Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.6.2015 18:01
HERMINKA2468

XXX.XXX.229.247

Dobrý deň,

chcela by som si kúpiť psa-trpasličieho špica (pomeraniana). Má niekto z vás skúsenosti s týmto plemenom? Budem rada, ak mi napíšete jeho povahu atď...

Na rôznych inzerátoch som si všimla, že tieto plemená su predražené Poznáte nejaký obchod/stránku... kde sú títo psi lacnejší? Alebo je toto plemeno všeobecne také drahé :).

23.6.2015 18:19
awake

XXX.XXX.115.136

"Čistí" Pomíci jsou hodně drazí (desítky tisíc)- "kříženec" Pom x trpasličí špic nebo "jen" trpasličí špic by měl být levnější, ale nebude to taková "načechraná koule". Ale líp se bude udržovat srst a nemusí se stříhat.
Jen se koukněte za jakou cenu se prodávájí čistí pomové v zahraničí - http://www.charspoms.net/available.htm z této stanice jsou psi i v Čechách.

23.6.2015 18:49
fawnalee

XXX.XXX.229.1

Nedávno jsem se o tom bavila s kamarádkou, která si pomíka pořizovala. Je to jak píše "awake". Čistého pomeraniana seženete cca od 30ti tisíc výše. Levnější je klasický trpasličí špic původního typu nebo mezityp mezi ním a pomíkem - cca od 12ti tisíc do cca 15ti tisíc, občas více, záleží na rodokmenu. Kamarádka si nakonec pořídila fenečku "čistého" pomeraniana, stála jí 40 tisíc. Vzhledem k tomu, že v zahraničí jsou tito psíci drazí, nemůžete chtít po chovatelích, aby sem vozili zvířata za tisícovky eur a jejich štěňata tady prodávali za hubičku, tak to prostě nefunguje. Jejich vrhy bývají málopočetné, v poslední statistice bylo, že vychází 2,2 štěněte na jeden vrh. Tak si to spočítejte sama. Pokud dá chovatel za matku vrhu 2000 euro, za otce totéž, plus doprava ze zahraničí, což též není zadarmo. Většinou kupují štěně, ne dospělého jedince. Takže se může stát, že třeba nevyroste jeden řezák a v tu ránu mají doma za 60 tisíc zvířátko na mazlíka, které nikdy nebude chovné. Často se objevují inzeráty "koupím štěně pomeraniana, dám 2 tisíce,5 tisíc..." Nelze se tomu než smát. Prostě to berte tak, že Porsche nebo Lamborgini za cenu Škodovky nekoupíte, u psíčků je to občas stejně. Plemeno je málopočetné, u nás nové, v zahraničí drahé. Tak tomu cena štěňat u nás odpovídá.

23.6.2015 20:04
sheepdog

XXX.XXX.131.110

HERMINKA2468 napsal(a):
Dobrý deň,

chcela by som si kúpiť psa-trpasličieho špica (pomeraniana). Má niekto z vás skúsenosti s týmto plemenom? Budem rada, ak mi napíšete jeho povahu atď...

Na rôznych inzerátoch som si všimla, že tieto plemená su predražené Poznáte nejaký obchod/stránku... kde sú títo psi lacnejší? Alebo je toto plemeno všeobecne také drahé :).

Poznáte nejaký obchod/stránku... kde sú títo psi lacnejší?

To chcete kupovat psa v obchodě? Nebo snad na nějakém eshopu?

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.6.2015 00:02

HERMINKA2468 napsal(a):
Dobrý deň,

Tak 21.6.2015 jste si založila dvě diskuze se stejným úvodním příspěvkem - Výber plemena do záhrady a Pes do záhrady -
HERMINKA2468
Autor
Dobrý deň,
neviem sa rozhodnúť pre plemeno psa do domu (do záhrady). Mohli by ste mi prosím poradiť? Nikdy sme žiadneho nemali-nemám skúsenosti.- Mal by mať menej ako 50 cm a vhodný k malým deťom. Páčia sa mi plemená s dlhou srsťou ako samoyed, ale je príliš veľký. Nemal by to byť tip podobný čivave (pomeranian, pappilon, atď..). Rada by som bola keby sa dal ľahko vycvičiť. Bude dobré, ak mi napíšete vaše osobné skúsenosti.

Vopred ďakujem za odpoveď.

V ten den jste pomeraniana nechtěla a dnes ho chcete koupit a to ještě ke všemu v obchodě! A zdá se vám příliš drahý... Víte vůbec co chcete?

24.6.2015 07:08
Anet9B

XXX.XXX.165.58

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak 21.6.2015 jste si založila dvě diskuze se stejným úvodním příspěvkem - Výber plemena do záhrady a Pes do záhrady -
HERMINKA2468
Autor
Dobrý deň,
neviem sa rozhodnúť pre plemeno psa do domu (do záhrady). Mohli by ste mi prosím poradiť? Nikdy sme žiadneho nemali-nemám skúsenosti.- Mal by mať menej ako 50 cm a vhodný k malým deťom. Páčia sa mi plemená s dlhou srsťou ako samoyed, ale je príliš veľký. Nemal by to byť tip podobný čivave (pomeranian, pappilon, atď..). Rada by som bola keby sa dal ľahko vycvičiť. Bude dobré, ak mi napíšete vaše osobné skúsenosti.

V ten den jste pomeraniana nechtěla a dnes ho chcete koupit a to ještě ke všemu v obchodě! A zdá se vám příliš drahý... Víte vůbec co chcete?

Přesně, taky jsem si vzpomněla na tento příspěvek od toho samého člověka před pár dny, kde pomeranian nebyl žádaný. a ještě byly ty předešlé diskuze pojmenovány pes do zahrady - což mi pomeranian jako vhodný typ psa nepřijde, tedy jako na proběhnutí a vyblbnutí určitě, ale jinak patří domů. (Není z těch příspěvků moc poznat, co vlastně zadavatelka chce.. ).

24.6.2015 08:34
lev

XXX.XXX.253.186

Třeba to bude taková ta, co viděla u sousedů. že prodali štěňata...ja víte paní jak ti se nabalíkovali ?

24.6.2015 17:40
HERMINKA2468

XXX.XXX.229.247

Nemyslela som obchod.

24.6.2015 17:41
HERMINKA2468

XXX.XXX.229.247

Nemmyslela som obchod.

24.6.2015 17:42
HERMINKA2468

XXX.XXX.229.247

HERMINKA2468
Autor
Dobrý deň,

Nestarajte sa. Ak máte s tým problém, tak radšej nič nepíšte!

24.6.2015 17:44
HERMINKA2468

XXX.XXX.229.247

Skúšala som v tých predchádzajúcich diskusiách či je iný pes ao pomeranian- aby mi ľudia o nich nepísali. Nakoniec som sa rozhodla pre toto plemeno. OK?

24.6.2015 17:46
HERMINKA2468

XXX.XXX.229.247

sheepdog napsal(a):
Poznáte nejaký obchod/stránku... kde sú títo psi lacnejší?

To chcete kupovat psa v obchodě? Nebo snad na nějakém eshopu?

Obchod neznamená eshop.

24.6.2015 17:50
HERMINKA2468

XXX.XXX.229.247

Ak nemáte užitočný komentár, tak radšej nič nepíšte.

24.6.2015 19:42

HERMINKA2468 napsal(a):
Nestarajte sa. Ak máte s tým problém, tak radšej nič nepíšte!

Milá HERMINKO2468, budu psát co chci a kam chci, konkrétně vám (nebo tobě, protože myslím, že jsi dítko školou povinné) to, co nechcete/nechceš slyšet. Ten, kdo si myslí, že je pomeranian vhodný pes do zahrady, je zoufalec, co si nedokáže přečíst o tom plemeni vůbec nic, nebo nerozumí psanému textu. Doufám, že je pomeranian natolik drahý, že na něj nebudete/nebudeš mít. A potom lituju psa, kterého si jako náhradu pořídíte/pořídíš. Zřejmě totiž o psech zhola nic nevíte/nevíš...

24.6.2015 21:02
HERMINKA2468

XXX.XXX.229.247

Milá HERMINKO2468, budu psát co chci a kam chci, konkrétně vám (nebo tobě, protože myslím, že jsi dítko školou povinné) to, co nechcete/nechceš slyšet. Ten, kdo si myslí, že je pomeranian vhodný pes do zahrady, je zoufalec, co si nedokáže přečíst o tom plemeni vůbec nic, nebo nerozumí psanému textu. Doufám, že je pomeranian natolik drahý, že na něj nebudete/nebudeš mít. A potom lituju psa, kterého si jako náhradu pořídíte/pořídíš. Zřejmě totiž o psech zhola nic nevíte/nevíš...

Ak si myslite, že som, školou povinné dítko´´ tak budete mať hádam toľko rozumu a nebudete sa tu so mnou hádať. Nikto tu nehovorí, že pomeranian je vhodný do záhrady.- kto Vám to povedal? V minulých príspevkoch som písala, že chcem psa do záhrady-nemôžem zmeniť názor? A hovorím, že ak mi neodpoviete na otázku, ktorú som položila, tak radšej nič nepíšte. Radšej strácajte čas niekde inte namiesto provokovania, školou povinných dítok´´.

24.6.2015 22:19

HERMINKA2468 napsal(a):
Ak si myslite, že som, školou povinné dítko´´ tak budete mať hádam toľko rozumu a nebudete sa tu so mnou hádať. Nikto tu nehovorí, že pomeranian je vhodný do záhrady.- kto Vám to povedal? V minulých príspevkoch som písala, že chcem psa do záhrady-nemôžem zmeniť názor? A hovorím, že ak mi neodpoviete na otázku, ktorú som položila, tak radšej nič nepíšte. Radšej strácajte čas niekde inte namiesto provokovania, školou povinných dítok´´.

Ale jistě, že můžeš změnit názor, ale pořízení psa je rozhodnutí na 10 - 15 let... A tak by mělo být dobře promyšleno. Což ty nemáš, když vlastně nevíš, co chceš.

24.6.2015 22:21

Jo, HERMINKO2468 - tví rodiče s pořízením psa souhlasí?

24.6.2015 22:54
Šarina

XXX.XXX.231.146

HERMINKA2468 napsal(a):

Těžko radit na blbě položenou otázku.
Píšeš, že pomeraniani jsou v inzerátech "předražení", ale nepíšeš ceny, s jakými ses setkala, takže těžko posoudit, čemu ty říkáš "předražení".
Pak se ptáš na obchod/stránku, kde bys našla "lacinější"- tahle naprosto nepejskařská formulace je úplně šílená. Nediv se, že tady na tebe nejsou lidi sluníčkoví...

Lidi jako ty jsou noční můrou zodpovědného chovatele.

Anonyme

7.7.2022 18:38
Anonyme

XXX.XXX.168.135

Dobrý den máme 4 měsíčního pomíka je moc šikovný rychle se naučil základní povely nevadí mu česání je velmi mazliví a velký gaučák hodný a většinou klidný za tu dobu co ho máme doma tak ešte nic nezničil. Čistí pomíci jsou drazí

7.7.2022 20:11

Anonyme napsal(a):
Dobrý den máme 4 měsíčního pomíka je moc šikovný rychle se naučil základní povely nevadí mu česání je velmi mazliví a velký gaučák hodný a většinou klidný za tu dobu co ho máme doma tak ešte nic nezničil. Čistí pomíci jsou drazí

Takže on je nečistý?

Anonyme

30.7.2022 17:34
Anonyme

XXX.XXX.168.135

Ne náš pomik je s pp

Přidejte reakci

Přidat smajlík