké jsou nejkvalitnější?

4.6.2015 20:36
joanne.s

XXX.XXX.51.246

Začněte DLG. až si pes zvykne, můžete přejít na taste. Brit care nedoporučuji.

5.6.2015 09:37
jalzdena

XXX.XXX.79.50

Jestli máte facebook, mrkněte na skupinu granuláři, jsou tam lidičky, kteří Vám poradí. To, co jste vyjmenovala za druhy, tak půjdete kvalitně dolů. Annamaet jsou holistická krmiva, tak jsem myslela, že chcete něco podobného, ale na citlivky.

5.6.2015 09:50
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Taste není holistické a je nekvalitní?
Ale jsou kvalitnější krmiva, to souhlas /ovšem taky o kus dražší.
Dog lovers gold má být jen na začátek, na přechod, než přejde na supermasáky typu Annamaet, Acana apod.

5.6.2015 10:05
jalzdena

XXX.XXX.79.50

Netvrdím, že Taste jsou nekvalitní, ale podle reakcí lidí dosti psům nesednou. Teda alespoň těm, kteří si sdělují poznatky. Acana je na tom podobně. No a co se týče peněz, tak Annamaet podle příchutě stojí 12 kg okolo 2 300, -, takže asi cena granulí se v dotazu moc neřeší. Radila jsem Marpy kvůli citlivému zažívání, jsou dobře snášeny.

5.6.2015 10:15
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Marp a ještě i Artemis nejsou špatné granule.

5.6.2015 10:22
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Artemis jsou skvělé, i velmi dobře hodnocené v americkém žebříčku top krmiv.

Marp neznám.

5.6.2015 10:34
jalzdena

XXX.XXX.79.50

Tak koukněte na stánky Pučálka s.r.o., dováží Artemis a Marp si nechává vyrábět v Anglii, jsou pro psi s citlivým zažíváním (monoproteinové).

5.6.2015 10:37
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Co konzervace? žádné škodlivé antioxidanty?

5.6.2015 17:22

jalzdena napsal(a):
Jestli máte facebook, mrkněte na skupinu granuláři, jsou tam lidičky, kteří Vám poradí. To, co jste vyjmenovala za druhy, tak půjdete kvalitně dolů. Annamaet jsou holistická krmiva, tak jsem myslela, že chcete něco podobného, ale na citlivky.

Ano to jsem chtěla, zkoušela jsem Acanu, ale ta bohužel nesedla.
A Marp nebo Artemis jsou pronás příliš drahé.
Pokud doporučíte nějaké jiné tak budu velmi ráda:).

5.6.2015 17:43

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ano to jsem chtěla, zkoušela jsem Acanu, ale ta bohužel nesedla.
A Marp nebo Artemis jsou pronás příliš drahé.
Pokud doporučíte nějaké jiné tak budu velmi ráda:).

Tak teď jsem si všimla, že Artemis vychází cenově stejně jako Annameat, to je supr.
Ty TOTW jsem myslela bezobilné s lososem pro citlivé psy, přeci jen vycházejí o něco levněji než Artemis, ale o moc to není, takže když jsou lepší Artemis, zkusíme ty, pokud by nesedli vyzkoušíme TOTW.
Díky všem za rady;).

5.6.2015 17:46

jalzdena napsal(a):
Netvrdím, že Taste jsou nekvalitní, ale podle reakcí lidí dosti psům nesednou. Teda alespoň těm, kteří si sdělují poznatky. Acana je na tom podobně. No a co se týče peněz, tak Annamaet podle příchutě stojí 12 kg okolo 2 300, -, takže asi cena granulí se v dotazu moc neřeší. Radila jsem Marpy kvůli citlivému zažívání, jsou dobře snášeny.

Annameat kupujeme za 1 500-13,6 kg.
Nejspíš myslíte řadu Grain Free, my kupujeme original.

5.6.2015 20:33
joanne.s

XXX.XXX.40.63

Melly: Nechci vás podceňovat. Ale srovnáváte uváděné granule podle doporučené denní krmné dávky? Podle mě je to jediné objektivní srovnání ceny. Cena za kg, natož za balení, nevypovídá o ceně prakticky vůbec.
Aktuálně krmím drahé Go natural, a ve výsledku mě vychází pomalu jak Acana..

5.6.2015 21:30

joanne.s napsal(a):
Melly: Nechci vás podceňovat. Ale srovnáváte uváděné granule podle doporučené denní krmné dávky? Podle mě je to jediné objektivní srovnání ceny. Cena za kg, natož za balení, nevypovídá o ceně prakticky vůbec.
Aktuálně krmím drahé Go natural, a ve výsledku mě vychází pomalu jak Acana..

No vidíte, to je pravda;)
Nenapadlo mě, že v krmné dávce bude takový rozdíl.
Tak já to jdu přehodnotit:)
A jo, vím že jsem blbá, nemusíte mi to psát;).

5.6.2015 21:36
joanne.s

XXX.XXX.40.63

To dávkování mě bouchlo hlavně když jste zmínila Annamaet original. Ty obilné se mi moc nezdají/ a taky že po namočení bobtnají, na rozdíl od bezobilné Acany, Orijen, Go natural apod./.

5.6.2015 21:46

joanne.s napsal(a):
To dávkování mě bouchlo hlavně když jste zmínila Annamaet original. Ty obilné se mi moc nezdají/ a taky že po namočení bobtnají, na rozdíl od bezobilné Acany, Orijen, Go natural apod./.

Děkuji moc za upozornění;).

Přidejte reakci

Přidat smajlík