Mam štěně. Je to kříženec border kolie. Mam ho doma tepřiv týden a všimla jsem si, že nějak divně běhá. Od zadních pacek se jakoby odráží a tak běhá. Když cválá, tak zadníma jde úplně stejně, ale je to jenom někdy. Většinou když si lehá tak to vyadá, že má zadní nohy zbytečný (viz. Foto) a nebo je tak divvně skříží. Nejdřív jsem si myslela, ze se chladí, ale on takhe lezi normalne. K veterináři jdu az za týden, tak jsem se chěla zeptat, jestli s tim nema nekdo zlušenosti a jestli tam nemám jít dřív. Dekuju.
Nevím, pejska jsem na živo neviděla, ale fotky a to, co popisujete mi přijde naprosto normální. Vždyť je to snad štěně ne?
Neohrabané, malé trdlo, divoké...
Podle fotek, ano, takto psi lehávají...
Uživatel s deaktivovaným účtem

mewhere...
napsal(a):
Tady jsou ty fotky.
Říkává se, že když takhle štěňata, popř. psi lehávají, že mají zdravé klouby, ale je-li to pravda netuším..

napsal(a):
Říkává se, že když takhle štěňata, popř. psi lehávají, že mají zdravé klouby, ale je-li to pravda netuším..
Naopak - příliš volné klouby můžou signalizovat dysplazii.
"Od zadních pacek se jakoby odráží a tak běhá. Když cválá, tak zadníma jde úplně stejně"
běh "na zajíčka" je rovněž jedním ze signálů možné DKK.
mewhere...
napsal(a):
Mam štěně. Je to kříženec border kolie. Mam ho doma tepřiv týden a všimla jsem si, že nějak divně běhá. Od zadních pacek se jakoby odráží a tak běhá. Když cválá, tak zadníma jde úplně stejně, ale je to jenom někdy. Většinou když si lehá tak to vyadá, že má zadní nohy zbytečný (viz. Foto) a nebo je tak divvně skříží. Nejdřív jsem si myslela, ze se chladí, ale on takhe lezi normalne. K veterináři jdu az za týden, tak jsem se chěla zeptat, jestli s tim nema nekdo zlušenosti a jestli tam nemám jít dřív. Dekuju.
Kolik mu je? Jak byl dosud chován, jak má rozvinutou motoriku? Zatím bych neplašila, ale jeslti bude kolem po třetím měsíci běhat na zajíčka, zašla bych k ortopedovi. Jsou štěnata chovaná v kotci, která nemají při odběru rozvinutou motoriku a jsou štěňátka, která měla možnost her v terénu nebo volném prostoru a je to obrovský rozdíl.

napsal(a):
Naopak - příliš volné klouby můžou signalizovat dysplazii.
"Od zadních pacek se jakoby odráží a tak běhá. Když cválá, tak zadníma jde úplně stejně"
běh "na zajíčka" je rovněž jedním ze signálů možné DKK.
To s tím během na zajícka máte pravdu, ale s tím ležením si myslím, tedy alespoň můj tehdejší ovčoun, co měl čtyřkovou dysplázku takhle nikdy nelehával, že by ho ty "vytočené" klouby bolely.
Nas pes 7mes jeste ted casto pobiha priskakovanim, dela to kdyz ma ocividne radost, normalni pohyb taky dava, obvykle se mu smejeme, ze neumi chodit. Timto zpusobem lezeni se protahuje, jezevcice ta to dela doted (6 let) ta druha lehaci fotka mi prijde absolutne normalni, proste je ta poloha obcas prijemna.
Lidi neblázněte! Tomu psovi je něco málo přes dva měsíce. jak čekáte, že bude chodit a běhat? je to malé štěně - roste, vyvíjí se, je naprosto normální že v tomto věku chodí a běhá "nenormálně". nevidím sebemenší důvod tahat ho teď k veterináři! U čtyřletého dítěte snad taky neočekáváte že bude umět perfektně tango.