Dobrý den mám dotaz. Měli jsme si vyzvednout skoro 8 týdenní štěně yorkšíra. Když jsme přijeli, chovatelka nám oznámila, že štěňátko už druhý den nepapá, ale důvod je tím, že teskní po sourozencích. Fenečka je z vrhu nejdrobnější. V 7 týdnu proběhlo i očkování bez problému. Když jsme tam přišli, nejevila žádnou zvědavost, nic, jen ležela a koukala. Nevím jestli je to tím, že má stesk po sourozencích i když je u matky, nebo by to mohli býti známky nemoci. Nevím jestli mám štěně odmítnout, bojím se, aby nám doma pak neuhynula. Zatím jsme si ji tedy nevyzvedli a čekáme až se rozpapá. Je to normální?poraďte prosím.děkuji.
Já bych do toho nešla..
štěně může být chvilku smutné, ale za chvilku zapomene, navíc je doma ve svém prostředí, s mámou!
Jak může chovatelka vědět, že je to steskem a ne nemocí? Jsou štěňátka s PP?
Jestli je solidní, nabídne nějaký ten týden počkat, aby se vidělo, zda malé něco není...taky by s ní měla navštívit veta, je maličká, následky toho, že nejí a je smutná, mohou být i fatální
Buď si počkejte, nebo hledejte jinde...
Tak ať nakonec šťastně vyberete a je fajn, že jste se poučila a budete už hledat s PP.100% záruka není nikdy, ale u těch s PP vždycky o něco větší, už pro dohledatelnost. Navíc fakt budete mít jorka a ne jen více méně povedenou napodobeninu.
Radím nevybírat nejmenší z vrhu, ono ne vždy nejmenší je nejlepší
Tak krásné léto s novým (a hlavně zdravým ) psím miminem...
Uživatel s deaktivovaným účtem

H.R.
napsal(a):
Právě je bez PP a už mě to nakoplo, že si najdu štěňátko s papírama. Štěňátka už dávala v 6 týdnu, ale já jediná jsem si pro ni šla později, nechtěla jsem tak brzo. My když jsme měli štěňátka, ale jinou rasu, tak takhle se nikdy nechovala. Moc děkuji za váš čas.;-).
Bezva!
H.R.
napsal(a):
Právě je bez PP a už mě to nakoplo, že si najdu štěňátko s papírama. Štěňátka už dávala v 6 týdnu, ale já jediná jsem si pro ni šla později, nechtěla jsem tak brzo. My když jsme měli štěňátka, ale jinou rasu, tak takhle se nikdy nechovala. Moc děkuji za váš čas.;-).
Už to že dávala štěňata v 6 týdnech značilo, že ne vše je ok...nota bene u takhle malých plemen se běžně dávají štěňata až kolem 8.-9.týdne, někdy i déle, když jsou "mini"...ale aby štěně jen apaticky leželo jen z důvodu, že odešli sourozenci? snad bylo dál s mámou, ne? Udělala jste dobře, že jste si drobka nevzali. Nejspíš byste skončili na veterině s tučným účtem a kdoví, zda by to štěně zvládlo... bohužel no.
O tom, že mi 2.den apaticky ležet štěně, tak už jsem dávno na veterině a nikam ho nenabízím, ani nemluvě...
Já si pro naší jela když už dvě fenky byly pryč, zůstala jen naše s bráchou a vypadala až moc živě a aktivně. Štěně jorka co leží a je bez zájmu nebrat, tam bude nejspíš něco špatně, no ted dočítam že je bez PP tak ještě že jste si jí nevzali. Já taky vybírala s PP a vyplatilo se. Ta fenka může být nemocná nebo psychika špatná?Bohužel většina lidí si štěně vezme i když nevypadá ok a pak doma koukají co je za problémy. Chovatelka říkala že jak odešli ty dvě fenky že ti ostatní včetně dospělých fen byli strašně hodní ten den a druhý den už jako by se nic nestalo, určitě neteskní takhle dlouho.

Třeba by Vám z ní vyrostlo tohle:
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/49758826/Jorksirsky-terier.php.
napsal(a):
Hahaa
tak to je už fakt moc

loolucy
napsal(a):
Hahaa
tak to je už fakt moc
Že jo? Prostě risk je u pezpapíráků skoro vžycky prohra...

Nejhorší na tom je, že ten pejsek za to nemůže. Drápky má přerostlé, že sotva chodí a panička když zjistila, že má s jorkem málo společného se ho po roce zbaví. Kam se tak asi může stěhovat, že si nemůže vzít takového prcka s sebou. Co na tom, že nějaké 3,4 tisíce prodělá.
napsal(a):
Nejhorší na tom je, že ten pejsek za to nemůže. Drápky má přerostlé, že sotva chodí a panička když zjistila, že má s jorkem málo společného se ho po roce zbaví. Kam se tak asi může stěhovat, že si nemůže vzít takového prcka s sebou. Co na tom, že nějaké 3,4 tisíce prodělá.
Upřímně - pokud by takhle úděsně ostříhali byť i jorka s PP - asi se svému plemeni též nebude moc podobat. Já se spíš divím tomu, jak jsou lidi schopni nechat svého psa příšerně okudlat a ještě za to platit. Nechápu.
fawnalee
napsal(a):
Upřímně - pokud by takhle úděsně ostříhali byť i jorka s PP - asi se svému plemeni též nebude moc podobat. Já se spíš divím tomu, jak jsou lidi schopni nechat svého psa příšerně okudlat a ještě za to platit. Nechápu.
To nechápu, lidi chtějí jorka a sotva si ho vezmou tak už řeší stříhání. Jorka přece děl dlouhá srst tak pokud mě vadí dlouhá srst tak je x jiných plemen.Mě už to dost obtěžuje, naše má 6m a každou chvíli někdo kdy jdeme do salonu na stříhání, přece jí nebudeme trápit česánim. A pod dotazy, např barva srsti, velikost atd
napsal(a):
Tak to je tedy síla!
A těch drápků jsem si také hned všimla !

H.R.
napsal(a):
Tak už máme doma jinou fenečku a s pp, je moc krásná a hodná. Děkuji za názory, aspoň mě to dost nakoplo. Mějte se všichni moc hezky;-).
Super! Hodně štěstí s prckem.