Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.6.2015 17:31
serafima

XXX.XXX.251.110

Včera sme zobrali z ulice fenu vyzerá ešte na také pol ročné šteňa, bola už u veterinára ten nič nezistil, že je zdravotne v poriadku ale ešte nič nezožrala, je dosť apatická horko ťažko sa drží na nohách, mala aj hnačku s prímesov krvy ale že to by mohlo byť od hladovania. Tak neviem skúsiili sme granule, surové mäso a uvarili sme jej aj ryžu s mäsom a nič. Dokonca sa mi zdalo keď som jej to dala pod nos že ju naplo. Myslíte že to môže byť kvôli zlému pôvodnému kŕmeniu či radšej ísť zajtra pozrieť iného vet? Čo jej dať aby to zjedla?

17.6.2015 17:47
fawnalee

XXX.XXX.229.1

serafima napsal(a):
Včera sme zobrali z ulice fenu vyzerá ešte na také pol ročné šteňa, bola už u veterinára ten nič nezistil, že je zdravotne v poriadku ale ešte nič nezožrala, je dosť apatická horko ťažko sa drží na nohách, mala aj hnačku s prímesov krvy ale že to by mohlo byť od hladovania. Tak neviem skúsiili sme granule, surové mäso a uvarili sme jej aj ryžu s mäsom a nič. Dokonca sa mi zdalo keď som jej to dala pod nos že ju naplo. Myslíte že to môže byť kvôli zlému pôvodnému kŕmeniu či radšej ísť zajtra pozrieť iného vet? Čo jej dať aby to zjedla?

Na vašem místě bych mazala na veterinu hned. Pokud se to prvnímu veterináři zdá v pořádku, tak určitě k jinému. Pokud je na tom fenka tak jak píšete - průjem s krví - chce to rozhodně hned infuzi, antibiotika a pokud možno i hned test na parvovirozu - případně podání protilátek rovnou do infuze. Taky byste už zítra třeba neměli s kým na tu veterinu jet.

Neregistrovaný uživatel

17.6.2015 19:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Ano, bála bych se té parvovirózy. Tedy ne já, ale o fenku. Že je z ulice a nechce žrát vůbec nic, je opravdu divné, taková psiska by sežrala cokoliv..

17.6.2015 19:27
serafima

XXX.XXX.251.110

Ja sa toho presne tiež bojím za to mi bolo divné ale to je taký vidlák veterinár až to bolí, už mám dohodnutého druhého idem k nemu za pol hodku, tak uvidíme.

17.6.2015 19:47
scylla

XXX.XXX.109.99

serafima napsal(a):

Šla bych k jinému vetovi, co popisujete vypadá na nějakou infekci, takže určitě k dobrému veterináři.

17.6.2015 21:19
serafima

XXX.XXX.251.110

Tak už máme za sebou druhého veterinára za deň ktorý povedal že fena je v poriadku. Že sa najskôr bojí a preto nežerie. Už sme ju aj odčervili pastou a jediné čo sme dostali je rehydratačný prášok do vody že ona sa určite do 2-3 dní keď si zvykne sama rozžerie.

17.6.2015 21:49
manbea

XXX.XXX.18.54

Chudinka, to na tom musí být opravdu psychicky strašně zle, jste moc hodní, že jste jí pomohli. Zažívání má asi rozhozené ze své bývalé bůhvíjaké stravy, zkuste upéct kuře a trošku masa jí dát, tomu většina pejsků neodolá. Lepší by bylo vařené s rýží, ale u toho není jisté, že by to snědla. Snad se rozkouká, nabude k vám trochu důvěru a vše se obrátí k lepšímu. Dejte sem prosím občas zprávu, jak se daří, držím vám palce a - děkuji za ní .

17.6.2015 21:53
serafima

XXX.XXX.251.110

Už sme skúšali všetko, teraz tam má pri sebe ryžu s kuracím vývarom tak už len dúfame že to tak naozaj bude, ale slubujem ak sa to zlepší hodím aj fotku :).

17.6.2015 22:00
panda H

XXX.XXX.49.186

serafima napsal(a):
Tak už máme za sebou druhého veterinára za deň ktorý povedal že fena je v poriadku. Že sa najskôr bojí a preto nežerie. Už sme ju aj odčervili pastou a jediné čo sme dostali je rehydratačný prášok do vody že ona sa určite do 2-3 dní keď si zvykne sama rozžerie.

No, i když je z ulice a je na tom tak bidne, tak měl vet pro jistotu vzít krev na rozbor, protoze, ten průjem s krví, nemusí byt banalita, a ze by byla fenka v pořádku, no to si fakt nemyslím.

17.6.2015 22:08
serafima

XXX.XXX.251.110

panda H napsal(a):
No, i když je z ulice a je na tom tak bidne, tak měl vet pro jistotu vzít krev na rozbor, protoze, ten průjem s krví, nemusí byt banalita, a ze by byla fenka v pořádku, no to si fakt nemyslím.

Uvidíme ako bude zajtra a ak sa to nezlepší respektíve bude mať znova hnačku budem hľadať ďalšieho veterinára.

17.6.2015 22:31
HANELE77

XXX.XXX.0.78

Zítra kupte pastu CALOPET
http://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/calopet-pasta-120-g/

je to velice kvalitní výrobek - udrží psa i kočku při životě, když nechtějí jíst a podává se právě při nechutenství, při problémech s příjmem potravy.

Taky bych jí dávala asi PROBICAN na úpravu střevní flory...
Kdoví, co chudák jedla, jestli zbytky od popelnic a maso vidí poprvé, může to pro ni být šok...
Je asi celkově tak vystresovaná, že radši ani nejí...

Co nějaký pamlsek? Piškotek...?

Ale ten CALOPET pořiďte určitě...

Tak ať je to vše dobré!

17.6.2015 22:32
HANELE77

XXX.XXX.0.78

Co jí dávat krmení z ruky?
Třeba ani nezná misku..

17.6.2015 22:33
lev

XXX.XXX.253.186

No sorry, ale odčervovat psa, který má krvavý průjem ? Co to máte za vety? Možná fena měla dostat raději kapačku, určitě atb. Pokud je vyhublá, není to asi z hladu, ale může za to třeba i ten průjem. A pije vůbec ?

17.6.2015 22:41
serafima

XXX.XXX.251.110

Z ruky neberie, ani piškoty ani nič, ani zo zeme :( dokonca som jej už aj kus mäska hodila priamo do papule a vypľula ho. Tú hnačku mala len raz včera v noci od vtedy už nič a piť pije dosť.

18.6.2015 05:30
scylla

XXX.XXX.109.99

Jaká dělali vetové vyšetření? Sono, krev? Nebo z čeho usoudili, že je v pořádku?

18.6.2015 07:58
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Souhlas se Lvem. Odčervuje se zdravé zvíře, je to zátěž. Naopak nitrožilní výživa a antibiotika by na místě byly /pokud nežere vůbec a má krvavé průjmy/ Trvejte na kompletním vyšetření zvířete, rozbor krve je na místě.

18.6.2015 08:02
míšak.

XXX.XXX.78.229

Jestli pije, zkuste čistý neslaný masový vývar, ten dokáže postavit psa na nohy. A postupně do něj přidávat maso nadrobno. A pomalu, kdo ví, jak dlouho se nenažrala, trávicí systém bude oslabený. Raději vícekrát denně a po troškách.

18.6.2015 08:31
Prestige

XXX.XXX.171.80

Ještě bych dala do vody Glukopur. A určitě nechat udělat vyšetření krve popř. trusu a i to sono by nebylo od věci.

18.6.2015 10:48
serafima

XXX.XXX.251.110

Tak nemám tu dobrých veterinárov tým som si istá ale neviem už ku komu ísť je tu jedna dobrá veterínarka ale nemá tu ordináciu, ale fenka dosť ožila už sa aj hraje vrtí chvostom je veselá mazná sa...

18.6.2015 10:49
joanne.s

XXX.XXX.41.2

A sežrala něco? dobrovolně?

18.6.2015 10:54
serafima

XXX.XXX.251.110

Nie stále nič len pije.

18.6.2015 10:57
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Naložte ji do auta a jeďte k nějakému solidnímu veterinářovi. ať ji někdo konečně pořádně vyšetří. nebo to špatně dopadne.
Nežere, má krvavé průjmy, to se musí diagnostikovat a nasadit léčbu.

18.6.2015 11:18
serafima

XXX.XXX.251.110

Už mala len hnačku bez krvy.

18.6.2015 11:23
serafima

XXX.XXX.251.110

A samozrejme s červíkmi.

18.6.2015 13:03
katkaa1

XXX.XXX.180.30

serafima napsal(a):
A samozrejme s červíkmi.

Odkiaľ si možno niekto bude vedieť poradiť dobrého veterinára niekde v okolí..
Ešte mi napadlo prehliadnuť papuľku a zuby či ju niečo nebolí teraz by mohla prezubovať, alebo či nemá niekde zapichnutú kosť alebo dačo že nevie jesť.

19.6.2015 07:59
serafima

XXX.XXX.251.110

Papuľka prezretá mňa to tiež napadlo ako prvé :) ale fenka sa konečne rozžrala aj keď na to ako vyzerá dosť vyberavo ale žere. Najprv sa včera s tým naším satanom začala naháňať tak už som vedela že to pôjde dobre :) A poobede začala jesť mäso ale nič iné, napríklad ani ten mäsový vývar nechce, ani ryžu ale aspoň niečo žere :).

19.6.2015 08:25
joanne.s

XXX.XXX.41.2

To je super. tak jí dávejte maso, kupte i jiný druh.
rýži nepotřebuje/leda by měla průjem.
Zkuste k masu přidat uvařenou mrkev, jemně nastrouhanou. Dobré na vitamíny i na průjem.

19.6.2015 09:54
serafima

XXX.XXX.251.110

Ryžu dostávala práve kvôli hnačke, jediný problém že ja jej to všetko pekne pomiešam do misky a ani tomu bohovi že by to odtiaľ zjedla :D musím jej to dávať z ruky a dostala som do nej tak aj trochu ryže, tú mrkvu vyskúšam :) len ju musím nejak naučiť jesť z tej misky.

19.6.2015 10:45
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Co je to za psa? Opravdu je to sebranec z ulice? To bývá většinou nenažrané, hladové.. Nemáte foto?

19.6.2015 15:17
serafima

XXX.XXX.251.110

Fenka má za sebou hodne zlú skúsenosť totižto my sme ju už našli túlať sa na voľno ale okolo krku mala vodítko urobené na ten štýl ako sa robia aby sa psy v lese zaškrtili priviazané o strom :( pravdepodobne aj preto mala problém s dôverou a boh vie čo si zažila predtým.

19.6.2015 15:35
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Tak to je drsný. chudák fenečka.

19.6.2015 16:22
Šarina

XXX.XXX.231.146

Jenom pro doplnění: tu rýži a tu mrkev musíte úplně rozvařit, maso bych v této fázi asi zvolila vařené kuřecí.

19.6.2015 16:36
serafima

XXX.XXX.251.110

Skoro kašičku z toho mám :D ale dneska už papá všeeetko :) piškotku si tiež dala aj pár makarónov zbaštila takže už je to na dobrej ceste :).

19.6.2015 19:17
HANELE77

XXX.XXX.0.78

Tak to je bezvááááááá
Jsem moc ráda, tak to už bude dobrý!

Ať už je konečně šťastná a spokojená, jako každá psí dušička si to zaslouží!

23.6.2015 20:36
serafima

XXX.XXX.251.110

No tak nejaké new info :) fenka žerie ako besná, doslova dopísmena sa zmenila na otesánka :D krmím ju barf, snažíms a čo najlepšie a pestrejšie jej robiť denné menu :D ale dneska zožrala ešte aj marhuľu čo spadla zo stromu, pričom vypľuvla aj kôstku a aj už nahnutú paradajku. Dostane raňajky alebo obed alebo večeru a ešte by žrala. Myslíte že sa ukľudní po nejakom čase? :D.

23.6.2015 21:02
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

serafima napsal(a):
No tak nejaké new info :) fenka žerie ako besná, doslova dopísmena sa zmenila na otesánka :D krmím ju barf, snažíms a čo najlepšie a pestrejšie jej robiť denné menu :D ale dneska zožrala ešte aj marhuľu čo spadla zo stromu, pričom vypľuvla aj kôstku a aj už nahnutú paradajku. Dostane raňajky alebo obed alebo večeru a ešte by žrala. Myslíte že sa ukľudní po nejakom čase? :D.

Na pecky pozor, muzou zpusobit nepruchodnost strevni (broskvove, merunkove).

23.6.2015 21:03
serafima

XXX.XXX.251.110

No to viem našťastie ju vypľuvla. Len práve nám dosť opadáva zo stromu ovocie a už normálne neviem ako ju naplniť aby prestala žrať všetko čo ju napadne.

23.6.2015 21:11
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

serafima napsal(a):
No to viem našťastie ju vypľuvla. Len práve nám dosť opadáva zo stromu ovocie a už normálne neviem ako ju naplniť aby prestala žrať všetko čo ju napadne.

Aby ta hladovka zpusobena mozna tim, ze nebyla zvykla jist, nepresla v hysterickou zravost.

23.6.2015 21:17
serafima

XXX.XXX.251.110

No to by som aj nazvala hysterickou- extrémnou žravosťou. Pretože ona bude ešte 5 minút oblizovať zem kde si vytiahla jedlo. Druhému psovi našla a vykopala všetky kosti čo si zahrabal a o čom sme ani nevedeli poriadne. A vravím už sa púšťa aj do ovocia na zemi čo proste takého psa som nemala. Dá sa to nejako regulovať alebo niečo? Lebo čokoľvek skúšam končí neúspechom. A všetko hrozne hltá.

23.6.2015 21:27
loolucy

XXX.XXX.12.23

Regulovat se to nedá, mám teď takové štěně, je to o nervy.

Teda vlastně dá, tak, že jí nonstop hlídám

23.6.2015 21:32
manbea

XXX.XXX.18.54

Já jsem si vzala psa z útulku a fungoval úplně stejně. Dokázal se přejídat až do pozvracení, po každém jídle ještě půl hodiny hledal všechny molekuly potravy, které náhodou zbyly. V první řadě je třeba poctivého opakovaného odčervení (tasemnice) a pak mi kdosi poradil - krmit častěji a hlavně ve stejných hodinách - pes si na tento režim zvykne a zakóduje si, že potrava přichází pravidelně a netřeba se futrovat na zlé časy. U nás to zabralo, během měsíce se zklidnil, zasytil a dnes po 6 letech občas přemýšlí, jestli má cenu večeřet
Ráda čtu, že se má holka nakonec k světu a blýsklo se jí na lepší časy .

Přidejte reakci

Přidat smajlík