Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.6.2015 18:10

Dobrý den, moje roční čivava byla už od mala hrozný žrout. Vždy jedla granule, které už pak přestávala chtít (zkoušela jsem mnoho značek). Začala jsem do granulí přidávat konzervu nebo maso a znovu dlabala. Pak už ani to nechtěla, tak přišlo na řadu vařené, to se zase každý den s chutí do jídla pouštěla a snědla jakoukoliv zeleninu. Ale najednou začala vybírat už jen maso, posledních pár dní jsem jí dávala už jen maso a zeleninu. Včera ale odmítla už i to a to jsem ji zkusila vařit více druhů masa. Už jsem z ní zoufalá všechno kolem by jedla, ale "její" jídlo ne. Od rána jsem jí nasypala jen granule, kterých se ani nedotkla. A nějak nevěřím, že po pár dnech hladovky je vážně jíst začne...? Nemáte někdo prosím zkušenost s takovým rozmazleným mlsounem? Děkuji.

23.6.2015 18:40
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den, moje roční čivava byla už od mala hrozný žrout. Vždy jedla granule, které už pak přestávala chtít (zkoušela jsem mnoho značek). Začala jsem do granulí přidávat konzervu nebo maso a znovu dlabala. Pak už ani to nechtěla, tak přišlo na řadu vařené, to se zase každý den s chutí do jídla pouštěla a snědla jakoukoliv zeleninu. Ale najednou začala vybírat už jen maso, posledních pár dní jsem jí dávala už jen maso a zeleninu. Včera ale odmítla už i to a to jsem ji zkusila vařit více druhů masa. Už jsem z ní zoufalá všechno kolem by jedla, ale "její" jídlo ne. Od rána jsem jí nasypala jen granule, kterých se ani nedotkla. A nějak nevěřím, že po pár dnech hladovky je vážně jíst začne...? Nemáte někdo prosím zkušenost s takovým rozmazleným mlsounem? Děkuji.

Hlad je nejlepsi kuchar.

23.6.2015 20:32
scylla

XXX.XXX.150.32

Nedělejte kolem jídla estrádu, dejte jí do misky dobré a kvalitní jídlo a je na ní, jestli si ho vezme nebo ne. Jestli není zkažené, kyselé nebo plesnivé, jeslti nemá důvod, aby to odmítla, nechte to na ní. Měla jsem fenu, která jedla nerada a tvářila se jako že dělá laskavost, že si vůbec něco vezme. Dožila se ve zdraví 12 let a jídlo nikdy nepatřilo k jejím prioritám. Nechávala jsem na ní, co si kdy a kolik si vezme a nijak jí to neškodilo.

23.6.2015 21:54

Ono jí právě stačí jen to, co přes den dostane - piškot, sušené střívko, pařátek,... To jsem teď právě vysadila, aby začala normálně jíst. Jinak granule má platinum, tak doufám, že jí nedávám nic špatného.

24.6.2015 08:30
lev

XXX.XXX.253.186

Pidi psy není moc vhodné trápit hladovkami. Spíš bych jí nechala zkontrolovat zuby, často jim brzo padaj, takový kývací zub nadělá dost paseky.

24.6.2015 08:34
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Ono jí právě stačí jen to, co přes den dostane - piškot, sušené střívko, pařátek,... To jsem teď právě vysadila, aby začala normálně jíst. Jinak granule má platinum, tak doufám, že jí nedávám nic špatného.

No, toho se můj pes ani nedotkne.(platinum)
Nabídla jsem je v rodině a ani jeden ani neochutnal.

24.6.2015 09:27
HANELE77

XXX.XXX.30.183

Nebude třeba hárat?
Já nedávno řešila obdobný případ
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2924782/nezravy-rozmazleny-kniraci-dorostenec#a2940804

Poučila jsem se z chyb, už s jídlem nedělám ciráty a musím říct, pohoda
Ráno dostává vařené maso (vepřový jazyk, srdce, kuřecí křídla, stehna, žaludky, srdíčka, kousek hovězího...prostě co se mi kde podaří koupit)
Ráno vylíže talířek s rychlostí blesku...nevšímám si ho, jdu do koupelny a obléknout se...
A večer granule..těm moc nedá. Někdy vůbec, jindy si dá hrstičku, dvě..

Platinum už taky nechce.14 dní krmím Orijenem Regional red a jak jsem psala, někdy sní víc, někdy míň...
Takže pokud je pes jinak zdravý, neřešte to. Jak mi někdo radil - zdravý pes u plné misky neumře hlady
Zkuste ještě pastu CALOPET - je mimo jiné i na zlepšení chuti k jídlu...

24.6.2015 10:56
Bílávlčice

XXX.XXX.89.52

Granule Platinum na vzduchu rychle tvrdnou, není dobré jí je nechávat volně na misce. Ty ztvrdlé už si pak nevezme ani velký pes.
Taky mám jednoho nežravce, všechno se mu brzo přejedlo, nechtěl dostávat stejnou stravu dlouho. Nyní mu střídám druhy masa, vnitřností i granulí, nikdy neví předem co dostane a žere s chutí vše.

Přidejte reakci

Přidat smajlík