Vendy - nelze se rozhodnout, budu dělat se štěnětem canisterapii a tak bude "chodit ke každému". Všechno je to mnohem složitější. Na canisterapii musí být povaha, pes výjimečně kontaktní, přátelský, trochu flegmatik, zároveň naprosto vyrovnaný, nebojácný, milující kontakt s lidmi a samozřejmě s dokonalou poslušností. Canisterapii těžko bude dělat kynolog začátečník, protože musí umět svého psa dokonale "přečíst".
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Jsou psi, kteří se na ct hodí a nehodí. Nikdo by neměl rozhodovat za ně"
reakce Anonymx:
"Aha, to jsem opravdu netusila, ze se musi rozhodnout pes. Tak hlavne aby sve rozhodnuti jasne sdelil. "
a následně Anonymx:
"Na canisterapii musí být povaha, pes výjimečně kontaktní, přátelský, trochu flegmatik, zároveň naprosto vyrovnaný, nebojácný, milující kontakt s lidmi "
Anonymx, tak co, záleží to na tom psu nebo ne?
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Domnívám se, asi mylně, že vždy rozhoduje člověk. "
Ano, mylně. O tom, zda se pes hodí pro CT rozhoduje povaha psa a ne člověk, tak, jak jste to napsala Vy i scylla.
Vendy- na otázku, zda dovolit štěněti, které v budoucnu bude dělat canisterapii, chodit ke každému je má odpověď Ne. Tato otázka je nejspíš na základní výchovu psa a tam je to všude stejné, terapeut neterapeut.
Mám štěně (necelých 11měs), se kterým bych v budoucnu CT chtěla dělat. Rozhudnutí tedy bude na mně, ale na základě samotného psa(zda se bude hodit na konkrétní práci až příjde správný čas). Štěňátko jsem si však s takovým cílem již brala, tudíž mě zajímala povaha rodičů, jejich práce taktéž jako CT... Jelikož pracuji s lidmi (po psychické stránce), štěně je od prvopočátku se mnou při každém sezení, je tudíž zvyklé na různé emoce, velké množství různých lidí. Každého klienta v klidu přivítá, nechá se pomazlit a pak odkráčí na své místo, kde celou dobu prospí - ale je to i tím, že před prací máme hlavní trénink, takže pes je unaven jak fyzicky, tak především psychicky. Ale protože je to ještě štěně, soustředíme se především na dokonalou poslušnost - a ta zahrnuje tedy to, že pes půjde venku/kdekoliv/ jen k tomu, ke komu dovolím.Potřebujeme mít absolutní důvěrný vztah a ten se nám povedl:).
Když už je tu řeč o CT, říkala jsem si, že by mě v budoucnu tohle opravdu bavilo dělat, ve vzdálené budoucnosti, ale zároveň jsem pevně rozhodnuta, že další pes, kterého si pořídím bude Chodský pes.
Máte někdo zkušenosti s tímto plemenem a CT? Vím, že je to spíš o jedincích, ale přeci jen, jsou plemena vhodná více a plemena vhodná méně.
Mám ještě jednu hloupou otázku. Štěně se od prvního dne pouští na volno (samozřejmě jen tam, kde mu nehrozí nebezpečí.) Jak ho naučit, aby neběhalo za blížící se psy, lidi? Naší fenku jsme to jako štěně neučili a potom jsme toho litovali, ale teď to už umí. Prosím berte tuto otázku jako od začátečníka.