Ahoj,
mám Amstaffku,4 roky, v lednu tohoto roku ji bylo diagnostikováno přetržení předního křížového vazu na pravé nožce. Operoval ji v HK velice šikovný ortoped metodou TTA. Rekonvalescence proběhla v pořádku, zhruba po 3,5 měsících nám byla znovu povolena běžná zátěž. Nyní asi 5 měsíců od operace nám přestala na nohu chodit, mírně našlapuje, ale s velkou námahou :/ nemáte někdo s tímto stavem zkušenost?
Ahoj,
moc děkuji za reakci, už jsem si myslela, že tu nikdo není se stejným problémem.
S bobinou jsme jeli na veterinu k našemu místnímu veterináři, dostala prášky na bolest, protizánětlivky, pajdání přetrvávalo. Poslali nás do HK k doktorovi, co nás operoval. Ten ji pohybovými testy vyšetřil nohu ze všech stran, RTG OK, titan zarostlý krásně do kostí, nikde se nic nehlo. Dostali jsme další prášky na bolest, s tím, že bylo podezření na natažený postranní vaz nebo na poškozený meniskus, ale příznaky nebyly jednoznačné. Kulhání přestalo asi po pár dnech. Jenže bohužel po pár dnech nekulhání ji z ničehonic strnula noha, dala ji nahoru a po došlapu začala lupat (jako když boucháte klouby o sebe). Tudíž jsme znovu jeli do HK, kde doktor konstatoval, že lupání je prozatím OK, když nekulhá, nechtěli ji koleno prozatím otevírat. Již je bez prášků na bolest a kulhání znovu pokračuje. Nohu nadlehčuje, nosí ve vzduchu, prostě ji skoro nepoužívá :/ V úterý nás čeká operace a doufám, že je to opravdu poškozený meniskus.
Vám držíme palce, ať Vám RTG dobře dopadne a ať Vám hlavně najdou příčinu. Budu ráda za další zprávu
Tak jsme týden po operaci,3/4 menisku rozvlákněny a vzpříčeny dovnitř :/ 1/4 menisku je OK, takže nám ji nechali a čekáme na vyndání stehů. Pořád mírně pajdáme. Bobina už je otrávená z věčného ležení, takže se už těšíme, až budeme moci znovu začít chodit a hlavně v těch úmorných vedrech plavat :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Všichni uvádíte poškození menisku - to je důsledek operace, nebo jak...?
rhpoddt

XXX.XXX.163.26
Zdravím máme podobny problém operace tta a po3 měsících začala kulhat. Jeli jsme za doktorem co dělal operace a řekl ze má něco s čéžkou a ze ji vypadává koleno ze ta operace nebude tolik stát jen 8 tisíc čekal jsem ze když dáme psa operovat za 20 l bude vše v pohodě a asi ne jak je vidět
rhpoddt

XXX.XXX.163.26
Zdravím jenomže poškozenou nohu vám už nepojisti nebo jo? My jsme byli u Musila přijde mě taky dobry a ochotny mužu se zeptat na tu pojistku u koho jste?
mocha

XXX.XXX.168.56
Co to je to TTA? Jedna moje fenka mela utrzene kolenni vazy, to je ono? Uz si ty nazvy nemapatuju. Dali jsme to operovat, nejaky zelezo se tam davalo, melo se to vyhojit, ale fena zustala kulhava, pri pohybu na volno beha po 3, na voditku nohu odlehcuje. Cim dele jde, tim nohu pouziva vic a vic. V prosinci to bude rok, takovy prachy to stalo a vysledek nevalny.
rhpoddt

XXX.XXX.163.26
Já jsem včera volal na čpp a tam.mě řekli že mě ji pojistí ale ne na tu nohu operovanou tak nevím no ale určitě se chci pojistit! Doufám že nebude problém kdyby náhodou praskla druhá ach jo to je život.
rhpoddt

XXX.XXX.163.26
Dik moc.
Sikip

XXX.XXX.211.202
Ahoj a hezky den. Mam Bigla a je taky po operaci zadnich kolenich vazu. Nevim po pravce jakou metodou ale vim ze odstranoval doktor i meniskus... platili jsme asi 9000 za operaci ... Vsechno v pohode.. ale asi 2 mesice po operaci vecer v pohode... Chodil skakal.. a rano vyskakal z boudy po 3 .. kdyz jde pomalu na nohu normalne šlape,ale jak chce jit rychleji..tak treba 2 kroky v pohode a pak nohu vyvěšuje... Jsem z toho špatnej . Nevim jestli muze po ty operaci neco povolit,ale je me jo fakt lito... Doktor me rikal ze se ta noha bude menit a ze jednou to bude ok a pak to bude horsi... Pes je stary 11 let a co bych asi chtel,ale stejne me to trapi... Co by jste s tim delali? Rikal jsem si ze jeste par dni pockam a kdyz nic tak s nim sjedu k veterinari...

Podle ceny to byla nějaká menší operace. Těžko říct, co je za problém, jestli to byla dobře udělaný... Pokud chcete vědět, co se v tlapě děje a jaké jsou možnosti řešení, zajeďte na nějakou větší kliniku, kde vám na psa mrkne ortoped. Např pan Hnízdo na pražské Animal clinic.
Sikip

XXX.XXX.191.174
No je to klinika v Přibrami a operaci delal přimo ortoped... Tahle klinika je tady celkem vyhlašena a tak bych jim veřil,ze byla operace udelana v pohode... Spis me trapi proc najednou ze dne na den... No dneska uz byl hafan lepsi... Porad ho pozoruju..uz si pripadam jak cvok... Preci jenom bych byl rad aby byl v pohode... Diky ta reakci na muj dotaz 😉

Sikip
napsal(a):
No je to klinika v Přibrami a operaci delal přimo ortoped... Tahle klinika je tady celkem vyhlašena a tak bych jim veřil,ze byla operace udelana v pohode... Spis me trapi proc najednou ze dne na den... No dneska uz byl hafan lepsi... Porad ho pozoruju..uz si pripadam jak cvok... Preci jenom bych byl rad aby byl v pohode... Diky ta reakci na muj dotaz 😉
Shodou okolností mám příbramské kliniky vyzkoušené a upřímně, pokud by mi pes takhle po takový operaci na takový klinice kulhal, už bych byla objednaná do prahy.
Sikip

XXX.XXX.191.174
napsal(a):
Shodou okolností mám příbramské kliniky vyzkoušené a upřímně, pokud by mi pes takhle po takový operaci na takový klinice kulhal, už bych byla objednaná do prahy.
Jako mas zkusenosti špatny? Taky po operaci? No musim to nejak rychle vyresit .. at je hafan v pohode... Ale diky za odpoved...

Sikip
napsal(a):
Jako mas zkusenosti špatny? Taky po operaci? No musim to nejak rychle vyresit .. at je hafan v pohode... Ale diky za odpoved...
Nikoliv po operaci, ale moji důvěru ve větších věcech nemá žádná příbramská. Řekl vám doktor, proč nezvolil metodu TTA? Je to sice o dost dražší, ale má to mnohem lepší výsledky a běžně se to dělá i u menších psů jako je bígl. Předpokládám, že weilovna a pan doktor Stloukal?
pribymar

XXX.XXX.133.95
Dobry den.prosim nekdo stejnou zkušenost po operaci kolene pretrzeny vaz.2 dny celkem normální chuze od 3 dne vyrazne Kulhánek a chodi prakticky po 3...nedošlo k žádnému prudkému pohybu ani skoku.dekuji vsem za rady

pribymar
napsal(a):
Dobry den.prosim nekdo stejnou zkušenost po operaci kolene pretrzeny vaz.2 dny celkem normální chuze od 3 dne vyrazne Kulhánek a chodi prakticky po 3...nedošlo k žádnému prudkému pohybu ani skoku.dekuji vsem za rady
....určitě pojedete na převaz, poraďte se s vetem....
Jinak my po operaci měli nakázáno jen vyčurat a domu, žádná velká chůze i když na to pes normálně mohl šlapat a to 6-8 týdnů. dost se řídit podle psa...ale pokud je pes fakt hyperaktivní a šel by přes bolest (u TTa je naříznutá kost), omezit ho, přece jenom je to zvíře a nechápe "klid na lůžku" .
pribymar

XXX.XXX.63.87
Dobrý den bohužel máme stejný problém vse bylo ok nebylo poznat která noha je operovana ale nyní 3.5 m po tta kulhá a vecer se nepostaví na nohu...vyvesuje....
pribymar

XXX.XXX.63.87
Dobrý den jak to dopadlo prosim byla to cezka?my to máme uplne stejne...I časově...

Naše buli je pako, buď se vleče, že by mě z ní švihlo nebo je jako střela, lítá, hopsá.....no pak taky někdy nejde čistě, večer je marná... tak prostě dám na na 10 dní Movalis - meloxikam(lidský, u veta zkonzultovaný, a Ibalgin není pro psy!, jinak třeba psí Caprieve ), myslím že to je čtvrtka 15mg prášku, 2x-3x za rok, vet mi nabízel i nějakou kůru (hyaluronan to nebyl) jinak dostává Aptoflex sirup. Nějaká artroza tam bude a je třeba držet nějaký zánět na uzdě. Letos jí bude 5 let , tenkrát jsem si myslela, že v pěti to bude její konečná. že mi na ty nohy odejde, ale zatím, ťuk ťuk s menšími obtížemi (spíš její umanutostí) ťape stále. Jedna zlomená, druhá TTA.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
pribymar

XXX.XXX.133.95
Ddobry den ma nekdo zkusenost 2 tydny po tta praskla kost?