Ahoj, krmíme štěně Purizonem. Nějak to není ono, průjem sice nemá, ale bobky by mohli být hezčí a nezdá se, že by ji extra šmakovaly. Tyhle jsou s kuřetem a rybou. Vyzkoušíme něco jiného, bylo by lepší něco bez kuřete? Nevím co mám objednat (můžou to být granule i o něco dražší než tyhle). Akorát nechci hned brát 13ti kilovy pytel, když nevím jak sednou. Napadá vás nějaký tip? Trošku mě tlačí čas, chtěla bych je objednat ještě dnes aby stihly přijít do pátku. Jinak štěndu jsou 2,5 měsíce a bude to střední plemeno (snad, je to kříženec ). Za každý tip budu vděčná.
Zdravím, pokud budete mít tah vybíravého hafana jako my tak zkuste nějaké vzorky. Tyto adresy mám vyzkoušené já osobně - stačí zaslat žádost na email, uvést věk a plemeno psa, a adresu kam mají vzoreček zaslat
Sam’s Field - info@jkbrand.cz
Fitmin - vzorek@dibaq.cz
Nativia - nativia@nativia-pet.cz
Calibra - calibra@calibra-krmivo.cz
Platinum - info@platinum.com
Tyto jsou sice placené ale za tu cenu se vyplatí objednat (Magnusson, Nutra gold, Essential, Taste of the wild, nutra nuggets) :
https://www.topkrmiva.cz/krmivo-pro-psy/262-vzorkovy-box-puppy.html
https://www.topkrmiva.cz/krmivo-pro-psy/263-vzorkovy-box-adult.html
https://www.topkrmiva.cz/krmivo-pro-psy/264-vzorkovy-box-senior.html
Unnás zvítězily platinum ale stejně jsme přešli nakonec na maso Jinak platinum jsou sice jedny z dražších granulí ale můžu je jen doporučit, nejsou to tvrdé granule ale takové měkké polštářky s poměrně pěkným složením
Ohledně kvality krmiva jsou skvělé tyto stránky psikrmivoradce.cz
Hezký den
Osobně můžu doporučit Platinum, jak je výše v příspěvku, stačí si na http://eshop.krmivo-platinum.cz/?akcia=objednej_vzorek napsat o vzorek, většinou ještě volají, aby si upřesnili informace o hafanovi, a oni vám jej dodají.
Jinak se štěněčími granulkami od Platinum mám výbornou zkušenost. Navíc mají nabídku parádních příchutí pro dospělé, nemluvě o velikosti balení: 1,5 kg a 5kg (10,15 a 30 kg chodí v 5ti kilových pytlích), tudíž si nemusíte lámat hlavu se skladováním a vysycháním krmiva.
Zdravím,
hlasuji také za Platinum. Mám malého knírače 8 měsíců. Ráno dostává vařené maso (syrové, nebo ovařené je dle něj bllllleeeeeee ). Večer dostává Platinum.
Zatím kupodivu chutnají. Je teda fakt, že mám koupené všechny druhy a každý den dostává jiné
Je dost mlsný, vyzkoušela jsem všechno možné a Platinum chutnají...Nejvíce asi jehně nebo Iberico (bezobilné), ale štěněcí taky bere...
Jsou měkké, voní..spousta chovatelů je dává jako pamlsek při výcviku.
Je na nich od svých 4 měsíců, stolice je akorát, pěkně formovaná, tuhá i zabarvená
Teď mám objednaný ještě ORIJEN, vyzkoušíme, uvidíme...
Nevím, odkud jste, ale já Platinum kupuji tady :
http://www.zvire.cz/
Mají ho levnější, než dovozce
HANELE77
napsal(a):
Zdravím,
hlasuji také za Platinum. Mám malého knírače 8 měsíců. Ráno dostává vařené maso (syrové, nebo ovařené je dle něj bllllleeeeeee ). Večer dostává Platinum.
Zatím kupodivu chutnají. Je teda fakt, že mám koupené všechny druhy a každý den dostává jiné
Je dost mlsný, vyzkoušela jsem všechno možné a Platinum chutnají...Nejvíce asi jehně nebo Iberico (bezobilné), ale štěněcí taky bere...
Jsou měkké, voní..spousta chovatelů je dává jako pamlsek při výcviku.
Je na nich od svých 4 měsíců, stolice je akorát, pěkně formovaná, tuhá i zabarvená
Teď mám objednaný ještě ORIJEN, vyzkoušíme, uvidíme...
Nevím, odkud jste, ale já Platinum kupuji tady :
http://www.zvire.cz/
Mají ho levnější, než dovozce
Píšete knírač,8 měsíců a už krmíte dospěláckýma? Taky jsem nad nimi přemýšlela, mám BOC,9 měsíců,14 kg, ale nejsem si jistá, zda není moc brzy.
Jak je pejsek snáší?
Iliena
napsal(a):
Možná jsem jen zaujatá, když ted máme s kuřetem a nic moc. Ostatně, vyloženě vadit (alergie) ji asi nemůže? To by asi vypadala jinak...
Mají jen s kuřetem, ale asi bych se toho nebála.
Mě se feňule na třech měsících drbala jak blázen po kuřecím, potom jsme přešli na Brit Care puppy (jehněčí s rýží), to se zlepšilo, ale nechutnaly jí, tak jsme zpět na kuřeti (platinum) a jak šmakují. A to je ta moje doslova nežravec.
I maltézáčkům od rodičů a yorkovi od sousedů (mrchy vybíravé) jely naprosto úžasně. Misky byly okamžitě prázdné.
Jinak k tomu přechodu, my přecházíme vždy zhruba týden.
1. den 75% starých a 25% nových
2. den 50% a 50%
3. a dál už snižuju dávku starých granulek. A vždycky mi to zvládla na pohodu. :).
Iliena
napsal(a):
Možná jsem jen zaujatá, když ted máme s kuřetem a nic moc. Ostatně, vyloženě vadit (alergie) ji asi nemůže? To by asi vypadala jinak...
Co se týká našeho psiska, tak cca od 6-ti měsíců mu jeden den dám granule dospělácké s jehnětem, jeden den dospělácké s kancem, pak zase štěněčí... Ony i ty dospělácké jsou dost "nabušené", tak si myslím, že se nemůže nic stát. Tím, že baští ráno maso, nikdy nesní předepsanou dávku ale ani ne půlku a někdy ani to ne...
Ptala jsem se na výstavě několika chovatelů a říkali mi, že klidně od 1/2 roku už přechází na dospělácké a střídají s Puppy. Ale je fakt, že toto je malé plemeno, takže tělesný vývoj je ukončen dříve, nevím, co máte za pejska Vy.
Ale náš nestrádá rozhodně a snáší to bezvadně. Je teda pravdou, že od malinka dostává vařené různé druhy masa, má rád zeleninu, ovoce... a tak je zvyklý trávit vše..
Výkaly má pravidelné, pevně formované.
joanne.s
napsal(a):
Já bych se bála naučit štěndo na takové měkčí granule. jsem zastáncem občasného střídání kvalitních granulí, a nejsem si jistá, jak bude po Platinumu pejsek přijímat tvrdé /go natural, annamaet apod.
No jo, ale co když jiné absolutně odmítá?
Od chovatelky jsme měli GRAND VITAL - doma se toho netknul. Zkoušeli jsme TOTW, Canidae, RC, BElcanto, Annamnet...už ani nevím, co všechno...
Teď mi jedna chovatelka dala na ochutnání Farminu N&D. Jedl to 2 dny a už to nechce ani vidět, baští to kocour
Teď má objednané Orijen - zkusím vzorek 340g, uvidíme..Je na to všude chvála, ale myslím, že zase dá přednost Platinum.
Zuby má krásné, dostává sušené uši a buvolí kosti, takže si je očistí tím...
Iliena
napsal(a):
Já být Vámi, zkusila bych si vzít na zkoušku ty Iberico (bezobilné) a jehně. U těch Iberico píší, že jsou hypoalergenní
http://www.krmivo-platinum.cz/suche-krmivo/iberico-se-zeleninou-pro-dospele/.
HANELE77
napsal(a):
No jo, ale co když jiné absolutně odmítá?
Od chovatelky jsme měli GRAND VITAL - doma se toho netknul. Zkoušeli jsme TOTW, Canidae, RC, BElcanto, Annamnet...už ani nevím, co všechno...
Teď mi jedna chovatelka dala na ochutnání Farminu N&D. Jedl to 2 dny a už to nechce ani vidět, baští to kocour
Teď má objednané Orijen - zkusím vzorek 340g, uvidíme..Je na to všude chvála, ale myslím, že zase dá přednost Platinum.
Zuby má krásné, dostává sušené uši a buvolí kosti, takže si je očistí tím...
Naprostý souhlas, mě fenka z huby po dvou dnech taky vyplivla všechno, kromě Platinum. Pokud už jsem do ní něco měla dostat, musela jsem to stejně namočit a nechat změknout.
Takže teď pravidelně Platinum a k tomu kuličky z bůvolí kůže, morkové kosti a nebo kosti s chrupavkami a šlachami a zuby má bělejší než já. :).
joanne.s
napsal(a):
Ano, je pravděpodobné, že dá opět přednost platinum. jsou měkčí a atraktivnější.
přitom orijen je super, jak co do složení, tak do kvality vstupních surovin, i konzervace.
Proto to chci vyzkoušet.
Ale naše psisko zřejmě nebude granulové , s tím jsem se smířila. Když dostane maso, projevuje radost, na granule se tváří, že ho chci otrávit.
Protože ale hodně cestujeme a ne všude je možnost vaření, musí jíst i granule. Jí je, ale je na něm vidět, že jen proto že "musí"...
DOkonce nerad i kočičí a to už je co říct
Máte s Orijenem zkušenosti? Které je asi nejchutnější?
mishule
napsal(a):
Naprostý souhlas, mě fenka z huby po dvou dnech taky vyplivla všechno, kromě Platinum. Pokud už jsem do ní něco měla dostat, musela jsem to stejně namočit a nechat změknout.
Takže teď pravidelně Platinum a k tomu kuličky z bůvolí kůže, morkové kosti a nebo kosti s chrupavkami a šlachami a zuby má bělejší než já. :).
..tak k namočeným granulím ten náš ani nečichne
A co tohle? Je to Wolfsblut pro štěňata, akorát nevím je ta ryze v pořádku
Základní informace:
Procento bílkovin: 32.00%
Procento tuku: 18.00%
Druh obilniny: rýže
Zdroj živočišných bílkovin: jehně
Zdroj minerálních látek: anorganický
Způsob konzervace: směs tokoferolů
Podrobněji:
Suroviny: jehněčí maso čerstvé (26%), sušené jehněčí maso (23%), celozrnná hnědá rýže (20%), jehněčí tuk, lososový olej, rýžové klíčky, jablka, hrušky, ostružiny, vejce, extrakt z Yucca, MOS, FOS, glukosamin, chondroitin, vitamíny a minerály
Průměrný obsah živin v krmivu: N - látky 320g/kg, tuk 180g/kg, vláknina 25g/kg, popel 78g/kg, vhkost 10%, vitamín A (jako acetát retinol) 23 000 IU, vitamin D3 (jako cholekalciferol) 1500 IU, vitamin E (jako alfa tokoferol) 500 IU, měď (jako síran měďnatý) 14,00 mg, vápník 18g/kg, fosfor 12g/kg.
Diky za diskuzi, udelaly jste Platinum takovou reklamu, ze jsem si objednala vzorky, jestli si je ta ma vybirava mrska neda :)
Jako maly mel Brit Care puppy, na radu veterinarky jsme presli N&D (ne neprodava je) ty mu ke konci baleni prestaly chutnat, objednala jsem Carneeval HIGHLAND LAMB MINI RACE.. Vypadalo to, ze ja jsem se slozenim spokojena, ale psovi nejak nesedly na zazivani a od te doby nechce zadne granule :/ Ani ty predchozi
Tak treba se ted trefim vic do vkusu, kvuli cestovani by se mi to hodilo.
joanne.s
napsal(a):
S orijenem mám zkušenosti u kocoura. Z velmi kvalitních granulí je má fakt nejraději, míň mu jedou ty rybí. ale žere v poho všechny, a mlsnej je až za roh.
p.s. oproti tomu Acana rybí od stejného výrobce velmi pohořela.
Objednala jsem právě ty Regional Red, protože psisko ryby taky moc nechce. Jsem sama zvědavá, jak se na to bude tvářit.
Za chvíli bude v Brně Propet, tam taky určitě budou, takže pokud psisko bude jíst, koupím. Tam to bude jistě za dobrý peníz.
Barbora2
napsal(a):
Diky za diskuzi, udelaly jste Platinum takovou reklamu, ze jsem si objednala vzorky, jestli si je ta ma vybirava mrska neda :)
Jako maly mel Brit Care puppy, na radu veterinarky jsme presli N&D (ne neprodava je) ty mu ke konci baleni prestaly chutnat, objednala jsem Carneeval HIGHLAND LAMB MINI RACE.. Vypadalo to, ze ja jsem se slozenim spokojena, ale psovi nejak nesedly na zazivani a od te doby nechce zadne granule :/ Ani ty predchozi
Tak treba se ted trefim vic do vkusu, kvuli cestovani by se mi to hodilo.
Dejte pak vědět.
Chutnají dokonce i mlsnému kocourovi
joanne.s
napsal(a):
TOW je levnější. Ale bílkoviny docela nahání rostlinnými posilováky.
pokud nemáte alergika, proti kuřeti nejsem. ale střídat různé druhy masa, to chápu, to chce.
p.s. vlastně jo, jsem proti kuřeti. u krmení lidí, česká kuřata krmená hormony mě nadšením nenaplňují.
Je levnější ale pokud je pejsek rozmlsaný jako ten náš, tak s nimi moc neuspěje. Naše k nim přišla, ani nečuchla a odešla
joanne.s
napsal(a):
A není tak trochu smyslem kvalitních granulí, že se po nich minimálně netloustne? pokud teda nejde o štěně ve vývoji.
Přece i my lidi, když jíme více kvalitních bílkovin, a méně sacharidů /zato kvalitní/, tak spíše zhubneme..
No moment, tak to je přece blbost. Hubnout by měl pes, který má nadváhu, dospělý pes v normě hubnout rozhodně nemá. navíc když vezmu v potaz fakt, že svalová hmota váží více než tuková.
joanne.s
napsal(a):
Ano, je pravděpodobné, že dá opět přednost platinum. jsou měkčí a atraktivnější.
přitom orijen je super, jak co do složení, tak do kvality vstupních surovin, i konzervace.
Tak mám doma Orijen Red dog druhý den.
Objednala jsem to nejmenší balení.
Od včerejška se po nich může zbláznit, jak strašně mu Orijen chutná. Voní hezky, jen mi přijdou světlé, ale to asi oproti tmavému Platinum.
Zkoušela jsem mu Orijen míchat s Platinem, ale jako "holoubci od Popelky" vyzobe Orijen a Platinum nechá být...
Zatím nemá žádné zažívací potíže (možná tím, že baští i maso - dostává ho ráno a granule večer).
Nemůže mu zdravotně ublížit tak rychlý přechod ?
Hlavně, že jsem s Orijenem objednala i dvě 1,5 kg Platinum a on je nechce To teda nevím, co s tím budu dělat
U nas taky spokojenost , třetí den baštime TOTW už čistý bez Purizonu. Miska vždy vyluxovana a bobky perfektni .
Pokud nemá průjem tak by ji to asi ublížit nemelo. My jsme to teda změnili taky dost rychle, během víkendu. A čím min bylo Purizonu tím to bylo lepší, tak mi přišlo zbytečný ji ho cpát třeba ještě týden.