Zdravím, zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s pořízením štětě ke starému, ne už moc vitálnímu psovi? Je pravda že pes tím "pookřeje" jak se říká?
Jedná se o přátelské plemeno vůči psům, nikdy s nimi neměl problém. Teď už si ale psů moc nevšímá, jen si je očichá a dál ho nezajímají. Tak si nejsem jistá jestli by ho štěně neotravovalo. Jednalo by se o nějakého křížence z útulku, buď úplně malé a nebo maximálně do jednoho roka..
Pes už má problémy s klouby a většinu dne už jen polehává, procházky už nezvládne, tak mě taky napadlo, aby mu pak nebylo "líto", že se druhým psem chodím na procházku a jeho už neberu.
Myslím, že záleží na konkrétním jedinci. Já jsem také hodně zvažovala, zda ke dvanáctilé feně pořídit štěně nebo ne. Ale - naše "babča" je velmi aktivní, opravdu velmi a na takový věk pro mě nečekaně. zvládá nejen běžné procházky, ale i tůry a různé cvičení, triky a miluje skákat přes překážky (vlemi nízké). U psa, který už jen polehává - bych se osobně já bála, že pro něj štěně bude zátěž. I u té naší feňule striktně dodržuju, že mlaďas nesmí otravovat, protože by si rád hrál dost divokým způsobem. Pokud se ona zapojí, dobrý, nechám to na ní, ale jak vidím, že se to rozjelo, stopnu to. Stejně tak může pro psa, který byl celý život sám, příchod "konkurence" zátěží. Jkao pro našeho prvního ohaře, když jsme přivedli domů právě zmíněnou fenku, ač to byla fena a ač byla starší než on, nadšen nebyl. Pro vás to pak znamená každopádně počítat s dvojím časem, dvojím venčením atd. Tohle chce opravdu dobře rozmyslet, ať neublížíte. Je to krok, který pak nejde vrátit.
Zrzavci
napsal(a):
Myslím, že záleží na konkrétním jedinci. Já jsem také hodně zvažovala, zda ke dvanáctilé feně pořídit štěně nebo ne. Ale - naše "babča" je velmi aktivní, opravdu velmi a na takový věk pro mě nečekaně. zvládá nejen běžné procházky, ale i tůry a různé cvičení, triky a miluje skákat přes překážky (vlemi nízké). U psa, který už jen polehává - bych se osobně já bála, že pro něj štěně bude zátěž. I u té naší feňule striktně dodržuju, že mlaďas nesmí otravovat, protože by si rád hrál dost divokým způsobem. Pokud se ona zapojí, dobrý, nechám to na ní, ale jak vidím, že se to rozjelo, stopnu to. Stejně tak může pro psa, který byl celý život sám, příchod "konkurence" zátěží. Jkao pro našeho prvního ohaře, když jsme přivedli domů právě zmíněnou fenku, ač to byla fena a ač byla starší než on, nadšen nebyl. Pro vás to pak znamená každopádně počítat s dvojím časem, dvojím venčením atd. Tohle chce opravdu dobře rozmyslet, ať neublížíte. Je to krok, který pak nejde vrátit.
No on už opravdu jen polehává, ale na druhou stranu když přijde návštěva se psem, tak ke psovi nadšeně jde a vrtí ocasem..chvilku ho očuchává a pak si zase lehne. Od jeho dvou let máme doma ještě jorkšírku, ale ta je venitř a on je vneku. Pokud jí pustíme tak se s ní taky vždycky "vítá", ale nevím jaké by to bylo, kdyby měl s tím štěnětem být pořád. Máme i podoručeno aby trošku chodil aby jen neležl aby trošku zapojoval ty klouby, tak jsem myslela, že i v tom by ho to trošku rozpohybovala. Ale pořád jsem na vážkách.
Chtěla bych právě aby byli oba psi na dvoře volně, nechci si brát psa z útulku a pak ho zavírat do kotce. A starší pes vůbec neví co je kotec takže ten by tam trpěl.
Dobrý den,
za nás zkušenost jen nejlepší, byli jsme naprosto ve stejné situaci a stará fena
ohromně ožila, v 11-letech nebyla v úplně špatné kondici, jen děsně líná.
Nyní je jí 15-let a stále funguje a myslím, že nebýt štěněte už tu není.
V těch 11-letech najednou začala běhat skoro jako za mlada a zlepšila se
ji celkově kondice a hlavně nálada
Oba psi jsou podobné váhové kategorie /jezevčík a šeltie/ a díky naprosto
bezproblémové povaze mladšího psa je stále šéfem stará jezevčice,
Procházka se jde nejprve! krátká /oba psi/ a pak dlouhá s šeltii vč. různého blbnutí
- ano, to je časově náročnější, protože pokud se rozdělíme, jsou oba pesani strašně
smutní - prostě je na nich vidět, že takhle to být nemá...
Za mne až odejde jezevčík za duhový most asi přibude druhý pes - vždy jsem byla
zastáncem jen jednoho psa v rodině, ale soužití těchto dvou potvůrek u mne změnilo
názor - stále jsou to naši mazlíčci, ale zároveň pokud jsou sami doma přijdou mi
spokojenější a klidnější
je mi, ale jasné, že ne každé rozšíření smečky může proběhnout tak hladce
jako u nás.
psina
napsal(a):
Dobrý den,
za nás zkušenost jen nejlepší, byli jsme naprosto ve stejné situaci a stará fena
ohromně ožila, v 11-letech nebyla v úplně špatné kondici, jen děsně líná.
Nyní je jí 15-let a stále funguje a myslím, že nebýt štěněte už tu není.
V těch 11-letech najednou začala běhat skoro jako za mlada a zlepšila se
ji celkově kondice a hlavně nálada
Oba psi jsou podobné váhové kategorie /jezevčík a šeltie/ a díky naprosto
bezproblémové povaze mladšího psa je stále šéfem stará jezevčice,
Procházka se jde nejprve! krátká /oba psi/ a pak dlouhá s šeltii vč. různého blbnutí
- ano, to je časově náročnější, protože pokud se rozdělíme, jsou oba pesani strašně
smutní - prostě je na nich vidět, že takhle to být nemá...
Za mne až odejde jezevčík za duhový most asi přibude druhý pes - vždy jsem byla
zastáncem jen jednoho psa v rodině, ale soužití těchto dvou potvůrek u mne změnilo
názor - stále jsou to naši mazlíčci, ale zároveň pokud jsou sami doma přijdou mi
spokojenější a klidnější
je mi, ale jasné, že ne každé rozšíření smečky může proběhnout tak hladce
jako u nás.
A předtím také už jen polehávala? Myslim, že se svojí povahou by se štěnetem problém neměl. Jen se bojím hlavně kvůli těm kloubům, že on už prostě nebude moct a štěně bude pořád otravovat.
marcelaamax
napsal(a):
No on už opravdu jen polehává, ale na druhou stranu když přijde návštěva se psem, tak ke psovi nadšeně jde a vrtí ocasem..chvilku ho očuchává a pak si zase lehne. Od jeho dvou let máme doma ještě jorkšírku, ale ta je venitř a on je vneku. Pokud jí pustíme tak se s ní taky vždycky "vítá", ale nevím jaké by to bylo, kdyby měl s tím štěnětem být pořád. Máme i podoručeno aby trošku chodil aby jen neležl aby trošku zapojoval ty klouby, tak jsem myslela, že i v tom by ho to trošku rozpohybovala. Ale pořád jsem na vážkách.
Chtěla bych právě aby byli oba psi na dvoře volně, nechci si brát psa z útulku a pak ho zavírat do kotce. A starší pes vůbec neví co je kotec takže ten by tam trpěl.
To je opravdu na vás to posouzení. Mám na mysli hlavně to polehávání- otázka je, zda je to zvyk, pohodlnost, nebo zdravotní potíž. Já jsem tohle řešit nemusela, protože fenka byla a je dosti žívá, ale i tak jsem hodně hodně zvažovala. A to jsem ani u ní nemusela řešit celoživottní jedináčkovství, protože sice nevím, co bylo předtím než přišla, ale prošla si útulkem, měla tam stálého kamaráda takže tohle taky cajk, ale říkala jsem si je to velký věkový rozdíl. Byla přínosem pro mrňouse to bez debaty /ale je fenka/, on jí taky dodal do života další rozměr, ale jak říkám, ona je aktivistka. Něco jiného je pes na návštěvě, něco jiného pes ve stálém kontaktu. Stařešina musí mít možnost si od malého odfrknout. Je to na vás, tohle za vás nikdo nerozhodne, nezná a nevidí vašeho psa. Třeba náš první ohař z nové společnosti fakt radostí nejásal, z jeho pohledu to byla újma. Byli spolu půl roku, než nečekaně umřel, ale ani za tu dobu se nezžili nějak jásavě. A musela jsem si zatraceně máknout, abych rozdělila svůj čas mezi dva aktivní psy, kdy každý potřeboval něco trošku jiného a kdy jsem navíc chtěla, aby každý uměl fungovat sám za sebe.
marcelaamax
napsal(a):
A předtím také už jen polehávala? Myslim, že se svojí povahou by se štěnetem problém neměl. Jen se bojím hlavně kvůli těm kloubům, že on už prostě nebude moct a štěně bude pořád otravovat.
Nesmíte ho nechat štěnětem otravovat. Máte možnost je oddělit po dobu vaší nepřítomnosti?
Uživatel s deaktivovaným účtem

marcelaamax
napsal(a):
Tak se holt štěněti budete věnovat tak, aby starouška neotravovalo.
Zrzavci
napsal(a):
To je opravdu na vás to posouzení. Mám na mysli hlavně to polehávání- otázka je, zda je to zvyk, pohodlnost, nebo zdravotní potíž. Já jsem tohle řešit nemusela, protože fenka byla a je dosti žívá, ale i tak jsem hodně hodně zvažovala. A to jsem ani u ní nemusela řešit celoživottní jedináčkovství, protože sice nevím, co bylo předtím než přišla, ale prošla si útulkem, měla tam stálého kamaráda takže tohle taky cajk, ale říkala jsem si je to velký věkový rozdíl. Byla přínosem pro mrňouse to bez debaty /ale je fenka/, on jí taky dodal do života další rozměr, ale jak říkám, ona je aktivistka. Něco jiného je pes na návštěvě, něco jiného pes ve stálém kontaktu. Stařešina musí mít možnost si od malého odfrknout. Je to na vás, tohle za vás nikdo nerozhodne, nezná a nevidí vašeho psa. Třeba náš první ohař z nové společnosti fakt radostí nejásal, z jeho pohledu to byla újma. Byli spolu půl roku, než nečekaně umřel, ale ani za tu dobu se nezžili nějak jásavě. A musela jsem si zatraceně máknout, abych rozdělila svůj čas mezi dva aktivní psy, kdy každý potřeboval něco trošku jiného a kdy jsem navíc chtěla, aby každý uměl fungovat sám za sebe.
Není to pohodlnost jsou to opravdu zdravotní potíže. Vždycky miloval dlouhé procházky a pořád jsem s ním lítala venku, miloval plavání, a vždycky mě nadšeně vítal. Teď když prijdu domů tak ke mě sice jde nadšeně, ale pomalu a je vidět, že mu to dává zabrat.
Jak jsem psala na procházky už nechodíme vůbec protože to pokaždé skončilo tak, že pro nás musel někdo z rodiny dojet autem a dovést ho domů, to už prostě nedává. I když je nadšenej když vidí vodítko, tak ujde pár metrů, musí si lehnout a odpočinout si, pak pochvilce může zase kousek dál, ale beru ho jen pár metrů od baráku právě z toho důvodu, že už se mi několikrát stalo, že si prostě lehnul a dál už nemohl. Plavání bohůžel už vůbec, to se bojím že by se utopil.
Jediné nejrozumější řešení co mě napadá, rozdělit dvůr plotem na dvě části a mít je v době mojí nepřítomnosti odděleně.
napsal(a):
Tak se holt štěněti budete věnovat tak, aby starouška neotravovalo.
Tak samozřejmě že se mu budu věnovat. Chci s ním chodit na cvičák a věnovat se sportovce (ne závodně jen jako koníček), chodit na dlouhé túry (jako se starouškem za mlada), jezdit v vodě, pod stan, na kolo. Ale asi neovlivním to, jak se k němu bude štěně chovat když budu v práci.

marcelaamax
napsal(a):
Tak samozřejmě že se mu budu věnovat. Chci s ním chodit na cvičák a věnovat se sportovce (ne závodně jen jako koníček), chodit na dlouhé túry (jako se starouškem za mlada), jezdit v vodě, pod stan, na kolo. Ale asi neovlivním to, jak se k němu bude štěně chovat když budu v práci.
V tom je nejlepší to oddělení.
marcelaamax
napsal(a):
Právě, že jen polehávala a už jsme se s ní loučili a chyběl nám pes na
aktivní procházky /vč. touhy zkusit agility / - navíc umřela babička, která
s ní byla celý den doma a ona fakt ztratila chuť do života a jen spala..
- se štěnětem najednou zvládla i velký okruh, pokud jí otravovala - tak
mu to jemně ale jasně vysvětlila - je fakt, že šeltie je opravdu empatický a
jemný pes. Nyní je jí 15let - hůře slyší, procházky jsou již velmi krátké
ne jako před čtyřmi lety, ale je bez léků a v celkové pohodě.
psina
napsal(a):
Právě, že jen polehávala a už jsme se s ní loučili a chyběl nám pes na
aktivní procházky /vč. touhy zkusit agility / - navíc umřela babička, která
s ní byla celý den doma a ona fakt ztratila chuť do života a jen spala..
- se štěnětem najednou zvládla i velký okruh, pokud jí otravovala - tak
mu to jemně ale jasně vysvětlila - je fakt, že šeltie je opravdu empatický a
jemný pes. Nyní je jí 15let - hůře slyší, procházky jsou již velmi krátké
ne jako před čtyřmi lety, ale je bez léků a v celkové pohodě.
Tak to je super, to bych byla hrozně ráda kdyby také přestal polehávat a oživnul, ale jestli u vásp olehávala z důvodu že neměla chuť do života a u nás ze zdravotních tak to asi nepomůže
marcelaamax
napsal(a):
Tak to je super, to bych byla hrozně ráda kdyby také přestal polehávat a oživnul, ale jestli u vásp olehávala z důvodu že neměla chuť do života a u nás ze zdravotních tak to asi nepomůže
Její zdrav.stav taky nebyl ideální, že v deseti letech prodělala těžký zánět ledvin,
byla týden na kapačkách u veta
a fakt byla šance malá i podle veta, že to dá - dala, dokonce bez léku jen s dietou, a i proto
jsme nevěřili, že by tu mohla ještě tak dlouho být...
Já to tak neumím vyjádřit, ale ona se fakt vzchopila, byla šéf, díky štěněti zhubla
/ i když nadváhu tak moc neměla/ - ale u jezevčíka je i kilo znát a tím, se jí asi
i lépe začalo chodit...prostě i nyní - už je hodně zpomalená - mi přijde spokojenější
než když byla sama /je fakt, že ta ztráta babičky byla pro ní asi zásadní
- byli na sebe fakt napojeni beze slov../.
Tak u nás dneska byl veterinář, dovezl prášky na štítnou žlázu, poslechl ho a porhlídl. Už má i srst takovou špatnou a na jednom místě zase nějaký kožní onemocnění tak dáváme betadinku je to pořád něco, si užije staroušek. A zítra se ještě máme stavit pro MSM na klouby nebo tak něco ( do ted jsme dávali jen kolagen). Probírali jsem granule, krmíme Taste of the wild a říkal, že by doporučil spíše něco, co je rozděleno i na seniorské nebo light granule, že tyhle mu dávají víc než spotřebuje (a to mu dáváme mnohem menší dávku než by podle hmotnosti měl mít) Tak zítra u něho kouknem na složen ía že skuíme vybrat jiné. A ptala jsem se taky na to štěně, a veterinář říkal, že u něho by nedoporučoval, že by ho to mohlo lákat a zbytečně by přetěžoval klouby, takže štěně zatím ne-e.

marcelaamax
napsal(a):
Tak u nás dneska byl veterinář, dovezl prášky na štítnou žlázu, poslechl ho a porhlídl. Už má i srst takovou špatnou a na jednom místě zase nějaký kožní onemocnění tak dáváme betadinku je to pořád něco, si užije staroušek. A zítra se ještě máme stavit pro MSM na klouby nebo tak něco ( do ted jsme dávali jen kolagen). Probírali jsem granule, krmíme Taste of the wild a říkal, že by doporučil spíše něco, co je rozděleno i na seniorské nebo light granule, že tyhle mu dávají víc než spotřebuje (a to mu dáváme mnohem menší dávku než by podle hmotnosti měl mít) Tak zítra u něho kouknem na složen ía že skuíme vybrat jiné. A ptala jsem se taky na to štěně, a veterinář říkal, že u něho by nedoporučoval, že by ho to mohlo lákat a zbytečně by přetěžoval klouby, takže štěně zatím ne-e.
MSM na klouby doporučuji, je super.
napsal(a):
MSM na klouby doporučuji, je super.
Tak doufám že to pomůže, kolagen se mi zatím zdá že nemá žádný úspěch. Říkal, že to bude na 99 % artróza, ale že v tomhle věku už nemá cenu dělat rentgen, že tady už se to dá udržovat jen na těch lékách. Taky to asi bdue tím, že asi v 6ti letech měl úraz, a dost dlouho chodil po třech.

Já bych to po zkušenostech s mým starým psem nedělala. přesto že byl přátelský ke psům a neproblémový tak z nového přírůstku domů radost neměl ani když to byla fena. Pak si zvykl, přijal jí, chvíli spolu byli, měli se docela rádi, ale jak stárnul a fena sílila, tak mu spíš nerada ubližovala. Ona si chtěla hrát, jeho ty její hry bolely, tak to vždycky skončilo, vrčením, nářkem a kulháním starého psa. Poslední rok a půl už byli odděleně a mohla sem je brát jen pod dozorem spolu. Byli skoro stejně velcí ale desetiletý rozdíl mezi nimi byl prostě znát.
napsal(a):
Já bych to po zkušenostech s mým starým psem nedělala. přesto že byl přátelský ke psům a neproblémový tak z nového přírůstku domů radost neměl ani když to byla fena. Pak si zvykl, přijal jí, chvíli spolu byli, měli se docela rádi, ale jak stárnul a fena sílila, tak mu spíš nerada ubližovala. Ona si chtěla hrát, jeho ty její hry bolely, tak to vždycky skončilo, vrčením, nářkem a kulháním starého psa. Poslední rok a půl už byli odděleně a mohla sem je brát jen pod dozorem spolu. Byli skoro stejně velcí ale desetiletý rozdíl mezi nimi byl prostě znát.
Taky to tak vidím, chce to opravdu rozmyslet, zda to bude přínos, nebo přítěž.
marcelaamax
napsal(a):
Už jsme se rozhodli, že do toho asi nepujdem, nechci aby tím pes nějak trpěl. A hlavně jsem tak přemejšlela, že kdybych se štěnetem chodila na cvičák, tůry výlety, tak by mi bylo toho starého líto pořád nechávat doma.
Pokud to nevadí, napíšu vlastní zkušenost s tímto rozhodováním:
Sama za sebe bych také počkala, před několika měsíci jsme museli nechat uspat našeho starouška, měl 16,5 roku. Do 14 let běhal jak laňka, jen byl hluchý, potom začaly zlobit klouby a všechno to šlo ráz na ráz. Zrak, klouby... musel zhubnout, aby klouby tolik nezatěžoval.
Já osobně jsem strašně chtěla štěně, tenhle byl "rodičů" a já chtěla parťáka na výlety a na sport. Dlouho jsme se také rozmýšleli, ale poté, jsme se rozhodli to nechat být a užít si poslední léta s naším chlupáčem, za ty roky lásky a radosti jsme mu to prostě dlužili.
Nakonec to dopadlo tak, že jsem si nové štěně dovezla týden před tím, než jsme ho museli nechat uspat. To nám bylo jasné, že je to otázka několika dní, prodělal mrtvici a úplně oslepl.
S novým štěndem se potkal pouze jednou a to na minutku.
Já osobně jsem nakonec ráda, že jsme počkali, protože Beník potřeboval na konci veškerou naši pomoc a péči, jakou mohl dostat.
mishule
napsal(a):
Pokud to nevadí, napíšu vlastní zkušenost s tímto rozhodováním:
Sama za sebe bych také počkala, před několika měsíci jsme museli nechat uspat našeho starouška, měl 16,5 roku. Do 14 let běhal jak laňka, jen byl hluchý, potom začaly zlobit klouby a všechno to šlo ráz na ráz. Zrak, klouby... musel zhubnout, aby klouby tolik nezatěžoval.
Já osobně jsem strašně chtěla štěně, tenhle byl "rodičů" a já chtěla parťáka na výlety a na sport. Dlouho jsme se také rozmýšleli, ale poté, jsme se rozhodli to nechat být a užít si poslední léta s naším chlupáčem, za ty roky lásky a radosti jsme mu to prostě dlužili.
Nakonec to dopadlo tak, že jsem si nové štěně dovezla týden před tím, než jsme ho museli nechat uspat. To nám bylo jasné, že je to otázka několika dní, prodělal mrtvici a úplně oslepl.
S novým štěndem se potkal pouze jednou a to na minutku.
Já osobně jsem nakonec ráda, že jsme počkali, protože Beník potřeboval na konci veškerou naši pomoc a péči, jakou mohl dostat.
Děkuji za zkušenost, nakonec štěně pořizovat nebude. To se Váš pes dožil krásného věku. Já jsem nečekala jak to pujde rychle, ještě před dvěma měsíci zvládl v pohodě kratší procházku a teď už ujde jen pár metrů
marcelaamax
napsal(a):
Děkuji za zkušenost, nakonec štěně pořizovat nebude. To se Váš pes dožil krásného věku. Já jsem nečekala jak to pujde rychle, ještě před dvěma měsíci zvládl v pohodě kratší procházku a teď už ujde jen pár metrů
Náš byl taky jednu dobu hodně takový "povadlý", ale potom nám začaly hárat fenky maltézáků, co má ségra doma, a on jak je cítil, tak pár dní skoro nežral, zhubl, pookřál a lítal jak mladý poděs. Ale v tomhle byl asi trochu výjimka, i když třeba se ten Váš taky ještě zmátoří. :)
Každopádně držím palečky, aby Vám dělal radost co nejdéle. :).
panda H
napsal(a):
Prosím, co je to MSM ?
Moje fenka bere na klouby HYALCHONDRO DC plus, po klíštěti co ji nakazilo. Bere to 3 měsíce, pak půl roku přestávka a opet. MSM je lepší ?
Děkuji za odpověď.
Tak to já vám neporadím, mě to jen veterinář doporučil, i mi to vysvětloval, ale moc tomu nerozumím.
Ještě se zeptám, zda se tady někdo vyzná v granulích? Krmíme taste of the wild http://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/taste_of_the_wild/175615 a veterinář mi říkal, že sice to jsou super granule ale že pro psa pes pohybu by doporučil jiné, že si z těchto už nevezme toho tolik, tak doporučil tyto http://www.veterinarnipece.cz/royal-canin-vet-care-mature-large-dog-1915.html, že je v nich i přidaného něco na klouby, ale já jsem vždycky všude četla, že royal canin nejsou dobré granule. Co si o tom myslíte?

panda H
napsal(a):
Prosím, co je to MSM ?
Moje fenka bere na klouby HYALCHONDRO DC plus, po klíštěti co ji nakazilo. Bere to 3 měsíce, pak půl roku přestávka a opet. MSM je lepší ?
Děkuji za odpověď.
MSM je organicky vázaná síra, viz povídání tady: http://www.h-poradna.cz/homeopatikum_msm.php
http://www.h-poradna.cz/MSM-metylsulfonylmetan.php.

napsal(a):
MSM je organicky vázaná síra, viz povídání tady: http://www.h-poradna.cz/homeopatikum_msm.php
http://www.h-poradna.cz/MSM-metylsulfonylmetan.php.
Jinak já kupuji čisté MSM v prášku a přidávám do krmení.
marcelaamax
napsal(a):
Tak to já vám neporadím, mě to jen veterinář doporučil, i mi to vysvětloval, ale moc tomu nerozumím.
Ještě se zeptám, zda se tady někdo vyzná v granulích? Krmíme taste of the wild http://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/taste_of_the_wild/175615 a veterinář mi říkal, že sice to jsou super granule ale že pro psa pes pohybu by doporučil jiné, že si z těchto už nevezme toho tolik, tak doporučil tyto http://www.veterinarnipece.cz/royal-canin-vet-care-mature-large-dog-1915.html, že je v nich i přidaného něco na klouby, ale já jsem vždycky všude četla, že royal canin nejsou dobré granule. Co si o tom myslíte?
Já na Royalky neslyším vůbec žádnou chválu, i podle složení se mi moc nelíbí. U těch kloubů nevím.
Kolegyně má doma starší bíglici a bylo jim doporučeno tohle, prý i kvůli kloubům, ale hlavně kvůli redukci váhy:
http://www.spokojenypes.cz/krmiva-pro-seniory-acana/acana-dog-senior-13kg?id=25609
Zatím je s nimi nadmíru spokojená.

panda H
napsal(a):
Děkuji za odpověď, vet mi to nikdy nenabídla a vůbec tedy nevím, o co jde. Kupujete asi tedy v lékárně ? Kde jinde, že...asi se trochu hloupe ptám
Jelikož mám velkého psa, tak kupuji tady http://www.kukacka.cz/nutri-horse-msm-1-kg
ale pokud si do vyhledávače zadáte "msm pro koně", tak si můžete vybrat z jaķéhokoliv obchodu.
marcelaamax
napsal(a):
Já kupují pro pesany Now grain free senior, taky z důvodu menšího pohybu, ale davam i ovarene maso, bily jogurt, trochu méně tučného plát. sýra, ovoce, bezlep. dětskou šunku, málo, jako chutovku a mnamku. ;-)
Granule chutnají, jsme spokojeni.
panda H
napsal(a):
Pokud chcete pejskovi trochu dopřát, tak granule Royal canin NEKUPUJTE ! Můj názor...
No já na ně právě taky neslyšim nic dobrého. Řekla bych že na taste of wild prospívá, ale veterináři se to nezdálo z toho důvodu, že to není rozdělené na seniorské nebo light granule, tak myslíte že radči koupit ty seniorské od jiného výrobce a nebo zůstat u taste?
marcelaamax
napsal(a):
No já na ně právě taky neslyšim nic dobrého. Řekla bych že na taste of wild prospívá, ale veterináři se to nezdálo z toho důvodu, že to není rozdělené na seniorské nebo light granule, tak myslíte že radči koupit ty seniorské od jiného výrobce a nebo zůstat u taste?
S Taste nemam zadne zkušenosti, nikdy jsme je neměli, ale pokud chcete výborné seniorky, tak NOW, jak jsem psala, jsou jedny z nejkvalitnějších, ale jsou drahe -male balení. Pokud budete kupovat větší balení, tak to az zase tak drahe, není. Záleží, kolik pes sežere denne a tyto granule mají jen roční expiraci.
marcelaamax
napsal(a):
Pokud pejskovi staci ta davka co dáváte (1-2× denne 150g ?), tak bych asi nepřecházela na jiné, když je pesan jinak spokojeny, ale třeba bych mu nějak prilepsila- kousky jablek, uvařenou - povarenou mrkví v celku na hryzani, apod.
panda H
napsal(a):
Ještě, pokud pejsa nepribira na váze - k vůli tem kloubům- a ta davka mu staci, tak bych to neresila a jiné granule asi nehledala, ale to je jen muj názor. Ony mu ty jiné, nemusí třeba vůbec sednout....
Dáváme mu jen jednou denně 150 g, a k tomu dostává přes den zeleninu i ovoce, sežere všechno, občas mu uvaříme maso. Nepřibírá, řekla bych naopak že i trochu zhubnul, což potřeboval. Právě že dříve jsme krimili profinem a byli mi doporučovány taste of the wild, tak jsem si myslela, že jsou opravdu kvalitní. Právě mu to nechci pořád měnit. Když vidím, jak malou dávku těch granulí má, přijde mi to opravdu málo, ale když mu dám více tak už je nesní, to bude tím že se opravdu nehýbe. Dále mu přidáváme kolagen, vajíčka, ted to MSM, a jak jsem psala tu zeleninu a občas maso, jo a losovoý olej, tak si myslím, že by to mělo být v pohodě. Jen mě veterinář vystrašil tím, že říkal že je to špatné protože to nejsou granule pro seniory.
marcelaamax
napsal(a):
Dáváme mu jen jednou denně 150 g, a k tomu dostává přes den zeleninu i ovoce, sežere všechno, občas mu uvaříme maso. Nepřibírá, řekla bych naopak že i trochu zhubnul, což potřeboval. Právě že dříve jsme krimili profinem a byli mi doporučovány taste of the wild, tak jsem si myslela, že jsou opravdu kvalitní. Právě mu to nechci pořád měnit. Když vidím, jak malou dávku těch granulí má, přijde mi to opravdu málo, ale když mu dám více tak už je nesní, to bude tím že se opravdu nehýbe. Dále mu přidáváme kolagen, vajíčka, ted to MSM, a jak jsem psala tu zeleninu a občas maso, jo a losovoý olej, tak si myslím, že by to mělo být v pohodě. Jen mě veterinář vystrašil tím, že říkal že je to špatné protože to nejsou granule pro seniory.
Myslím, že to děláte dobře a že pejsek má i jinou baštu než jen granule. Nepsala jste, že by měl nějake problémy se zazivanim, průjmy a pod. tak bych nic neměnila a i si myslím, že pejsa, nemusí mit nutne granule seniorky, nebo light, pokud nepribral, ale dokonce zhubl, ale jiné by to bylo, kdyby začal přibírat, pak bych ja asi o nějake změně i zauvazovala...