Maďarský ohař - výcvik

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.6.2015 20:35
Andyy

XXX.XXX.180.86

Dobrý den, máme doma 3měsíční maďarku a chci se zeptat na zkušenosti s tímto plemenem. Je možné pejska vycičit sám bez chození na cvičák? S případnýma soukromýma hodinama od myslivce, který cvičí psy? Vím že je to hodně temperamentní a svéhlavé plemeno, proto mne zajímají vaše zkušenosti. Mám zakoupenou knihu a Dvd od Desenského a chtěla bych to zkusit touhle cestou. Nejsem moc pro docházení na cvičák. Jsem z malého města a máme zde 2 cvičáky. Když jsem se zde byla podívat moc mně právě nenadchli... Děkuji za Vaše postřehy...

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.6.2015 20:49

Každého psa jde vycvičit i bez cvičáku, když se ví jak na to.Maďaři jsou temperamentní ale neřekla bych že svéhlaví.Z ohařů jsou nejsnadněji cvičitelní. Samozřejmě lovecký výcvik a práci v lese by to chtělo, když máte známého myslivce který vám poradí tak proč by to nešlo.jde o to co s ní vlastně do budoucna chcete dělat. odkud jste ?

21.6.2015 20:53
anonymx

XXX.XXX.233.7

Proboha, vy nevite ze Desensky nikdy zadneho psa nevycvicil? Kupte si Trenink je rozhovor od F.Susty a D. vyhodte!

21.6.2015 20:58
Clayton

XXX.XXX.224.184

Desenského neposlouchejte, sám potřebuje psychologa.

21.6.2015 21:03
Andyy

XXX.XXX.180.86

Můžu potvrdit že je docela poslušnásední, zůstaň, volno už docela zvládáme(bez přítomnosti psů a lidí) a vše děláme formou hry, ... Ale jakmile venku vidí psa nebo lidi hned na každého chce skákat a vítat se s ním. Je to štěndo no :). Máme ji jako společníka na výlety a do domáctnosti. Do myslivosti ji zapojovat nebudeme.

21.6.2015 21:06
anonymx

XXX.XXX.233.7

Andyy s 3mesicnim stenetem se necvici ale HRAJE !

21.6.2015 21:10
Andyy

XXX.XXX.180.86

anonymx napsal(a):
Andyy s 3mesicnim stenetem se necvici ale HRAJE !

Proto píšu že vše zkoušíme formou hry!

21.6.2015 21:13
anonymx

XXX.XXX.233.7

Jedine co by ted mela delat fakt intenzivne je privolani.

21.6.2015 21:21
Andyy

XXX.XXX.180.86

To je právě trochu problém co jsem psala. Ona na přivolání příjde, ale jakmile je ve výhledu pes tak skoro nereaguje... nějaké doporučení čím jí v tu chvíli zaujmout víc aby přišla?

21.6.2015 21:23
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Je to jen mimino....je třeba vymýšlet a zaujmout...

21.6.2015 21:27
Andyy

XXX.XXX.180.86

rapotacka11 napsal(a):
Je to jen mimino....je třeba vymýšlet a zaujmout...

Já vím :), ale na ni nic neplatí :D hračky, pamlsek, tleskání, klacek... Jednou jsem zkusila nahlas zavolat, ale to se spíš lekla, takže to na ni aplikovat nechci... Musíme holt zkoušet :D.

21.6.2015 22:22
anonymx

XXX.XXX.233.7

Asi by bylo.dobre zajit na.cvicak aby vam ukazali jak.si hrat, jak psa motivovat, jak byt pro psa tim nejzajimavejsim na svete.

22.6.2015 11:29
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Andyy napsal(a):
Dobrý den, máme doma 3měsíční maďarku a chci se zeptat na zkušenosti s tímto plemenem. Je možné pejska vycičit sám bez chození na cvičák? S případnýma soukromýma hodinama od myslivce, který cvičí psy? Vím že je to hodně temperamentní a svéhlavé plemeno, proto mne zajímají vaše zkušenosti. Mám zakoupenou knihu a Dvd od Desenského a chtěla bych to zkusit touhle cestou. Nejsem moc pro docházení na cvičák. Jsem z malého města a máme zde 2 cvičáky. Když jsem se zde byla podívat moc mně právě nenadchli... Děkuji za Vaše postřehy...

Andyy - prosím zapomeňte na knihu a DVD od pana Desenského. Tudy fakt nechoďte, pokud chcete mít pohodového maďara. Zapomeňte prosím, na to, že by maďar byl svéhlavé plemeno. Je to pes, který miluje spolupráci se svým majitelem. Jsou hodně hodně temperamentní, to ano. Proto potřebují- krom tělesné aktivity i aktivitu mozkovou. Je to pes poměrně citlivý, povětšinou měkký v povaze /jistě najdete i výjimku/. Pro některé myslivce třeba právě až moc citlviý.. Vyžaduje laskavý i když důsledný přístup /důsledný ale neznamená rozhodně tvrdou ruku/. Je to plemeno, kdy musíte být často o krok napřed smajlík. Je to veselý pes, schopný vymyslet nemožné, je to kašpar, přítel, kamarád. Je velmi snadno cvičitelný a když ho budete správně motivovat, udělá pro vás cokoliv a bude vás milovat. Jak tu bylo již řečeno. JE TO PSÍ MIMINO, takže podstatné je si s ním hodně hrát, hrát, hrát a hrou ho na sebe navázat. Hrou ho učit přivolání, udělat se pro něj středobodem světa, aby mělo zájem za vámi běžet. Vy jste ten, kdo má v ruce vše, co štěně potřebuje či chce, v dobrém toho využijte a ukažte štěndu, že jste pro něj oporou a kámošem. Nezapomeňte, že přišlo o svoje zázemí, jeho vztah jako k nové smečce se teprve tvoří. Máte ho doma teprve pár dní, nemáte pro něj ještě takovou "hodnotu" jako jeho bývalá rodina- ta psí. Vaše vztahy se teprve rodí, a je ve vašich rukou, jak budou vypadat. Také nejsem velký fando do cvičáků (radši courám se psy venku)ALE! věřte, že pokud máte v dosahu dobrý cvičák, tak v rámci socializace, je to velmi dobrá věc, štěně potřebuje kontakty se svými vrstevníky, potřebuje se po psím vyřádit. Já jsem tam nechodila kvůli výcviku a učení se, protože psy si cvičím sama, ale právě proto, aby měl dostatek kontaktů. a abychom tam mohli procvičit to, co už umíme doma, venku či s jen pár psími kámoši. Přeci jen na cvičáku je těch rušivých elementů mnohem víc. Ale vše to bylo v téhle štěněčí době opravdu jen jako hra.
Co se loveckého výcviku týče- pokud chcete na zkoušky, tak to bych asi cvičila s někým, pokud nechcete zkouškovat a jde vám o ovladatelnost psa u zvěře, je možné, pokud se tomu budete věnovat -t edy pokud si sama nastudujete a pak budete se psem poctivě cvičit, že to dáte sama. Já protože nezkouškuju, tak si psy učím sama.
Pokud by vám tyhle dva odkazy byly k něčemu tak nakoukněte - mám maďary, je to psané podle nich:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/jak-je-dulezite-hrat-si-se-psem-de4-/p_zviretnik.aspx?c=A150414_122154_p_zviretnik_kosa

http://www.dedenik.cz/2011/02/07/psi-abeceda-%E2%80%9El%E2%80%9C-lovim-lovis-lovime/.

22.6.2015 11:30
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

anonymx napsal(a):
Asi by bylo.dobre zajit na.cvicak aby vam ukazali jak.si hrat, jak psa motivovat, jak byt pro psa tim nejzajimavejsim na svete.

Souhlasím.

22.1.2016 15:08
ŠE.RO.

XXX.XXX.13.86

Ahoj, mám doma 10měs. maďara. Chystáme se na jarní svod, pomalu cvičíme na zkoušky.
Máme ale problém, pes má nádhernou barvu celého těla kromě ocasu. Ocas je vybledlý a je na něm jakoby řádkování barvy.. jak bych to popsal.. no jakoby určitě vložím fotku. Nikdy jsem Falka (jméno) neviděl, že by si ocas okusoval nebo tak něco.. Prostě si ho nevšímá. Dno boudy jsem mu vystlal slámou jelikož deku vždy rozcupuje. Takže jakoby ho nemá ani o nic odřený. Veterinářka mi řekla, že na ocásku vyúsťuje sekretová žláza a že to může být způsobeno tím. Tomu se mi ale moc věřit nechce. Na ocásků má hrubou vybledlou srst, né moc hustou. Nenapadlo by někoho co s tím? Nebo jaká by mohla být příčina? Děkuji za reakce

22.1.2016 15:14
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

ŠE.RO. napsal(a):
Ahoj, mám doma 10měs. maďara. Chystáme se na jarní svod, pomalu cvičíme na zkoušky.
Máme ale problém, pes má nádhernou barvu celého těla kromě ocasu. Ocas je vybledlý a je na něm jakoby řádkování barvy.. jak bych to popsal.. no jakoby určitě vložím fotku. Nikdy jsem Falka (jméno) neviděl, že by si ocas okusoval nebo tak něco.. Prostě si ho nevšímá. Dno boudy jsem mu vystlal slámou jelikož deku vždy rozcupuje. Takže jakoby ho nemá ani o nic odřený. Veterinářka mi řekla, že na ocásku vyúsťuje sekretová žláza a že to může být způsobeno tím. Tomu se mi ale moc věřit nechce. Na ocásků má hrubou vybledlou srst, né moc hustou. Nenapadlo by někoho co s tím? Nebo jaká by mohla být příčina? Děkuji za reakce

Mimo téma, ale vy máte maďara venku v boudě?

22.1.2016 15:26
ŠE.RO.

XXX.XXX.13.86

marcelaamax napsal(a):
Mimo téma, ale vy máte maďara venku v boudě?

Nene, je bouda je ve vytápěné pergole smajlík Ale znám vícero lidí, kteří je mají venku. Zateplená bouda, venku -10°C a v boudě je zadýcháno od psa na +18°C. Takže bych se toho vůbec nebál, pokud by byl pes zvyklý být jen venku a domu by nesměl.
Nicméně, svého venku nenechávám.

22.1.2016 15:39
ŠE.RO.

XXX.XXX.13.86

ŠE.RO. napsal(a):
Nene, je bouda je ve vytápěné pergole smajlík Ale znám vícero lidí, kteří je mají venku. Zateplená bouda, venku -10°C a v boudě je zadýcháno od psa na +18°C. Takže bych se toho vůbec nebál, pokud by byl pes zvyklý být jen venku a domu by nesměl.
Nicméně, svého venku nenechávám.

Ještě, abych to upřesnil. Boudu mám i venku, zateplenou. Pokud je v noci nebo přes den pod +15°C už ho tam nenechávám spát. Kdybych mu dal ale vybrat kde bude spát, vždy by si vybral tu venkovní a to i teď v zimě. Ale zajímal by mě názor na ten ocásek...

22.1.2016 15:43
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

ŠE.RO. napsal(a):
Ještě, abych to upřesnil. Boudu mám i venku, zateplenou. Pokud je v noci nebo přes den pod +15°C už ho tam nenechávám spát. Kdybych mu dal ale vybrat kde bude spát, vždy by si vybral tu venkovní a to i teď v zimě. Ale zajímal by mě názor na ten ocásek...

Aha tak to jo, no taky sice znám lidi, co mají psy s takovou srstí venku, ale osobně bych si takového psa na ven nepořídila...

S ocáskem bohužel nevím, snad někdo poradí

22.1.2016 16:09

ŠE.RO. napsal(a):

Zkuste přidávat do krmení sladkovodní a mořské řasy, mimo jiné "dolaďují" barvu nejen srsti

22.1.2016 16:19
aha

XXX.XXX.139.58

A co třeba přidávat do jídla mrkev (betakaroten) a rybí tuk (vitamín D)? Ten by měl také udržovat barvu.

22.1.2016 16:23

aha napsal(a):
A co třeba přidávat do jídla mrkev (betakaroten) a rybí tuk (vitamín D)? Ten by měl také udržovat barvu.

Jenže té mrkve by musela být hora.

22.1.2016 16:28
aha

XXX.XXX.139.58

To jo, ale když by byla každý den jedna... Jen aby takové množství neprojímalo.

22.1.2016 16:28
ŠE.RO.

XXX.XXX.13.86

Mrkvičku dáváme. Přimíchávám ji do granulí a zaleju vývarem z masa. Dávám jak syrovou, tak vařenou. O Déčku jsem četl, napadlo mě koupit Biotin jako přídavek ke stravě.

22.1.2016 16:32

ŠE.RO. napsal(a):
Mrkvičku dáváme. Přimíchávám ji do granulí a zaleju vývarem z masa. Dávám jak syrovou, tak vařenou. O Déčku jsem četl, napadlo mě koupit Biotin jako přídavek ke stravě.

To klidně můžete, ale jak říkám, z vlastní zkušenosti barvu ovlivňují řasy.

22.1.2016 16:33
ŠE.RO.

XXX.XXX.13.86

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To klidně můžete, ale jak říkám, z vlastní zkušenosti barvu ovlivňují řasy.

Dobře, vyzkoušíme řasy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík