Háravá fenka na táboře

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

7.7.2015 09:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.13

Ahoj, naše fenka nám začala asi ve čvtvrtek hárat. Respektive ve čtvrtek z ní začala ta krev kapat, jinak jsem si jakéhosi "hnědočerveného výtoku" v malinkém množství všimla už předtím. Chová se však úplně normálně, je poslušná, nejradši by lítala jak praštěná, ale preventivně ji nepouštím z vodítka. Zítra jsem však měla jet na 5 dní na tábor, kam jsem chtěla brát obě psiny. Tu co teď hárá a 9ti týdennní. Ten tábor leží na louce uprostřed lesa a spala bych s nima ve stanu, takže myslím, že riziko nežádaného nápadníka je celkem minimální, ale člověk nikdy neví. Teď dost váhám, jestli nevzít jenom tu malinkou. Ta velká by si od ní sice odpočinula a bylo by to bezpečnější co se týče těch nápadníků, ale zase se bojím, aby pak nebyla smutná, že malá jede na výlet a ona musí zůstat doma. Jaký na to máte názor vy? Máte někdo zkušenost s cestováním s háravou fenkou? Díky moc.. :).

7.7.2015 09:27
loolucy

XXX.XXX.60.30

Když jsem byla na táboře, tak jsme měli taky jednu háravku, vše proběhlo v pohodě ;)

Teda až na závěrečné zkoušky na konci, to chudáci psi zbytečně ztráceli body čucháním

7.7.2015 09:34
Šarina

XXX.XXX.231.146

Nevím, ač na cvičáku mi háravá fena nevadí, tak brát háravku s sebou na stanový tábor mi přijde jako velká míra sobectví. Můj dospělý pes je "kryč" a rozezná fenu ke krytí, ale s mlaďochem by to asi pěkně cloumalo. Na rozdíl od toho cvičáku, kde jsme jen omezenou dobu a přítomnost háravky mohu naopak využít k procvičení poslušnosti psa, představa, že ve vedlejším stanu (tedy za 2 celtami) je háravá fena a já budu 5 dní řešit zblblého psa, v době třeba mé jediné dovolené... asi bych na vás byla pěkně naštvaná!

Omlouvám se, že neodpovídám na vaše "trápení", zda s sebou brát ještě mladší fenku, ale já bych na vašem místě spíš řešila, jestli je přítomnost háravky na táboře dostatečně ohleduplná k ostatním.

Neregistrovaný uživatel

7.7.2015 09:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.13

Loolucy: A jinak to těm psům nevadilo? :D

Šarina: Né, tam právě nebudou žádní jiní psi. Je to obyčejný dětský tábor. :) Maximálně by se tam mohl objevit nějaký pes z asi 4km vzdálené vsi, ale to by musel být pořádný vytrvalec.

7.7.2015 09:55
loolucy

XXX.XXX.60.30

No sama jsem se divila, ale nevadilo, fakt vše probíhalo v klidu :)

Ta fenka teda začala hárat na táboře, takže to majitelka ani ovlivnit nemohla:).

7.7.2015 10:01
Šarina

XXX.XXX.231.146

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Loolucy: A jinak to těm psům nevadilo? :D

Šarina: Né, tam právě nebudou žádní jiní psi. Je to obyčejný dětský tábor. :) Maximálně by se tam mohl objevit nějaký pes z asi 4km vzdálené vsi, ale to by musel být pořádný vytrvalec.

Jo táák, tak to jo, já myslela, že to bude psí tábor...

7.7.2015 12:53
lev

XXX.XXX.253.186

Vesničtí milovníci bývají vytrvalí a vynalézaví. Pokud si fenu dostatečně zabezpečíte (např. kovová klec), po dobu, co nebudete moci být s ní, neměl by být problém. Blíže ke vsi bych jí nevodila. Ale vždy mějte na paměti, že po 7. dnu může být fena k již nakrytí a že nežádoucí krytí bývá velmi rychlé.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.7.2015 13:55

Na dětský tábor bych fenu klidně vzala, taky sem myslela že se jedná o psí tábor, to by byla sobecká kravina a u nás se to ani nedovoluje.

7.7.2015 17:58

S háravkou jsem byla na táboře (agility) dvakrát. Holt si člověk nevybere, když fena začne hárat smajlík. Mám kvůli tomu přijít o 3 tisíce zálohy za tábor? No, na procházky s ostatníma sme nechodili, ale jinak no problem. Byli sme teda v chatkách. Spíš naopak, majitelé psů byli rádi, že si můžou potrénovat háravky. A když s tím měl nějaký pes velký problém, tak cvičil v jiné skupině, kde háravka nebyla.

7.7.2015 19:44
Šarina

XXX.XXX.231.146

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
S háravkou jsem byla na táboře (agility) dvakrát. Holt si člověk nevybere, když fena začne hárat smajlík. Mám kvůli tomu přijít o 3 tisíce zálohy za tábor? No, na procházky s ostatníma sme nechodili, ale jinak no problem. Byli sme teda v chatkách. Spíš naopak, majitelé psů byli rádi, že si můžou potrénovat háravky. A když s tím měl nějaký pes velký problém, tak cvičil v jiné skupině, kde háravka nebyla.

Tak agi nevím, ale kdybych jela na tábor a na konci chtěla dělat zkoušky (na kterých by mi třeba záleželo), tak by mi týdenní pobyt s háravou fenou ve vedlejším stanu (chatce) vzal dost elán. To by mi bylo s prominutím jedno, že vy v tom máte 3 tisíce, protože já bych je v tom měla taky.
Každý pes je jiný a každý i tu háravku řeší jinak. Háravka na psí tábor podle mě nepatří.

7.7.2015 22:30
lev

XXX.XXX.253.186

Jenže zadavatelka nejede na psí tábor ! Chce to lépe číst !

7.7.2015 23:30
Šarina

XXX.XXX.231.146

lev napsal(a):
Jenže zadavatelka nejede na psí tábor ! Chce to lépe číst !

Lve, my víme (kdybyste četla pozorněji, tak byste to zaznamenala ), teď se ale diskuze trochu odchýlila.

K zadavatelce- už to zaznělo výše, pokud tam nebude žádný pes, tak bych fenku vzala s sebou, bude to sice víc práce (nevím přesně, jakou funkci tam na tom táboře budete mít), navíc s malým štěňátkem se budete muset věnovat hlavně jemu. Ale pokud si troufnete na obě, tak bych je určo vzala, pro jejich vzájemný vztah to bude super.

Přidejte reakci

Přidat smajlík