Včera sme zobrali z ulice fenu vyzerá ešte na také pol ročné šteňa, bola už u veterinára ten nič nezistil, že je zdravotne v poriadku ale ešte nič nezožrala, je dosť apatická horko ťažko sa drží na nohách, mala aj hnačku s prímesov krvy ale že to by mohlo byť od hladovania. Tak neviem skúsiili sme granule, surové mäso a uvarili sme jej aj ryžu s mäsom a nič. Dokonca sa mi zdalo keď som jej to dala pod nos že ju naplo. Myslíte že to môže byť kvôli zlému pôvodnému kŕmeniu či radšej ísť zajtra pozrieť iného vet? Čo jej dať aby to zjedla?
serafima
napsal(a):
Včera sme zobrali z ulice fenu vyzerá ešte na také pol ročné šteňa, bola už u veterinára ten nič nezistil, že je zdravotne v poriadku ale ešte nič nezožrala, je dosť apatická horko ťažko sa drží na nohách, mala aj hnačku s prímesov krvy ale že to by mohlo byť od hladovania. Tak neviem skúsiili sme granule, surové mäso a uvarili sme jej aj ryžu s mäsom a nič. Dokonca sa mi zdalo keď som jej to dala pod nos že ju naplo. Myslíte že to môže byť kvôli zlému pôvodnému kŕmeniu či radšej ísť zajtra pozrieť iného vet? Čo jej dať aby to zjedla?
Na vašem místě bych mazala na veterinu hned. Pokud se to prvnímu veterináři zdá v pořádku, tak určitě k jinému. Pokud je na tom fenka tak jak píšete - průjem s krví - chce to rozhodně hned infuzi, antibiotika a pokud možno i hned test na parvovirozu - případně podání protilátek rovnou do infuze. Taky byste už zítra třeba neměli s kým na tu veterinu jet.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Ano, bála bych se té parvovirózy. Tedy ne já, ale o fenku. Že je z ulice a nechce žrát vůbec nic, je opravdu divné, taková psiska by sežrala cokoliv..
serafima
napsal(a):
Šla bych k jinému vetovi, co popisujete vypadá na nějakou infekci, takže určitě k dobrému veterináři.
Chudinka, to na tom musí být opravdu psychicky strašně zle, jste moc hodní, že jste jí pomohli. Zažívání má asi rozhozené ze své bývalé bůhvíjaké stravy, zkuste upéct kuře a trošku masa jí dát, tomu většina pejsků neodolá. Lepší by bylo vařené s rýží, ale u toho není jisté, že by to snědla. Snad se rozkouká, nabude k vám trochu důvěru a vše se obrátí k lepšímu. Dejte sem prosím občas zprávu, jak se daří, držím vám palce a - děkuji za ní .
serafima
napsal(a):
Tak už máme za sebou druhého veterinára za deň ktorý povedal že fena je v poriadku. Že sa najskôr bojí a preto nežerie. Už sme ju aj odčervili pastou a jediné čo sme dostali je rehydratačný prášok do vody že ona sa určite do 2-3 dní keď si zvykne sama rozžerie.
No, i když je z ulice a je na tom tak bidne, tak měl vet pro jistotu vzít krev na rozbor, protoze, ten průjem s krví, nemusí byt banalita, a ze by byla fenka v pořádku, no to si fakt nemyslím.
panda H
napsal(a):
No, i když je z ulice a je na tom tak bidne, tak měl vet pro jistotu vzít krev na rozbor, protoze, ten průjem s krví, nemusí byt banalita, a ze by byla fenka v pořádku, no to si fakt nemyslím.
Uvidíme ako bude zajtra a ak sa to nezlepší respektíve bude mať znova hnačku budem hľadať ďalšieho veterinára.
Zítra kupte pastu CALOPET
http://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/calopet-pasta-120-g/
je to velice kvalitní výrobek - udrží psa i kočku při životě, když nechtějí jíst a podává se právě při nechutenství, při problémech s příjmem potravy.
Taky bych jí dávala asi PROBICAN na úpravu střevní flory...
Kdoví, co chudák jedla, jestli zbytky od popelnic a maso vidí poprvé, může to pro ni být šok...
Je asi celkově tak vystresovaná, že radši ani nejí...
Co nějaký pamlsek? Piškotek...?
Ale ten CALOPET pořiďte určitě...
Tak ať je to vše dobré!
Papuľka prezretá mňa to tiež napadlo ako prvé :) ale fenka sa konečne rozžrala aj keď na to ako vyzerá dosť vyberavo ale žere. Najprv sa včera s tým naším satanom začala naháňať tak už som vedela že to pôjde dobre :) A poobede začala jesť mäso ale nič iné, napríklad ani ten mäsový vývar nechce, ani ryžu ale aspoň niečo žere :).
No tak nejaké new info :) fenka žerie ako besná, doslova dopísmena sa zmenila na otesánka :D krmím ju barf, snažíms a čo najlepšie a pestrejšie jej robiť denné menu :D ale dneska zožrala ešte aj marhuľu čo spadla zo stromu, pričom vypľuvla aj kôstku a aj už nahnutú paradajku. Dostane raňajky alebo obed alebo večeru a ešte by žrala. Myslíte že sa ukľudní po nejakom čase? :D.
serafima
napsal(a):
No tak nejaké new info :) fenka žerie ako besná, doslova dopísmena sa zmenila na otesánka :D krmím ju barf, snažíms a čo najlepšie a pestrejšie jej robiť denné menu :D ale dneska zožrala ešte aj marhuľu čo spadla zo stromu, pričom vypľuvla aj kôstku a aj už nahnutú paradajku. Dostane raňajky alebo obed alebo večeru a ešte by žrala. Myslíte že sa ukľudní po nejakom čase? :D.
Na pecky pozor, muzou zpusobit nepruchodnost strevni (broskvove, merunkove).
No to by som aj nazvala hysterickou- extrémnou žravosťou. Pretože ona bude ešte 5 minút oblizovať zem kde si vytiahla jedlo. Druhému psovi našla a vykopala všetky kosti čo si zahrabal a o čom sme ani nevedeli poriadne. A vravím už sa púšťa aj do ovocia na zemi čo proste takého psa som nemala. Dá sa to nejako regulovať alebo niečo? Lebo čokoľvek skúšam končí neúspechom. A všetko hrozne hltá.
Já jsem si vzala psa z útulku a fungoval úplně stejně. Dokázal se přejídat až do pozvracení, po každém jídle ještě půl hodiny hledal všechny molekuly potravy, které náhodou zbyly. V první řadě je třeba poctivého opakovaného odčervení (tasemnice) a pak mi kdosi poradil - krmit častěji a hlavně ve stejných hodinách - pes si na tento režim zvykne a zakóduje si, že potrava přichází pravidelně a netřeba se futrovat na zlé časy. U nás to zabralo, během měsíce se zklidnil, zasytil a dnes po 6 letech občas přemýšlí, jestli má cenu večeřet
Ráda čtu, že se má holka nakonec k světu a blýsklo se jí na lepší časy .