Čištění oušek štěněte

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.6.2015 11:34
Iliena

XXX.XXX.57.3

Ještě jeden šteněčí dotaz a to ohledně čištění uší. Máme zevnitř docela špinavé uši, nevím jestli je mám 3 měsíčnímu štěněti vyčistit (ne ve zvukovodu). Přijde mi že je má špinavé brzy, ale asi je to tvarem uší? Je to kříženec staforda, takže trochu antény , viz foto. Taky když lítá na zahradě, blbne a dělá kotrmelce má je každou chvilku naruby a to nemluvím o tom když se hrabe v hlíně v záhoně, to se ji okolo hlavy práší hrozně... Takže vyčistit nebo ne? Nebo nechat zkouknout vetem až pojedem v sobotu na očkování?

17.6.2015 12:53
Paprinka

XXX.XXX.28.23

My čistíme pravidelně když jsou špinavé a to od 2 měsíců, kdy byl u nás doma :) ne uvnitř, ale co je vidět když se ucho zvedne... Čistíme vlhcenymi ubrousky :) a jinak já bych cistila nebo predstirala čištění už jen proto, aby si na zvykl a nedělal v dospělosti problémy, kdyby jste to fakt někdy potřebovali... :).

17.6.2015 12:57
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Podle mého názoru není "docela špinavé ucho" normální a zdravé ucho! obzvlášť pokud se špiní opakovaně. Netvrdím, že uši nečistit vůbec ale často šťárat do uší taky není dobré av pořádku! Jestli se uši opakovaně špiní, navštivte veterináře, může jít o svrab.

17.6.2015 13:13
Iliena

XXX.XXX.49.5

Dasvo napsal(a):
Podle mého názoru není "docela špinavé ucho" normální a zdravé ucho! obzvlášť pokud se špiní opakovaně. Netvrdím, že uši nečistit vůbec ale často šťárat do uší taky není dobré av pořádku! Jestli se uši opakovaně špiní, navštivte veterináře, může jít o svrab.

Trochu Váš příspěvek nechápu...mluvíte o opakovaně špinavém uchu a částem šťourání. Ale tohle je prvně a uši jsme ji ještě nikdy nečistili, proto se na to ptám. Jinak že začátku měla uši víc k hlavě (viz profilove foto) a ted jak roste jí spíš od hlavy trčí (viz foto co jsem prilozila)tak mě napadlo jestli se tam ted snáz nedostane prach, zvlášť když je to stěně a pořád se válí po zahradě, v keřích, záhonech apod.

17.6.2015 13:46
HANELE77

XXX.XXX.30.183

"špinavé" ucho může být příznakem i ušního svrabu. Vypadá to pak jako kávová sedlina, psisko si to škrábe a ouško zapáchá.

Já mám malého knírače, tedy svěšená ouška.
Na radu chovatelky sem tam čistím OTIFREE roztokem
http://www.sleky.cz/otifree-roztok-na-cisteni-usi-pro-psy-a-kocky-60ml

je to v pohodě, nakapate, vytřete vatovým tamponkem (ne špejlí!) kam dosáhnete a zbytek si pejsek i s nečistotou vytřepe sám...

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.6.2015 13:51
Uživatel s deaktivovaným účtem

Např. odpověď MVDr. Šťourače :
http://www.deutsche-dogge.cz/question/nadmerna-tvorba-mazu/.

17.6.2015 13:57
Iliena

XXX.XXX.64.7

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Např. odpověď MVDr. Šťourače :
http://www.deutsche-dogge.cz/question/nadmerna-tvorba-mazu/.

Aha, no pak se v tom vyznat. Asi počkám do té soboty a když už budem u veta tak at ji do těch uší koukne a řekne jestli je to ok nebo ne.

17.6.2015 14:26
loolucy

XXX.XXX.60.30

Iliena napsal(a):
Ještě jeden šteněčí dotaz a to ohledně čištění uší. Máme zevnitř docela špinavé uši, nevím jestli je mám 3 měsíčnímu štěněti vyčistit (ne ve zvukovodu). Přijde mi že je má špinavé brzy, ale asi je to tvarem uší? Je to kříženec staforda, takže trochu antény , viz foto. Taky když lítá na zahradě, blbne a dělá kotrmelce má je každou chvilku naruby a to nemluvím o tom když se hrabe v hlíně v záhoně, to se ji okolo hlavy práší hrozně... Takže vyčistit nebo ne? Nebo nechat zkouknout vetem až pojedem v sobotu na očkování?

Já bych to nechala na sobotu, aby viděl, co v ouškách má, je to jen pár dní, tak se snad nic nestane.

Ale věřím, že to bude jen venkovní bordel :).

17.6.2015 14:38
mishule

XXX.XXX.99.26

HANELE77 napsal(a):
"špinavé" ucho může být příznakem i ušního svrabu. Vypadá to pak jako kávová sedlina, psisko si to škrábe a ouško zapáchá.

Já mám malého knírače, tedy svěšená ouška.
Na radu chovatelky sem tam čistím OTIFREE roztokem
http://www.sleky.cz/otifree-roztok-na-cisteni-usi-pro-psy-a-kocky-60ml

je to v pohodě, nakapate, vytřete vatovým tamponkem (ne špejlí!) kam dosáhnete a zbytek si pejsek i s nečistotou vytřepe sám...

Vidíte, teď jste mě donutila se zamyslet, moje BOCka má taky svěšené uši, tudíž trošku rizikové. Už od stěněte má v ouškách malé skvrnky, mě to připadlo jako špína, ale když čtu, co jste sem napsala...

Každopádně ouško nezapáchá ani si ho fenka sama nedrbe.

A co tenhle roztok, opravdu pomáhá?

Já stejně s feňulí musím k vetovi, tak se pro jistotu připomenu, aby zkontroloval i uši.

17.6.2015 15:04
HANELE77

XXX.XXX.30.183

Na svrab samozřejmě ne, ale na čištění ano..
Já s tím mám ty nejlepší zkušenosti. A paní, která má velikou ch.st a chodíme k ní na úpravu na to taky nedá dopustit..
Ale čistím to tak 1x za měsíc, až dva...rozhodně to nepřeháním

17.6.2015 15:21
Iliena

XXX.XXX.64.7

loolucy napsal(a):
Já bych to nechala na sobotu, aby viděl, co v ouškách má, je to jen pár dní, tak se snad nic nestane.

Ale věřím, že to bude jen venkovní bordel :).

Mě to taky tak přijde, ono slovo dost je asi zavádějící. Spíš v těch záhybech je jakoby trochu špína. Ještě to pro jistotu očicham .

17.6.2015 15:27
mishule

XXX.XXX.99.26

HANELE77 napsal(a):
Na svrab samozřejmě ne, ale na čištění ano..
Já s tím mám ty nejlepší zkušenosti. A paní, která má velikou ch.st a chodíme k ní na úpravu na to taky nedá dopustit..
Ale čistím to tak 1x za měsíc, až dva...rozhodně to nepřeháním

Já myslela právě na to čištění. Maltézáčkům co máme čistí ouška paní při stříhání, mají servis komplet se vším i vytrhávání chloupků z uší, ale u bordery, která stačí jednou za týden projet kartáčem mám smůlu. :D

Poradím se s vetem, co to v těch uších vlastně je a případně objednám na to občasné čištění, ona je takový čuník, že je stejně neustále jako ten dobytek. :D.

19.6.2015 17:19
Iliena

XXX.XXX.41.6

Tak jsme byli na očkování a rovnou nám zkoukli ty ouska. Naštěstí to byla vážně jen spina a rovnou nám ukázali jak ouska čistit. Ja to říkala, že je to hroznej čuňas

Přidejte reakci

Přidat smajlík