Plně kupírovaný pes v Rakousku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.7.2015 13:30
Kaja dobrman

XXX.XXX.130.20

Ráda bych se zeptala, zda má někdo zkušenosti s tím, jak se staví Rakousko k plně kupírovaným psům.Mám plně kupírovaného dobrmana a jelikož jezdím pravidelně do Rakouska i se psem, mam trochu obavy.Slyšela jsem, že vám i na ulici můžou udělit pokutu až 4000€.Prosím o radu.

1.7.2015 14:08
HANELE77

XXX.XXX.30.183

Pokud chcete na veřejnou kynologickou akci (výstavy, svody..atp.), tak tam by Vás pustit nemuseli (i když třeba v ČR a SK se kupírovaný ocas ještě toleruje, uši ne). Většinou už je to všude i v propozicích (i v ČR) i když minulý víkend na mezinárodce v Brně jsem třeba pár takových kníračů potkala. Dokonce jednoho z nich měla chovatelka, před kterými jsme před 20-ti roky měli našeho prvního...řekla mi, že kašle na výstavy, že se jí prostě nekupírovaní psi nelíbí..

Nemyslím ale, že by Vás pranýřoval (a pokutoval) někdo na ulici. Jak by tu pokutu zdůvodnili? Jako týrání psa? Když se to na Slovensku běžně ještě dělá?
Dle mého je to hloupost. Samozřejmě se můžete poptat na rakouském velvyslanectví, ale jak říkám, myslím, že je to mylná informace.

Já mám knírače nekupírovaného a líbí se mi moc

1.7.2015 14:33
Kaja dobrman

XXX.XXX.130.20

Mám pejska jen pro volný čas, žádné výstavy, ani nic podobného. Mám z toho docela hrůzu.

1.7.2015 14:36
Kaja dobrman

XXX.XXX.130.20

Údajně se s takovým psem nemůžu v zahraničí ani ukázat. V tom případě si asi představují, že by jsme všichni měli dat psy utratit nebo zavřít do karantény.

1.7.2015 14:42
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Pokud máte očkovák, kde je vyfocený, a je uvedená země původu, tak nevěřím, že by byli schopní něco takového dělat..

Neregistrovaný uživatel

1.7.2015 14:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Hodonak napsal(a):
Pokud máte očkovák, kde je vyfocený, a je uvedená země původu, tak nevěřím, že by byli schopní něco takového dělat..

Nemusí být nikde vyfocený - do zahraničí má europas, a je očipovaný, ale vzhledem k tomu, že v ČR je taky zákaz kupírování, tak by to majitelce spíš přitížilo.
Když se člověk rozhodne pro kupírování, tak musí počítat s tím, že bude mít jistá omezení (i když si myslím, že s tím pokutováním na ulici v AUT to nebude zas tak horký).

1.7.2015 15:01
HANELE77

XXX.XXX.30.183

Fakt se zeptejte na tom velvyslanectví v Praze
http://www.bmeia.gv.at/cz/velvyslanectvi/praze.html

ale jak říkám, dle mého je to vyloženě hloupost...
Pak dejte vědět, co jste se dozvěděla.

1.7.2015 15:05
HANELE77

XXX.XXX.30.183

Sama jsem proti kupírování a chápu, že takovým psům není povoleno chodit na kynologické akce a vystavovat je, nicméně, že by nějaký policista Vás zastavil na ulici a dal Vám pokutu - to bych neviděla jako reálné...mají dle mého úplně jiné starosti, obzvláště teď, když je všude plno teroristů

Navíc moc lidí ani neví, zda se ještě kupíruje nebo ne, alespoň co mám zkušenosti s naším psem v ČR a v Rakousku.

Byli jsme ve Vídni a 3 lidi (neměcky mluvící) mne zastavili a ptali se, zda se to už fakt nekupíruje a že je to docela hezké Prostě, kdo se moc nezajímá o kynologii, tak neví...

1.7.2015 15:07
HANELE77

XXX.XXX.30.183

...ad Hodoňák - pes cestující do zahraničí musí mít čip a europas. Fotka v něm však není povinností..

1.7.2015 15:21
Dasvo

XXX.XXX.101.12

A co třeba psi z útulků, psi zachránění od nezodpovědných majitelů, psi několikátého majitele...? Zkrátka zvířata která jejich současný majitel dostal už bez uší kupříkladu.
podle mého názoru je to nesmysl! Museli by vám dokázat že jste psa kupírovala vy a že jste ho kupírovala v zemi, kde se to nesmí. (Na druhou stranu nevěřím tomu, že by Rakušáci řešili přestupek proti českému právu!)
Souhlasím s doporučením zeptat se na kompetentních místech! případně si opatřit potvrzení, že jste psa získala už kupírovaného případně že byl kupírován ze zdravotních důvodů a nechat si to úředně přeložit.
Některé věci jsou opravdu na hlavu postavené!

1.7.2015 16:00
Kaja dobrman

XXX.XXX.130.20

Děkuji za odpovědi, alespoň trochu se mi ulevilo.Zkusím napsat email na to velvyslanectví, snad mi někdo odpoví.
Zrovna je na netu krásný dobrman k adopci, plně kupírovaný, pokud by lidé měli přemýšlet, zda si ho vezmou či ne, jen kvůli uším, zůstane do smrti sám.Smutné.

1.7.2015 17:06
bilusik

XXX.XXX.168.4

Kaja dobrman napsal(a):
Údajně se s takovým psem nemůžu v zahraničí ani ukázat. V tom případě si asi představují, že by jsme všichni měli dat psy utratit nebo zavřít do karantény.

Co to je za in formace a od koho -...údajně...? V Německu i Rakousku jsou normálně kupírovaní dobrmani bez PP, kteří na žádné akce nechodí a nikdo vás tam za nic na ulici pokutovat nebude. Na oficiální akce se nechystáte, tak nemusíte nic řešit, žádnou pokutu vám tam na ulici za to nikdo nedá, to je naprostý nesmysl.

1.7.2015 17:07
bilusik

XXX.XXX.168.4

Kaja dobrman napsal(a):
Děkuji za odpovědi, alespoň trochu se mi ulevilo.Zkusím napsat email na to velvyslanectví, snad mi někdo odpoví.
Zrovna je na netu krásný dobrman k adopci, plně kupírovaný, pokud by lidé měli přemýšlet, zda si ho vezmou či ne, jen kvůli uším, zůstane do smrti sám.Smutné.

Na žádné velbyslanectví psát pro informace nemusíte.

1.7.2015 17:11
bilusik

XXX.XXX.168.4

Odkaz na Německou inzerci, kde normálně prodávají kupírovaného dospělého dobrmana bez PP (tento odkaz je dokonce na psa s PP FCI ) - a jsou tam normálně i fotky, kde je kupírovaný - http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/wunderschoener-dobermann-in-liebe-volle-haende-abzugeben/332751714-134-3423. Takže buďte v pohodě, na ulici vás nikdo v Německu ani Rakousku za kupírovaného psa nijak pokutovat nebude, mají tam i svoje kupíráky a nikdo je nepokutuje. Je to tam stejné jako u nás, kupírovaní bezpapíráci co nechodí na akce jsou tam stále a na ulici a v inzercích nikomu nevadí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík