Plavání v rybníce - štěňata

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.7.2015 20:00
DExi

XXX.XXX.222.250

Dobrý den,
Mam pejska - border kolie(2 mesice) Doma ho mám treti den a dnes jsme sli k rybníku. Nevwdela jsem, jesti muze plavat, tak jsem s tim ani nepocitala. Jenze on byl nejspis skoro prehraty, tak se chtel zchladit, a tak do rybníka skocil. Namocil se cely a uplaval tak metr a pak vylezl pak si tam namacel jen pacicky, ale uz tam neskocil. Je v pohode, ale bojom se, ze je brzo dwkuju za nazory.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.7.2015 20:01

DExi napsal(a):
Dobrý den,
Mam pejska - border kolie(2 mesice) Doma ho mám treti den a dnes jsme sli k rybníku. Nevwdela jsem, jesti muze plavat, tak jsem s tim ani nepocitala. Jenze on byl nejspis skoro prehraty, tak se chtel zchladit, a tak do rybníka skocil. Namocil se cely a uplaval tak metr a pak vylezl pak si tam namacel jen pacicky, ale uz tam neskocil. Je v pohode, ale bojom se, ze je brzo dwkuju za nazory.

Čeho se bojíte?

3.7.2015 20:04
DExi

XXX.XXX.222.250

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Čeho se bojíte?

Slysela jsem totiz, ze koupat by se mel cely az tak od tri az ctyr mesicu.

3.7.2015 20:09
DExi

XXX.XXX.222.250

A navic me deda s babi porad nadavaji, ze je jeste malej a ze se mu mohli neco stat.

3.7.2015 20:21
loolucy

XXX.XXX.60.30

V klidu, sám to potřeboval, sám tam šel

Zbytečně nestresovat :).

3.7.2015 20:51
vendy7

XXX.XXX.191.243

Myslím, že v takových vedrech mít obavu nemusíte. ;).

3.7.2015 21:22

Nic se mu nestane, co by mělo, Náš bígl skočil ve třech měsících taky do vody -v únoru, nic se nestalo.

3.7.2015 22:45
DExi

XXX.XXX.222.250

Tak dekuju. Vsichni rikali, ze muze az minimalne vetreh mesicich a jemi jsou dva. Ja si taky myslim, ze kdyz to udelal sam od sebe, tak je to mozna i dobre, ze jsem ho nebudu muset premlouvat. Tak je skoro celej cernej, takze se mu ani nedivim.

4.7.2015 05:30
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Když něco udělá dvouměsíční pes "sám od sebe",
rozhodně to neznamená, že ví co dělá.

4.7.2015 07:01
loolucy

XXX.XXX.60.30

rapotacka11 napsal(a):

Tak samozřejmě, ale přeci jen...ve vedru se potřebovalo štěně smočit. Moje štěně taky včera samo vlezlo do potoka. Bylo jí teplo.

Na to nevidím nic divnýho

4.7.2015 09:58
Clayton

XXX.XXX.229.62

Https://youtu.be/5j2FNP3oVg8
Těmhle nejsou ani 2 měsíce...

4.7.2015 10:47
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

Clayton napsal(a):
Https://youtu.be/5j2FNP3oVg8
Těmhle nejsou ani 2 měsíce...

No..Nevypadají u toho moc nadšeně.

4.7.2015 10:56
Clayton

XXX.XXX.229.62

umpa.lumpa napsal(a):

Taky si říkám, ale aspoň se nebudou v dospělosti bát vody.

4.7.2015 11:13
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

Clayton napsal(a):
Taky si říkám, ale aspoň se nebudou v dospělosti bát vody.

Právě bych se asi obávala opaku..

4.7.2015 12:30
noemi

XXX.XXX.64.236

umpa.lumpa napsal(a):

Přesně tohle mě napadlo, to štěně chtělo očividně na břeh .

Vše kolem mi připadá stejná ptákovina jako speciální voda pro psy v jednom z předchozích příspěvků .

4.7.2015 14:15
DExi

XXX.XXX.222.250

rapotacka11 napsal(a):

Ja vím. Proste jsem se jen chtela zeptat jestlise nemohlo neco stat. Tak snad se v budoucnu nebude bat. Vim, ze z toho jeste nema rozum, ale ze udela tohle, to jsem necekala. Pocitala jsem s tim, se ho jen ochladim (vlaznou vodou namoceny hadr - slabiny, ouska, brisko a polstarky) a on tam hupsnul. Nic jsem nnerikala, do niceho jsem ho nenutila...

4.7.2015 15:38
Clayton

XXX.XXX.229.62

DExi napsal(a):
Ja vím. Proste jsem se jen chtela zeptat jestlise nemohlo neco stat. Tak snad se v budoucnu nebude bat. Vim, ze z toho jeste nema rozum, ale ze udela tohle, to jsem necekala. Pocitala jsem s tim, se ho jen ochladim (vlaznou vodou namoceny hadr - slabiny, ouska, brisko a polstarky) a on tam hupsnul. Nic jsem nnerikala, do niceho jsem ho nenutila...

Je pravda, že by pes neměl skákat do vyloženě ledové vody, když je venku kolem 35 stupňů.Protože je to pro tělo velký šok, ale pokud skočí do od slunce ''přirozeně ohřátého'' rybníka, nic se mu nestane.

4.7.2015 17:20
DExi

XXX.XXX.222.250

Clayton napsal(a):
Je pravda, že by pes neměl skákat do vyloženě ledové vody, když je venku kolem 35 stupňů.Protože je to pro tělo velký šok, ale pokud skočí do od slunce ''přirozeně ohřátého'' rybníka, nic se mu nestane.

Dekuju, ten rybnik nebyl ledový. Okolo nejjsou stromy, takže ta voda je příjemne ohřatá.

6.7.2015 16:45

Ted není žádná přírodní voda tak ledová aby mu to mohlo ublížit, pokud do ní chce a jde sám nechte ho m klidně ho podpořte něco mu tam hodte at si kousek zaplave, je vedro, proč by neměl, když nechce plavat at se brodí, když jde sám, ted v létě se mu nemůže nic stát.. Spíš mu ublíží přehřátí než to že vleze do vody.

7.7.2015 06:48
mishule

XXX.XXX.99.26

DExi napsal(a):
Tak dekuju. Vsichni rikali, ze muze az minimalne vetreh mesicich a jemi jsou dva. Ja si taky myslim, ze kdyz to udelal sam od sebe, tak je to mozna i dobre, ze jsem ho nebudu muset premlouvat. Tak je skoro celej cernej, takze se mu ani nedivim.

Ono je taky trošku rozdíl koupat a koupat. Pokud si pejsan vleze do vody sám v tomhle počasí, jeden se nemůže divit a rozhodně mu to nijak neublíží.

Jiná je, pokud by jsi ho chtěla koupat doma šamponem, tam se doporučuje určitá věková hranice, někdo nedoporučuje takhle štěňata koupat vůbec. :).

9.7.2015 00:08
Felow

XXX.XXX.188.103

noemi napsal(a):
Přesně tohle mě napadlo, to štěně chtělo očividně na břeh .

Vše kolem mi připadá stejná ptákovina jako speciální voda pro psy v jednom z předchozích příspěvků .

Také si myslím, že toto video hraničilo s týráním, štěndo chtělo ven a bylo už vyčerpané, že několikrát i potopilo hlavičku. Ta Nána mu ještě podávala ve vodě pamlsek-holý nerozum.Mohlo vdechnout vodu do plic, což u takového mrňouse by bylo fatální. Sama jsem měla zkušenost, že pes mé dcery -JRT tříletý a milující vodu se v překotné snaze vylovit aportek z vody nadejchal a loknul-do hodiny se nafoukl a měl příznaky jako u torze-nafouknuté břicho sliny od hubičky a lapal po dechu -skončil na 2 dny na klinice v kyslíkové komoře s diagnozou vody v plicích a málem to nepřežil.A to je dospělý, hyperaktivní malý "Ďábel".

9.7.2015 08:30

To štěně na videu to týrání bylo, očividně se sápalo ven a v té vodě být nechtělo, ale je rozdíl štěně a štěně, např můj labrador odmalička dělal pravý opak, sápal se do vody, jakékoliv at rybník nebo smradlavá louže a chtěl plavat a potápět čumák a bylo mu šuma fuk že je březen. takže pokud jde jakýkoliv psík do vody dobrovolně nemá cenu mu v tom bránit, pokud se nejedná třeba o nějakou řeku kde by ho vzal proud. Ted v létě bych se nad tím vůbec nepozastavovala a nechala ho at si dělá co chce. No voda v plicích, nevím můj pes plave pod vodou, všichni psi co jsme měli plavali, někdy se nějaký i potopil, možná se může stát, člověku se taky může stát, to by se nesmělo nic.

9.7.2015 14:02
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To štěně na videu to týrání bylo, očividně se sápalo ven a v té vodě být nechtělo, ale je rozdíl štěně a štěně, např můj labrador odmalička dělal pravý opak, sápal se do vody, jakékoliv at rybník nebo smradlavá louže a chtěl plavat a potápět čumák a bylo mu šuma fuk že je březen. takže pokud jde jakýkoliv psík do vody dobrovolně nemá cenu mu v tom bránit, pokud se nejedná třeba o nějakou řeku kde by ho vzal proud. Ted v létě bych se nad tím vůbec nepozastavovala a nechala ho at si dělá co chce. No voda v plicích, nevím můj pes plave pod vodou, všichni psi co jsme měli plavali, někdy se nějaký i potopil, možná se může stát, člověku se taky může stát, to by se nesmělo nic.

Asi jste trochu nepochopila, že se tady nebavíme o Vašem labradorovi...

9.7.2015 22:38

umpa.lumpa napsal(a):
Asi jste trochu nepochopila, že se tady nebavíme o Vašem labradorovi...

Pochopila sem že se bavíme o dvouměsíčním štěněti, nevím když je venku 30 stupňů ve stínu a pes jde dobrovolně do vody, proč by se mu v tom mělo bránit.je celkem jedno co je to za plemeno, palvat umí každý pes.

Přidejte reakci

Přidat smajlík