Koupete psa před výstavou?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.6.2015 11:27
kykyna

XXX.XXX.161.241

Mě to přijde celkem logické ji vykoupat, ale kamarádka mi rozmlouvá - že prý když koupat, tak nejpozději týden před, protože pes začne po koupání hodně línat a posuzovatel pak má plnou dlaň chlupů, když sahá na srst.
Co na to vy? Máme před sebou svou první výstavu a já myslím, že umí být ta moje holka i čistější než je teď - jasně bílá místo zašedlé (ale to jí zase navydrží několik dní..)...

Neregistrovaný uživatel

16.6.2015 11:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.235.148

Záleží, co máš za plemeno...

Já nekoupu, nestříhám, neupravuju...
Mám přírodní plemeno, tak tato věci nejsou potřeba, pouze češu a to většinou den před výstavou a pak hoďku před tím, než vleze do kruhu

16.6.2015 11:38
lev

XXX.XXX.253.186

Samozřejmě, že koupat, ale s odpovídající kosmetikou ( balzám, fén, atd), nikoliv takovou, která poškozuje kůži a srst. Neumím si představit, že by blílá nebyla bílá, ale zašedlá. Také už jse zažila kvůli tomu snížené známky. Ano, pes, který se koupe jen občas a není pravidelně udržován může srst po vykoupání vypustit, ale pes, který má pravidlenou údržbu, to znamená i v době línání vykoupání to neudělá.

16.6.2015 12:11
anonymx

XXX.XXX.27.66

Jde o to jaké plemeno, doporučuju mimo termín výstavy vyzkoušet i v čem vykoupat a jak dlouho, záleží i na tom, jestli líná, je před nebo po línání. Pokaždé je to jiné a správné načasování, aby byl pes na výstavu super je trochu věda. Nejlépe poradit se s chovatelem plemene.

16.6.2015 12:27
conty

XXX.XXX.224.249

Koupu jej tak týden před výstavou.Stejně se pak ještě stačí vymáchat v nějaký louži .Mám špice, tak to z něj opadá

16.6.2015 12:50
HANELE77

XXX.XXX.30.183

Já mám malého knírače. Den před výstavou, nebo ráno před výstavou koupu "podvozek" - tedy bříško a hodně chlupaté tlapky a také vousy.
Vykoupu, dám kondicioner, vyfénuju.

Jinak samozřejmě kvalitní úprava a střih srsti tak cca 14 dní před výstavou...

Dost záleží nejen na plemeni, ale i na konkrétním psovi

16.6.2015 14:23
fawnalee

XXX.XXX.229.1

HANELE77 napsal(a):
Já mám malého knírače. Den před výstavou, nebo ráno před výstavou koupu "podvozek" - tedy bříško a hodně chlupaté tlapky a také vousy.
Vykoupu, dám kondicioner, vyfénuju.

Jinak samozřejmě kvalitní úprava a střih srsti tak cca 14 dní před výstavou...

Dost záleží nejen na plemeni, ale i na konkrétním psovi

Pokud nevíme o jaké jde plemeno, oravdu nejde poradit. Něco jiného je malé společenské plemeno s nelínající srstí, které je potřeba vykoupat těsně před výstavou a něco jiného je třeba samojed - který vám v tomto ročním období po vykoupání většinou pustí srst a oproti ostatním pak běháte v kruhu se psím holátkem, neb srst je vylínaná. Jsou bílí psi, kteří se v určitém ročním období prostě před výstavou nekoupou, ale zasypou se pudrem a vyčešou.

16.6.2015 14:24
fawnalee

XXX.XXX.229.1

Sorry, neměla tam být citatce, není to odpověď Vám, Hanele, ale zadavatelce, omlouvám se.

16.6.2015 14:46
kykyna

XXX.XXX.161.241

Pravidelnou úpravu srsti neprovádíme. Jde o Saluku, takže jen čas od času přejedu hřebínkem třásně na uších a ocasu. Není bílá, ale má barvu Grizzle, tudíž světlá místa mají být bílá. Momentálně líná dost.. hladím česací rukavicí a nemá to konce...

16.6.2015 14:49
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

kykyna napsal(a):
Pravidelnou úpravu srsti neprovádíme. Jde o Saluku, takže jen čas od času přejedu hřebínkem třásně na uších a ocasu. Není bílá, ale má barvu Grizzle, tudíž světlá místa mají být bílá. Momentálně líná dost.. hladím česací rukavicí a nemá to konce...

Vykoupala bych. Mrkněte na stránky www.profikosmetika.cz. Je tam i poradna.

16.6.2015 14:51
kykyna

XXX.XXX.161.241

Tady je pro představu moje holka - bohužel lepší fotku u sebe teď nemám..

16.6.2015 14:54
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

kykyna napsal(a):
Tady je pro představu moje holka - bohužel lepší fotku u sebe teď nemám..

Existuje i bezoplachový šampon- nastříká se, vydrbe a barvy zvýrazní.

16.6.2015 14:55
kykyna

XXX.XXX.161.241

kykyna napsal(a):

Ještě možná stojí za to doplnit, že na saluku je dost chlupatá - má asi tak 3xdelší srst (mimo třásní, ty jsou klasické) než většina saluk...

16.6.2015 14:56
kykyna

XXX.XXX.161.241

Lexaurin napsal(a):

Děkuji kouknu.

16.6.2015 15:04
kykyna

XXX.XXX.161.241

Lexaurin napsal(a):

No páni, to je volovinek... a pak se divíme, když potkáme psa s vyjímečnou srstí a ona to není příroda, ona je to kosmetika
myslím, že netuším, který přípravek by se pro nás hodil...

16.6.2015 15:11
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

kykyna napsal(a):
No páni, to je volovinek... a pak se divíme, když potkáme psa s vyjímečnou srstí a ona to není příroda, ona je to kosmetika
myslím, že netuším, který přípravek by se pro nás hodil...

No, já už mám naštěstí vyzkoušeno a zakotvila jsem u osvědčené jistoty . Vaší srsti by neuškodil jemný šampon s kondicionerem a botanický kondicioner od 1All system. Každopádně řada All system je bezsilikonová, kvalitní kosmetika.

16.6.2015 15:14
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Nebo jen ten jemný šampon- kondicioner byste musela napřed vyzkoušet, rozjhodně ne těsně před výstavou smajlík Ale pokud se srst nijak necuchá, ten šampon stačí.

16.6.2015 15:15
kykyna

XXX.XXX.161.241

Lexaurin napsal(a):
No, já už mám naštěstí vyzkoušeno a zakotvila jsem u osvědčené jistoty . Vaší srsti by neuškodil jemný šampon s kondicionerem a botanický kondicioner od 1All system. Každopádně řada All system je bezsilikonová, kvalitní kosmetika.

Takže pěkně mastná, že...
Někdy mi přijde trochu nefér, že nestačí mít kvalitního ba i luxusního psa, že člověk musí mít ještě prachy na to ho správně načančat...

16.6.2015 15:16
kykyna

XXX.XXX.161.241

Lexaurin napsal(a):
Nebo jen ten jemný šampon- kondicioner byste musela napřed vyzkoušet, rozjhodně ne těsně před výstavou smajlík Ale pokud se srst nijak necuchá, ten šampon stačí.

To už nestihneme... Tak holt příští rok budeme moudřejší.. Děkuju.

16.6.2015 15:19
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

kykyna napsal(a):
Takže pěkně mastná, že...
Někdy mi přijde trochu nefér, že nestačí mít kvalitního ba i luxusního psa, že člověk musí mít ještě prachy na to ho správně načančat...

No myslím že se můžete na ceny podívat , ale ono se to hodně ředí, není to tak hrozné, navíc vám nehrozí velká frekvence koupání.

No, ono záleží co za plemeno člověk má- takové Šicky, Lhasa apso, maltézáci, labuťenky...potřebují kvalitní kosmetiku aby z nich nebyla zakoudelená koule.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.6.2015 16:34
Uživatel s deaktivovaným účtem

Záleží fakt na plemeni, svého psa nekoupu, nikdy, ani před výstavou. saluku bych asi taky nekoupala jen učesala.

16.6.2015 16:37
kykyna

XXX.XXX.161.241

Ale to není jen tak obyčejná (gaučová) saluka... to je saluka od koní
když to řeknu s nadsázkou - v lepším případě má hnůj pouze na tlapkách...

16.6.2015 18:41
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

kykyna napsal(a):
Ale to není jen tak obyčejná (gaučová) saluka... to je saluka od koní
když to řeknu s nadsázkou - v lepším případě má hnůj pouze na tlapkách...

Tak to zelezi na vas, co udelate pro to, aby pes zanechal minimalne dobry dojem.

16.6.2015 18:44
kykyna

XXX.XXX.161.241

Lexaurin napsal(a):
Tak to zelezi na vas, co udelate pro to, aby pes zanechal minimalne dobry dojem.

Však to byla reakce na "habe".

16.6.2015 18:47
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

kykyna napsal(a):
Však to byla reakce na "habe".

Ta to jóóó.

16.6.2015 22:18
alfi pav

XXX.XXX.30.254

Mám černého bulíka

Před výstavou jen vysaju vysavačem s nástavcem na prach, vyčistím uši a potom přetřu vlhkým hadrem a je to. Těsně před kruhem ještě jednou setřu prach vlhkým hadrem. Víc neřeším

Už se mi ale stalo, že se necelou hodinu před vystavováním v kruhu vyráchal v rybníku, kolem kterého jsem venčila (kachničky, které jsem neviděla... tři sta z místa, málem jsem se koupala taky). Byl lehce vlhký ještě v kruhu, ale nikdo mi k tomu neřekl nic, známka VN (třída štěnat).

16.6.2015 22:44
pepe15

XXX.XXX.128.35

My našeho černého kokršpaněla koupeme nejen před výstavou v superpremium šamponu bez parabenů, s extraktem z kaštanu a čekanky a má po něm srst fakt moc pěknou a lesklou, černější už snad být nemůže. Radost upravovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík