Ahoj, máme 4 měsíční štěně sheltie (čistokrevný chlapík). Pomalinku jsme jej cvičili cca od půl 3 měsíce. Prvně poslouchal báječně. Skoro vždy přišel na zavolání a vidno měl radost z toho výcviku. Teď ale jakoby si to rozmyslel a vůbec neposlouchám. Na jméno nám reaguje jen někdy, ostatní povely úplně ignoruje. Na cvičáku nám řekli ať odstavíme misku a odměňujeme granulkami, jenže pes nám skoro celý den hladoví, ale o výcvik, i když ví, že za něj dostane granulky naprosto ignoruje. Nevíme jak dál Stalo se Vám něco podobného? Vyřešily jste to nějak? Beru každou radu.
Ale my ho jako nenecháme hladovět 3 dny v kuse. Dostane misku ráno, přes odpoledne ne a večer zkoušíme cvičit a to i když mu ukážu ty granulky nebo pamlsky tak stejně nechce a na to nám cvičitelka řekla, že až bude mít opravdový hlad tak začne poslouchat. On je moc dobře chytrý a ví co má dělat. Taky je mi nepříjemné, že mu nedáváme 3x denně.
A není toho na štěně ještě nějak moc ? V tomto období se má nejvíce věnovat socializaci a ne výcviku - soustavnému výcviku. Puberta bych řekla, že nastupuje tak kolem 3/4 roku. Nevím, co cvičíte, kde cvičíte, jak často a kdou jsou lektoří a co umějí. Pokud má být odměna pro psa odměnou, musít o být něco "extra", co jinkdy nedostane a co má nade vše rád a ne granule, které nechce. Také hladovět štěně kvůli výcviku je blbost. Samozřejmě by neměl pes jít na cvičák nacpaný a krmení by měl dostat až v klidu domova, tedy po cvičáku.
Hodně rychle, prosím, změňte cvičák, pokud vám tohle poradili. Je to malé štěně, mládě, koho proboha tohle může napadnout? Budujte vztah hrajte si, učte formou hry a ne formou hladovění a úplatků. Přestaňte cvičit jak o život, zaměřte se na jedno a to na přivolání. Snažte se psa zaujmout. POkud víte, že nereaguje, nevolejte, dojděte si pro něj. Jeho jméno vyslovujte vždy s něčím příjemným, aby měl důvod na něj reagovat. Když ho jdete krmit, když jdete ven, když ho vyzvete ke hře.... Hodně, hodně a ještě jednou hodně - si s ním hrajte. Společná hra vám pomůže vybudovat se štěnětem vztah. Najděte hračku, která pro něj bude nejzajímavější, tu vyčleňte a hrajte si s ní jen venku. POvely, pokud cvičit, tak doma v klidovém prostředí, kde víte, že na vás štěně bude reagovat, protože ho nic nebude rušit. Ale opravdu všeho s mírou, štěně nemusí hned umět skládat zkoušky a být stoprocentní, protože co? protože je to štěně. Užijte si společně tuhle dobu, ona hrozně rychle uteče a věřte, že vám pak bude chybět. Nejen ve vzpomínkách, ale paradoxně v té poslušnosti, protože pes nebude mít důvod pro vás cvičit, pracovat, když s vámi nebude mít vybudovaný vztah. A jaký bude, to je čistě jen ve vašich rukou. On je nepopsaný list.
Puberta může být různě. Je to jedna z možností.
Necháváte hladovět 4 měsíční štěně od rána do večera. To, že se malá štěnda mají krmit 3×/4× denně, si nevymysleli lidé jen tak, pro nic za nic.
Ani se štěněti nedivím, že nechce poslouchat. Moje fenka JRT udělá za pamlsek i kotrmelec. Ale dát jí místo pamlsku granule, tak se na mě otočí prdelej a zhnuseně si odfrkne.
Rozhodně nezačne poslouchat, když bude mít hlad. To je nesmysl a už jen po tomhle bych cvičitelky poslala do míst, kde slunce nesvítí.
To, že tomu rozumí a ví co chcete, je sice možné, ale podle chování nepravděpodobné. Ono se může tvářit "povýšeně" (v naších očích, že ví, ale nechce), ale ve skutečnosti to nemusí chápat. A co udělá když mu rukou s pamlskem (ne granulí!) ukážete jak udělat sedni, které už určitě umí, to párkrát i s povelem zopakujete a pak zkusíte bez ruky, ale tak aby viděl pamlsek?
Jsou mu čtyři měsíce, tam je nejdůležitější výživa, výchova a naposledy výcvik.
Kam to chodíte na cvičák, proboha!
4 měsíční šmudlík by měl jíst ještě 4-5x denně!
Kompletně a rychle teď roste a vyvíjí se! Když ho teď podtrhnete, co z něj proboha vyroste?
Trápil byste dítě hladem, aby poslouchalo? Zamyslete se prosím...
Může takhle projevovat pubertu, taky mu budou měnit zuby, může ho bolet celá tlamka, tak to nechce ani kousat...
PROBOHA PŘEMÝŠLEJTE, KDYŽ VÁM NĚKDO NĚCO PORADÍ a VY TO ZAČNETE PRAKTIKOVAT!
anonymx
napsal(a):
Vy fakt silite. Krmit 4mesicni seltii 5x denne? Pokud pred cvicenim nedostane krmeni tak fakt nezakrni. Ale i tak bych asi cvicak zmenila. Cviceni ma byt hra a tady to asi bude trosku "po staru".
Zadavatel píše, že krmí ráno, a večer s granulema cvičí, takže asi jen 2× denně, jestli se teda večer štěndo nažere, když "neposlouchá". Přímo před cvičením by samozřejmě štěně jíst nemělo, ale taky by nemělo celý den hladovět. Takhle malé by mělo jíst zhruba 3-4× denně.
Upřímně nechápu, jak někoho může sakra napadnout nechat hladovět štěně věkem odpovídající ani ne ročnímu dítěti. Nechali byste hladovět kojence, protože vás neposlechne?!?
Kei
napsal(a):
Ahoj, máme 4 měsíční štěně sheltie (čistokrevný chlapík). Pomalinku jsme jej cvičili cca od půl 3 měsíce. Prvně poslouchal báječně. Skoro vždy přišel na zavolání a vidno měl radost z toho výcviku. Teď ale jakoby si to rozmyslel a vůbec neposlouchám. Na jméno nám reaguje jen někdy, ostatní povely úplně ignoruje. Na cvičáku nám řekli ať odstavíme misku a odměňujeme granulkami, jenže pes nám skoro celý den hladoví, ale o výcvik, i když ví, že za něj dostane granulky naprosto ignoruje. Nevíme jak dál Stalo se Vám něco podobného? Vyřešily jste to nějak? Beru každou radu.
Pošlete je na cvičáku s prominutím do p*e, jsou to asi odborníci, když neví, že takto malé štěně se krmí nejméně 3* denně. Vydírat psa hladem je prasečina i u dospělých psů, natož u štěňat. Kašlete na výcvik a budujte vztahy, důvěru, aby k vám chodil rád, ne jen pro pamlsek, ale pro vaši osobu.
Chudák pejsek.U takového mimina byste měli být rádi, že nečůrá po bytě a chce si s vámi hrát, případně vyhledává vaši společnost.A taky, že dobře žere a ne mu ubírat.
Že s ním chodíte na cvičák je pěkné, ale nechala bych ho pohrát se psy.Aby se vyřádil.
Výcvik jakožto důsledné trvání na korektním provedení cviku bych zařadila až mnohem později.
A možná bych šla jinam, protože metodu hladovění štěňat snad nepraktikoval ani totalitní svazarmovský cvičák, plný extra tvrďáků, na který jsem kdysi chvilku chodila já
anonymx
napsal(a):
Nezlobte se, ale jste fakt hysterky. To prece neni zadne hladoveni nebo vy krmite pred cvicenim?Stene bez poledni davky neumre, dostane ji v pamlskach.Krmit i 4x denne je uz moc je to seltie! Slysely jste uz ze se stene krmi jen z ruky?
Aha. Ono při velikosti a časnosti dávek krmení záleží na tom, jestli je to šeltie.
Takže se plemena rozdělují na šeltii, které stačí od narození krmení 1-2 denně, a zbytek, který jako štěňata potřebuje více než 3× denně krmení.
A budete se divit, čtyřměsíční štěňata se krmí 4-5× denně,3× je minimum. A je opravdu šumák co to je za plemeno!
A ano moje štěňata teda před cvičením jedly - hodinu dvě před ním. A poslušnost se u nich hladověním nezískávala! Naopak se všechny mohly utlouct aby splnily povel a dostaly pořádné pomazlení, někdy ani mlsku nedostaly a stejně plnily povely radostně a pořádně!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Chm... chtít po 4 měsíčním miminu 100% poslušnost je velmi bláhové...
Štěně je ve věku, kdy poznává svět, kdy si potřebuje hrát, blbnout s ostatními psy, ale rozhodně né sekýrování či dril na cvičáku...
Jasně, taky jsem odchovanec cvičáku, se štěndem na cvičák jsem začala chodit po kompletním očkování, ale chodili jsme se dívat - pozorovat, jak cvičí velcí psi, sem tam za mňaminu, kterou normálně nedostává (sušené maso třeba) jsme něco zacvičili i naučili. Cvičit, opravdu cvičit jsme začali kolem půl roku a to opravdu pravidelně a důsledněji. Štěnda u nás baštěj prostě 4x za den a bylo fuk, zda to byl kokr, berňák, kavkazan nebo ovčák...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nějak nechápu to dvojí zdůraznění plemene šeltie. Můžete, prosím, blíže rozvést, v čem je tohle plemeno na výživu tak specifické ?
Podle.mne ma.mit stene pi krmeni klid aspon 3-4hodiny, spis vic. Nakrmene stene po 2 hodinach beru.maximalne vyvencit, ale nikdy cvicit. Skaia-mam ruzna plemena a vzhledem k nasemu dennimu rezimu krmim 2x denne. Rano a vecer od prvniho dne. Rano dostane trosku protoze jedeme autem, jdu do prace a stene se mnou, ofpoledne cvicime a davku dostane v odmenach, posledni.krmeni je az pozdeji vecer. Vsichni.moji psi byli a jsou naprosto zdravi, ve sportovni kondici a dozivaji se pokrocileho veku. A vy si fakt myslite ze.naroky na krmeni seltie jsou stejne jsko u dogy? Vite ze seltie je v 6ti mesicich v podstate hotovy pes?

..."a na to nám cvičitelka řekla, že až bude mít opravdový hlad tak začne poslouchat."...
Z hladu se nikdo nic nenaučí, z hladu vám štěně maximálně přestane věřit, že jste schopný zajistit jeho nejzákladnější potřebu.
Vymýšlím tady nějaké přirovnání : Třeba - nechte paní cvičitelku týden hladovět ( je dospělá, už není děcko ) a pak jí nechte spočítat nějaký jednoduchý integrál, případně vypočítat a narýsovat nějaký elipsoid - násobilku určitě umí a týden hladu ji měl naučit to ostatní.
Blbý ? nic lepšího mě nenapadlo.

anonymx
napsal(a):
Jake.mnozstvi odmen muzete dat steneti maleho plemene pri cviceni aby o ne jeste melo zajem a jake rotvajlerovi?
Nechci se hádat, nejsem takový cvičitel...Ale snad na počet v podstatě stejné. Jen šeltii budu do té maličké tlamičky dávat kočičí mlsky rozdělené na půlky a rotvajlerovi na půlky nakrájím buřta ( obrazně ).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
"Vite ze seltie je v 6ti mesicich v podstate hotovy pes?"
Malé rasy jsou hotové kolem 10-12. měsíců, v půl roce je to puberťák, ale rozhodně ne hotový pes... Kdyby byl hotový, tak se na rtg kyčlí chodí již v těch půl roce, což se jaxi nechodí...
Wulfina - v podstate hotovy pes, po pul roce uz opravdu moc neroste. A vy si vazne myslite, ze pi vynechani jedne davky umira 4 mes. Pes hlady anebo zaslabne? A ze vam prestane verit to uz je vazne hodne pres. Navic vase prirovnani je opravdu vedle, pokud se nacpete, tak budete akorst tak unavena a nenaucite se vubec nic. Je vidno ze opravdu nejste cvicitel. I u velkych psu jsou odmeny co nejmensi, v podstate stejne a jestli davate psovi kocici tak mu skodite docela podstatne, stokrat vic nez kdyby jednou nedostal krmeni.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
anonymx
napsal(a):
Wulfina - v podstate hotovy pes, po pul roce uz opravdu moc neroste. A vy si vazne myslite, ze pi vynechani jedne davky umira 4 mes. Pes hlady anebo zaslabne? A ze vam prestane verit to uz je vazne hodne pres. Navic vase prirovnani je opravdu vedle, pokud se nacpete, tak budete akorst tak unavena a nenaucite se vubec nic. Je vidno ze opravdu nejste cvicitel. I u velkych psu jsou odmeny co nejmensi, v podstate stejne a jestli davate psovi kocici tak mu skodite docela podstatne, stokrat vic nez kdyby jednou nedostal krmeni.
Já sem nikde neřekla, že jsem cvičitel a nikde jsem neřekla, že štěně umře hlady a nikde jsem nic nepřirovnávala. A kočičí pamlsky psům rovněž nedávám...
To jste si spletl nicky
Jediné co jsem řekla, že malé plemeno je hotové v 10-12. měs.
Tak jsem dnes zjistila, že dostával o dost víc než by ideálně měl. Ráno jsem mu dávala velkou porci pak tak 2 hrsti krmení při výcviku a večer většinou dostal ještě maso nebo paštiku. No a k tomu mu dávala velkou hrst ještě mamka. A opravdu není nijak vychrtlí jak možná vyznělo (spíše vypadá víc přes míru), my ho krmíme opravdu hodně. A on ani na ty pamlsky nechce prostě chodit. Teď jsem četla hodně článků a vypadá to opravdu na tu předčasnou pubertu.
Chápu že to vyznělo že ho máme spíš na obtíž, ale to vůbec není pravda. Věnuji mu opravdu celý svůj čas. Hraji si s ním co nejvíc to jde a teď jsou kamarádi i s naší kočkou, takže si obvykle hrají i spolu. Chápu, že to možná hrozně jak jsem to napsala, ale jde to napsat i normálně. Každopádně děkuji za odpovědi :).
anonymx
napsal(a):
Že neroste je možná pravda, ale rostou a dorůstají vnitřní orgány, také štěně postupně mohutní...
Nekrmit, aby štěně poslouchalo je blbost na kvartál. To se tak možná praktikuje u cirkusáků, tam ta zvířata beztak cvičí spíše ze strachu a z hladu, než z radosti...
A jinak?
Čím se motivuje majitel? Nebo když chcete někomu něco dát, abyste ho potěšil, dáte obdarovanému něco dobrého (tedy čokoládu, dobrý kafe, alkohol...? ) Nebo chleba z máslem?
Proto má být pamlsek pro psy takový, aby rád cvik splnil, že pak bude dobrotka :)
Mám malého knírače, když ho třeba hodinu a déle "trápím" úpravou srsti, nebo jsme chodili do psí školky, psí piškotek byl vždycky přijat s nadšením...
Dodnes když řeknu "pojď bude piškotka", může se zbláznit radostí
ad anonymyx - nemyslím, že by psovi (potažmo rostoucímu štěněti) mohl ublížit kočičí pamlsek víc, než hladovka. To přece nemyslíte vážně!
Už jsme se potkali v jiné diskuzi, tam jste mi pro změnu radil/a, že můj způsob krmení (ráno maso, večer granule) je taky škodlivé..
Proboha; prece vynechani krneni pred cvicenim neni zadna hladovka! Vnitrni organy - to myslite vazne? A prosim, nepolidstujte psy. Moji psi se.muzou zblaznit radosti kdyz reknu jdeme cvicit a to jako psmlsek maji granule.kocici jsou slane a sice psum chutnaji, ale kazdodenni prisun soli fakt u malych plemen nic moc. Ano nazor mam stale stejny, jedno krmeni maso tedy pouze zivocisne bilkoviny a druhe vyvazena davka. Vase volba.
wulfina- sorry. Myslela jsem Orionku.
anonymx
napsal(a):
Nezlobte se, ale jste fakt hysterky. To prece neni zadne hladoveni nebo vy krmite pred cvicenim?Stene bez poledni davky neumre, dostane ji v pamlskach.Krmit i 4x denne je uz moc je to seltie! Slysely jste uz ze se stene krmi jen z ruky?
Slyšela jsem to, nevím, kdo takovou pitomost káže a praktikuje. Fixovat štěně na jídlo místo na psovoda a vydírat ho hladem nepovažuji za normální výchovné a výcvikové postupy, ale za prasečinu.
anonymx
napsal(a):
Podle.mne ma.mit stene pi krmeni klid aspon 3-4hodiny, spis vic. Nakrmene stene po 2 hodinach beru.maximalne vyvencit, ale nikdy cvicit. Skaia-mam ruzna plemena a vzhledem k nasemu dennimu rezimu krmim 2x denne. Rano a vecer od prvniho dne. Rano dostane trosku protoze jedeme autem, jdu do prace a stene se mnou, ofpoledne cvicime a davku dostane v odmenach, posledni.krmeni je az pozdeji vecer. Vsichni.moji psi byli a jsou naprosto zdravi, ve sportovni kondici a dozivaji se pokrocileho veku. A vy si fakt myslite ze.naroky na krmeni seltie jsou stejne jsko u dogy? Vite ze seltie je v 6ti mesicich v podstate hotovy pes?
Dávku v odměnách? Odměna je něco navíc, je to plus, ne krmení, které má dostat a v klidu se nažrat. Zažít pocit sytosti a klidu po nakrmení. Ještě napište, že je štěně v šesti měsících dospělé.... Hotový pes není, dokud nedospěje, což je u takových psů kolem 1,5 roku. Nedivím se, že takto krmená štěňata vám zase až tak nerostou.

Vidím problém ve vzájemném vztahu, který není zřejmě dobře navázán a upevněn. Pes nemá motivaci cokoliv pro pána dělat a pamlsky to nevylepší. Poradit v takovém případě na dálku je velice obtížné. Změňte cvičák, zkuste přestat cvičit, jen vychovávejte, to znamená, vraťte se na začátek a budujte vzájemný vztah.
napsal(a):
Vidím problém ve vzájemném vztahu, který není zřejmě dobře navázán a upevněn. Pes nemá motivaci cokoliv pro pána dělat a pamlsky to nevylepší. Poradit v takovém případě na dálku je velice obtížné. Změňte cvičák, zkuste přestat cvičit, jen vychovávejte, to znamená, vraťte se na začátek a budujte vzájemný vztah.
Souhlasim
Scyla a co ma velikost psa spolecneho s krmenim. Vtipne-jedna fena neni chovna neb prerostla a to tak ze hodne.vas nazor, ze pri vycviku nejsou potreba omeny ptotoze pes cvici z lasky k vam je sice tak trochu pravda, ale kdyz je tam motivace jde to snaz a hlavne 99% lidi neni tak genialnich aby to dokazali jako vy. Davka v odmenach- pokud opravdu cvicite tak fakt nelze pss 3x denne nakrmit a jeste do nej nacpat pomerne znacne mnozstvi pri treninku. Uvedomte si, ze treba na stope toho je fakt docela dost. To by z nej za chvili byla koule.
anonymx
napsal(a):
Scyla a co ma velikost psa spolecneho s krmenim. Vtipne-jedna fena neni chovna neb prerostla a to tak ze hodne.vas nazor, ze pri vycviku nejsou potreba omeny ptotoze pes cvici z lasky k vam je sice tak trochu pravda, ale kdyz je tam motivace jde to snaz a hlavne 99% lidi neni tak genialnich aby to dokazali jako vy. Davka v odmenach- pokud opravdu cvicite tak fakt nelze pss 3x denne nakrmit a jeste do nej nacpat pomerne znacne mnozstvi pri treninku. Uvedomte si, ze treba na stope toho je fakt docela dost. To by z nej za chvili byla koule.
A proto se mají odměny dávat opravdu maličké.Jen, aby něco pes cítil na jazyku.
Když jsem v mládí začala chodit na cvičák, podmínka přijetí psa bylo dokončených půl roku. Ne že by tam štěńata mladší nemohla, ale jen kvůli návyku na prostředí a otrkání se, jinak cvičit se pomalu začínalo až v tom půl roce v družstvu mladých a začátečníků. Psy to nijak nepoznamenalo, výsledky bývaly dobré i na mezinárodních závodech. Nemám nic proti psím školičkám, ale začít cvičit, natvrdo, už od 3 měsíců, jak jsem byla svědkem, je podle mě blbost. Lepší cvičit nejprve nezkušeného psovoda samotného. Na cvičáku nám zakazovali cvičit na pamlsek, ale jen na pochvalu s tím, že na pamlsek psa od háravé fenky neodvoláte, ale na povel pána, kterého respektuje ano (příklad). Ostatně, moje fenka, ač pažravá a za piškot by chodila po uších, tak si při cvičení, ale a ni na procházce nikdy pamlsek nevzala, a pokud jsem jí ho vnucovala, zdvořile si ho vzala a vyplivla. Neříkám, že dříve bylo na cvičáku vše jen dobré, ale myslím, že výcvik od 6 měsíců k tomu patřil.
anonymx
napsal(a):
Proboha; prece vynechani krneni pred cvicenim neni zadna hladovka! Vnitrni organy - to myslite vazne? A prosim, nepolidstujte psy. Moji psi se.muzou zblaznit radosti kdyz reknu jdeme cvicit a to jako psmlsek maji granule.kocici jsou slane a sice psum chutnaji, ale kazdodenni prisun soli fakt u malych plemen nic moc. Ano nazor mam stale stejny, jedno krmeni maso tedy pouze zivocisne bilkoviny a druhe vyvazena davka. Vase volba.
wulfina- sorry. Myslela jsem Orionku.
Když to srovnám s člověkem, chcete mi říct, že třeba 7-mi leté dítě má stejně veliké orgány (srdce, ledviny...) a to stejné je u psů...stejně jako u jiných zvířat...
Čím polidšťuji psa? že pamlsek je něco jiného (lepšího) než běžné krmení? Tak to je...
a ohledně vyvážené dávky v granulích bych se taky hádala...pokud někdo dává nekvalitní, tak jaká vyvážená dávka?
A samozřejmě, pokud má ráno maso, večer dostane poloviční dávku granulí, on ani víc nechce..
A živočičné bílkoviny, narozdíl od těch rostlinných, psovi nemohou ublížit. Proto se teď přední výrobci krmiv předhání ve výrobě granulí bezobilných...
HANELE77
napsal(a):
Když to srovnám s člověkem, chcete mi říct, že třeba 7-mi leté dítě má stejně veliké orgány (srdce, ledviny...) a to stejné je u psů...stejně jako u jiných zvířat...
Čím polidšťuji psa? že pamlsek je něco jiného (lepšího) než běžné krmení? Tak to je...
a ohledně vyvážené dávky v granulích bych se taky hádala...pokud někdo dává nekvalitní, tak jaká vyvážená dávka?
A samozřejmě, pokud má ráno maso, večer dostane poloviční dávku granulí, on ani víc nechce..
A živočičné bílkoviny, narozdíl od těch rostlinných, psovi nemohou ublížit. Proto se teď přední výrobci krmiv předhání ve výrobě granulí bezobilných...
HANELE77 nedavno jste tu řešila problem s krmenim vašeho psa a ted už jste najednou odbornik na vyživu a krmení...
Pes neni blbej a pokud něco po něm chci tak ho musim nějak motivovat k tomu aby to udělal, motivace musi byt natolik pro psa vyhodna aby se mu VYPLATILO to udělat. Pro někoho je motivace pochvala a pro někoho balonek a dalši cviči na pamlsky a někdo holt musi pro to aby zvednul atraktivitu pamlsku psa krmit pouze při vycviku.Krmeni při vycviku je pro psa nejpřirozenějši a k tomu patři i vyhladnuti psa ke zvyšeni motivace a atraktivity pamlsku. Nevidim nic špatneho na tom jestliže pro zvyšeni motivace snižim počet krmnych davek za den a nebo dokonce psu nedam nic a krmim jen jako odměnu.
Mam NO a BOM a všechny jsem vždy od 8 tydnu krmila jen dvakrat za den a od 7-8 měsicu jednou denně všichni jsou narosteni, zdravi a doživaji vysokeho věku.

ivulka2
napsal(a):
HANELE77 nedavno jste tu řešila problem s krmenim vašeho psa a ted už jste najednou odbornik na vyživu a krmení...
Pes neni blbej a pokud něco po něm chci tak ho musim nějak motivovat k tomu aby to udělal, motivace musi byt natolik pro psa vyhodna aby se mu VYPLATILO to udělat. Pro někoho je motivace pochvala a pro někoho balonek a dalši cviči na pamlsky a někdo holt musi pro to aby zvednul atraktivitu pamlsku psa krmit pouze při vycviku.Krmeni při vycviku je pro psa nejpřirozenějši a k tomu patři i vyhladnuti psa ke zvyšeni motivace a atraktivity pamlsku. Nevidim nic špatneho na tom jestliže pro zvyšeni motivace snižim počet krmnych davek za den a nebo dokonce psu nedam nic a krmim jen jako odměnu.
Mam NO a BOM a všechny jsem vždy od 8 tydnu krmila jen dvakrat za den a od 7-8 měsicu jednou denně všichni jsou narosteni, zdravi a doživaji vysokeho věku.
Promiňte, ale zrovna u těchto dvou plemen takové manévry snad nejsou zapotřebí, ne? Když jsem tenkrát chovala ovčáky, tak, nejenom, že jsem necvičila na žrádlo, ale na míček, ale ono stačilo i na pochvalu, tihle psi se tak chtějí zavděčit člověku, že na to žádné extra pamlsky nejsou potřeba.
napsal(a):
Promiňte, ale zrovna u těchto dvou plemen takové manévry snad nejsou zapotřebí, ne? Když jsem tenkrát chovala ovčáky, tak, nejenom, že jsem necvičila na žrádlo, ale na míček, ale ono stačilo i na pochvalu, tihle psi se tak chtějí zavděčit člověku, že na to žádné extra pamlsky nejsou potřeba.
Souhla - nejde takhle mluvit o psech všeobecně! Já se snažím učit Saluku a tam se člověk musí dobrotou sáákra zavděčit - jinak si příště neškrtne Kdežto takový NO opravdu rád se učí a rád poslouchá...(se SPRÁVNÝM přístupem - s tím špatným vás nebudou poslouchat ani vlastní děti)
Každopádně mě fascinuje, jak někoho trápí, že ho nechce poslouchat !4 měsíční! štěně. V praxi psi běžně stoprocentně poslouchají a daleko po dosažení roka věku... Nechápu, proč musíte nutně to štěndo lámat už dnes. Fakt nechápu.

kykyna
napsal(a):
Souhla - nejde takhle mluvit o psech všeobecně! Já se snažím učit Saluku a tam se člověk musí dobrotou sáákra zavděčit - jinak si příště neškrtne Kdežto takový NO opravdu rád se učí a rád poslouchá...(se SPRÁVNÝM přístupem - s tím špatným vás nebudou poslouchat ani vlastní děti)
Každopádně mě fascinuje, jak někoho trápí, že ho nechce poslouchat !4 měsíční! štěně. V praxi psi běžně stoprocentně poslouchají a daleko po dosažení roka věku... Nechápu, proč musíte nutně to štěndo lámat už dnes. Fakt nechápu.
Také souhlasím
Ono ani tak neslo o to, ze neposloucha, ale spis nespolupracuje. Asi nikdo sni zadavatelka nevyzadovala 100% poslusnost, ale ochotu cvicit. A Hanelle- 6ti mesicni seltii nelze srovnavat co se tyka telesneho rustu se 7 letym ditetem. O kolik cm do vysky vyroste maly knirac po 6 mesici? A jak mu asi vyrostou vnitrni organy?
Amis - dnes se cvici jinak. Od prvniho dne je to hra, ale cilena a prave ty prvni tydny jsou pro dalsi vycvik obrovsky a nenahraditelny zaklad.
Bože, to je diskuze zase... každý, kdo cvičí psa od štěněte, se setká s tím, že pes v určitém věku "zapomene" to, co už umí. Říká se tomu puberta a ta nastupuje různě, podle plemene i podle jednotlivého psa.
Pokud název tématu je originální ( a neupravoval admin), pak jako hlavní chybu vidím, že majitel si myslí, že pes si poslušnost nějak vědomě "rozmyslel" (patrně s cílem majitele rozzlobit ). To, že se jedná o docela běžnou věc, to mu měli říct právě na tom cvičáku a divím se, že mu tam naopak radí různé represivní reakce.
Chcete radu?
Blbněte s vaším štěnětem, utužujte vztahy a cviky procvičujte formou hry a láskyplných odměn.
Pubertální neposlouchání je třeba překonat laskavou důsledností; třeba jsou velmi pevné nervy a nadhled. Hladovění s tím nesouvisí.
Jednoho dne se ráno probudíte a budete mít vedle sebe skvělého parťáka, který vám zase bude plnit každé přání
ivulka2
napsal(a):
Nikde jsem nenapsala, že jsem odborník na krmení, jen jsem napsala svůj názor na danou věc..to je myslím základem diskuse, ne?
Krmení při výcviku? A co ty rady tady, že pes má po krmení odpočívat 2-3 hodiny a při krmení má mít taky klid...
..odborník nejsem ale krmit NO od 8-mi týdnů 2 x denně..to je opravdu na pováženou
HANELE77
napsal(a):
Nikde jsem nenapsala, že jsem odborník na krmení, jen jsem napsala svůj názor na danou věc..to je myslím základem diskuse, ne?
Krmení při výcviku? A co ty rady tady, že pes má po krmení odpočívat 2-3 hodiny a při krmení má mít taky klid...
..odborník nejsem ale krmit NO od 8-mi týdnů 2 x denně..to je opravdu na pováženou
Ja to krmeni mam podložene 25 letama zkušenosti s chovem a odchovem štěnat včetně asi 20 vrhu odchovanych štěnat, nemam to vyčtene z internetu a z knih...