Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.6.2015 10:48
peťa23

XXX.XXX.116.116

Dobrý den, rada bych se zeptala, jesti někdo neví o opravdu dobré chovatelské stanici dlouhosrstých německých ovčáku. Ráda bych si brala psa zdravého s typickou povahou a pěkným exteriérem. (ale radši se přikláním k tomu zdraví a povaze)
Děkuji Peťa.

28.6.2015 11:23
anonymx

XXX.XXX.230.53

CHS jako takova neni. Dlouhosrsti se specialne nechovaji. Musite hledat bud mezi pracaky nebo exterieraky, podle toho co chcete.

28.6.2015 12:50
lev

XXX.XXX.253.186

Nebo na klubu - pokud se hlásí krytí, tak tam, kde kryli dva dlouhosrsté.

28.6.2015 12:53
scylla

XXX.XXX.150.32

Od hradu Lipky, mám odtamtud skvělou NO fenku, letos na podzim nebo nejpozději příští rok na jaře plánují vrh. Chovají dlouhosrsté.

28.6.2015 12:57
peťa23

XXX.XXX.116.116

Ok, děkuji za odpovědi, určitě pohledám.

28.6.2015 13:11
anonymx

XXX.XXX.230.53

Problem je, ze ze 2 dlouhosrstych nemusi byt dlouhosrste stene, jen je trosku vetsi predpoklad. Ale pozna se to az casem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.6.2015 14:50

Peťo, dlouhosrstku mám doma, (podotýkám-nikdy více, ale každý má jiný vkus), přitom oba rodiče jsou krátkosrstí, její matka přenášela nějaký gen po prarodičích, protože měla např.6 štěňat, z toho 4 krátkosrsté a 2 dlouhosrstky. Měla to tak, ve více vrzích, ne jen v jednom. S největší pravděpodobností je to proto, že ve 3. generaci je Yasko v. Farbenspiel, přitom je normální krátkosrstý, ale genetika je na příliš dlouhé povídání. Co, vím, skoro ve všech vrzích, kde je v rodokmenu Yasko, se vyskytnou N.O. dlouhosrstí.Příště, až já si budu vybírat štěndo, tak už si dám pozor. Taky jsem to nepoznala( předtím jsem neměla s dl. srstí zkušenosti), až v 10 týdnech, jsem 100% věděla, že to bude dlouhosrstek. Poznáte to velmi snadno už v 9 týdnech, štěndo má jemnější srst, i když je štěněcí a přijde vám stejná, ale není, na hrudníčku je malinko delší, taková jemná peříčková, i na ostatních částech těla, jsou ty delší jemné peříčka, a co hlavně-štěně má na hlavě ČEPIČKU! Jak má ty ouška ještě klapatý a mezi nima tu delší srst, tak to vypadá, že má čepici. Až budu doma, hodím vám sem nějaké foto pro srovnání.

28.6.2015 15:34

A nebo, zadejte si chov. st. z krupičkova mlýna, je tam vyfocen aktuální vrh, co mají, bohužel, , krupičáci" jsou již všichni zadaní, ale je tam dobře na štěňatech vidět ten rozdíl mezi krátko a dlouho srstými.

28.6.2015 15:55
scylla

XXX.XXX.150.32

anonymx napsal(a):
Problem je, ze ze 2 dlouhosrstych nemusi byt dlouhosrste stene, jen je trosku vetsi predpoklad. Ale pozna se to az casem.

Byla jsem s těmi štěňaty od jejich narození a poznali jsme to s chovatelkou velice brzy. Všechna štěňata byla dlouhosrtstá. I u běloušů poznáte typ srsti už na vlněném štěněti.

28.6.2015 15:57
scylla

XXX.XXX.150.32

Krupičáci jsou exteriéráci a zadavatelka píše, že chce normálního zdravého, tedy přirozeně se pohybujícího psa. Psi, které jsem doporučila, mají rovné hřbety a jsou krásní a pracovití.

28.6.2015 16:54

scylla napsal(a):
Krupičáci jsou exteriéráci a zadavatelka píše, že chce normálního zdravého, tedy přirozeně se pohybujícího psa. Psi, které jsem doporučila, mají rovné hřbety a jsou krásní a pracovití.

Nemyslela jsem tím, aby si zadavatelka pořídila krupičáka, ale aby viděla ten rozdíl na fotu, oproti krátkosrstému štěněti. Já osobně mám 1. dlouhosrstého, a jak jsem to zjistila asi v 10 týdnech, byla jsem nešťastná. V životě bych už dlouhosrstku NECHTĚLA. Z mnoha důvodů, ale už byla doma, tak jsme si ji nechali.

28.6.2015 18:39
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Proč nezmíníte něco z těch mnoha důvodů ?
Co já pamatuji - dříve, byli nejen krásní, ale MAKALI. Neměli chybu.
Co Vám na ní vadí - jen údržba ?

28.6.2015 20:32

Nevím, nikdy se mi dlouhosrstí nelíbili, tak nějak mi prostě nesedí,3/4 hod. česání v době línání mi nevadí, češu na zahradě, povaha mi taky nesedí, je to takový grázlík, lidi jsou z ní unešený, já na ní nic zázračného nevidím. Už od malinka mi říkali, jestli jdu s medvědem na procházku. Každému se líbí něco jiného, mě nejvíc klasika ovčák, nejlépe vlkošedý nebo celočerný.

28.6.2015 20:36
anonymx

XXX.XXX.228.71

Znama si koupila dlouhosrstou ma to i v PP, exterieraka v v 1 roce je kratkosrsta. Definitivni je to az po vymene srsti.100% jsou praporce na nohach, usich a ocsse. A nejlepsi odjakziva byli.vlkosedi chlupaci!

28.6.2015 21:05

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nevím, nikdy se mi dlouhosrstí nelíbili, tak nějak mi prostě nesedí,3/4 hod. česání v době línání mi nevadí, češu na zahradě, povaha mi taky nesedí, je to takový grázlík, lidi jsou z ní unešený, já na ní nic zázračného nevidím. Už od malinka mi říkali, jestli jdu s medvědem na procházku. Každému se líbí něco jiného, mě nejvíc klasika ovčák, nejlépe vlkošedý nebo celočerný.

Jak to myslíte grázlík ?

29.6.2015 05:21
scylla

XXX.XXX.150.32

Ta holka se u vás nemůže cítit dobře, to je škoda.

29.6.2015 10:22

Pro scylla, myslím, že se cítí normálně, máme ji rádi stejně, jako jsme měli ostatní pejsky, co jsme měli. U nás doma to bylo vždycky tak, že když jsem si koupila štěndo, tak u nás dožilo až do samého stáří celý život, ne jak znám dost lidí, kterým pes nějakým způsobem nevyhovoval, tak se ho třeba ve 2 letech zbavili. Nechápu. Je to opravdu jen o tom, že se mi více líbí krátkosrstí, např. i kolie, se mi jednoznačně více líbí krátkosrstka než dlouhosrstka. CHrti-více grey, vipet, než afghán apod. Nebo, york.teriér-nechtěla bych ho, ani kdyby mi k němu dali 50tis. To mnohem raději oříška z útulku. Takže tak. Dávno už to neřešíme, jestli je krátko nebo dlouhosrstá, pro mě je nejdůležitější, aby byla hlavně zdravá(musím zaklepat, zatím žádný problém), Taky by jsme ji nikomu nedali. Nevím, co bych k tomu více řekla.

29.6.2015 10:25

Pro scylla, myslím, že se cítí normálně, máme ji rádi stejně, jako jsme měli ostatní pejsky, co jsme měli. U nás doma to bylo vždycky tak, že když jsem si koupila štěndo, tak u nás dožilo až do samého stáří celý život, ne jak znám dost lidí, kterým pes nějakým způsobem nevyhovoval, tak se ho třeba ve 2 letech zbavili. Nechápu. Je to opravdu jen o tom, že se mi více líbí krátkosrstí, např. i kolie, se mi jednoznačně více líbí krátkosrstka než dlouhosrstka. CHrti-více grey, vipet, než afghán apod. Nebo, york.teriér-nechtěla bych ho, ani kdyby mi k němu dali 50tis. To mnohem raději oříška z útulku. Takže tak. Dávno už to neřešíme, jestli je krátko nebo dlouhosrstá, pro mě je nejdůležitější, aby byla hlavně zdravá(musím zaklepat, zatím žádný problém), Taky by jsme ji nikomu nedali. Nevím, co bych k tomu více řekla.

A co Vám tedy vadí na tom jejím charakteru?

29.6.2015 11:08

A co Vám tedy vadí na tom jejím charakteru?

Ne zase, že by mi to vadilo, beru vždycky pejska takový, jaký je, ona je už od malinka takový samorost. Rozhodně to není pes na mazlinkání, je taková svá, nezávislá, o nějaké muchlání nestojí, spíše kočičí povaha. Je to taková osobnost, měla jsem skoro 15 let barzojku a byla jí povahově dost podobná i když s chrtem se to srovnat úplně nedá. Ovčouny už jsem mívala od mládí, byli vždycky trochu jiní povahově, než je tato, ale každý pes je originál.

29.6.2015 16:56
peťa23

XXX.XXX.208.3

Takže myslíte, že kratkosrstí jsou povahově vhodnější? Nikdy jsem dlouhosrstého NO něměla, bude to náš druhý pes. Máme labradorku bez pp a ta je trochu povahově mimo plemeno tak chci s pp aby mi z něj vyrostl pes, kterého si přeji. Dělám sportovní kynologii (poslušnost, chtěla bych i obrany a stopy).

29.6.2015 17:05
skaia

XXX.XXX.104.146

Já tedy moc o NO nevím, jen jsem jednu dobu hodně uvažovala o pořízení právě toho dlouhosrstého. Ale přiznám se, že jsem si vždy myslela, že NO je jen jedno, a mezi krátkosrstým a dlouhosrstým je rozdíl jediný, a to právě ta srst.
Mohl by tady někdo, kdo se o NO zajímá, napsat, jak to tedy je? Moc díky.

29.6.2015 17:47
anonymx

XXX.XXX.228.71

Rozdil je jen mezi pracaky a exterieraky. Delka srsti nema skutecne nema vliv na povahu.

29.6.2015 23:10

Peťo, srst v žádném případě nemá vliv na povahu N.O. Je to jen o líbivosti, co se týká, někomu se líbí krátkosrstí, jinému dlouhosrstí. To je vše. Pokud chcete psíka na sportovní kynologii, vybírejte tzv. pracovní linie. Jsou to většinou vlkošedí, celočerní, nebo černí ovčáci s minimem hnědých znaků. Taky koukněte, na bonitační kody rodičů, složené zkoušky, na výsledky DKK, DLK. Takové ovčáky hledejte na závodech, soutěžích apod. Ovčoun, typu Rex, je exteriérový pes spíše na výstavy a jako pes rodinný, i když je taky pracovní a nerad se nudí. Je mezi nima dost rozdíl ve stavbě těla i v povaze. Záleží na jaké štěndo natrefíte, říká se, že všeobecně pracáci jsou zdravější, mají lepší nohy, ale pravidlo to není. Měla jsem exteriérovou fenu, složeno 5 zkoušek, zdravá celý život, DKK 0/0, dožila se 12 a1/5 roku, další byla pracovní, zemřela mi v 5 letech, ale povaha super, nejlepší, co jsem kdy psa měla. Prostě jsme si sedli. Přeju šťastnou ruku, při výběru psího kamaráda.

29.6.2015 23:14

Peťo, srst v žádném případě nemá vliv na povahu N.O. Je to jen o líbivosti, co se týká, někomu se líbí krátkosrstí, jinému dlouhosrstí. To je vše. Pokud chcete psíka na sportovní kynologii, vybírejte tzv. pracovní linie. Jsou to většinou vlkošedí, celočerní, nebo černí ovčáci s minimem hnědých znaků. Taky koukněte, na bonitační kody rodičů, složené zkoušky, na výsledky DKK, DLK. Takové ovčáky hledejte na závodech, soutěžích apod. Ovčoun, typu Rex, je exteriérový pes spíše na výstavy a jako pes rodinný, i když je taky pracovní a nerad se nudí. Je mezi nima dost rozdíl ve stavbě těla i v povaze. Záleží na jaké štěndo natrefíte, říká se, že všeobecně pracáci jsou zdravější, mají lepší nohy, ale pravidlo to není. Měla jsem exteriérovou fenu, složeno 5 zkoušek, zdravá celý život, DKK 0/0, dožila se 12 a1/5 roku, další byla pracovní, zemřela mi v 5 letech, ale povaha super, nejlepší, co jsem kdy psa měla. Prostě jsme si sedli. Přeju šťastnou ruku, při výběru psího kamaráda.

1.foto-exter.,2. a 3. foto- pracovní.

30.6.2015 08:44
kobroor

XXX.XXX.41.2

Soused si pořídil štěndo výstaváka a šmajdá už teď
Jinak si myslím, že mezi dlouhosrstým a krátkosrstým není rozdíl v povaze, ale zkušenost nemám. Vždycky jsme měli krátkosrsté..
A tady je moje kočina..8 let.

30.6.2015 08:55
peťa23

XXX.XXX.208.3

Opravdu děkuji za rady. Budu se snažit pečlivě vybírat :).

30.6.2015 10:14

kobroor napsal(a):
Soused si pořídil štěndo výstaváka a šmajdá už teď
Jinak si myslím, že mezi dlouhosrstým a krátkosrstým není rozdíl v povaze, ale zkušenost nemám. Vždycky jsme měli krátkosrsté..
A tady je moje kočina..8 let.

Kobroor, moc pěkná prac. fenka.

7.7.2015 19:28
Jana Shakalli

XXX.XXX.168.43

anonymx napsal(a):
CHS jako takova neni. Dlouhosrsti se specialne nechovaji. Musite hledat bud mezi pracaky nebo exterieraky, podle toho co chcete.

Ale jsou...a chovají se.. smajlík.Zadavatelka pokud hledá chlupáčka.. najde ho i po rod. krátkosrstých ( mě se ve vrhu z různ. spojení objevují a je o ně velký zájem nejen u nás, ale i v zahraničí ), V souč. době jsme měli po dlouhos. rod. štěňátka - všechna pěkně chlupatá.. smajlík
viz náš web www.shakalli.wz.cz, kde jsou Krupičáčci vyfoení smajlík

7.7.2015 19:33
anonymx

XXX.XXX.131.97

Jana Shakalli napsal(a):
Ale jsou...a chovají se.. smajlík.Zadavatelka pokud hledá chlupáčka.. najde ho i po rod. krátkosrstých ( mě se ve vrhu z různ. spojení objevují a je o ně velký zájem nejen u nás, ale i v zahraničí ), V souč. době jsme měli po dlouhos. rod. štěňátka - všechna pěkně chlupatá.. smajlík
viz náš web www.shakalli.wz.cz, kde jsou Krupičáčci vyfoení smajlík

Jenze zadavatelka chce pracaka.

7.7.2015 19:53
Jana Shakalli

XXX.XXX.168.43

scylla napsal(a):

Co je to normálně zdravý, tedy přirozeně se pohybující pes...
Není problém.. klidně Krupičákům obstarám kolečkové brusle, skateboardy a nakoupím třeba i gripeny nebo obstarám vzducholoď
Berte to jako legraci... .Nezlobím se, že píšete něco, aniž by jste se přesvědčil (a) , protože naše psy neznáte..
Spíše se pořádně podívejte na feny na kterých chováme! A hlavně, najeďte se na jejich fotogalerii.. kde je vidíte nejen ve výstav.postoj... Viz Chiwa, Tarra, Caroll, Kejthy.. Valentine.. apod..

Nepamatuji se, že by naši Krupičáčci nebyli normálně smajlík zdraví smajlík a nepohybliví přirozeně smajlík, ale připouštím, že mám pěkné rošťáky, zlobidla, krakeny... a mordíře smajlík. Ale to má asi každý chovatel
Jsem pyšná na naše Krupičáky, na zdraví, povahy i slušný exteriér.bez problémů s kapř. hřbety... a myslím si, že pěkní jsou taky a pracovití také.. Záleží, kdo a jak se psem "maká" a jaké má veliké ambice..kam až to chce dotáhnout...Viz Narra a Qvenn z Krupičkova mlýna.. ( kde jsem mockrát psala, že majitelé jsou začátečníci a kam až to dotáhli !

7.7.2015 19:54
Jana Shakalli

XXX.XXX.168.43

anonymx napsal(a):
Jenze zadavatelka chce pracaka.

Ano já vím.. I CHS prac. NoOsou.. viz z Jedlovoho lesa...

7.7.2015 21:14

Jana Shakalli napsal(a):
Není problém.. klidně Krupičákům obstarám kolečkové brusle, skateboardy a nakoupím třeba i gripeny nebo obstarám vzducholoď
Berte to jako legraci... .Nezlobím se, že píšete něco, aniž by jste se přesvědčil (a) , protože naše psy neznáte..
Spíše se pořádně podívejte na feny na kterých chováme! A hlavně, najeďte se na jejich fotogalerii.. kde je vidíte nejen ve výstav.postoj... Viz Chiwa, Tarra, Caroll, Kejthy.. Valentine.. apod..

Nepamatuji se, že by naši Krupičáčci nebyli normálně smajlík zdraví smajlík a nepohybliví přirozeně smajlík, ale připouštím, že mám pěkné rošťáky, zlobidla, krakeny... a mordíře smajlík. Ale to má asi každý chovatel
Jsem pyšná na naše Krupičáky, na zdraví, povahy i slušný exteriér.bez problémů s kapř. hřbety... a myslím si, že pěkní jsou taky a pracovití také.. Záleží, kdo a jak se psem "maká" a jaké má veliké ambice..kam až to chce dotáhnout...Viz Narra a Qvenn z Krupičkova mlýna.. ( kde jsem mockrát psala, že majitelé jsou začátečníci a kam až to dotáhli !

Promiňte, ale Vy jako chovatelka, prosím objasněte mi trend tzv.kapřích hřbetů, proč nemohou ti psi vypadat, tj
pohybovat se normálně ? Děkuji.

Neregistrovaný uživatel

9.7.2015 15:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Jana Shakalli napsal(a):

Záleží, kdo a jak se psem "maká" a jaké má veliké ambice..kam až to chce dotáhnout...Viz Narra a Qvenn z Krupičkova mlýna..

nechci být ošklivá, ale zrovna Qvenna jsem měla možnost vidět několikrát v treninku i na závodech při poslušnosti a obraně. To co jsem na place viděla bylo všechno, jenom ne pracovitý pes s dobrou povahou .

9.7.2015 16:27
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Záleží, kdo a jak se psem "maká" a jaké má veliké ambice..kam až to chce dotáhnout...Viz Narra a Qvenn z Krupičkova mlýna..

nechci být ošklivá, ale zrovna Qvenna jsem měla možnost vidět několikrát v treninku i na závodech při poslušnosti a obraně. To co jsem na place viděla bylo všechno, jenom ne pracovitý pes s dobrou povahou .

Musim dát za pravdu i když jsem dlouhá leta měla exterierove NO ale to už je asi 10-15 let zpět což ještě byla i zvířata pracovita a normálmí vyborní byli i ještě normalní nepřeuhlení.
Dnešní exterieraci už dávno nejsou služební a pracovní plemeno a prostě co si budem nalhávat není tam už vubec povaha, bohužel dnešní chovatele si prostě nechcou přiznat fakt že momentálně je německý ovčak značka pod kterou se zastřešují dvě už skoro téměř odlišna plemena.

9.7.2015 17:14
Clayton

XXX.XXX.104.9

ivulka2 napsal(a):
Musim dát za pravdu i když jsem dlouhá leta měla exterierove NO ale to už je asi 10-15 let zpět což ještě byla i zvířata pracovita a normálmí vyborní byli i ještě normalní nepřeuhlení.
Dnešní exterieraci už dávno nejsou služební a pracovní plemeno a prostě co si budem nalhávat není tam už vubec povaha, bohužel dnešní chovatele si prostě nechcou přiznat fakt že momentálně je německý ovčak značka pod kterou se zastřešují dvě už skoro téměř odlišna plemena.

Tragický rozdíl...

9.7.2015 17:53
9.7.2015 18:46
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Clayton napsal(a):
Tragický rozdíl...

Tady zas tak velky rozdíl není jen blbě upravena fotka toho celočernáka znám osobně a je to normalní pes akorat tu je smutne to že majitele pracaku kteří jsou vcelku normaní se ve snaze aby jejich pes dostal vybornou a byl prezentován jako vyborny psa lámou do těchto podob

9.7.2015 20:35
Jana Shakalli

XXX.XXX.168.43

Majitel Qvenna je začátečník, psa začal cvičit až ve ! 2 letech ! Sám, bez kvalitního výcvikáře... a někoho, kdo ho nasměruje tou správnou cestou ! A dokázal dost! Je nutno brát v potaz to, že o pejskařině a výcviku a metodách, které se v souč. době používají, nevěděl vůbec nic! Za necelé 2 roky s ním udělal 17 zkoušek.. na začátečníka myslím velmi dobré a nebál se to vyzkoušet a jít na výběrák dle ZVV3 a Mistrovství ČR SKS v Tartu - mistrovství obranářů a nevedli si zase tak zlesmajlík.na začátečníka dost slušné..

Neregistrovaný uživatel

9.7.2015 20:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Jana Shakalli napsal(a):
Majitel Qvenna je začátečník, psa začal cvičit až ve ! 2 letech ! Sám, bez kvalitního výcvikáře... a někoho, kdo ho nasměruje tou správnou cestou ! A dokázal dost! Je nutno brát v potaz to, že o pejskařině a výcviku a metodách, které se v souč. době používají, nevěděl vůbec nic! Za necelé 2 roky s ním udělal 17 zkoušek.. na začátečníka myslím velmi dobré a nebál se to vyzkoušet a jít na výběrák dle ZVV3 a Mistrovství ČR SKS v Tartu - mistrovství obranářů a nevedli si zase tak zlesmajlík.na začátečníka dost slušné..

Před majitelem opravdu smekám, a obdivuju jeho odvahu a trpělivost - on se opravdu snaží, a věnuje tomu maximum. Hodnotím jenom povahu a projev psa, i když připouštím, že kdyby měl místo Qvenna na začátek nějakého opravdu povahově pevného tvrdšího psa, tak s ním bez zkušeností bude bojovat, budou oba nešťastní, a třeba nesplácají ani tu ZVV1.

9.7.2015 22:23
Jana Shakalli

XXX.XXX.168.43

Před majitelem opravdu smekám, a obdivuju jeho odvahu a trpělivost - on se opravdu snaží, a věnuje tomu maximum. Hodnotím jenom povahu a projev psa, i když připouštím, že kdyby měl místo Qvenna na začátek nějakého opravdu povahově pevného tvrdšího psa, tak s ním bez zkušeností bude bojovat, budou oba nešťastní, a třeba nesplácají ani tu ZVV1.

Proto se snažím majitelům našich Krupičáků pomáhat a usnadnit jim to v té dnešní pejskařině...Stojím a vždy za nima budu stát i kdyby čerti na trakaři jeli. A ochranný štít nad nima budu držet vždy...

10.7.2015 09:08
scylla

XXX.XXX.150.32

Jana Shakalli napsal(a):

Co vídám fotky psů z této chovky, jsou to kapřáci s nízkým zadkem, kteří chodí téměř v pokleku. Vím, že to je dnes "žádané", ale přesto se na to dívat nedá a můj soukromý názor je, že chov exteriérové linie hraničí s týráním chovem.

10.7.2015 09:19

scylla napsal(a):
Co vídám fotky psů z této chovky, jsou to kapřáci s nízkým zadkem, kteří chodí téměř v pokleku. Vím, že to je dnes "žádané", ale přesto se na to dívat nedá a můj soukromý názor je, že chov exteriérové linie hraničí s týráním chovem.

10.7.2015 11:45
Vanee

XXX.XXX.194.137

scylla napsal(a):
Od hradu Lipky, mám odtamtud skvělou NO fenku, letos na podzim nebo nejpozději příští rok na jaře plánují vrh. Chovají dlouhosrsté.

Má CHS nejaké stránky? Mimo odchovov v iných CHS som aspoň ja žiadne nenašla...

10.7.2015 12:16
anonymx

XXX.XXX.27.66

Scylla - od hradu lipky - jak jste přišla na to, že chovají dlouhosrsté?

10.7.2015 22:47

Jana Shakalli napsal(a):

Neznám Qenna, ani jeho majitele, ale jestli je to tak, jak se tady píše, tak to opravdu klobouk dolů. Každý tady poukazuje na kapří hřbety a já mám jednu zkušenost. Paní jana shakali neznám, ale dohledala jsem si jednu věc: Kdysi jsem měla fenku N.O. exterieračku, byla perfektní v povaze, RTG 0/0, když rostla, nestalo se nikdy, že by zakulhala, pevná ve hřbetě, pružná a nasvalená až do konce života( bez mála 13 let), nynější N.O. kulhají v době růstu, skoro všichni, včetně pracáků, a ta fena byla po otci Jacco v. haus gero, kterého měla právě tato paní. Přikládám fotku toho psa, (vyštrachala jsem na netu), všimněte si toho úhlení vzadu, vys. kohoutku a hřbetu. Dalo by se předpokládat, že potomci takového psa, budou mít kapří hřbety, ale opak byl pravda. Fenka byla po zdravotní stránce úplně perfektní, že zdravější N.O., jsem neměla. Je fakt, že už je to dávno 1990-2003. Byla tenkrát z chovky z Liberce, která už neexistuje. Myslím, že tato chovatelka-shakali, bude mít dost bohaté zkušenosti a na jejich odchovancích jí dost záleží atd... Já bych se rozhodně nebála toho, vzít si štěně od ní. Ale to je na každém majiteli, co od pejska očekává. Já sport. kynologii nedělám, občas zajdu na cvičák, fenku mám jako kamaráda, parťáka, spíš rodinného psa. Např. maliňák, by mě nevyhovoval vůbec, jiný, by ho nevyměnil za žádné plemeno na světě. Každému vyhovuje něco jiného.

11.7.2015 23:26
lavacca

XXX.XXX.164.49

Teď je na FB ve skupině NO tato nabídka:

Poslední dlouhosrstá fenka NO s PP, narozená 18.4.2015, hledá svůj domov. Černá se znaky. Fenka je po dlouhosrstých pracovních rodičích ERO OD ROUBENKY a BELLA JAROSLAVKA. Je 5krát odčervená,3krát očkovaná, tetovaná, obdrží do svého nového domova startovací balíček. Fenka je hravá, kontaktní, sociolizovaná, vhodná na chov, do sportu i jen jako mazlíček a společnice k hodným lidem. Cena 7000kč. Více info na www.zjedloveholesa.com.

12.7.2015 09:17
anonymx

XXX.XXX.233.129

Do toho bych nesla.

12.7.2015 10:57
lavacca

XXX.XXX.164.49

anonymx napsal(a):
Do toho bych nesla.

A důvod?

12.7.2015 11:17
anonymx

XXX.XXX.233.129

Ja osobne. Snazim se najit info o rodicich a nikde nic.

12.7.2015 11:34
lavacca

XXX.XXX.164.49

anonymx napsal(a):
Ja osobne. Snazim se najit info o rodicich a nikde nic.

Otec: http://www.zjedloveholesa.com/index.php/nai-psi/dlouhosrsti-no/52

matka: http://www.working-dog.eu/dogs-details/2757286/Bella-Jaroslavka, http://pedynka.rajce.idnes.cz/Bella_Jaroslavka_-_trenink_obrany_v_Lukasove_5.1.2013/, a tady info z bonitace - http://www.ceskyklub-no.cz/data/bonitace/197_vysledky.pdf. Evidetně majitel píše vrh feny na tuto CHS, takže nemá ani své vlastní webovky, ale dohledat info se dá i tak. :)

o vrhu: http://www.zjedloveholesa.com/index.php/nai-psi/dlouhosrsti-no/415.

12.7.2015 12:34
anonymx

XXX.XXX.233.129

Otec vystavak, nejvyssi zkouska ZVV1
Matka DKK, zkousky jsem nenasla.

12.7.2015 13:04
lavacca

XXX.XXX.164.49

anonymx napsal(a):
Otec vystavak, nejvyssi zkouska ZVV1
Matka DKK, zkousky jsem nenasla.

Tak je jasný, že ten kdo bude chtít se psem makat, tak bude volit štěně z pracovního spojení, kde mají oba rodiče více zkoušek...ale zadavatelka nic o využití psa nepsala, takže těžko říci, zda chce psa na sport, výstavy či na domácího mazla - hlídače.

12.7.2015 13:07
lavacca

XXX.XXX.164.49

Navíc ten otec má oba rodiče pracáky (IPO 3), takže v krvi to mít bude. Akorát majitelka je spíš na výstavy než na zkoušky /sama to píše v "o nás"/.

12.7.2015 13:31
Šarina

XXX.XXX.231.146

Http://www.zjedloveholesa.com/index.php/nai-psi/dlouhosrsti-no/52

Prosím vás, ví někdo, jak lze s českým psem získat šampionáty Filipín, Srí Lanky, Malajsie, Kostariky, Chile, Kolumbie a Tchajwanu. Předpokládám, že pes neabsolvoval spanilou jízdu kolem zeměkoule...

12.7.2015 13:44
lavacca

XXX.XXX.164.49

Šarina napsal(a):
Http://www.zjedloveholesa.com/index.php/nai-psi/dlouhosrsti-no/52

Prosím vás, ví někdo, jak lze s českým psem získat šampionáty Filipín, Srí Lanky, Malajsie, Kostariky, Chile, Kolumbie a Tchajwanu. Předpokládám, že pes neabsolvoval spanilou jízdu kolem zeměkoule...

Dobrý dotaz. :)

Když člověk mrkne přesně do těch výstav, tak je u všech těch titulů společné místo konání - show maraton Varna BG. A je to v průběhu 15.6.-1.7.2013, takže to tipuju na nějakou výstavní akci. Ty tituly má vždy zadané od rozhodčího z té dané země.

viz : http://www.zjedloveholesa.com/index.php/nai-psi/dlouhosrsti-no/237.

12.7.2015 13:46
lavacca

XXX.XXX.164.49

Tak beru zpět, jen některé tituly jsou od rozhodčích ze stejné země. Dost jich je různě. Docela by mě zajímalo, jaké podmínky takové zadání titulu z těch zemí teda má...

12.7.2015 14:44
anonymx

XXX.XXX.233.129

Bohuzel rodice otce znam, ale vic mi vadi, ze nemuzu najit vic o.matce.

Neregistrovaný uživatel

12.7.2015 14:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

lavacca napsal(a):
Tak beru zpět, jen některé tituly jsou od rozhodčích ze stejné země. Dost jich je různě. Docela by mě zajímalo, jaké podmínky takové zadání titulu z těch zemí teda má...

Podmínkou pro zadání titulu z těchto zemí je POUZE zaplatit výstavní poplatek a zůčastnit se - u našeho plemene si takto za 2 víkendy vyběhali i interšampiona s fenou, kterou tady ani nechtěli uchovnit a v ČR byla 1x diskvalifikovaná a 1 x dostatečná:-D.
Tyhle šampionáty exotických zemí nebere nikdo vážně, a výstavy tohoto typu objíždí jenom zoufalci, co potřebují, aby to v inzerátech na štěňata před laiky vypadalo hezky, když už na jiný úspěch nemají

12.7.2015 15:25
lavacca

XXX.XXX.164.49

Podmínkou pro zadání titulu z těchto zemí je POUZE zaplatit výstavní poplatek a zůčastnit se - u našeho plemene si takto za 2 víkendy vyběhali i interšampiona s fenou, kterou tady ani nechtěli uchovnit a v ČR byla 1x diskvalifikovaná a 1 x dostatečná:-D.
Tyhle šampionáty exotických zemí nebere nikdo vážně, a výstavy tohoto typu objíždí jenom zoufalci, co potřebují, aby to v inzerátech na štěňata před laiky vypadalo hezky, když už na jiný úspěch nemají

Tak to pak jo no. Je fakt, že někteří lidi čučí jen po titulech a víc je nezajímá..i když zas v inzerci ty tituly chovatelka ani nezmiňuje...naopak zas že "po pracovních rodičích", což je taky kapku úlet, když se vezme, jaké zkoušky mají...

12.7.2015 15:47
Jana Shakalli

XXX.XXX.168.43

Neznám Qenna, ani jeho majitele, ale jestli je to tak, jak se tady píše, tak to opravdu klobouk dolů. Každý tady poukazuje na kapří hřbety a já mám jednu zkušenost. Paní jana shakali neznám, ale dohledala jsem si jednu věc: Kdysi jsem měla fenku N.O. exterieračku, byla perfektní v povaze, RTG 0/0, když rostla, nestalo se nikdy, že by zakulhala, pevná ve hřbetě, pružná a nasvalená až do konce života( bez mála 13 let), nynější N.O. kulhají v době růstu, skoro všichni, včetně pracáků, a ta fena byla po otci Jacco v. haus gero, kterého měla právě tato paní. Přikládám fotku toho psa, (vyštrachala jsem na netu), všimněte si toho úhlení vzadu, vys. kohoutku a hřbetu. Dalo by se předpokládat, že potomci takového psa, budou mít kapří hřbety, ale opak byl pravda. Fenka byla po zdravotní stránce úplně perfektní, že zdravější N.O., jsem neměla. Je fakt, že už je to dávno 1990-2003. Byla tenkrát z chovky z Liberce, která už neexistuje. Myslím, že tato chovatelka-shakali, bude mít dost bohaté zkušenosti a na jejich odchovancích jí dost záleží atd... Já bych se rozhodně nebála toho, vzít si štěně od ní. Ale to je na každém majiteli, co od pejska očekává. Já sport. kynologii nedělám, občas zajdu na cvičák, fenku mám jako kamaráda, parťáka, spíš rodinného psa. Např. maliňák, by mě nevyhovoval vůbec, jiný, by ho nevyměnil za žádné plemeno na světě. Každému vyhovuje něco jiného.

Bože můj Pan dokonalý.. Jasík... pes na kterého se nedá zapomenout... Mám slzy v očích... pes se mnou prošel světa kraj... byl to můj nej pan PES a věřte, že i po tolika letech se mi po něm moooc stýská...

12.7.2015 15:47
ivulka2

XXX.XXX.155.174

lavacca napsal(a):
Tak to pak jo no. Je fakt, že někteří lidi čučí jen po titulech a víc je nezajímá..i když zas v inzerci ty tituly chovatelka ani nezmiňuje...naopak zas že "po pracovních rodičích", což je taky kapku úlet, když se vezme, jaké zkoušky mají...

Zas bych to tak nesoudila každej to má postavené jinak někdo má holt raděj výstavy a další je spiš na cvičení a zkoušky, takže pro někoho muže byt jedničková zkouška vrchol.
Tato štěnata jsou pro běžného zájemce a jako rodinni pejsani budou dělat radost.

12.7.2015 15:53
anonymx

XXX.XXX.233.129

To urcite, jako rodinneho psa bez nejakych ambici klidne.

12.7.2015 15:57
ivulka2

XXX.XXX.155.174

anonymx napsal(a):
To urcite, jako rodinneho psa bez nejakych ambici klidne.

Musime byt trochu realisti a kvalitní pracovní ovčák není vhodnej pro běžné zájemce a taková štěnata se ani neinzerují

12.7.2015 17:00
Šarina

XXX.XXX.231.146

lavacca napsal(a):
Dobrý dotaz. :)

Když člověk mrkne přesně do těch výstav, tak je u všech těch titulů společné místo konání - show maraton Varna BG. A je to v průběhu 15.6.-1.7.2013, takže to tipuju na nějakou výstavní akci. Ty tituly má vždy zadané od rozhodčího z té dané země.

viz : http://www.zjedloveholesa.com/index.php/nai-psi/dlouhosrsti-no/237.

To v tý Varně, to muselo bejt tedy na palici

12.7.2015 18:11
lavacca

XXX.XXX.164.49

ivulka2 napsal(a):
Zas bych to tak nesoudila každej to má postavené jinak někdo má holt raděj výstavy a další je spiš na cvičení a zkoušky, takže pro někoho muže byt jedničková zkouška vrchol.
Tato štěnata jsou pro běžného zájemce a jako rodinni pejsani budou dělat radost.

Tak já neříkám, že nebudou. :) Jen mi přijde trochu úsměvný napsat do inzerátu po pracovních rodičích, když mají složené základní zkoušky. To už by tam spíš sedělo po výstavních rodičích, když tak honili tituly otci...

My máme třeba psa, kdy otec má složeno ZVV3, IPO3, FPr3, ZPO1, BH, ZMT, T1 a matka BH, IPO1, ZVV1, SPr2. A přesto je jen spokojeným rodinným psem.

12.7.2015 18:25
Jana Shakalli

XXX.XXX.168.43

Pro anet10.. Mohu moc moc poprosit o fotku vaší fenky po mém Jaccovi... klidně mi ji pošlete na mail ( viz naše webovky) www.shakalli.wz.cz nebo na FB Jana Shakalli.
Ráda si ji přidám k potomkům Jacca smajlík

13.7.2015 04:21
fikovnice

XXX.XXX.240.1

lavacca napsal(a):
Teď je na FB ve skupině NO tato nabídka:

Poslední dlouhosrstá fenka NO s PP, narozená 18.4.2015, hledá svůj domov. Černá se znaky. Fenka je po dlouhosrstých pracovních rodičích ERO OD ROUBENKY a BELLA JAROSLAVKA. Je 5krát odčervená,3krát očkovaná, tetovaná, obdrží do svého nového domova startovací balíček. Fenka je hravá, kontaktní, sociolizovaná, vhodná na chov, do sportu i jen jako mazlíček a společnice k hodným lidem. Cena 7000kč. Více info na www.zjedloveholesa.com.

Je inzerovaná i na Bazoši - viz:

http://zvirata.bazos.cz/?hledat=Dlouhosrsty+nemecky&hlokalita=&iddel=1.

13.7.2015 10:49
Vanee

XXX.XXX.157.127

V NO sa nevyznám, ale je až taký priepastný povahový rozdiel medzi psami z priemerných pracovných spojení (ako fena vyššie) a exterierákmi s vrcholovými skúškami? Napr. http://zvirata.bazos.cz/inzerat/49774514/Dlouhosrsty-nemecky-ovcak-s-PP.php

Samozrejme pre človeka, ktorý športovku ešte necvičil, chce primárne zdravého, pohyblivého parťáka na život, na výcvik, poprípade nejaké nižšie jednoduchšie skúšky, ale hlavne psa ochotného pracovať, ktorého cvičenie baví. Samozrejme, je mi jasné, že môže byť povahovo skvelý pes s jedničkovými skúškami, ktorého majiteľa nebaví cvičiť a preto nepokračuje v tréningu, rovnako ako oničom pes s trojkovými, na viacero pokusov splácanými skúškami na vlastnom cvičáku s vlastným figurantom. Môže niekto objektívne, bez porovnávania exteriéru, zhodnotiť povahu solídnejšieho exteriéráka a priemerného pracáka?

13.7.2015 12:58
anonymx

XXX.XXX.128.45

Ono to neni tak jednoduche, ano mezi exterieraky a pracaky je propastny rozdil. Pojem solidni exterierak a prumerny pracak je vzdy proste prumer a nevite co z toho bude. Proste si musite vybrat - krasnej nebo pracovitej. Je mozne, ze ten krasnej bude i docela pracovitej pro zacatecnika. Pracovitej bude pracovitej vzdycky. Ale i to neni tak jednoduche. Spolehnout se na to da pokud bude stene po rodicich, kteri se ucastni vrcholovych zavodu, nejlepe MR, tam uz jsou generace pracaku i kdyz vyjimky se.najdou. Zkousky nevypovidaji nic. Asi tskhle, kdyz budete chtit pracaka nebo exterieraka tak neni problem. Ale kdyz pujdete do prumeru tak nikdy nevite. Ale jedna rada-hledejte super fenu bez DKK s vyssimi zkouskami, otec klidne prumer ale v zadnem pripade vystavni krasavec.

Přidejte reakci

Přidat smajlík