Ahoj vespolek,
náš 11-ti letý zlatý retrívr posledních pár měsíců začal výrazněji smrdět. Samozřejmě je to velký milovník vody, takže jsem to neřešila s tím, že mokrý pes prostě víc smrdí ale teď mi rodina říká, že smrdí opravdu podstatně víc i když je pár dní "na suchu". Hafana koupu párkát do roka, češu ho pravidelně několikrát týdně, Zapařený není, ani nevidím žádné změny na kůži, srsti, jediné co se změnilo jsou granule. Odmalička byl krmený Eukanubou, teď jsme přešli na kvalitnější Wolfsblut, který mu vyhovuje. Je možné že by jeho pach fakt ovlivňovaly granule? Nebo poradíte mi co s ním?
díky R.
ariadnne
napsal(a):
Ahoj vespolek,
náš 11-ti letý zlatý retrívr posledních pár měsíců začal výrazněji smrdět. Samozřejmě je to velký milovník vody, takže jsem to neřešila s tím, že mokrý pes prostě víc smrdí ale teď mi rodina říká, že smrdí opravdu podstatně víc i když je pár dní "na suchu". Hafana koupu párkát do roka, češu ho pravidelně několikrát týdně, Zapařený není, ani nevidím žádné změny na kůži, srsti, jediné co se změnilo jsou granule. Odmalička byl krmený Eukanubou, teď jsme přešli na kvalitnější Wolfsblut, který mu vyhovuje. Je možné že by jeho pach fakt ovlivňovaly granule? Nebo poradíte mi co s ním?
díky R.
Nemá zánet dásní?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Smrdí je široký pojem, jak smrdí, co mu smrdí ? např zápach z tlamy může signalizovat nejen zánět dásní ale také onemocnění ledvin nebo jater.
Smrdí celkově a spíš když kolem mě projde, když mu čichám k jednotlivým částem těla, tak to tolik cítit nejde. Nevím jak to popsat, smrdí jako zapařené nohy. Dnes u nás byla sousedka a říkala, že sama sobě smrděla po narkóze, hafan před 3 měsíci prodělal operaci nezhoubného nádoru na slezině s odebráním sleziny, je možná tato varianta? Uši, žlázky, tlamu, zuby má relativně ok, resp. uměřeně věku. díky za rady a tipy, R.
Dobrý den,
pročítám diskuzi a hledám odpověď na stejný problém, jako jste měli vy. I náš retrívr (7 let) letos strašně smrdí, koupe se v rybníku, ale tím to není. Zkusili jsme dvakrát vykoupat doma šampónem na psy, ale stejně to nepomohlo. Pes je sice venku, ale ten zápach je dost nepříjemný. Jak to dopadlo u vás? Zjistili jste, kde je problém? Také jsem totiž přemýšlela, zda to nemůže být granulemi, ale krmíme stejnými už několik let, takže fakt nevím...
notregistered

XXX.XXX.211.240
Kvasinky ?
U nás se zjistil problém s játry.
Pesan začal hrozně páchnout, páchlo mu i z tlamy, nic nepomohlo, tak jsme to začali řešit s veterinářkou a po udělání krevního testu byl zjištěn problém s játry, který teď řešíme.
Upřímně mne nikdy nenapadlo spojit si psí zápach s onemocněním, ale po této zkušenosti budu i u budoucích psů opatrnější a raději je nechám "trápit" občasným odebráním krve než něco podcenit
ariadnne
napsal(a):
Ahoj vespolek,
díky R.
Krmení pach ovlivňuje. Je výborné, že jste přešli z podřadného krmení na lepší.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Psina mi zasmrádla jako stuchlej hadr na podlahu, když se v létě, několikrát týdně koupala v rybníku, prostě pořádně neproschla...