Uživatel s deaktivovaným účtem

Pejskařka
napsal(a):
Ahoj, jaké máte zkušenosti se socializací a s čistotností štěňat bez PP? Ať už kříženců vyrůstajících v rodinách nebo v útulcích. Je jasné že to záleží na konkrétních rodinách a konkrétních psech, jen mě zajímají vaše zkušenosti, jak na tom pejsek byl když jste si ho přivezli domů.
V čistotnosti jsem neviděla žádný rozdíl, stejně se učilo štěně s pp jako bez pp, je to spíš o jedincích. Samozřejmě u socializace to nejde takhle říct, štěně z normálního prostředí které se narodilo v rodině je na tom nesrovnatelně líp než štěně které někdo vytáhl z bedny z chlívku, klece množírny, nebo z útulku. bohužel z toho chlívku nebo kotce můžou být i psi s pp. ovšem pokud si štěně vezmete v osmi týdnech je to skoro jedno, záleží na tom jak se k němu potom budete chovat vy.
Také si nemyslím, že v tomto papíry hrají nějakou roli, jde spíš o prostředí, odkud psa berete.
Já mám třeba BOC od normální rodiny, štěnda zvyklá venku a na půdě, ale se socializací doma nebyl problém, počůrávala se první asi dva týdny, potom pochopila, že tohle se dělá venku, nikdy nic nezničila, na psi a lidi je trošičku agresivnější, pokud z nich táhne alkohol (což se na druhou stranu není co divit).
Měli jsme i pejska nalezence, kříženec nejspíš NO a labradora, vyhozený z vlaku jako (zhruba) měsíční štěndo, ani u něj jsme neměli s hygienou či socializací jediný problém, vše okoukal od tehdy staršího parťáka, který mu dělal tátu sedm let.
Takže jak píše habe, opravdu je to o tom, co si pejska naučíte vy (pokud to tedy není starší štěně či dospělý jedinec).
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
V čistotnosti jsem neviděla žádný rozdíl, stejně se učilo štěně s pp jako bez pp, je to spíš o jedincích. Samozřejmě u socializace to nejde takhle říct, štěně z normálního prostředí které se narodilo v rodině je na tom nesrovnatelně líp než štěně které někdo vytáhl z bedny z chlívku, klece množírny, nebo z útulku. bohužel z toho chlívku nebo kotce můžou být i psi s pp. ovšem pokud si štěně vezmete v osmi týdnech je to skoro jedno, záleží na tom jak se k němu potom budete chovat vy.
Tak to se velmi mýlíte. Štěně je čistotné od přírody a vrh, který je umístěn někde v bedně, nebo v ohrádce, odkud nemůže na vykonání potřeby nikam pryč, se naučí být prasetem. Prostě jiná možnost není, tak se venčím tam, kde bydlím. Pokud štěně již u chovatel má možnost vylézt z pelechu a odejít se venčit někam jinam ( mimo pelech, bednu na podložku, do trávy apod.) má perfektní základ čistoty. Takže, co se štěně naučí u chovatele, to si přinese do nového domova a podle toho je s ním hodně, nebo málo práce.
Moje štěně s PP bylo u chovatele na zahradě s tím, že je občas pustili do domu v rámci socializace.Prostě si lítali po zahradě (travnaté) jak chtěli a venčili se taky jen tam.Perfektní základy pro čistotnost.Už bych si vzala štěně odchované jen ze zahrady.Počet loužiček v bytě by se dal spočítat na prstech jedné ruky.Nácvik nám trval asi dva dny, než pochopila, že se venčí POUZE venku.Samozřejmě, že to občas nevydržela, ale nikdy nečůrala doma ''automaticky''.Vždycky jsem byla moc pomalá já... Ať pes s PP nebo bez PP, záleží jenom na tom, kde štěňata vyrůstají a do jaké míry se jim chovatel věnuje.Můžete mít PP psa, který do dvou měsíců neopustil čtyři zdi v paneláku a bude hůře socializovaný a čistotný, než bezpapírák odchovaný na zahradě, kterému se chovatel věnuje ''z lásky''.
lev
napsal(a):
Tak to se velmi mýlíte. Štěně je čistotné od přírody a vrh, který je umístěn někde v bedně, nebo v ohrádce, odkud nemůže na vykonání potřeby nikam pryč, se naučí být prasetem. Prostě jiná možnost není, tak se venčím tam, kde bydlím. Pokud štěně již u chovatel má možnost vylézt z pelechu a odejít se venčit někam jinam ( mimo pelech, bednu na podložku, do trávy apod.) má perfektní základ čistoty. Takže, co se štěně naučí u chovatele, to si přinese do nového domova a podle toho je s ním hodně, nebo málo práce.
Souhlasim s kazdym slovem - osobní zkušenost a tak vím o cem pisete, máte bodik...