Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.6.2015 16:26
Renán

XXX.XXX.115.6

Mám psa JRT a je mu 5 let. Vážně uvažuji o kastraci. Chci se zeptat na názory a zkušenosti. Já jsem proti kastracím, pokud nejsou ze zdravotních důvodů. Ale už si trošku nevím rady. Pesan je hodnej, poslouchá všechno v pořádku, do chvíle kdy potká velkého psa, kterého nezná. S fenama samozřejmě nemá problém a ani se psama, který zná dýl a nebo když jsou menšího typu. Jakmile se setká s velkým psem jde po něm zuby nehty. A nedej bože, abych jsem se toho psa dotkla. To by se hned do něj zakousl. Tím, že si takhle dovoluje na velký psy, tak se nám už párkrát stalo, že s ním pes cloumal a házel ve vzduchu. Na štěstí jsme vždy rychle zasáhly, je samí sval a nikdy se mu nic strašného nestalo. Ale co kdyby? On dokáže rozzuřit i hodného psa, tím jak si dovoluje, cení zuby a vrčí. Byla mi doporučená kastrace, aby se zklidnil a přestal být tak dominantní. Ale na druhou stranu si myslím, že to nepomůže. Je to v něm podle mého, ale zase by se třeba zmírnil. Krýt s ním nemůžeme a nikdy nebudeme, takže tahle stránka mě netrápí. Prosím tedy o radu..

29.6.2015 16:46
Clayton

XXX.XXX.104.9

Renán napsal(a):
Mám psa JRT a je mu 5 let. Vážně uvažuji o kastraci. Chci se zeptat na názory a zkušenosti. Já jsem proti kastracím, pokud nejsou ze zdravotních důvodů. Ale už si trošku nevím rady. Pesan je hodnej, poslouchá všechno v pořádku, do chvíle kdy potká velkého psa, kterého nezná. S fenama samozřejmě nemá problém a ani se psama, který zná dýl a nebo když jsou menšího typu. Jakmile se setká s velkým psem jde po něm zuby nehty. A nedej bože, abych jsem se toho psa dotkla. To by se hned do něj zakousl. Tím, že si takhle dovoluje na velký psy, tak se nám už párkrát stalo, že s ním pes cloumal a házel ve vzduchu. Na štěstí jsme vždy rychle zasáhly, je samí sval a nikdy se mu nic strašného nestalo. Ale co kdyby? On dokáže rozzuřit i hodného psa, tím jak si dovoluje, cení zuby a vrčí. Byla mi doporučená kastrace, aby se zklidnil a přestal být tak dominantní. Ale na druhou stranu si myslím, že to nepomůže. Je to v něm podle mého, ale zase by se třeba zmírnil. Krýt s ním nemůžeme a nikdy nebudeme, takže tahle stránka mě netrápí. Prosím tedy o radu..

Kastrace je zbytečná.Nesnáším kastrace z ''výchovných'' důvodů.Pes si potom připadá méněcenný a je bez zájmu.Zkušení výcvikáři Vám jistě pomohou zbavit psa agrese.Kastrace ovšem nemá smysl, je to mrzačení psa.Kamarádka vykastrovala ''preventivně'' psa pitbulla.Do té doby kamarádského a bezproblémového.Po kastraci byl velmi agresivní nejen na psy, ale i na feny a štěňata.Naprosto zničený pes.

29.6.2015 16:52
Renán

XXX.XXX.115.6

Děkuji... Jak jsem psala taky je nemám ráda. Jen mám obavy, aby se mu něco nestalo. Zkusím tedy ještě jiný cvičák a uvidíme, jestli seženeme někoho kdo nám poradí. :).

29.6.2015 16:52
skaia

XXX.XXX.104.146

Pes se vám rozhodně "nezklidní". Naopak je celkem možné, že začne být protivný i na ty psy, kterých by si před tím nevšímal.

29.6.2015 16:58
scylla

XXX.XXX.150.32

Renán napsal(a):

Doporučte jí tomu, kdo vám jí doporučil. Podle popisu je dost pravděpodobné, že se velkých psů bojí a proto na ně řve, aby je od sebe odehnal. Když necháte psa, který má strachovou agresi vykastrovat, problém velmi zhoršíte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík