Testování na boreliózu a jiné nemoci

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.6.2015 11:36
mishule

XXX.XXX.99.26

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, zda někdo z vás nechává svého psa testovat preventivně?

Někde jsem četla, že je dobré psa před a po sezóně nechat otestovat, proto se ptám. Dnes jsem vytáhla už čtvrté klíště za poslední dva měsíce, obojky prostě nepomáhají a repelenty už vůbec.

Testy může udělat každý vet (zaslat do laboratoře apod.) nebo se to dělá jen na specializovaných klinikách?

Psa mám sice naprosto bez příznaků, ale všichni víme, že ty se mohou projevit až když je pozdě.

Díky za odpovědi a prosím, nemístné poznámky si nechte pro sebe. :o).

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.6.2015 12:49
Uživatel s deaktivovaným účtem

mishule napsal(a):
Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, zda někdo z vás nechává svého psa testovat preventivně?

Někde jsem četla, že je dobré psa před a po sezóně nechat otestovat, proto se ptám. Dnes jsem vytáhla už čtvrté klíště za poslední dva měsíce, obojky prostě nepomáhají a repelenty už vůbec.

Testy může udělat každý vet (zaslat do laboratoře apod.) nebo se to dělá jen na specializovaných klinikách?

Psa mám sice naprosto bez příznaků, ale všichni víme, že ty se mohou projevit až když je pozdě.

Díky za odpovědi a prosím, nemístné poznámky si nechte pro sebe. :o).

Sorry za nemístnou poznámku, ale jak můžete říct, že obojky nefungují, jaké jste zkoušela?

30.6.2015 13:06
mishule

XXX.XXX.99.26

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Sorry za nemístnou poznámku, ale jak můžete říct, že obojky nefungují, jaké jste zkoušela?

Zkoušeli jsme foresto a kiltix, sousedi měli Scalibor a tuším že beophar a psi nám tahají klíšťata neustále. Na blechy fungují, ale na ty mrchy z lesa prostě ne...

Vím, že někdo s nimi má dobré zkušenosti, ale já se mezi ty lidi neřadím, bohužel.

3.7.2015 11:51
danarny

XXX.XXX.42.129

Test si můžete koupit v síti Superzoo a udělat si ho doma http://www.superzoo.cz/beaphar-test-borrelia/.

3.7.2015 13:06
mishule

XXX.XXX.99.26

danarny napsal(a):
Test si můžete koupit v síti Superzoo a udělat si ho doma http://www.superzoo.cz/beaphar-test-borrelia/.

To ano, mám ho vyhlídnutý pro příští klíště, ale jde mi spíš o testy psa, ne klíštěte.

Zda je možné nechat udělat krevní testy, vím, že u lidí se dělají, ale zda se to pozná i z krve psa...

4.7.2015 05:28
Prestige

XXX.XXX.171.80

Jsou u veterináře, odebere krev a udělá vám myslím na boreliozu, anaplasmosu a snad ještě na další nemoci, výsledky máte asi do půl hod.

Přidejte reakci

Přidat smajlík