Naše fenka cca 5-ti letí zadávila před 14-dny slepici, dnes další. Nikdy dřív to nedělala. Je mi jasný, že na sebe chce upoutat pozornost, před rokem se nám narodila dcera - je mi jasný, že žárlí, přestože se jí snažím věnovat, ale samozřejmě už není na prvním místě. Teď navíc bylo hodně práce, máme hospodářství, sušíme sena, tak nebylo tolik času během dne na procházky. Vím teda, v čem je problém, nevím však, jak ho řešit. Fenka je zvyklá být buď se mnou doma nebo na volno na dvoře, kolem chalupy. Vázat se mi ji nechce, ale asi to bude nutné. Nebo vás napadá jiné řešení? Dnes mě to teda fakt naštvalo, celé dopoledne, co dcera spala byla se mnou, česala jsem jí, byla se mnou venku, pak cca 10 min sama na dvoře (proklouzla, když jsem šla vynést koš) a hned toho využila. Dá se to vůbec pes odnaučit?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Poslala jsem vám zprávu na profil, nechci se tady na diskuzi opakovat.

hanaka
napsal(a):
Naše fenka cca 5-ti letí zadávila před 14-dny slepici, dnes další. Nikdy dřív to nedělala. Je mi jasný, že na sebe chce upoutat pozornost, před rokem se nám narodila dcera - je mi jasný, že žárlí, přestože se jí snažím věnovat, ale samozřejmě už není na prvním místě. Teď navíc bylo hodně práce, máme hospodářství, sušíme sena, tak nebylo tolik času během dne na procházky. Vím teda, v čem je problém, nevím však, jak ho řešit. Fenka je zvyklá být buď se mnou doma nebo na volno na dvoře, kolem chalupy. Vázat se mi ji nechce, ale asi to bude nutné. Nebo vás napadá jiné řešení? Dnes mě to teda fakt naštvalo, celé dopoledne, co dcera spala byla se mnou, česala jsem jí, byla se mnou venku, pak cca 10 min sama na dvoře (proklouzla, když jsem šla vynést koš) a hned toho využila. Dá se to vůbec pes odnaučit?
Jakmile se to jednou naučí a zjistí a) slepici lze zadávit b) je to super zábava, hlavně když zrovna není do čeho píchnout, protože panička nemá čas, takovému psu už se se slepicemi nedá věřit a to nikdy. Musíte prostě zavřít buď psa, nebo slepice.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Můj pes má také tyhle tendence, on spíš ty slepice zahání do kurníku, ale nechat ho s nima o samotě, tak to jistě nepřežijou. Sama slepice nemám, jen musím neustále hlídat, aby se nedostal k slepicím sousedů, které se volně pasou po okolí. Kdysi někdo dával tip, celkem drastický: zadávenou slepici, psu nějakým způsobem uvázat na záda a nechat minimálně den(on psal, že nechal tři dny) prý se 100% úspěchem - pes od té doby nechtěl slepice ani vidět Moji psi, jsou moje zlatíčka, ale kdyby se mu slepici povedlo někde zadávit věřte, že bych to vyzkoušela. Dosavadní pokusy o to, aby je ignoroval, jsou se střídavým a nejistým úspěchem. Nepomohlo po dobrém, ani po zlém...

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Můj pes má také tyhle tendence, on spíš ty slepice zahání do kurníku, ale nechat ho s nima o samotě, tak to jistě nepřežijou. Sama slepice nemám, jen musím neustále hlídat, aby se nedostal k slepicím sousedů, které se volně pasou po okolí. Kdysi někdo dával tip, celkem drastický: zadávenou slepici, psu nějakým způsobem uvázat na záda a nechat minimálně den(on psal, že nechal tři dny) prý se 100% úspěchem - pes od té doby nechtěl slepice ani vidět Moji psi, jsou moje zlatíčka, ale kdyby se mu slepici povedlo někde zadávit věřte, že bych to vyzkoušela. Dosavadní pokusy o to, aby je ignoroval, jsou se střídavým a nejistým úspěchem. Nepomohlo po dobrém, ani po zlém...
Ne na záda, pod bradu. Nafest, tak, aby se přes ní nemohl ani napít, ani nažrat. A měl ji celý den před mordou, nemohl do ní kousnout, nemohl se jí zbavit. Dnešní horké počasí - ideální, bude smrdět hodně a poměrně brzy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Orionka
Dnešní horké počasí - ideální, bude smrdět hodně a poměrně brzy. - jo, to bude smrdět maximálně tak nám a pes bude spokojený
Aby se nemohl najíst a napít - tak hlavně to napít bych neriskovala, ale prostě aby mu vadila a štvala ho

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Orionka
Dnešní horké počasí - ideální, bude smrdět hodně a poměrně brzy. - jo, to bude smrdět maximálně tak nám a pes bude spokojený
Aby se nemohl najíst a napít - tak hlavně to napít bych neriskovala, ale prostě aby mu vadila a štvala ho
Pes nebude spokojený, pach pernaté zvěře je psům nepříjemný. A nestačí, když ho bude štvát, musí z ní být zoufalý. Je to kruté, ale majitel slepic je ze zamordovyných slepic také zoufalý.
Díky všem, no dnes už jsme nestihli včas zareagovat, chce to určtiě udělat hned. Budu se ji snažit hlídat, ale je mi jasný, že bude stačit nějaká chvilka, zas až zapomenu a budu myslet, že je to dobrý. Pak to určitě udělám. Nejhorší je, že 5 let tady s nima žije dokopy a nikdy ji to ani ve snu nenapadlo. Hlídala i kuřata a nechňapla po nich. Je mi to líto, fenka je to hodně chytrá a taky citlivá, je to náš miláček, ale tohle opravdu nejde.
Možná to zní brutálně, ale každopádně to tenkrát fungovalo a pes už vživotě nic nezadávil:
Jeden soused o nás ze vsi měl vlčáka, odděleného od drůběže - většinou - měli dva dvory a tak pes sám venku byl na svém dvorku a když se např. krmilo, pes coural kolem drůbeže a zvířat s pánem.
Až se jendou stalo, že pes se dírou v plotě dostal k drůběži a zadávil kachnu. Dobré, zatím se to neřešilo, ucpala se díra. Jindy ho nechtěně někdo nechal na dvorku s drůbeží místo na jeho dvorku a opět - zadávená kachna.
Takhle se to opakovalo asi 3x, až pan táta narazil opět na zadávenou kachnu, a jal se vzteky mrtvou kachnou zmydlit psa hlava nehlava.
Pes žil ještě asi 10 let, ale kolem drůbeže už chodil vždy obloukem.
napsal(a):
Ne na záda, pod bradu. Nafest, tak, aby se přes ní nemohl ani napít, ani nažrat. A měl ji celý den před mordou, nemohl do ní kousnout, nemohl se jí zbavit. Dnešní horké počasí - ideální, bude smrdět hodně a poměrně brzy.
Doufám, že to bylo myšleno jako vtip.

Nebylo to myšleno jako vtip. V tom konkrétním případě se jednalo o dospělého psa velkého plemene a ten opravdu celý den bez jídla vydrží a to, že se ani nenapil, to ten zákrok umocnilo. Výcvikářka, která to použila by psa nikdy neuhodila, ale také ho nemohla nechat vraždit sousedovy slepice. A také ničit společný plot, ani nutit souseda, aby chov slepic zrušil. A pak - pro někoho je slepice stejný kamarád, jako pro nás pes.

napsal(a):
Pes nebude spokojený, pach pernaté zvěře je psům nepříjemný. A nestačí, když ho bude štvát, musí z ní být zoufalý. Je to kruté, ale majitel slepic je ze zamordovyných slepic také zoufalý.
A to vám řekl kdo ? Psi ochotně a raději berou pernatou než srstnatou, nácvik aportu se vždycky začíná na pernaté, bažant, kachna. On vám nějaký pes říkal že mu pernatá smrdí ?Většina necvičených psů jí klidně a z chutí sežere,.