Dobrý den,
mám skoro 4 letého pejska yorkshira. Dneska odpoledne jsem si všimla, že se skoro vůbec nemůže vyčůrat. Snaží se, ale jenom to z něj kapká ( opravdu je to po kapičkách), všimla jsem si, že se dneska ani nevyprázdnil, přitom normálně jí i pije, hraje si s druhým pejskem, nic ho nebolí. Žádné změny v chování jsem nezaznamenala.
V sobotu jsme se vrátili z chalupy, kde je zvyklý být i na cestování v autě je zvyklý.
Nevíte, co by to tak mohlo být?
Děkuji předem za názory.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hlavně vemte k veterináři i celého psa a to nejlépe hned, může to být cokoliv od močových kamenů počínaje selháním ledvin konče, kdyby jste se vy nemohla vyčůrat a moč z vás odkapávala po kapkách taky by jste na něco čekala a radila se na netu ?
LOOLUCY - Když jsem přišla z práce vyčůral se ještě normálně, až poté začal právě takhle špatně čůrat.
Právě souvislosti absolutně nedávají smysl. Včera večer i dneska ráno byl naprosto v pořádku, normálně čůral, nic ho nebolí, což neodpovídá ani zánětu močáku ani ledvinovým kamenům.
Navíc u zánětu močáku pejsek čůrá podstatně častěji, pomočuje se doma, což on nedělá.
A k urolitům patří bolest břicha nebo ledvin, což ho taky nebolí.
HABE - vhledem k tomu, že pejska nic nebolí a chová se naprosto normálně ( až na čůrání) napadlo mě zda s tím nemá někdo zkušenosti - jestli to nemůže být způsobené třeba psychikou. To vím taky, že pokud je tam problém tak sám nezmizí!

Luc4iiii
napsal(a):
LOOLUCY - Když jsem přišla z práce vyčůral se ještě normálně, až poté začal právě takhle špatně čůrat.
Právě souvislosti absolutně nedávají smysl. Včera večer i dneska ráno byl naprosto v pořádku, normálně čůral, nic ho nebolí, což neodpovídá ani zánětu močáku ani ledvinovým kamenům.
Navíc u zánětu močáku pejsek čůrá podstatně častěji, pomočuje se doma, což on nedělá.
HABE - vhledem k tomu, že pejska nic nebolí a chová se naprosto normálně ( až na čůrání) napadlo mě zda s tím nemá někdo zkušenosti - jestli to nemůže být způsobené třeba psychikou. To vím taky, že pokud je tam problém tak sám nezmizí!
Psychikou určitě ne.

Luc4iiii
napsal(a):
Souvislost normálně smysl dává, představte si to. Močové kameny můžou být v močovém měchýři a nedělají tam nic, ale pak se společně s proudem moči vyplaví do močové roury, kde se můžou snadno někde seknout. Výsledek je přesně toto: náhle vzniklá neschopnost se vyčůrat.
Jo, když budeš u takového stavu čekat, co z toho bude, tak z relativně snadno léčitelného stavu dostaneš psa se selhávajícími ledvinami, protože ledviny fakt nemají rády, když moč neodtéká. Teprve v této chvíli začne být pes viditelně nemocný, totiž placatý. Fakt to chceš vidět? A doba k otravě psa jeho vlastní močí se počítá na hodiny, ne na dny. Je to fakt akutní stav vyžadující řešení čím dřív tím líp.

Luc4iiii
napsal(a):
Dobrý den,
tak pejsek má zánět močového měchýře.
Čůrat nemohl, protože měl nateklou trubici a bolelo ho čůrání - dostal antibiotika, léky od bolesti a na snížení otoku.
Až vyřešíme zánět, uděláme ještě kontrolní vyšetření na močové kameny, aby jsme měli jistotu.
No vidíte to, tak ať se rychle uzdraví. A děláte mu urologický čaj?, ten hodně pomáhá a urychluje léčbu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Sama mám psí nežravky a vím, že donutit je něco sežrat či vypít problém je. Vypijou jen vodu, či trochu mléka, nic jiného jsem je nikdy nedonutila, nemají rádi ani vývar. S čím mám dobrou zkušenost je s léčivy v tekuté formě(či rozpustné) kdy to namíchám či naberu do velké stříkačky a stříknu rovnou koutkem do krku. Jork je pidi pes, tak by se mu ten urologický čaj mohl aplikovat takhle. Udělat ho silnější a dát mu třeba jen 5ml stříkačku 3x denně..
Upřímně řečeno, se mi nechce ho i sebe trápit krmením ze stříkaček. To jsou boje, když něco nechce tak je problém ho donutit.
Nicméně má hrozně rád meloun, tak jsem mu vykrájela meloun a napíchala jsem do něj stříkačkou čaj. Dala do misky a dělám že to jím já. Tak si vzal 4 kousky a tím skončil.
Med je dobrý, ale ten čaj prostě nevypije.
Granule a maso s čajem prostě ne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Upřímně řečeno, se mi nechce ho i sebe trápit krmením ze stříkaček. To jsou boje, když něco nechce tak je problém ho donutit - ježíši... mám 50kg a 30kg psy. Taky něco nechtějí, ale pokud jsou nemocní, tak to prostě vzít musí. Teď bral berňák ATB a každou tabletu se mu povedlo třikrát vyflusnout, i když jsem se snažila mu ji nacpat pomalu až do krku...jenže ta potvora už má na to nějaký grif No, zvládli jsme to nakonec dobrat, prostě musel. Boj s jorkšírem? Nechám ho předsednout a dřepnu k němu tváří v tvář, jednou rukou z boku přidržuju hlavičku aby ji nestáčel, druhou se stříkačkou řeknu, že musí dostat medicínku, už mám nachystané něco dobrého, co vidí či cítí. Stříkačku šoupnu do koutku pusy a plynule, ne vyloženě vystříknu, ale vypusím do tlamky(krčku skoro) zvolám, dobrý, šikulka!" moc pochválím a, dostane kokinko, je to šikovný kluk, spapal medicínku" To snad zvládne každý a pes tím není nijak traumatizovaný. Naši teďka jednou denně berou kopřivový sirup (na klouby) a ten je slaďounký, tak to se vyloženě těší, až ho dostanou
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Upřímně řečeno, se mi nechce ho i sebe trápit krmením ze stříkaček. To jsou boje, když něco nechce tak je problém ho donutit - ježíši... mám 50kg a 30kg psy. Taky něco nechtějí, ale pokud jsou nemocní, tak to prostě vzít musí. Teď bral berňák ATB a každou tabletu se mu povedlo třikrát vyflusnout, i když jsem se snažila mu ji nacpat pomalu až do krku...jenže ta potvora už má na to nějaký grif No, zvládli jsme to nakonec dobrat, prostě musel. Boj s jorkšírem? Nechám ho předsednout a dřepnu k němu tváří v tvář, jednou rukou z boku přidržuju hlavičku aby ji nestáčel, druhou se stříkačkou řeknu, že musí dostat medicínku, už mám nachystané něco dobrého, co vidí či cítí. Stříkačku šoupnu do koutku pusy a plynule, ne vyloženě vystříknu, ale vypusím do tlamky(krčku skoro) zvolám, dobrý, šikulka!" moc pochválím a, dostane kokinko, je to šikovný kluk, spapal medicínku" To snad zvládne každý a pes tím není nijak traumatizovaný. Naši teďka jednou denně berou kopřivový sirup (na klouby) a ten je slaďounký, tak to se vyloženě těší, až ho dostanou
Chceš, nechceš, chutná, nechutná když jde o zdraví tak to jinak nejde.
Se psem velikosti yorka se není třeba bavit vůbec, pokud nemá základní výcvik aby sám podržel tak nedá moc práci ho "přeprat".
Luc4iiii
Dobrý den,
tak jak Vám už napsaly holky v příspěvcích nade mnou a dávám jim 100% za pravdu pokud jde o zdravý tak prostě jakou kolik metodou to do pejska musíte dostat a je jedno jestli Vám se to líbí nebo nelíbí jde o jeho zdravý.
Já svojím kulíškům taky dělám čaj urologicky vždy jednou za čas a to z důvodu, že jeden byl operován na močové kameny. Pejskové čaj vypijí bez problému a to protože jim do misek do čaje přidám piškoty a ano oni jsou piškotový tím pádem nemám problém aby čaj vypily, ale kdybych potřebovala do nich dostat něco co nevypijí s vlastní vůle tak prostě pojede stříkačka.
Dája.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!